tzavardin Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Πήρα πρόσφατα μια Samsung 75q70b, και έχω παραγγείλει και την ηχόμπαρα q930b της ίδιας εταιρείας. Μέχρι σήμερα είχαμε μια 43άρα φτηνή τηλεόραση δεκαετίας στο σπίτι, που δεν την πολυχρησιμοποιούσαμε με την κοπέλα μου. Συχνά βλέπαμε ταινίες στο laptop, ή στο pc. Κανάλια digea δεν βλέπαμε ούτως ή άλλως, αν θέλαμε να βάλουμε καμιά ταινία, φέρναμε το λαπ τοπ και το συνδέαμε με hdmi κατευθείαν στην τηλεόραση. Το λέω αυτό, για να καταλάβουμε ότι είμαι ψιλοάσχετος, δεν έχω ασχοληθεί με smart tv για αυτό και ρωτάω. Από ό,τι βλέπω, έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα. Προφανώς δεν χρειάζεται να φέρνω απλά το lap top και να το καρφώνω στην τηλεόραση, από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες λύσεις. Αρχικά να πω τι χρήση έχει ήδη και τι θέλω να έχει η τηλεόραση. Έχω ήδη amazon prime video, που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή. Έχω 100 mbps σύνδεση. Αν και το router είναι αρκετά μακριά με διάδρομο στη μέση, που για κάποιο λόγο κόβει αρκετά και απότομα το σήμα στο τέλος του (υποθέτω έχει σχέση με σιδερένια κολώνα μέσα στους τοίχους ή κάτι σχετικό), η τηλεόραση από μόνη της πιάνει αρκετά καλά, ώστε να βλέπω hd στο amazon, (αλλά όχι παραπάνω) χωρίς διακοπές. Σκέφτομαι να βάλω ένα repeater στο τέλος του διαδρόμου που υπάρχει πρίζα και έχει επιβεβαιωμένα καλύτερο σήμα από ότι στο υπόλοιπο σαλόνι, και από εκεί να βάλω καλώδιο ethernet προς την τηλεόραση/media player. Το αν αυτό θα φτάσει για 4K χωρίς διακοπές είναι άγνωστο, αλλά θα μάθω σύντομα. Ως υπόθεση εργασίας, πάρτε και τα δύο ενδεχόμενα. Και 1080p, και 4K. Το κύριο θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει το chromecast από ένα tv box, και τι θα με βολέψει καλύτερα. Μέχρι σήμερα κατέβαζα ταινίες από torrents αν δεν τις είχα διαθέσιμες σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία. Τώρα σκέφτομαι να ασχοληθώ με το Kodi, ή αν δεν βγάλω άκρη να βάλω Nova για τα αθλητικά, και να streamάρω από το pc ταινίες, αν δεν είναι διαθέσιμες σε amazon. Τι να πάρω με βάση τα παραπάνω δεδομένα; Περιορισμό σε μπάτζετ δεν έχουμε. Υποθέτω δε θα φτάσω στα 250-300 ευρώ του nvidia shield, όταν δεν ξέρω καν τι κάνει, αλλά ένα καλό tv box θα το σκεφτώ αν μου δίνει κάτι καλύτερο από ένα φτηνό stick. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από tzavardin
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 @tzavardin Πλέον με τις "έξυπνες" τηλεοράσεις και τα "έξυπνα" γκατζετάκια (tv box, stick), δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει κάποιος στη διαδικασία κατεβάσματος. Συνδρομητικά, kodi, stremio... Είναι μερικές εφαρμογές απ' όπου μπορείς να βρεις άπειρο υλικό. Όπως και να δεις online κάποια ταινία/σειρά. Και δεν χρειάζεται να βάλεις και το χέρι βαθιά στην τσέπη. Με ένα μποξάκι, όπως το mecool km2 plus, κάνεις σούπερ την δουλειά σου. Το έχω κι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις και κάποιο στικάκι - κι εκεί εγκαθίστανται εφαρμογές. https://www.mecool.com/products/tv-box-mecool-km2-plus?variant=41452270878858 https://www.skroutz.gr/s/25471839/Google-Smart-TV-Stick-Chromecast-with-Google-TV-4K-UHD-με-Bluetooth-Wi-Fi-HDMI-και-Google-Assistant-Snow.html
alexzorb Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 1. Αν μπορείς κάνε ένα speedtest να δεις τι ταχύτητα πιάνει η tv. Aν είσαι χαμηλά φθήνη λύση repeater μέτα κοιτάς powerline μετά mesh. Είναι βασικό να έχεις καλή ταχύτητα internet. 2. Με τηλεόραση 75'' αν η απόστση θέασης είναι κάτω απο 3,5μ ακόμα περισσότερο κατώ απο 3μ τότε για την καλύτερη εμπειρία θέλεις περιεχόμενο 4Κ (γι αύτο μιλάω για καλή ταχύτητα ιντερνετ). 3. Για τις βασικές streaming υπηρεσίες (Netflix/Prime/Disnay,κλπ) Οι εφαρμογές της τηλεόρασης είναι επαρκείς. 4. Για κατέβασμένες ταινίες αν θες το καλύτερο απο άποψη εικόνας και ήχου (bluray rips >15-20 gb) σχέδον μονόδρομος το shiled. Αν θέλεις να κάνει μια έκπτωση στον ήχο τα tv box που πρότεινε η @Mrs. Hyde έιναι πολύ κάλες επιλογές (αυτά δεν υποστιρίζουν lossless Dolby Atmos, που το βρίσκουμε στα blueray rips.) (H soundbar είναι καλή οπότε θα ύπαρχει διαφορά όχι μεγάλη όπως θα είχε ένα κανονικό σύστημα atmos). Το laptop αν είναι σχετίκα καίνοργιο ίσως μπρούσε να κάνει δουλεία για όλα απ τι στιγμή που και η τηλέοραση δεν έχει Dolby Vision αλλά κατάλβα ότι αυτο θες να αποφύγεις. 5. Για ταίνιες/σειρές εκτώς streaming εχουμε δυο επιλογές είτε τις κατεβάζουμε τοπικά είτε κάνουμε stream το torrent. Την πρώτη περίπτωση κατεβάζεις τοπικα είτε στο tv box (αρά θες ένα εξωτερικό δίσκο mecool shiled ok, chromecast θελουμε πατέντα.) είτε κατεβάζεις σε pc. Εκεί πάλι δύο επιλογές, περνάς το αρχείο σε δίσκο και το πάζεις στο tv box ( chromecast θελουμε πατέντα.) (δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο player της Samsung) είτε κάνεις streaming τοπικό (plex ,kodi jellyfin) στο tv box (εδώ και μόνη της η τελεόρασή είναι λύση αν επιλέξεις plex) Για torrent streaming κοιτάμε kodi/stremio φυσικά όσο καλύτερη ποιότητα θέλουμε τόσο πιο λειτουργικό είναι (υπάρχει η payed λύση του realdebrid που βελτιώνει τα πράγματα) (υπάρχει και μια πατέντα με pc και plex). Γενική πρόταση ξεκίνα με mecool (2 usb) με ένα εξωτερικό δισκο και ίσως ένα combo mouse keyboard (ιδικά keyboard ακόμα και για tv box) ώστε να μπορέις να κάνεις τα πάντα βολίκα σε μία συσκευή. Αν δεις ότι θες το παραπάνω του ήχου και κάποια έξτρα πας σε shield. Aν δεν σε πειράζει η παραπάνω φασαρία μπορείς ακόμα και να παραλήψεις το tv box. 1
kallair Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Για αρχή, όπως σου ειπαν κ τα υπολοιπα παιδια, τσεκαρεις την γραμμή σου κ τι σημα πιανεις κ μεχρι που. repeater αν παρεις, να ειναι dual band καλης ποιοτητας.dual band= υποστηριζει την 2,4ghz συχνοτητα αλλα και την 5ghz που την χρειαζεσαι για να πιανεις το φουλ της γραμμης. "Το κύριο θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει το chromecast από ένα tv box, και τι θα με βολέψει καλύτερα." Τα παλιά chromecast στην ουσια ήταν μονο για να στελνεις περιεχομενο απο το κινητο σου. Στα καινουργια chromecast, γραφει στην συσκευασια πλεον "chromecast with googleTV". Πλεον και το chromecast ειναι ενα μικρου μεγέθους tv box που μπορεις να βάλεις ότι εφαρμογη θελεις. Προφανως κοιτας μονο την 4κ εκδοση. Στα θετικα του chromecast with googleTV, ειναι οτι το φτιαχνει η μαμα google, οποτε φουλ υποστηριξη και πιστοποιηση στα παντα και, οπως θα διαβασεις σε κριτικες, παιζει απροβληματιστα τα παντα. Τα μόνα 2 αρνητικά που μπορω να βρω εγώ είναι οτι δεν εχει θυρα usb για να βάλεις στικακι να δεις καποια ταινια που εχεις κατεβασει (υπαρχουν τροποι να κανεις local stream ομως) και οτι δεν εχει θυρα ethernet. Aυτα ειναι τα ατου αν επιλεξεις ενα καλό πιστοποιημένο tv box. Aπο εφαρμογες σε πιστοποιημενα tv boxes μην περιμενεις να βρεις οτι εχεις και στο κινητό σου. θα θελει πλάγιους τρόπους για να τις περασεις. στο store της googletv θα βρεις μονο εφαρμογες που ειναι γραμμενες να παιζουν σε οθονες τηλεορασης και χρηση τους με τα βελακια του τηλεκοντρολ. Για αρχη μιας και δεν εισαι advanced χρηστης, προσωπικά θα σου πρότεινα να μην παρεις κάποιο tv box και να τσεκαρεις αν σε βολευουν οι εφαρμογες της τηλεορασης. Θα βρεις ολες τις συνδρομητικες υπηρεσιες netflix,disney+, amazon κλπ. επισης θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις το plex για local streaming. Όταν με το καλό αγοράσεις το wifi extender, φρόντισε ο υπολογιστης σου αλλά και η τηλεοραση να ειναι συνδεμενα στο 5ghz δίκτυο. κατεβασε στον υπολογιστή το plex server και κατεβασε κ στην τηλεοραση την εφαρμογη plex. με αυτό τον τρόπο θα μπορεις απευθειας απο τον υπολογιστη σου να δεις στην τηλεοραση τις ταινιες που εχεις κατεβασει, ακομα και σε 4κ (παντα με την προϋποθεση ότι εισαι στο 5ghz δικτυο). έτσι γλυτώνεις τα στικακια και τις μεταφορες ταινιων κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα