nickol-us Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Γειά σας. Κάτοχος μιας toshiba 4k smart 49" αγορασμένη πριν 3 περίπου έτη. Εδώ και κάμποσο καιρό δυσκολευόταν να ανοίξει. Η τηλεόραση πρακτικά άναβε, χωρίς backlight ωστόσο. Κατά την εκκίνηση έκανε ένα φλας και έσβηνε (backlight). Μετά από λίγο ταρακούνημα, η τηλεόραση ξεκινούσε και δούλευε απροβλημάτιστα. Τις τελευταίες 2-3 μέρες, έχει αρχίσει και κάνει επανεκκίνησεις την ώρα που δουλεύει. Ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα; Μια τηλεόραση 3ετιας των 300€(αγορασμένη σε bf) αξίζει να επισκευαστεί; Πόσο θα ήθελε ένας τεχνικός να την δει; Αν γνωρίζετε κάποιον που εξειδικεύεται σε τηλεοράσεις στον Πειραιά και τριγύρω θα χαρώ να τον μάθω κι εγώ (αν δεν επιτρέπεται ανοιχτά, έστω σε πμ).
CaptainChris Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 €50 θα σε πάρει οποίος έρθει να την δει, η αν την πας σε τεχνικό να την ελέγξει και να σου πει τι έχει καί τί πρέπει να γίνει και φυσικά το κόστος. Μια 50" καινούργια από αξιόπιστο κατασκευαστή όπως η Hisense η TCL θέλει €400 περίπου, Samsung, LG σε αυτές τις τιμές δεν αξίζουν πρέπει να δώσεις €500 για αξιόλογη τηλεόραση. 1
Λύση greekfragma Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Λύση Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Η επισκευή μπορεί να είναι φθηνή π.χ. 2 ρελεδάκια ή 2 πυκνωτές των 2ευρώ μαξ. Η εργασία κάνα 50ευρω τυπικά και η φασαρία κουβάλημα αναμονή και μακροζωία για το υπόλοιπο διάστημα (εκτός εγγύησης και ήδη με failure event) λέει οτι ίσως αξίζει τον κόπο αν το οικονομικό δεν επιτρέπει αγορά νέας με κάνα 350ευρω. Τεχνικός απλά να τη δει με λιγότερο από 20-30ευρώ δε νομίζω να βρεθεί. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις χρόνο πάρε απόφαση μερικές ώρες χάσιμο άνοιξέ την προσεκτικά, τσέκαρε οπτικά ότι φαίνεται εύκολα. ένας πυκνωτής π.χ. να είναι τον αλλάζεις και μόνος σου με λίγες γνώσεις. Εγώ πάντως δε θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία γιατί μπορεί να σε αφήσει σύντομα και κάτι άλλο παραδίπλα. 1
nickol-us Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ προβληματίζομαι... από τη μία μην τη βγάλω άχρηστη ενώ μπορεί να έχει κάτι απλό/χαζό ενώ από την άλλη μην πετάξω λεφτά και έχω θέματα σύντομα. Χρονολογικά δεν είναι πολύ παλιά, ούτε έχει "λιώσει" ιδιαίτερα, ευτυχώς ήταν φθηνή και δεν κλαίω εντελώς τα λεφτά μου. 13 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις χρόνο πάρε απόφαση μερικές ώρες χάσιμο άνοιξέ την προσεκτικά, τσέκαρε οπτικά ότι φαίνεται εύκολα. ένας πυκνωτής π.χ. να είναι τον αλλάζεις και μόνος σου με λίγες γνώσεις. Την έχω ανοίξει, κάνοντας απλά ένα βασικό φύσημα - ξεσκόνισμα μιας και το σπίτι που ζω έχει υπερβολική σκόνη. Εκ πρόχειρης ματιάς δε φαινόταν κάτι στο τροφοδοτικό, δεν έβαλα όμως και πολύμετρο να μετρήσω, ούτε έχω ιδέα ποιές είναι οι προβλεπόμενες τάσεις κτλ. Αν δεν βρω κάποιον τεχνικό που να εμπιστευτώ ή θεωρήσω την επισκευή ασύμφορη θα βάλω τα χέρια μου πιο βαθιά και ότι βγει.
lneam Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 38 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν γνωρίζετε κάποιον που εξειδικεύεται σε τηλεοράσεις στον Πειραιά και τριγύρω θα χαρώ να τον μάθω κι εγώ (αν δεν επιτρέπεται ανοιχτά, έστω σε πμ). https://www.vrisko.gr/details/2c4a147224dd_dbd4f5j5ca342_320bj 1
smpt Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 εδώ ο μάστορας λέει ότι κάνει δωρεάν έλεγχο. Αλλα είναι αρκετά μακριά https://www.partstv.gr/episkeyes/ Οι toshiba είναι vestel οπότε μπορεί να υπάρχει αρκετή εμπειρία σε αυτές τις TV 1
nickol-us Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, smpt είπε εδώ ο μάστορας λέει ότι κάνει δωρεάν έλεγχο. Αλλα είναι αρκετά μακριά https://www.partstv.gr/episkeyes/ Οι toshiba είναι vestel οπότε μπορεί να υπάρχει αρκετή εμπειρία σε αυτές τις TV Δωρεάν έλεγχος και 20€ βενζίνες Πέρα από την πλάκα, ευχαριστώ. Είναι όντως vestel η τηλεόραση οπότε ναι, θεωρητικά υπάρχει σχετική "άνεση" φαντάζομαι...
nickol-us Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Για να κλείσει, τελικά πήγα σε τεχνικό την τηλεόραση. Ο έλεγχος της τηλεόρασης ήταν 30€, ποσό που αφαιρέθηκε από την τιμή της επισκευής. Το θέμα της τηλεόρασης τελικά ήταν το backlight. Θεωρηρικά αλλάχτηκαν όλες οι ledομπαρες με κόστος 135€. Για να είναι ειλικρινής δεν περίμενα να φτάσει τόσα χρήματα, ίσως αν γνώριζα να μη ρίσκαρα το 30αρι. 135€ ευρώ με 6 μήνες εγγύησης επισκευής, σε μια τηλεόραση 3ετίας της τάξης των 300€...πολύ μέτριο deal. 1
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 κρίμα...δυστυχώς στη πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ίδιες εταιρίες "επιβάλλουν" τη συχνή αλλαγή των καταναλωτικών αγαθών, είτε με ασύμφορη επισκευή είτε με έλλειψη ανταλλακτικών, είτε με αργούς χρόνους επισκευής. τουλάχιστον αν έγινε σωστή δουλειά μπορεί να αναβάλεις την αγορά της επόμενης για έξτρα 1-2-3 χρόνια.
nickol-us Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε τουλάχιστον αν έγινε σωστή δουλειά μπορεί να αναβάλεις την αγορά της επόμενης για έξτρα 1-2-3 χρόνια. Σε αυτό ελπίζω κι εγώ. Στο παρελθόν δοκίμασα να επισκευάσω τηλεόραση. Υποψιάστηκα (λάθος) το τροφοδοτικό και τελικά αγόρασα δεύτερο χωρίς όφελος, πετώντας λεφτά. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Την επόμενη φορά, για τέτοιο κόστος, ίσως αναλογιστώ να ανοίξω για πρώτη φορά το πάνελ. Ότι έγινε, έγινε, πάμε παρακάτω... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα