Προς το περιεχόμενο

Laptop Lenovo Ideapad 3 15ALC6 15.6" - 169 ευρώ (Public) [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, MySql said:

πηρα αυτό με πολυ καλυτερο επεξεργαστη και 500αρι δισκο χθες στα 378 τελευταιο κομματι.

Αν ήταν Zen 3 (ή Zen3+) θα ήταν πράγματι πολύ καλύτερος επεξεργαστής.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Glikos είπε

Είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω? Είχα την εντύπωση ότι εφόσον η μπαταρία είναι μόνιμα πάνω και το δουλεύεις μόνο με ρεύμα τότε θα είναι συνέχεια σε charging mod με πιθανή μείωση ζωής της μπαταρίας.

• Like 1
Δημοσ.

A super. Όταν το ανοίξω λογικά θα έχει κάποιο % η μπαταρία, δεν χρειάζεται για πρώτη χρήση να πάει full φόρτιση έτσι? Απλά την αφήνω μόνιμα πάνω και ενεργοποιώ αμέσως το conservation mode. Θα πάω σε λιγάκι να το παραλάβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν ήταν Zen 3 (ή Zen3+) θα ήταν πράγματι πολύ καλύτερος επεξεργαστής.

https://www.cpubenchmark.net/compare/4288vs4141/AMD-Ryzen-3-5300U-vs-AMD-Ryzen-5-5500U

25% διαφορα δεν ειναι μια σημαντικη διαφορα? προφανως υπαρχουν και πολυ καλύτεροι επεξεργαστες

σε καθε περιπτωση μια χαρα αγορα εκανε ο φιλος
το point μου ηταν οτι οποιος ενδιαφερεται για την συγκεκριμενη μαρκα και σειρα βγαινουν πολλες προσφορες αυτο το διαστημα και απλα πρεπει να ειναι on sight

Επεξ/σία από MySql
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, MySql said:

25% διαφορα δεν ειναι μια σημαντικη διαφορα? προφανως υπαρχουν και πολυ καλύτεροι επεξεργαστες

Σε single core performance σχεδόν ίδιοι, σε multi λόγω +2 cores. 

Παρόμοιας δυναμικότητας laptop έχω κι εγώ για απλές δουλειές, για τις οποίες βέβαια οι επιδόσεις στο multicore δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Γενικά δεν είναι κακή τιμή τα 378, απλά τα 169 δεν παίζονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σε single core performance σχεδόν ίδιοι, σε multi λόγω +2 cores. 

Παρόμοιας δυναμικότητας laptop έχω κι εγώ για απλές δουλειές, για τις οποίες βέβαια οι επιδόσεις στο multicore δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Γενικά δεν είναι κακή τιμή τα 378, απλά τα 169 δεν παίζονται.

συμφωνω οτι το πηρε σε πολυ καλη τιμη

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν παίζει σημασια το multicore

είναι σαν να μου λες εχουμε δυο αμαξια το ενα πιανει τελικη 100 το αλλο 125

αλλα επειδή εγω στους δρομους που παω δεν πιάνω πανω απο 100 και τα δυο αμαξια εχουν τον ιδιο κινητήρα 

Επεξ/σία από MySql
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, MySql said:

συμφωνω οτι το πηρε σε πολυ καλη τιμη

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν παίζει σημασια το multicore

είναι σαν να μου λες εχουμε δυο αμαξια το ενα πιανει τελικη 100 το αλλο 125

αλλα επειδή εγω στους δρομους που παω δεν πιάνω πανω απο 100 και τα δυο αμαξια εχουν τον ιδιο κινητήρα 

Γιατί αν είχες δυνατότητα σύγκρισης με τον 5300U θα έβλεπες και μόνος σου ότι με το "μάτι" δεν θα είχε διαφορά στις καθημερινές εργασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά όλα κομπλέ τελικά. Με εξαίρεση την εξωτερική συσκευασία που ήταν στην μια πλευρά σκισμένη λόγω της μεταφοράς, ευτυχώς η εσωτερική συσκευασία καθώς και το λάπτοπ ήταν άθικτα. Το έκανα unboxing ενώ τραβούσα βίντεο παράλληλα για κάθε ενδεχόμενο. Επειδή έπρεπε να φύγω δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό, αύριο το πρωί θα ανεβάσω με καλό φωτισμό καθώς και θα το δουλέψω λίγο. Πάντως εκ πρώτης όψης φάνηκε αξιόλογο, εννοείται καινούριο χωρίς σημάδια χρήσης. Το άνοιξα δουλεύει κανονικά, θα πω λεπτομέρειες αύριο.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 7
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MySql είπε

εχει battery conversation mode που φορτιζει μεχρι 60%

Αυτο ειναι λειτουργια απο το Think Vantage, ειναι τα τελευταια απομειναρια της ΙΒΜ οταν ειχε τα ThinkPad.

Δημοσ.

Α μάλιστα, τώρα κατάλαβα γιατι έλαβα το πρωί δυο ΠΜ με εξυπνάδες από @greengr21 και @greekfragma που έλεγαν "με 250 το παιρνω φιλε,σχεδον 100 ευρω κερδος απο το τιποτα μια χαρα" και "Προσφέρω όσα γράφει η απόδειξη αγοράς +10ευρω για σουβλάκια" αντίστοιχα

για το λαπτοπ της προσφοράς που έτυχε να εχω αγγελία εδώ και μέρες, και το οποίο προφανώς δεν αγόρασα στα 169.

Επειδή δεν απαντάτε στα ΠΜ σας το λέω εδώ, παιδιά αν είστε κάτω των 15-16 σας δικαιολογώ, αν είστε άνω να το κοιτάξετε, και τα σουβλάκια κερασμένα από εμένα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, MySql είπε

πηρα αυτό με πολυ καλυτερο επεξεργαστη και 500αρι δισκο χθες στα 378 τελευταιο κομματι.
γενικα πρεπει να υπαρχει μεγαλη κινητικότητα στην συγκεκριμενη σειρα βαλτε wish list οσοι ενδιαφερεστε γιατι βγαζουν καποια κομματια για λιγο σε προσφορα

Έχω και τα 2.Δεν τόσο μεγάλη διαφορά ο 5300u/5500u σε καθημερινή απλή χρήση δεν καταλαβαίνεις "ποιο είναι ποιο"

5 ώρες πριν, Glikos είπε

Αν δεν κάνω λάθος θα έχει dual channel 8gb και τα υπόλοιπα single ε? Αν και σε πρώτη φάση δεν νομίζω να χρειαστώ παραπάνω από 8.

Επίσης, η μπαταρία είναι removable? Θα το έχω μόνιμα σε πρίζα γι'αυτό. Μήπως πρέπει να την αφαιρέσω αν γίνεται και να την φορτίζω μια στο τόσο?

Ναι, 8 dual και τα υπόλοιπα single.

Εγώ θα έλεγα εφόσων το πήρες "τζάμπα" να κάνεις την υπέρβαση και βάλεις την 16αρα εξαρχής.

Σε αυτό που έχει τον 5300u του βαλα +8 και πήγα σύνολο 12gb. Παρόλο που είναι της γυναίκας μου είπα να του περάσω Lightroom/Photoshop σε περίπτωση ας πούμε 3ο back up.

Ε, δεν δουλευοντουσαν καθόλου.

Και δεν είχα απαίτηση να βγει γρήγορα η δουλειά όπως βγαίνει στο δικό μου που έχω 32.Ουτε καν.

Στην παραπάνω εξίσωση "ρουφάει" και η gpu 2gb οπότε μένεις με 10.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...