dkstopo Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) κινητο με προγκατεστημενο predator Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από dkstopo
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Τίποτα. Μια χαρά είναι. Ειδικά η βία στους ανήλικους πρέπει να είναι σε ιστορικα χαμηλά 🤣 Σωστα. Γιατι την δεκαετια του 1980, ηταν ολα ροδινα οταν αραζαμε με το κρου.Δεν υπηρχε καθολου οπαδικη βια. Ουτε ναρκωτικα, ουτε σουζες με μηχανακια.
ge-lyk Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 19/5/2023 στις 12:48 ΠΜ, GraveDigger είπε Με αφορμή ένα παλαιότερο topic: σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία να είχαμε ένα topic όπου θα μπορούσαμε οι γονείς που έχουμε ένα τεχνολογικό background να ανταλάσουμε απόψεις σε θέματα που αφορούν τα παιδιά π.χ. όταν ο δικός μου πλησίαζε να γίνει 6 ετών προβληματιζόμουν αν θα είχε νόημα να του ανοίξω Revolut <18 και δεν έβρισκα άνθρωπο να το συζητήσω... Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να με προβληματίζει ποιο app παρακολούθησης θα πρέπει να βάλω στο κινητό του παιδιού όταν μεγαλώσει και θα αρχίσει να κουβαλάει κινητό μαζί του; ...για να γνωρίζεις απλά πού είναι το παιδί σου, life360 Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από ge-lyk
panther_512 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 minutes ago, Ntinaras said: Σωστα. Γιατι την δεκαετια του 1980, ηταν ολα ροδινα οταν αραζαμε με το κρου.Δεν υπηρχε καθολου οπαδικη βια. Ουτε ναρκωτικα, ουτε σουζες με μηχανακια. Η νεανική παραβατικότητα πάντα υπήρχε. Είναι εντυπωμένη μέσα στο DNA μας και έχει λόγο ύπαρξης. Αλλάζει όμως ο τρόπος έκφρασής της και εννίοτε μπορεί να είναι πιό καταστροφική σε σχέση με παλαιότερες γενιές. Έχει άμεση σχέση με το οικογενειακό και το εξωτερικό περιβάλλον. 1
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, panther_512 είπε Η νεανική παραβατικότητα πάντα υπήρχε. Είναι εντυπωμένη μέσα στο DNA μας και έχει λόγο ύπαρξης. Αλλάζει όμως ο τρόπος έκφρασής της και εννίοτε μπορεί να είναι πιό καταστροφική σε σχέση με παλαιότερες γενιές. Έχει άμεση σχέση με το οικογενειακό και το εξωτερικό περιβάλλον. Εγω θεωρω πως παλαιοτερα υπηρχε περισσοτερη, απλα δεν την εβλεπες ποτε, γιατι δεν υπηρχαν τα μεσα προβολης της. Εβλεπες ο,τι σου εδειχναν τα μμε 2 1
Haldol Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, panther_512 είπε Spoiler Στο πάρκο, ένας μικρός έριξε μπουνιά στο μάτι ενός συνομήλικού του. Ο πατέρας του χτυπημένου παιδιού πήγε στον πάτερα του άλλου για να συνετήσει τον γιό του...... και εκείνος ο πατέρας έριξε μπουνιά στον πατέρα του χτυπημένου παιδιού. Και μετά ήρθε η αστυνομία. True story πρίν λίγες μέρες στο μεγαλύτερο πάρκο της Λάρνακας. Κι εμένα στο νηπιαγωγείο, η μάνα μου με κατσάδιαζε σ' όλη τη διαδρομή μέχρι το σπίτι και μ' απειλούσε ότι θα μ' αφήσει «να κάνω παρέα στο σκύλο» (έναν κακομοίρη που βολόδερνε έξω από το νηπιαγωγείο) γιατί «μόνο οι σκύλοι τα κάνουν αυτά», και ότι αν μεγαλώσω θα με βάλουν αναμορφωτήριο, επειδή... επειδή... hold on! Spoiler Επειδή έκοψα μια δαγκανιά από το μήλο ενός άλλου πιτσιρικά. Yakuza και πάνω λέμε το επίπεδό μου!
panther_512 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 11 minutes ago, Ntinaras said: Εγω θεωρω πως παλαιοτερα υπηρχε περισσοτερη, απλα δεν την εβλεπες ποτε, γιατι δεν υπηρχαν τα μεσα προβολης της. Εβλεπες ο,τι σου εδειχναν τα μμε Αυτό είναι μία θεωρία που δεν μπορούμε να την αποδείξουμε. Προφανώς τα προσωπικά σου βιώματα συνηγορούν σε αυτή σου την αντίληψη, όπως τα δικά μου προσωπικά βιώματα συνηγορούν στην αντίθετη αντίληψη. Χρειάζονται μελέτες. Το δεδομένο είναι ότι η νεανική παραβατικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, και χρειάζεται έλεγχο. Όπως λέω στην κόρη μου "Δεν πειράζει να είσαι λίγο άτακτη, αλλά να μήν στεναχωριέσαι αν σε μαλώνω κι εγώ λίγο. Καί τα δύο χρειάζονται"
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 5 hours ago, korakios said: καθόλου , το να κάνει σωστή χρήση ενός κινητού ένα παιδί απο μόνο του είναι απίθανο Όχι από μόνο του, οι γονείς του θα το εκπαιδεύσουν. Τα άλλα περί μπανανίας, δεν με αφορούν, ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως θεωρεί ο ίδιος καλύτερα. 4 hours ago, lneam said: 1. υπαρχει επιστημονικη μεριδα που αναφερει πως οσο το ανθρωπινο σωμα δεν εχει φτασει στην πληρη αναπτυξη, καλο θα ειναι να αποφυγει αυτη την ακτινοβολια. Το ιδιο και τα tablet, pc, tv. Μεγαλωνει απο το 2015 συγγενης μωρο που ειναι και αυτος ιατρος. Τα βλεπω, δεν τα καταλαβαινω ολα, αλλα τα αποδεχομαι 2. οταν ενα μικρο παιδι βρισκεται στο σχολειο, υποτιθεται πως οι δασκαλοι εχουν την ευθυνη των μαθητων 3. οι γονεις ειναι υπευθυνοι εως την πορτα του σχολειου και μετα οταν θα φυγει. Βασικα ειναι 100% για οτι συμβει στο παιδι τους. Υπαρχουν και περιπτωσεις που για τον Χ λογο εχουν τιμωρηθει απο ελληνικο δικαστηριο για "παραμεληση ανηλικου" 4. ας δουμε τα κινητα, ως βοηθεια στο ανθρωπο και οχι να "αφησουμε" την ζωη μας σε αυτα. Να μαθουν οι νεοι ανθρωποι 100% να επιβιωνουν χωρις αυτα και ας τα εχουν σε κοντινη αποσταση - για παν ενδεχομενο, πχ στο βουνο Για το (1) δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, αλλά εκτός κι αν ο συγγενής σου μεγαλώνει το παιδί του σε καμιά καλύβα στο βουνό μακριά από οθόνες, τότε του έχω άσχημα μαντάτα. Για τα (2) και (3) δεν καταλαβαίνω το point που θέλεις να κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ, κι ας μην το καταλαβαίνω. Για το (4), αρχικά θέλω να σου πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν υπάρχει ούτε ένας σε αυτό το forum που να μπορεί να επιβιώσει στο βουνό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Το κινητό είναι το λιγότερο που θα του λείψει. Από εκεί και πέρα, γιατί να μάθεις να επιβιώνεις χωρίς συσκευές που σου κάνουν εύκολη την ζωή; Ποιος ο λόγος, τι θα κερδίσεις με αυτό; 2 hours ago, pontez2 said: Δεν θα έπρεπε διότι δεν είναι εύκολα διαχειρισιμο σε τέτοια ηλικία, όμως προέκυψε η ανάγκη να έχουν κατ αρχήν λόγω της πανδημίας. Ουτε η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων χρειαζόταν κινητό πριν το 97...αργότερα έγινε ανάγκη. Πριν το 2010 δεν υπήρχε ανάγκη smartphone. Πλέον έγινε όμως. Εμείς και οι εκάστοτε καταστάσεις δημιουργούν τις ανάγκες μας. Πολύ σωστά, έτσι ακριβώς όπως τα λες. Κι εγώ όταν πήγαινα δημοτικό στις αρχές της δεκαετίας του 90, δεν είχε κινητό η μάνα μου για να τις στέλνουν τα μαθήματα στο Viber και αναγκαζόταν να πηγαίνει στο σχολείο για να τα παίρνει. Τώρα που έχω εγώ παιδιά στο δημοτικό, είναι πολύ πιο εύκολη η ζωή μου. Αντίστοιχα, όταν πήγαινα γυμνάσιο για να πάω σινεμά με τους φίλους μου έπρεπε να τηλεφωνηθούμε στο σταθερό, να κλείσουμε ραντεβού σε συγκεκριμένο σημείο για να συναντηθούμε, να πάμε εκεί για να δούμε τι ταινίες παίζει και να τσακωθούμε κανά μισάωρο μέχρι να καταλήξουμε σε ταινία. Όλα αυτά λύνονται σε χρόνο dt που τα παιδιά έχουν κινητά, εύκολα και άμεσα. Γιατί να μην έχουν πιο εύκολα τα πράγματα; Το «δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο» δεν εξαρτάται από τα ίδια. Εξαρτάται από τους γονείς και τι εκπαίδευση τους έχουν παράσχει, να μην μιλάνε σε αγνώστους στα σόσιαλ, να μην ξεβρακώνονται στο tiktok κοκ. 1
korakios Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Όχι από μόνο του, οι γονείς του θα το εκπαιδεύσουν. Τα άλλα περί μπανανίας, δεν με αφορούν, ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως θεωρεί ο ίδιος καλύτερα. σε αφορά άμεσα, μιας και το παιδί σου θα είναι σε παρέες που γονείς τους δε θα ασχοληθούν με το τι κάνουν με το κινητό ...άσχετα με το κάνεις ο ίδιος δλδ 3
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 8 minutes ago, korakios said: σε αφορά άμεσα, μιας και το παιδί σου θα είναι σε παρέες που γονείς τους δε θα ασχοληθούν με το τι κάνουν με το κινητό ...άσχετα με το κάνεις ο ίδιος δλδ Ακριβώς, για αυτό πρέπει να έχει γίνει δουλειά από το σπίτι για αποφεύγονται οι κακοτοπιές. Δεν αρκεί να του μάθεις πως να χρησιμοποιεί το κινητό του, θα πρέπει να του μάθεις να είναι προσεκτικός και με την χρήση που κάνουν οι υπόλοιποι γύρω του. Δεν είναι, δεν γίνεται να είναι και δεν πρέπει να είναι αποστειρωμένο το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, γιατί δεν είναι αποστειρωμένο και το περιβάλλον της κοινωνίας αργότερα όταν θα γίνουν ενήλικοι. Οπότε αν μάθουν από μικρά ότι το κινητό σε βγάζει βίντεο και σε κάνει ρόμπα στους άλλους, τότε όταν μεγαλώσουν και κάνουν σεξ θα το σκεφτούν 10 φορές περισσότερο πριν βγάλουν βίντεο.
magictoboggan Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Οι γονείς έχουν γίνει υπερπροστατευτικοί και λόγω αυτού βλέπουμε ότι τα περισσότερα παιδιά δε δημιουργούν "αντισώματα" ώστε να μπορούν αύριο μεθαύριο να αντιμετωπίσουν τις όποιες αρνητικές καταστάσεις προκύψουν σε αυτά. Το παιδί πρέπει να αποκτήσει άμυνες σε εχθρικές συμπεριφορές προς αυτό όχι να κλειστεί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον που θα το απομονώσει από την πραγματικότητα. Τα παιδιά επίσης πρέπει να κοινωνικοποιούνται και να μάθουν να επικοινωνούν από κοντά όχι με κινητά και social media. Βλέπω συνέχεια την αμηχανία και την ανικανότητα δημιουργίας στενών σχέσεων που έχουν οι νεώτερες ηλικίες. Ο στόχος του γονέα είναι να ενημερώσει όχι να επιβάλει/απαγορεύσει. Τα παιδιά θα κάνουν ότι έχουν στο μυαλό τους είτε το θέλουν οι γονείς είτε όχι. Ενημερώστε τα για τις συνέπειες των όποιων πράξεων τους και αφήστε τα να κάνουν τις επιλογές τους και να μάθουν από αυτές. Τα παιδιά τα φέρνετε στον κόσμο αυτό για να ζήσουν ελεύθερα την εμπειρία της ζωής η για να εκπληρώσουν ένα σύνολο κανόνων που έχετε στο μυαλό σας ως ιδανικό; 8
lneam Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Για το (1) δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, αλλά εκτός κι αν ο συγγενής σου μεγαλώνει το παιδί του σε καμιά καλύβα στο βουνό μακριά από οθόνες, τότε του έχω άσχημα μαντάτα. Για τα (2) και (3) δεν καταλαβαίνω το point που θέλεις να κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ, κι ας μην το καταλαβαίνω. Για το (4), αρχικά θέλω να σου πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν υπάρχει ούτε ένας σε αυτό το forum που να μπορεί να επιβιώσει στο βουνό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Το κινητό είναι το λιγότερο που θα του λείψει. Από εκεί και πέρα, γιατί να μάθεις να επιβιώνεις χωρίς συσκευές που σου κάνουν εύκολη την ζωή; Ποιος ο λόγος, τι θα κερδίσεις με αυτό; η απαντηση σου στο Νο1 ειναι ειρωνικη η απαντηση σου στο Νο4 > εγω ειμαι 100% σιγουρος πως οι πετυχημενοι και ικανοι ανθρωποι εχουν αυτοσεβασμο και ταπεινοτητα. Υπαρχει στο φορουμ θεμα που εχει να κανει με την φυση. Διαβασε το ... για την τελευταια σου προταση να σου πω κατι σχετικο > ειναι σαν να εχεις μαθει να κανεις μπανιο στη θαλασσα μονο με σαμπρελα και βατραχοπεδιλα. Στα δυσκολα, πεθανες. Ξαναδιαβασε το δικο μου κειμενο Να μαθουν οι νεοι ανθρωποι 100% να επιβιωνουν χωρις αυτα και ας τα εχουν σε κοντινη αποσταση - για παν ενδεχομενο, πχ στο βουνο 1
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 10 minutes ago, lneam said: η απαντηση σου στο Νο1 ειναι ειρωνικη Δεν είναι ειρωνική, είναι ρεαλιστική. Όταν πιάνει 15 wifi τριγύρω, δεν θα κάνει διαφορά να αποφύγει μια ακτινοβολία παραπάνω σε ένα 12χρονο. Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις των ειδικών είναι διφορούμενες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να λένε ότι δεν προκύπτει κίνδυνος. Συστήνεται δε να αποφεύγεται η χρήση κινητών κοντά σε παιδιά, αλλά η σύσταση αφορά σε βρέφη. 10 minutes ago, lneam said: η απαντηση σου στο Νο4 > εγω ειμαι 100% σιγουρος πως οι πετυχημενοι και ικανοι ανθρωποι εχουν αυτοσεβασμο και ταπεινοτητα. Υπαρχει στο φορουμ θεμα που εχει να κανει με την φυση. Διαβασε το ... για την τελευταια σου προταση να σου πω κατι σχετικο > ειναι σαν να εχεις μαθει να κανεις μπανιο στη θαλασσα μονο με σαμπρελα και βατραχοπεδιλα. Στα δυσκολα, πεθανες. Ξαναδιαβασε το δικο μου κειμενο Δεν υπάρχει αναλογία του παραδείγματος μεταξύ θάλασσας και βουνού, πιστεύω το καταλαβαίνεις και μόνος σου. Προσωπικά, ξέρω να σφάζω οικόσιτα ζώα, αλλά ακόμα και με αυτό το skill απέχω πολύ από το να μπορέσω να επιβιώσω στο βουνό.
lneam Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν είναι ειρωνική, είναι ρεαλιστική. 42 λεπτά πριν, Malthador είπε , αλλά εκτός κι αν ο συγγενής σου μεγαλώνει το παιδί του σε καμιά καλύβα στο βουνό μακριά από οθόνες, τότε του έχω άσχημα μαντάτα. εσυ αυτο το λες > ρεαλιστικη απαντηση ? 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν υπάρχει αναλογία του παραδείγματος μεταξύ θάλασσας και βουνού, πιστεύω το καταλαβαίνεις και μόνος σου. για μενα το παραδειγμα ειναι σωστο, εσυ διαφωνεις. Απολυτα λογικο στους ανθρωπους
pontez2 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Malthador είπε Πολύ σωστά, έτσι ακριβώς όπως τα λες. Κι εγώ όταν πήγαινα δημοτικό στις αρχές της δεκαετίας του 90, δεν είχε κινητό η μάνα μου για να τις στέλνουν τα μαθήματα στο Viber και αναγκαζόταν να πηγαίνει στο σχολείο για να τα παίρνει. Τώρα που έχω εγώ παιδιά στο δημοτικό, είναι πολύ πιο εύκολη η ζωή μου. Αντίστοιχα, όταν πήγαινα γυμνάσιο για να πάω σινεμά με τους φίλους μου έπρεπε να τηλεφωνηθούμε στο σταθερό, να κλείσουμε ραντεβού σε συγκεκριμένο σημείο για να συναντηθούμε, να πάμε εκεί για να δούμε τι ταινίες παίζει και να τσακωθούμε κανά μισάωρο μέχρι να καταλήξουμε σε ταινία. Όλα αυτά λύνονται σε χρόνο dt που τα παιδιά έχουν κινητά, εύκολα και άμεσα. Γιατί να μην έχουν πιο εύκολα τα πράγματα; Το «δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο» δεν εξαρτάται από τα ίδια. Εξαρτάται από τους γονείς και τι εκπαίδευση τους έχουν παράσχει, να μην μιλάνε σε αγνώστους στα σόσιαλ, να μην ξεβρακώνονται στο tiktok κοκ. Κάτι κέρδισες, κάτι έχασες. Κέρδισες χρόνο, έχασες προσωπική επαφή πχ. Η τεχνολογία πάντα έχει και κάποια αρνητικά. Να ας πούμε αρκετοί γονείς έκαναν μάχη να ξεκολλήσουν τα κατά βάση κλειστου χαρακτήρα 13χρονα τους από τον υπολογιστή και το κινητό ώστε να αρχίσουν να έχουν κανονικες συναναστροφές. Θετικό ότι τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, οι σχολές καράτε κτλ είναι και πάλι γεμάτα με παιδιά, πόσο μάλλον όταν περασαν 2 χρόνια πανδημίας Αλλά το θέμα είναι αυτό της διαχείρισης που όπως είπα από το πρώτο ποστ που έκανα, είναι καθαρά θέμα γονιών. Αν περιμένεις να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση στα 12-13, εχεις ήδη χάσει το παιχνίδι. Θέμα εμπιστοσύνης όπως είπαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα