sankostas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Όχι το ρουτερ αν δεν έχεις ρουτερ και βάζεις το κινητό να κανει τι δουλειά του ρουτερ . για να κατεβάζεις αυτό λεω
PasTas88 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 48 λεπτά πριν, sankostas είπε Όχι το ρουτερ αν δεν έχεις ρουτερ και βάζεις το κινητό να κανει τι δουλειά του ρουτερ . για να κατεβάζεις αυτό λεω Α οκ καταλαβα τωρα. Οχι η αληθεια είναι το κινητο το βαζω με ethernet adapter και tethering μονο για online gaming αλλα 4 ωρες οσο κραταει η μπαταρια ειναι μπόμπα, κρύο. Το ρουτερ σαν ρουτερ αξιζει να το παρω; Μπορει να κρατήσει ενα δίκτυο με 2 τηλεοράσεις youtube και 3 κινητα εαν πιάνει πανω απο 100 mbps; Επισης σε σχέση με το κινητό που εχεις εαν εισαι στο ιδιο σημειο με το ρουτερ πιάνεις καλυτερες ταχύτητες με το κινητό ή καλύτερες ταχύτητες πιανει το ρουτερ;
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου On 01/01/2025 at 16:00, sankostas said: Χρόνια πολλά Εγώ το δοκίμασα με όλες της εταιρείες και παη μια χαρά. απλά μπορεί να θέλει να βάλεις το apn της κάθε εταιριας On 31/12/2024 at 18:59, kouklakis said: Χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια! Μετα απο ερωτηση σε φιλο τεχνικο μου λεει δεν υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει με αλλη καρτα! Δοκιμασε με λεει με τον κοσμοτε και απενεργοποιησε το πιν πριν την βαλεις μεσα με κλειστο το ρουτερ μολις την βαλεις λεει ανοιξε το να παρει τις ρυθμισεις και βουαλα δουλευει με την σιμ της κοσμοτε! καλο ειναι αν δεν υπαρχει κινδυνος να κλεινουμε το pin. το APN συνηθως το παιρνει αυτοματα.ΣΥΝΗΘΩΣ On 03/01/2025 at 12:55, PasTas88 said: Τι εννοεις δεν αντεχει πολυ το κινητό; Μηπως εννοουσες το ρούτερ σε περίπτωση που το δουλευεις max; Εμένα με ενδιαφέρει οχι εαν το ενα κινήτο τραβαει πιο πολυ ταχύτητα απο καποιο αλλο. Εμένα με ενδιαφερει οτι εαν το κινητο μου στο σαλονι πιάνει 100mbps με 4g, το ρουτερακι θα πιασει παραπάνω εφοσον εχει καλυτερες κεραίες ή οχι! μπορει το ιδιο ,μπορει περισσοτερο, μπορει λιγοτερο On 03/01/2025 at 13:48, PasTas88 said: Sorry που θα ξανά ρωτήσω γιατί δεν κατάλαβα 😁 Το ρουτερ ζεσταίνεται απο την συνεχόμενη και μεγαλη χρήση λόγω αλλαγών πακέτου; Γιατι η χρηση του σε σπιτι θα ειναι 3 κινητα με χρηση normal & streaming και 2 τηλεορασης με youtube και cosmote tv. Ευχαριστώ για τις απαντησεις σου φιλαράκο. και το router μπορει να ζεσταθει και εχει παρατηρηθει με καποια router αλλα και το κινητο. On 03/01/2025 at 16:31, PasTas88 said: Α οκ καταλαβα τωρα. Οχι η αληθεια είναι το κινητο το βαζω με ethernet adapter και tethering μονο για online gaming αλλα 4 ωρες οσο κραταει η μπαταρια ειναι μπόμπα, κρύο. Το ρουτερ σαν ρουτερ αξιζει να το παρω; Μπορει να κρατήσει ενα δίκτυο με 2 τηλεοράσεις youtube και 3 κινητα εαν πιάνει πανω απο 100 mbps; Επισης σε σχέση με το κινητό που εχεις εαν εισαι στο ιδιο σημειο με το ρουτερ πιάνεις καλυτερες ταχύτητες με το κινητό ή καλύτερες ταχύτητες πιανει το ρουτερ; εχει να κανει με τι cat(category) είναι.καποια 4g router ειναι κατι cat4 και ειναι μικροτερο cat απο κινητο με αποτελεσμα να μην εχουν τις καλυτερες ταχυτητες.
PasTas88 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, poulinos είπε καλο ειναι αν δεν υπαρχει κινδυνος να κλεινουμε το pin. το APN συνηθως το παιρνει αυτοματα.ΣΥΝΗΘΩΣ μπορει το ιδιο ,μπορει περισσοτερο, μπορει λιγοτερο και το router μπορει να ζεσταθει και εχει παρατηρηθει με καποια router αλλα και το κινητο. εχει να κανει με τι cat(category) είναι.καποια 4g router ειναι κατι cat4 και ειναι μικροτερο cat απο κινητο με αποτελεσμα να μην εχουν τις καλυτερες ταχυτητες. Ευχαριστώ για τις παραθέσεις φίλε μου και χρόνια πολλά με υγεία! Συνδυασμός zte mf289f με Tplink archer ax73 για online gaming cs2 και cod θα καταφερει να ριξει το latency σαν συνδυασμός ή να καταφυγω σε κανενα mikrotik chateau lte12; Απλως το zte ειναι πιο καινουργιας τεχνολογίας και θα πιάνει πιο ευκολα ταχυτητες θεωρώ! Εκτος αν παω σε zte και κανεναν mikrotik τυπου ax2.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 26 minutes ago, PasTas88 said: Ευχαριστώ για τις παραθέσεις φίλε μου και χρόνια πολλά με υγεία! Συνδυασμός zte mf289f με Tplink archer ax73 για online gaming cs2 και cod θα καταφερει να ριξει το latency σαν συνδυασμός ή να καταφυγω σε κανενα mikrotik chateau lte12; Απλως το zte ειναι πιο καινουργιας τεχνολογίας και θα πιάνει πιο ευκολα ταχυτητες θεωρώ! Εκτος αν παω σε zte και κανεναν mikrotik τυπου ax2. αν εχεις τα χρηματα αξιζει να πηγαινες σε teltonika ή σε κανα mikrotik.αν εχεις 5g αξιζει να πας σε 5g router παντως.
PasTas88 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 30 λεπτά πριν, poulinos είπε αν εχεις τα χρηματα αξιζει να πηγαινες σε teltonika ή σε κανα mikrotik.αν εχεις 5g αξιζει να πας σε 5g router παντως. 4G+ εχουμε με προς το παρον μέγιστες ταχύτητες down γύρω στα 200 και up γύρω στα 100. Αποσταση απο την κεραια γυρω στα 300 μετρα να την βλεπω απο το παράθυρο να με χαιρετάει. Με το κινητό πιανω γυρω στα 170 down τελευταία και 40 up! Teltonika είμαι παντελώς άσχετος, Οπότε θα προτιμούσα κάτι σε mikrotik έτσι. Ποιο όμως θα ήταν καλύτερο κατά την γνώμη σου. Mikrotik chateau lte12 ή Zte mf289f cat20 μαζι με mikrotik hap ax3 για διαχείριση του latency!
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου On 06/01/2025 at 00:32, PasTas88 said: 4G+ εχουμε με προς το παρον μέγιστες ταχύτητες down γύρω στα 200 και up γύρω στα 100. Αποσταση απο την κεραια γυρω στα 300 μετρα να την βλεπω απο το παράθυρο να με χαιρετάει. Με το κινητό πιανω γυρω στα 170 down τελευταία και 40 up! Teltonika είμαι παντελώς άσχετος, Οπότε θα προτιμούσα κάτι σε mikrotik έτσι. Ποιο όμως θα ήταν καλύτερο κατά την γνώμη σου. Mikrotik chateau lte12 ή Zte mf289f cat20 μαζι με mikrotik hap ax3 για διαχείριση του latency! αν πας σε mikrotik 5g λογικα και στο 4g θα σου δινει μεγαλο category και θα εισαι και futureproof. το teltonika εχει Web interface .το mikrotik εχει λιγο παραξενο Web interface.
PasTas88 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Στις 7/1/2025 στις 12:48 ΜΜ, poulinos είπε αν πας σε mikrotik 5g λογικα και στο 4g θα σου δινει μεγαλο category και θα εισαι και futureproof. το teltonika εχει Web interface .το mikrotik εχει λιγο παραξενο Web interface. Το mikrotik 5g ξεφεύγει λιγο η τιμη 😁 κοντα στα 6 κατοσταρικα pc χτιζεις
poulinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου On 09/01/2025 at 22:54, PasTas88 said: Το mikrotik 5g ξεφεύγει λιγο η τιμη 😁 κοντα στα 6 κατοσταρικα pc χτιζεις δυστυχως τα 5g ειναι ακριβα.και της avm(fritz) και της teltonika αλλα και της mikrotik.ειναι κορυφη.σε πιο φτηνα πας σε zte πχ mc801a που και αυτο σχεδον 300 ευρω εχει
sankostas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Βρίσκεις και μεταχειρισμενα 5g router zte mc801a 150 με 180 ebay από Ευρώπη έχω πάρει εγώ μια χαρά είναι 1
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 minute ago, sankostas said: Βρίσκεις και μεταχειρισμενα 5g router zte mc801a 150 με 180 ebay από Ευρώπη έχω πάρει εγώ μια χαρά είναι το zte mc801a για zte ειναι πραγματι πολυ μια χαρα
PasTas88 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ένα μεταχειρισμένο zte για ίντερνετ αλλά κι ενα ρούτερ τώρα τύπου mikrotik τυπου teltonika θα είναι, οτιδήποτε για την διαχείριση του δικτύου και δεν θα μασαει πουθενά. Γιατί κακά τα ψέματα και τα zte είναι οπως και όλα τα ρούτερ των παρόχων για το πέταμα. Μόνο για να συγχονιζουν είναι. Άμα θες πολλές streaming συσκευές και gaming απαιτείται ρούτερ δυνατό. Σε λίγες μέρες θα στήσω ένα δίκτυο με zte και mikrotik ax3 απο πίσω και θα πω εντυπώσεις μιας και με νοιάζει αρκετα το gaming σε αυτή τη φάση. Κάτοχος γραμμής vdsl 50 mbps και στο σπίτι μετά από εξασθένηση φτάνει 24 με πολλά σφάλματα και κολλήματα στο δίκτυο και σε cosmote tv, έκανα θέμα τεχνικό του ΟΤΕ να βάλω avm ρούτερ για καλύτερη διαχείριση του δικτύου γιατί με αυτό το ρούτερ που δίνετε λέω το ίντερνετ κολλάει (και τα λόγια των καλύτερων τεχνικών εδώ στην Ελλάδα ήταν ότι εάν ο πάροχος δεν έχει σωστή γραμμή το ρούτερ δεν μπορεί από μόνο του να κάνει τίποτα) κλείνει η παρένθεση και κάνω μέσω pppoe το tp link deco που έχω να πάρει όλη την διαχείριση του ίντερνετ και να μοιράζει τα πακέτα εκεί που πρέπει πρώτα και το σάπιο το speedport plus 2 να υπάρχει μόνο για να συγχρονίζει. Αποτέλεσμα το ίντερνετ με cosmote tv youtube και κινητά σε streaming δεν έχει ξανά κολλήσει ποτέ. Γι αυτό και θεωρώ value for money τώρα ένα μεταχειρισμένο zte μαζί με ένα mikrotik ότι καλύτερο. Με 250 300 ευρώ βγάζεις δίκτυο κάτσε καλά!
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:36 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:36 πμ 22 hours ago, PasTas88 said: Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ένα μεταχειρισμένο zte για ίντερνετ αλλά κι ενα ρούτερ τώρα τύπου mikrotik τυπου teltonika θα είναι, οτιδήποτε για την διαχείριση του δικτύου και δεν θα μασαει πουθενά. Γιατί κακά τα ψέματα και τα zte είναι οπως και όλα τα ρούτερ των παρόχων για το πέταμα. Μόνο για να συγχονιζουν είναι. Άμα θες πολλές streaming συσκευές και gaming απαιτείται ρούτερ δυνατό. Σε λίγες μέρες θα στήσω ένα δίκτυο με zte και mikrotik ax3 απο πίσω και θα πω εντυπώσεις μιας και με νοιάζει αρκετα το gaming σε αυτή τη φάση. Κάτοχος γραμμής vdsl 50 mbps και στο σπίτι μετά από εξασθένηση φτάνει 24 με πολλά σφάλματα και κολλήματα στο δίκτυο και σε cosmote tv, έκανα θέμα τεχνικό του ΟΤΕ να βάλω avm ρούτερ για καλύτερη διαχείριση του δικτύου γιατί με αυτό το ρούτερ που δίνετε λέω το ίντερνετ κολλάει (και τα λόγια των καλύτερων τεχνικών εδώ στην Ελλάδα ήταν ότι εάν ο πάροχος δεν έχει σωστή γραμμή το ρούτερ δεν μπορεί από μόνο του να κάνει τίποτα) κλείνει η παρένθεση και κάνω μέσω pppoe το tp link deco που έχω να πάρει όλη την διαχείριση του ίντερνετ και να μοιράζει τα πακέτα εκεί που πρέπει πρώτα και το σάπιο το speedport plus 2 να υπάρχει μόνο για να συγχρονίζει. Αποτέλεσμα το ίντερνετ με cosmote tv youtube και κινητά σε streaming δεν έχει ξανά κολλήσει ποτέ. Γι αυτό και θεωρώ value for money τώρα ένα μεταχειρισμένο zte μαζί με ένα mikrotik ότι καλύτερο. Με 250 300 ευρώ βγάζεις δίκτυο κάτσε καλά! mikrotik μπορει να βρει και 5g.αλλα περα απο την τιμη δεν ειναι ευκολη η παραμετροποιηση για καποιον που δεν ξερει βασικα πραγματα. τα fritz ειναι ακριβως το αναποδο.εχουν φτιαχτει για 5 χρονων παιδια και να σεταρονται με 2 κλικ. γενικα παιζουν πολλα σαβουρο router απο τουςπαροχους .και αυτο ισχυει απο παλια με Crypto router, με siemens Κτλ. ελαχιστα καλα εχουν δοθει και βεβαια εχει να κανει με την χρηση.για απλη χρηση τα περισσοτερα απο αυτα παιζουν μια χαρα χωρις θεμα. αν καποιος ομως θελει κατι παραπανω τοτε ναι η αλλαγη ειναι αναγκαια.και παρα πολλοι εχουν παει σε fritz που ειναι ευκολα αν και λιγο ακριβα. ΕΠΙΣΗΣ πολλα ουτε για να συγχρονιζουν δεν ειναι.ειχαν δωσει κατι epic χρεπια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα