GraveDigger Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Με αφορμή ένα παλαιότερο topic: σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία να είχαμε ένα topic όπου θα μπορούσαμε οι γονείς που έχουμε ένα τεχνολογικό background να ανταλάσουμε απόψεις σε θέματα που αφορούν τα παιδιά π.χ. όταν ο δικός μου πλησίαζε να γίνει 6 ετών προβληματιζόμουν αν θα είχε νόημα να του ανοίξω Revolut <18 και δεν έβρισκα άνθρωπο να το συζητήσω... Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να με προβληματίζει ποιο app παρακολούθησης θα πρέπει να βάλω στο κινητό του παιδιού όταν μεγαλώσει και θα αρχίσει να κουβαλάει κινητό μαζί του; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από GraveDigger 3
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, GraveDigger είπε Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να με προβληματίζει ποιο app παρακολούθησης θα πρέπει να βάλω στο κινητό του παιδιού όταν μεγαλώσει και θα αρχίσει να κουβαλάει κινητό μαζί του; Κανενα. Μαθε του να χρησιμοποιει το κινητο και το ιντερνετ σωστα. Αν δει και καμια τσοντ@, δεν εγινε και κατι. Στην περιπτωση που παρανοησα και εννοουσες μονο τοποθεσια, αν συνδεθεις με δικο σου λογαριασμο google/samsung/apple, θα μπορεις να δεις την τοποθεσια απο το find my phone 3
rodosf1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Family Link της Google δίνει μεγάλο έλεγχο κ ελευθερία εκεί που πρέπει κ οσο μεγαλώνει το παιδι του δίνει κ περισσότερη ελευθερία. Σεταρεις ώρες ύπνου, χρόνο ανα ημέρα εβδομάδας (πχ λιγότερο τις καθημερινές), εφαρμογές που δεν θα κλειδώνουν ποτέ πχ τηλέφωνο κ sms για να επικοινωνείτε κα πολλά. Αν ρωτήσεις κ κάποιον ειδικό θα σου πει ότι το όριο στα παιδιά στα smartphone ειναι επιβεβλημένο. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από rodosf1 7
pontez2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Ο μοναδικός τροπος για να παρακολουθεις το κινητό του παιδιού σου, είναι μονο κατοπιν της δικής του συγκατάθεσης, η οποία θα δωθεί από τη στιγμή που θα έχεις καλλιεργησει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης. Το ίδιο το παιδί θα θέλει ενδεχομένως να ξέρεις τη τοποθεσία του, ώστε αν του συμβεί κάτι, να μπορεις να βοηθήσεις. Η εφαρμογή της google είναι αρκετά καλή. Ωστόσο το παραπάνω σενάριο, που είναι απόλυτα υγιές, είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφου οι γονείς στη συντριπτική πλειοψηφία, θα παρακολουθούν τη παραμικρή κινηση του παιδιού και θα του κάνουν και ερωτήσεις. Το τι λένε βέβαια οι «ειδικοί», με αφηνει παγερά αδιάφορο, διοτι ο ένας λέει Α και ο άλλος Β. Γενικά οι απόψεις των ειδικών σε τετοια θέματα είναι πάντα διαφορετικές και σιγουρα έχουν δημιουργήσει την αισθηση της ανασφάλειας σε μια ολοκληρη γενιά γονέων, που μεγάλωσαν ελευθεροι αλλά έχουν τα παιδιά τους σε απόλυτο έλεγχο. Προσφατα, γνωστός μου, παραδέχτηκε ότι έχει απόλυτη προσβαση στο κινητό της 17χρονης κορης του, διαβάζει τα πάντα και επεμβαίνει όπου πρέπει. Η λογική του είναι «δε θα πάει με οποιον θέλει αυτή επειδή σκέφτεται σαν έφηβος». Ο ιδιος τυπος στα 17 του έκανε ότι ηθελε αλλά τοτε ηταν «άλλες εποχές». Μονο κομπλεξ και συνδρομο ελέγχου βγάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Οπότε προσοχή στον όποιο έλεγχο. Και εγω θέλω να προστατέψω το παιδί μου, αλλά μου αρκεί να ξέρω που βρισκεται. Κάποια πράγματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τα μαθαινουν οι γονείς. Δεν ανηκουν στην ηλικία τους, δεν ανηκουν καν στο χρονο τους. 10 4 3 2
rodosf1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 38 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ο μοναδικός τροπος για να παρακολουθεις το κινητό του παιδιού σου, είναι μονο κατοπιν της δικής του συγκατάθεσης, η οποία θα δωθεί από τη στιγμή που θα έχεις καλλιεργησει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης. Το ίδιο το παιδί θα θέλει ενδεχομένως να ξέρεις τη τοποθεσία του, ώστε αν του συμβεί κάτι, να μπορεις να βοηθήσεις. Η εφαρμογή της google είναι αρκετά καλή. Ωστόσο το παραπάνω σενάριο, που είναι απόλυτα υγιές, είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφου οι γονείς στη συντριπτική πλειοψηφία, θα παρακολουθούν τη παραμικρή κινηση του παιδιού και θα του κάνουν και ερωτήσεις. Το τι λένε βέβαια οι «ειδικοί», με αφηνει παγερά αδιάφορο, διοτι ο ένας λέει Α και ο άλλος Β. Γενικά οι απόψεις των ειδικών σε τετοια θέματα είναι πάντα διαφορετικές και σιγουρα έχουν δημιουργήσει την αισθηση της ανασφάλειας σε μια ολοκληρη γενιά γονέων, που μεγάλωσαν ελευθεροι αλλά έχουν τα παιδιά τους σε απόλυτο έλεγχο. Προσφατα, γνωστός μου, παραδέχτηκε ότι έχει απόλυτη προσβαση στο κινητό της 17χρονης κορης του, διαβάζει τα πάντα και επεμβαίνει όπου πρέπει. Η λογική του είναι «δε θα πάει με οποιον θέλει αυτή επειδή σκέφτεται σαν έφηβος». Ο ιδιος τυπος στα 17 του έκανε ότι ηθελε αλλά τοτε ηταν «άλλες εποχές». Μονο κομπλεξ και συνδρομο ελέγχου βγάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Οπότε προσοχή στον όποιο έλεγχο. Και εγω θέλω να προστατέψω το παιδί μου, αλλά μου αρκεί να ξέρω που βρισκεται. Κάποια πράγματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τα μαθαινουν οι γονείς. Δεν ανηκουν στην ηλικία τους, δεν ανηκουν καν στο χρονο τους. μα με την εφαρμογή της google ΔΕΝ βλέπεις τι μηνύματα δέχεται το παιδί, ουτε τι κλήσεις. Μάλλον λάθος ενημέρωση εχει γίνει. Το τι μπορεί να περιορίσει ο γονέας είναι αυστηρά επιλεγμένο κ δεν του δίνει πρόσβαση εικόνας κλπ κλπ. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει καν σαν επιλογή να υπάρχει το mirroring. Περιορισμός στο χρόνο είναι βασικό να υπάρχει για ανήλικους, ίσως και ενημέρωση τοποθεσίας για περίπτωση κινδύνου. Το mirroring συνιστά εισβολή στην προσωπικότητα του παιδιού κ κάνει κακό αντί για καλό. Υπάρχει κ η συζήτηση πάντα. Για το ότι ακούμε τους ειδικούς (τουλάχιστον κατά μέσο όρο) θα πω με απλά λόγια την ρήση του αρχαίου σοφού: "αν δεν έχεις γνώση, δεν έχεις και γνώμη". 1
pontez2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, rodosf1 είπε μα με την εφαρμογή της google ΔΕΝ βλέπεις τι μηνύματα δέχεται το παιδί, ουτε τι κλήσεις. Μάλλον λάθος ενημέρωση εχει γίνει. Για αυτο έγραψα οτι ειναι αρκετά καλή εφαρμογή
filip123go Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Να ξεκινήσω με το ότι δεν έχω παιδιά. Εάν αποκτήσω όμως, ναι θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ελέγχω τι βλέπει και που θα μπαίνει το παιδί. Αλλά το παιδί θα έχει πλήρη επίγνωση του τι μπορώ να δω και τι όχι. Μάλιστα θα καθόμουν μαζί του και θα βγάζαμε μαζί ένα "πλάνο"... Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι όλο αυτό, αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι... 1
rodosf1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για αυτο έγραψα οτι ειναι αρκετά καλή εφαρμογή α σορρυ, παρανόησα κ νόμιζα ότι ο φίλος σου που παρακολουθει την κόρη του το έκανε μέσω Family Link που απ οσο ξέρω δεν παίζει. my mistake.
gbras Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, GraveDigger είπε όταν ο δικός μου πλησίαζε να γίνει 6 ετών προβληματιζόμουν αν θα είχε νόημα να του ανοίξω Revolut <18 και δεν έβρισκα άνθρωπο να το συζητήσω... Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να με προβληματίζει ποιο app παρακολούθησης θα πρέπει να βάλω στο κινητό του παιδιού όταν μεγαλώσει και θα αρχίσει να κουβαλάει κινητό μαζί του; Γιατι να ανοιξεις σε ενα 6χρονο λογαριασμο σε τραπεζα? Το πρωτο σημαντικο ειναι να παρει κινητο οσο πιο αργα γινεται. 1 2
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, filip123go είπε ναι θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ελέγχω τι βλέπει και που θα μπαίνει το παιδί. Εσένα έβλεπαν οι γονείς σου που έμπαινες και τι έκανες? Έστω ότι γίνεται όλο αυτό και υπάρχει τρόπος να βλέπεις τα πάντα (που ακόμα δεν υπάρχει κάτι), ποτέ θα του κάνεις παρατήρηση? Όταν θα δει ανήλικο (όχι όμως παράνομο) περιεχόμενο? Όταν θα δει παράνομο περιεχόμενο? Όταν θα κάνει bullying? Δεν είναι καλύτερο να μάθει πριν τα κάνει? Χαλαρώστε λίγο οι καινούργιοι γονείς. Για αυτό έχουμε γεμίσει με ειδήσεις με βία μεταξύ παιδιών, αφού δέχονται πιέσεις εντός οικογένειας και ξεσπουν. Για τον περιορισμό σε τεχνολογία, οκ. Εγώ δεν το είχα και δεν με έβλαψε (σε σπουδές, σε διασκέδαση κτλ). Αν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του, ας χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο όπως θέλει. 3 1
mak3don Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Ο μοναδικός τροπος για να παρακολουθεις το κινητό του παιδιού σου, είναι μονο κατοπιν της δικής του συγκατάθεσης, η οποία θα δωθεί από τη στιγμή που θα έχεις καλλιεργησει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης. Ναι μεν αλλά.. Όταν μιλάμε για εφήβους ναι είναι καλό να υπάρχει και ιδιωτική ζωή έρωτες καψουρες κ.τ.λ τα οποία το παιδί δεν θα θέλει να έχεις πρόσβαση, όπως με ποιον γράφουν και τι λένε Όταν όμως μιλάμε για παιδιά 12 χρόνων ίσως και μικρότερα που πλέον έχουν κινητά τηλέφωνα καλά είναι οι γονείς να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ποιός στέλνει και τι στο παιδί όπως και στις τοποθεσίες Δυστυχώς ο κόσμος που ζούμε είναι άσχημος και είναι ένας τρόπος να προστατέψεις ένα μικρό παιδί 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, gbras είπε Το πρωτο σημαντικο ειναι να παρει κινητο οσο πιο αργα γινεται. Δεν είναι κακό. Βέβαια τα καινούργια τηλέφωνα αποσπούν και την προσοχή. Προσωπικά είχα Nokia 3310 από τα 8. Βέβαια για να κουβαλήσω κινητό σε σχολείο το έκανα στο γυμνάσιο. Το Nokia καθαρά για να ενημερώνω που είμαι, με ποιον, και αν αργήσω σε διακοπές, όταν πήγαινα παιδικές κτλ Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από SabotazNic
pontez2 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, mak3don είπε Ναι μεν αλλά.. Όταν μιλάμε για εφήβους ναι είναι καλό να υπάρχει και ιδιωτική ζωή έρωτες καψουρες κ.τ.λ τα οποία το παιδί δεν θα θέλει να έχεις πρόσβαση, όπως με ποιον γράφουν και τι λένε Όταν όμως μιλάμε για παιδιά 12 χρόνων ίσως και μικρότερα που πλέον έχουν κινητά τηλέφωνα καλά είναι οι γονείς να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ποιός στέλνει και τι στο παιδί όπως και στις τοποθεσίες Δυστυχώς ο κόσμος που ζούμε είναι άσχημος και είναι ένας τρόπος να προστατέψεις ένα μικρό παιδί Ασφαλώς. Καταρχην το 12 χρονο δεν θα έπρεπε να έχει κανέναν απολύτως λόγο να έχει κινητό. Ωστόσο, επειδή έχουν πλέον, λόγω της ανάγκης για επικοινωνία που προέκυψε κατά τη διαρκεια της πανδημίας, ειναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται περιορισμένη πρόσβαση, όχι μονο στο που μπαίνει (ιστοσελίδες ή παιχνίδια) διοτι αυτο ειναι κάτι που πρέπει να το προσέχουμε και στο pc αλλά και στο τι γράφει και που απευθηνεται. Τα περισσότερα παιδιά βέβαια στην ηλικία, απο 6 ως και 10-11 ετών, χρησιμοποιούν το κινητό περισσότερο ως μέσο επικοινωνίας, δηλαδή παιζουν στο pc και παράλληλα μιλάνε με τους φιλους τους. Εδω η κατάσταση ειναι απολυτα ελεγχομενη. Τα μεγαλύτερα, δηλαδη απο προεφηβία και μετά, παίζουν με social. Εκεί ομως, έχει ηδη χαθεί το παιχνίδι, αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία νωριτερα με τον γονιό. Δεν έχει κανένα νοημα δηλαδη εκει η προσπάθεια να ελεγχθει το κινητό, διοτι θα βρει άλλον τροπο να σε κοροιδεψει αν θέλει. 3
csontheline Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Στις 19/5/2023 στις 12:48 ΠΜ, GraveDigger είπε π.χ. όταν ο δικός μου πλησίαζε να γίνει 6 ετών προβληματιζόμουν αν θα είχε νόημα να του ανοίξω Revolut <18 και δεν έβρισκα άνθρωπο να το συζητήσω... Σιγά-σιγά έχει αρχίσει να με προβληματίζει ποιο app παρακολούθησης θα πρέπει να βάλω στο κινητό του παιδιού όταν μεγαλώσει και θα αρχίσει να κουβαλάει κινητό μαζί του; "Δώσε ψάρι σε έναν και τάισέ τον για μια μέρα. Μάθε του να ψαρεύει και τον ταΐζεις για μια ζωή." Αρχικά δεν μπορείς να παρακολουθείς συνέχεια το παιδί. Θα φτάσεις κάποια στιγμή να μην κάνεις τίποτε άλλο από το να διαβάζεις κατεβατά ή/και που μπαίνει και τι κάνει. Είναι σε καλή ηλικία για να του θέσεις τις βάσεις ώστε να κρίνει μόνος του μελλοντικά. Από 6 ετών κάρτα; Πρώτον, αν και είναι καλή ως ιδέα, καλό είναι να μάθει στο φυσικό χρήμα "έχω τόσα, έδωσα τόσα, μου έμειναν τώρα, ΑΠΤΑ. Δεύτερον, τι ποσά χρειάζεται που δεν μπορεί να τα πάρει πριν φύγει από το σπίτι σε φυσικό χρήμα; 2
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Οσο πιο μεγαλο ελεγχο ασκεις στο παιδι, τοσο μεγαλυτερος ψευτης θα γινει οσο μεγαλωνει. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα