Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πείτε μου τη γνώμη σας, μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτό το build. Το budget μου είναι 400€, θέλω κάτι που να μπορώ να το αναβαθμίσω στο μέλλον  αλλά και οπωσδήποτε να έχει δύο video outputs το motherboard εφόσον δεν θα βάλω κάρτα γραφικών τώρα για να συνδέσω τις δύο μου οθόνες (extended setup). Οι απαιτήσεις μου από το PC είναι να δουλεύει καλά σε προγράμματα editing (βασικά πράγματα) και να σηκώνει και κάποια games ίσως. 

Edit: Δίσκους έχω, για αυτό δεν έβαλα.

IMG_1663.jpeg

Επεξ/σία από nskord
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μητρική να βάλεις Β450 με μισά λεφτά που να έχει 2 εξόδους , η επιλογή σου για "ψόφια" πλατφόρμα είναι παράλογη , καλύτερα να βάλεις 2χ16GB RAM

το τροφοδοτικό σου είναι υπερβολικό εκτός αν έχεις σκοπό να προσθέσεις κάρτα γραφικών στο μέλλον

Αν εννοείς 1080 gaming  το ξεχνάς εκτός αν εννοείς "ελαφριά" παιχνίδια 

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

- motherboard μονο gigabyte

- psu εως 550W

σημερα > editing + games θα κανει, χωρις να εχεις απαιτησεις. Μετα απο 3 χρονια ακομα χειροτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζετε τόσο ακριβή μητρική σε τέτοιο σύστημα.Μπορεις να δεις και για b450 μιας και ο 5600g ούτως η άλλος δεν υποστηρίζει pci-e 4.0.

Έχω στήσει PC στο συγκεκριμένο κουτί, είναι αυτό που φανταζεσαι->οκ για σύστημα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και κάπως άβολο στήσιμο εάν σκοπεύεις να βαζοβγαζεις components.

Πήγαινε εξαρχής για 32gb ram 3200 cl 16 ώστε να κάνεις allocate 4/8 στην gpu(να σου μείνουν 24 "καθαρά")

Τι οθόνες έχεις?Οι έξοδοι των μητρικών δεν είναι στάνταρ ότι βγάζουν μεγάλες αναλύσεις και στις 2 εξόδους(π.χ 4κ 60hz).

Psu θα μπορούσες να δεις και για μικρότερο/οικονομικοτερο αλλά όντως δεν έχει ποικιλία το e-shop...

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jgeorgiou , @lneam ,  @@topos

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το παρακάτω build πως σας φαίνεται; το τροφοδοτικό το κράτησα στα 650w γιατί κάποια στιγμή έχω υπόψην να βάλω και κάρτα γραφικών. Μνήμες λέω να βάλω 16 (2*8) για τώρα και άλλες 2*8 στο upgrade με την κάρτα.

8de32000-2757-4ef8-9a1f-abbf8c50496b.jpeg

Επεξ/σία από nskord
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nskord είπε

@jgeorgiou , @lneam , @toposotiris

Το παρακάτω build πως σας φαίνεται; το τροφοδοτικό το κράτησα στα 650w γιατί κάποια στιγμή έχω υπόψην να βάλω και κάρτα γραφικών. Μνήμες λέω να βάλω 16 (2*8) για τώρα και άλλες 2*8 στο upgrade με την κάρτα.

2x16 να βάλεις από τώρα για πολλούς λόγους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

2x16 να βάλεις από τώρα για πολλούς λόγους

έχεις κάποια πρόταση για συγκεκριμένο kit από e-shop?

Edit: Αυτές τις εγκρίνεις; : https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-32gis-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz-aegis-dual-kit-p-PER.577901

Επεξ/σία από nskord
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, nskord είπε

@jgeorgiou , @lneam ,  @@topos

Να βάλεις από τώρα 2x16, γιατί όταν έρθει η ώρα πιθανών να μην βρίσκεις τις ίδιες και πιθανότατα να είναι ακριβότερες και στο ενδιάμεσο βάζοντας 16 (κάνοντας 4gb allocate στην gpu) θα έχεις πρακτικά 12 τα οποία είναι πολύ λίγα.

Τώρα για την gpu οκ σκέψη κάνεις, απλά να έχεις στο νου σου ότι πιθανώς να σε περιορίσει το συγκεκριμένο κουτί εάν σκεφτόσουν να βάλεις κάτι μεγαλύτερο από 6600/3060(και μελλοντικές αντίστοιχες των ίδιων σειρών/wattage) και από θέμα θερμοκρασιών και από θέμα μήκους(π.χ νομίζω πως δεν θα χωράει με 3πλο fan).

Υ.γ Δεν είπες τι οθόνες εχεις

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nskord είπε

έχεις κάποια πρόταση για συγκεκριμένο kit από e-shop?

Edit: Αυτές τις εγκρίνεις; : https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-32gis-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz-aegis-dual-kit-p-PER.577901

μπορείς να βάλεις 2 ΙΔΙΕΣ patriot16GB που διάλεξες πριν , θα λειτουργήσουν σαν ΚΙΤ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, @topos είπε

Να βάλεις από τώρα 2x16, γιατί όταν έρθει η ώρα πιθανών να μην βρίσκεις τις ίδιες και πιθανότατα να είναι ακριβότερες και στο ενδιάμεσο βάζοντας 16 (κάνοντας 4gb allocate στην gpu) θα έχεις πρακτικά 12 τα οποία είναι πολύ λίγα.

Τώρα για την gpu οκ σκέψη κάνεις, απλά να έχεις στο νου σου ότι πιθανώς να σε περιορίσει το συγκεκριμένο κουτί εάν σκεφτόσουν να βάλεις κάτι μεγαλύτερο από 6600/3060(και μελλοντικές αντίστοιχες των ίδιων σειρών/wattage) και από θέμα θερμοκρασιών και από θέμα μήκους(π.χ νομίζω πως δεν θα χωράει με 3πλο fan).

Υ.γ Δεν είπες τι οθόνες εχεις

Δεν θα πάω σε κάτι ακριβότερο από τις κάρτες που αναφέρεις οπότε νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι οθόνες μου είναι απλές, 1920x1080.

3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

μπορείς να βάλεις 2 ΙΔΙΕΣ patriot16GB που διάλεξες πριν , θα λειτουργήσουν σαν ΚΙΤ

Σε ευχαριστώ!

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nskord είπε

Δεν θα πάω σε κάτι ακριβότερο από τις κάρτες που αναφέρεις οπότε νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι οθόνες μου είναι απλές, 1920x1080.

Κατά 99% δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά όταν επιλέξεις την μητρική μπες στην σελίδα του κατασκευαστή και τσεκαρε το.

Υ.γ Έχω πετύχει μητρική που έβγαζε μέχρι 1600x900(η κάτι αντίστοιχο ψιλοκουλο) αλλά δεν είμαι σίγουρος μήπως ήταν στην 3η εξοδο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το έφτιαξες ?

Πες μας εντυπώσεις !

Φτιάχνω και εγώ ένα Budget PC έχω προϋπόθεσή να τρέχει AutoCad

Επεξ/σία από inetien12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...