zaftheo Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Καλησπέρα σας, Γνωρίζει ενδεχομένως κάποιος κάτι σχετικό με αξιοπιστία χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων HYUNDAI I30 FASTBACK, 2018, 1.0 ; Μόλις 4 ετών με 10.000 χλμ και προκλήθηκε "οπή μεγέθους φλυτζανιού καφέ" όπως με ενημέρωσαν προς άφατη έκπληξή μου από τη ΒΕΛΜΑΡ. Το αυτοκίνητο είχε μόλις κάνει το "μικρό σέρβις των 10.000 χλμ" και μου προεβλήθη ο ισχυρισμός ότι φταίει ενδεχομένως πως δεν έγιναν...τα σέρβις στα 500χλμ... Εύλογο κι επιτακτικό γεννάται το ερώτημα: είναι δυνατόν ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ως άνω να βγάζει ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ; Δεν θα μπω στη λογική ότι λειτουργούν σακαράκες στους δρόμους με κιβώτια περασμένου αιώνα κοκ. Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε τι συναφές ως προς κιβωτιο ταχυτήτων στη HYUNDAI;
Timour21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Υπάρχει και η αστοχία υλικού και η κακή χρήση , αν είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα θα είχε βουήξει η αγορά. Δεν στο περνάνε εγγύηση? Για τα 500 χλμ που σου λένε για service, τι ακριβώς θα κάνανε τότε που δεν έγινε? Θα αλλάζανε βαλβολίνες στο κιβώτιο? Δεν νομίζω. Και κάτι ακόμα (αλλά άσχετο), άφησες λάδια 4ετίας στο αμάξι και περίμενες 10Κ χλμ, για να τα αλλάξεις?
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Αμάξι 4 ετών με συνολικά 10.000 χιλιόμετρα δηλαδή μόλις 2.500 τον χρόνο είναι πολύ λίγα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τι βλάβη έβγαλε, το μόνο που μας λες είναι ότι άνοιξε κάπου μια μεγάλη τρύπα (?) Για πες περισσότερα για την βλάβη μπας και έχει κάποιο μέλος κάποια άποψη
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Τα 500χλμ στα πόσα χρόνια ήταν; Τα σερβις είναι χλμ ή χρόνια,ότι έρθει πρώτα.
bill999r Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Ότι είπαν κ παραπάνω, αστοχία... Εγγύηση δεν έχει; Ακόμα και εκτός εγγύησης να είναι αποκλείεται να μην σου καλύψουν την ζημιά ή έστω μέρος αυτής. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Πάντως έχω ακούσει ακόμα κ για τρύπα στον κινητήρα σε Citroen c4 που χρειάστηκε μάλιστα αλλαγή κινητήρα. Οκ απλά έπεσες στην περίπτωση
zourman1981 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 έχεις 5 χρόνια εγγύηση Δεν νομίζω να μην στο καλυψουν Φαντάσου να είχες 1 η 2 έτη....
Black Demis Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 περιπτώσεις ξακαθαρα (γιατι το αμάξι δεν έχει βγαλει ουτε μικρά ουτε μεγάλα προβλήματα η τουλαχιστον αξια αναφοράς) 1, ελαττωματικό (απο το εργοστάσιο δλδ) 2, καποιος το οδηγούσε σαν να ειναι σε πιστά (η αλλιώς κακη χρήση) εκεί ναι το παίρνεις στο χέρι με το καλημερα (εχω παρει στο χερι σασμαν στα 7,000 χιλομετρα ετσι)
ideal09 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, zaftheo είπε ισχυρισμός ότι φταίει ενδεχομένως πως δεν έγιναν...τα σέρβις στα 500χλμ... Αυτά τα σκουπίδια θα έπρεπε ΧΘΕΣ να βρίσκονται στους δρόμους και να καθαρίζουν τα τζάμια στα αυτοκίνητα. Σχεδόν προσβλητικό να σου πούνε κάτι τέτοιο. Και μένα η εμπειρία μου με hyundai είναι απαράδεκτη, για ευρέως γνωστό θέμα ένας σκουπιδαράς με τον αέρα του μηχανικού μου έλεγε βλακείες. Μόνο για πολύ συγκεκριμένα(pupdate) ζητήματα είναι οι αντιπροσωπείες της hyundai. Μπες στην ομάδα στο facebook που είναι όλοι οι καμμένοι. Γενικά για το δικό σου i30 δεν ακούνται και τα καλύτερα, αλλά τέτοια αστοχία με σασμάν δεν έχω ξανακούσει. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από ideal09 1
zourman1981 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 εχεις να μας παραθεσεις καποιο link ? απο εσενα το ακουω πρωτη φορα και ειμαι και κατοχος i30 και μελος σε ομαδες στο φατσοβιβλιο
andreas-d Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/5/2023 στις 11:15 ΠΜ, zaftheo είπε Καλησπέρα σας, Γνωρίζει ενδεχομένως κάποιος κάτι σχετικό με αξιοπιστία χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων HYUNDAI I30 FASTBACK, 2018, 1.0 ; Μόλις 4 ετών με 10.000 χλμ και προκλήθηκε "οπή μεγέθους φλυτζανιού καφέ" όπως με ενημέρωσαν προς άφατη έκπληξή μου από τη ΒΕΛΜΑΡ. Το αυτοκίνητο είχε μόλις κάνει το "μικρό σέρβις των 10.000 χλμ" και μου προεβλήθη ο ισχυρισμός ότι φταίει ενδεχομένως πως δεν έγιναν...τα σέρβις στα 500χλμ... Εύλογο κι επιτακτικό γεννάται το ερώτημα: είναι δυνατόν ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ως άνω να βγάζει ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ; Δεν θα μπω στη λογική ότι λειτουργούν σακαράκες στους δρόμους με κιβώτια περασμένου αιώνα κοκ. Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε τι συναφές ως προς κιβωτιο ταχυτήτων στη HYUNDAI; Εάν το αυτοκίνητο έχασε έστω και ένα προγραμματισμένο σέρβις η ελέγχο μέσα στην εγγύηση τότε νομικά είσαι ακάλυπτος 100% Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από andreas-d 3 1
@topos Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Στις 18/5/2023 στις 9:29 ΜΜ, andreas-d είπε Εάν το αυτοκίνητο έχασε έστω και ένα προγραμματισμένο σέρβις η ελέγχο μέσα στην εγγύηση τότε νομικά είσαι ακάλυπτος 100% *Πιθανών, αλλά η ζημιά στο κιβώτιο δεν θα είχε αποφευχθεί. Εάν δεν έκανε καθόλου service η έκανε μόνος του αλλαγή λαδιών ο ts μάλλον θα είναι εκτός εγγύησης. Εάν όμως έκανε στους προβλεπόμενους χρόνους σε "επίσημο" συνεργείο και συμπλήρωνε βιβλιαράκι service με σφραγίδα θα ισχύει η εγγύηση. 1
filipprin Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εαν στο βιβλιαρακι συντηρησης υπαρχει σερβισε στα 500 χλμ που δεν εγινε υπαρχει ενα ζητημα.Αν δεν υπαρχει και απλα το ειπε ο υπάλληλος τοτε ειναι μπαρουφα.Σε καθε περιπτωση παντως ζητας να καλυφθει απο την εγγυηση και καλο ειναι να πας στον επισημο εισαγωγεα και οχι σε εξουσιοδοτημενο.Δεν γνωριζω ποιος ειναι. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2023 από filipprin
andreas-d Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, @topos είπε *Πιθανών, αλλά η ζημιά στο κιβώτιο δεν θα είχε αποφευχθεί. Εάν δεν έκανε καθόλου service η έκανε μόνος του αλλαγή λαδιών ο ts μάλλον θα είναι εκτός εγγύησης. Εάν όμως έκανε στους προβλεπόμενους χρόνους σε "επίσημο" συνεργείο και συμπλήρωνε βιβλιαράκι service με σφραγίδα θα ισχύει η εγγύηση. Σωστά αν δεν υπάρχει στο βιβλίο σέρβις ο ελενχος στα 500χλμ?
@topos Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, andreas-d είπε Σωστά αν δεν υπάρχει στο βιβλίο σέρβις ο ελενχος στα 500χλμ? Μάλλον τον ήπιε ο ts τότε.. Γενικά αυτά τα πράγματα είναι συμβάσεις, εάν δεν σε συμφέρει/δεν ψήνεσαι να τις ακολουθήσεις δεν είναι υποχρεωμένοι και οι άλλοι να τις τιμήσουν... Υ.γ Το μακρινο 2006 το Mitsubishi έδινε εγγύηση 5 ετιας, με απαραίτητα service κάθε εξάμηνο (και σχετικά ακριβό) οπότε θεώρησα ότι δεν με συμφαιρει και πήγα τότε σε seat. Σε κάποια φάση μου στείλανε E-mail και μου είπαν ότι μπορώ να πάρω επέκταση εγγύησης από 2(default) σε 4ετια με +1000.Δεν το δέχτηκα και η μόνη ζημιά που παρουσιάστηκε ήταν ένας διακόπτης φλας στα 2 χρόνια κ ελάχιστες μέρες με κόστος 47 ευρώ. Γενικα όλες οι συμβάσεις έχουν 2 μέρη.Για να έχεις απαίτηση πρέπει να κάνεις τουλαχιστων τα απαιτούμενα. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από @topos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα