AndreasPPZGL Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Ειμαι καποιος στα 18 που πηγαινει στην Γ λυκειου και συντομα θα γραψω Πανελληνιες. Ειμαι στην οικονομικη κατευθυνση και με ενδιαφερει ο τομεας computer science (ΙΤ η web dev). Δυστυχως, λογω της αδυναμιας μου σε καποια μαθηματα, δεν θα μπορεσω να γραψω στις παννεληνιες τον ελαχιστο βαθμο που χρειαζεται για να περασω σε πανεπιστημια της Αθηνας. Τελος παντων, ενας δευτερος λογος που δεν μπορω να παω σε πανεπιστημια εκτος Αθηνων η σε κολλεγια η σε Deree, ειναι οι οικονομικοι λογοι και τα εξοδα. Η μονη επιλογη που μου εχει μεινει ειναι να παω στα δημοσια η ιδιωτικα ΙΕΚ, αλλα εχω ακουσει απο πολλους οτι δεν αξιζουν και οτι το χαρτι που σου δινουν στο τελος ειναι αχρηστο. Επισης δεν σου μαθαινουν σημαντικα πραγματα εκει και οτι τα ιδιωτικα ΙΕΚ ειναι σπαταλη χρηματων. Το μονο πλανο που εχω στο νου μου ειναι μετα τις παννελαδικες, να κατσω να στρωθω σπιτι μου για 3-4 χρονια, να βαλω ενα σοβαρο διαβασμα καθε μερα στο πραγμα που με ενδιαφερει και να γινω αυτοδιδακτος μεχρι να βρω μια θεση εργασιας σχετικα με ΙΤ η web dev. Να κανω ΙΤ η web dev? Μου αρεσουν και τα δυο αλλα θελω να εστιασω προς τον κλαδο που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να σε προσλαβουν σε μια δουλεια χωρις να εχεις πτυχιο πανεπιστημιου (Bachelors) Με τον κλαδο του ΙΤ, σκεφτομουν να παω πρωτα να παρω πιστοποιησεις και να βρω ενα IT helpdesk η IT technician support ρολο, αποκτωντας πιστοποιησεις οπως Comptia A+, Network+ και Security+ . Μετα απο λιγες χρονικες εμπειριες παιρνω το CCNA και το CCNP για να γινω Network Administrator. Με τον προγραμματισμο λεω να μαθω HTML, CSS, JavaScript και καποια frameworks στο τελος για να γινω front-end web developer και επειτα να μαθω C# και Python για backend. Θα φτιαξω καποια projects με τις προγραμματιστικες γνωσεις που εχω αποκτησει και ενα βιογραφικο να εγκαταστησω με αυτο. Ξερω ηδη πια resources και websites θα πρεπει να χρησιμοποιησω για να μαθω τα παραπανω που εχω αναφερει. Τι επιλογες εχω για το μελον μου? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από AndreasPPZGL
shrimpycat Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Η βάση για μετεγγραφή στην Αθήνα στις σχολές πληροφορικής είναι 0. Που σημαίνει δεν χρειάζεσαι μόρια αρκεί να έχεις χαμηλότερη διαφορά από 2750 μόρια. Εάν δεν περάσεις γιατί να μην ξαναδώσεις πανελλήνιες; Θα σκέφτοσουν το ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο; Είναι διαδικτυακό έχει τομέα πληροφορικής και τα δίδακτρα είναι πολύ πιο χαμηλά από ένα κολλέγιο. Αλλά είναι αρκετά δύσκολο πανεπιστήμιο. Επίσης ίσως καλύτερα να πηγαίνεις εσπερινό ΕΠΑΛ όπου παίρνεις πιστοποίηση ειδικότητας ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ του ΙΕΚ και θα μπορείς να δώσεις πανελλήνιες από το εσπερινό ΕΠΑΛ. Αυτό σημαίνει πιο εύκολα θέματα και σε μαθήματα που σε ενδιαφέρουν παραπάνω προγραμματισμό και δίκτυα είναι τα ειδικότητας που δίνουν.
AndreasPPZGL Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, shrimpycat είπε Εάν δεν περάσεις γιατί να μην ξαναδώσεις πανελλήνιες; Λογω μαθηματικων. Ειμαι πολυ κακως σε αυτα και εχω να ασχοληθω απο 6η δημοτικου. Επισης το καλυτερο που μπορω να γραψω σε μεσο ορο ειναι 12 στις πανελληνιες (με εξαιρεση αοθ και αεπ που βγαζω ανετα ενα 15-17). Γλωσσα ενα 13 προετιμασμενοςτο εχω. Θα μου παρει τεραστιο χρονικο διαστημα μαθησης για να φτασω στο ιδιο επιπεδο μαθηματικων που συνανταω στην 3η λυκειου. Εχετε δικιο για το ΕΑΠ. Μου εχουν πει πως διδασκουν μαθηματικα στον τομεα πληροφορικης εκει και ειναι πιο δυσκολα. Θα το σκεφτο για το ΕΠΑΛ. Ευχαριστω για την συμβουλη. Τελικα εσεις τι πιστευετε για αυτο? 2 ώρες πριν, AndreasPPZGL είπε Το μονο πλανο που εχω στο νου μου ειναι μετα τις παννελαδικες, να κατσω να στρωθω σπιτι μου για 3-4 χρονια, να βαλω ενα σοβαρο διαβασμα καθε μερα στο πραγμα που με ενδιαφερει και να γινω αυτοδιδακτος μεχρι να βρω μια θεση εργασιας σχετικα με ΙΤ η web dev. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από AndreasPPZGL
kaliakman Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 20 ώρες πριν, AndreasPPZGL είπε Λογω μαθηματικων. Ειμαι πολυ κακως σε αυτα και εχω να ασχοληθω απο 6η δημοτικου. Επισης το καλυτερο που μπορω να γραψω σε μεσο ορο ειναι 12 στις πανελληνιες (με εξαιρεση αοθ και αεπ που βγαζω ανετα ενα 15-17). Γλωσσα ενα 13 προετιμασμενοςτο εχω. Θα μου παρει τεραστιο χρονικο διαστημα μαθησης για να φτασω στο ιδιο επιπεδο μαθηματικων που συνανταω στην 3η λυκειου. Εχετε δικιο για το ΕΑΠ. Μου εχουν πει πως διδασκουν μαθηματικα στον τομεα πληροφορικης εκει και ειναι πιο δυσκολα. Θα το σκεφτο για το ΕΠΑΛ. Ευχαριστω για την συμβουλη. Τελικα εσεις τι πιστευετε για αυτο? Θα προσπεράσω όλα τα υπόλοιπα αλλά στο ΑΕΠΠ λες για 15-17; Τι σε δυσκολεύει σε αυτό το μάθημα; Ρωτάω γιατί ενώ είναι λίγο ως πολύ άσχετο δείχνει μια κάποια κλίση.
tzitzikas2 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Ο προγραμματισμός θέλει και κάποιες ικανότητες στα μαθηματικά, θέλει και μαθηματική σκέψη οπότε θα πρέπει να βελτιώσεις τα μαθηματικά. Τουλάχιστον επιπέδου λυκείου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα