feelihipo Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, CyanBlue είπε Μάλλον υπάρχουν περισσότερα iPhones από εγκαταστάσεις Windows 11. Να λοιπόν τώρα ένας λόγος να πάει κανείς σε... Windows 11 😀. Μάλλον; 25 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Ποιος χρησιμοποιεί κανονικά μηνύματα, όλοι χρησιμοποιούν whatsup, viber, telegram κτλ. τα οποία έχουν cross platform εφαρμογές. Αν ΔΕΝ κάνω λάθος το imessage είναι δωρεάν παροχή μηνυμάτων ανάμεσα σε iphones
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 hours ago, koutsis said: Για ποιό λόγο όποις έχει iphone να εχει και mac?? γιατί αλλιώς είναι σαν να είσαι Ολυμπιακός στη μπάλα και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ 1
Ntinaras Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, stfaros είπε Μα , οποιος εχει iphone , εχει κι mac , = αυτος ειναι ενας βασικος λογος για να εχεις iphone - ολο το οικοσυστημα λειτουργει αρμονικα ετσι Ενα iphone ειναι πολυ κοντα σε ενα android ενα mac ειναι χαοτικα διαφορετικο απο ενα windows pc 1
gadgetseek Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 πολύ βολικό μιας και - ειδικά στην Eυρώπη - η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν iphone δε χρησιμοποιούν απαραίτητα και mac.. ούτως ή άλλως η αγορά έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κορεσμού που είναι αναπόφευκτο τα διάφορα λειτουργικά να "αρραβωνιαστούν" μεταξύ τους.. άλλωστε, μοιάζουν πλέον ολοένα και περισσότερο το ένα με το άλλο (σαν κάτι παντρεμένα ζευγάρια) 1
koutsis Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Snolly είπε γιατί αλλιώς είναι σαν να είσαι Ολυμπιακός στη μπάλα και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ Φίλε μου όπως είπα και πρίν είναι τι βολεύει τον καθένα. Εγω παρόλο που έχω χρόνια iphone δεν την πάλεψα καθόλου με το MacOs, μου φάνηκε πολύ άβολο. ΟΚ επικοινωνεί καλύτερα με το κινητό αλλά από κει και πέρα δεν με βόλευε σε τίποτα άλλο σε σχέση με τα windows... 1
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 20 minutes ago, koutsis said: Φίλε μου όπως είπα και πρίν είναι τι βολεύει τον καθένα. Εγω παρόλο που έχω χρόνια iphone δεν την πάλεψα καθόλου με το MacOs, μου φάνηκε πολύ άβολο. ΟΚ επικοινωνεί καλύτερα με το κινητό αλλά από κει και πέρα δεν με βόλευε σε τίποτα άλλο σε σχέση με τα windows... περα απο την πλακα εγω ειμαι χρονια Apple user και στο σπιτι το προσωπικο computer ηταν παντα mac. στη δουλεια ομως πηγαινα υποχρεωτικα με windows επειδη δεν υπαρχει το management studio του sql server για macOS. εδω και 6 μηνες που υπαρχει το Azure Data Studio για mac γυρισα και στη δουλεια σε Mac και ειναι τοσο πιο καλη η εμπειρια χρησης που απορω πως την παλευα τοσα χρονια και δουλευα με windows χωρις να μου κολλανε βαρέα 3
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 hour ago, Diavolos666 said: Ποιος χρησιμοποιεί κανονικά μηνύματα, όλοι χρησιμοποιούν whatsup, viber, telegram κτλ. τα οποία έχουν cross platform εφαρμογές. Εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, ειδικά στο εξωτερικό οι περισσότεροι! Θα εκπλαγείς πόσοι πολλοί που έχουν iPhone χρησιμοποιούν αποκλειστικά iMessage, που κακά τα ψέματα είναι πολύ ανώτερο σαν υπηρεσία απο αυτά που ανάφερες! 3
koutsis Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Snolly είπε περα απο την πλακα εγω ειμαι χρονια Apple user και στο σπιτι το προσωπικο computer ηταν παντα mac. στη δουλεια ομως πηγαινα υποχρεωτικα με windows επειδη δεν υπαρχει το management studio του sql server για macOS. εδω και 6 μηνες που υπαρχει το Azure Data Studio για mac γυρισα και στη δουλεια σε Mac και ειναι τοσο πιο καλη η εμπειρια χρησης που απορω πως την παλευα τοσα χρονια και δουλευα με windows χωρις να μου κολλανε βαρέα Απο περιέργεια, τι το τόσο ανώτερο σου πρόσφερε το macos σε σχέση με windows? Γιατί εμένα πιο πολύ με δυσκόλεψε σε οτι ήθελα να κάνω παρά με βοήθησε! Ακόμα και για το scrolling του mouse να είναι ομαλό έπρεπε να κατεβασω ειδικό extra πρόγραμμα και να τρέχει συνεχεια απο πίσω 😅 Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από koutsis
atheatos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, koutsis είπε Απο περιέργεια, τι το τόσο ανώτερο σου πρόσφερε το macos σε σχέση με windows? Γιατί εμένα πιο πολύ με δυσκόλεψε σε οτι ήθελα να κάνω παρά με βοήθησε! Ακόμα και για το scrolling του mouse να είναι ομαλό έπρεπε να κατεβασω ειδικό extra πρόγραμμα και να τρέχει συνεχεια απο πίσω 😅 Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι με εσένα…. Επισης μια εταιρεία όπως η Microsoft που έχει βαλθεί να πάρει το μερίδιο που έχασε στα Mac πίσω, δεν το κάνει τυχαία και έχει λόγους που δεν έχουν να κάνουν αν το scrolling του Mac OS δεν είναι ομαλό(που εννοείται ότι αυτό PEBKAC). 1
Diavolos666 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr.Fuzzy είπε Εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, ειδικά στο εξωτερικό οι περισσότεροι! Θα εκπλαγείς πόσοι πολλοί που έχουν iPhone χρησιμοποιούν αποκλειστικά iMessage, που κακά τα ψέματα είναι πολύ ανώτερο σαν υπηρεσία απο αυτά που ανάφερες! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παρακάτω αλλά έχω ακούσει ότι η Apple επειδή δεν έχει αντιπάλους στο δικό της οικοσύστημα δεν χρειάζεται να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με τις εφαρμογές android. Νομίζω το whatsapp δεν έχει καν εφαρμογή για iOS. https://versus.com/en/imessage-vs-viber https://versus.com/en/imessage-vs-whatsapp Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Diavolos666
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 23 minutes ago, koutsis said: Απο περιέργεια, τι το τόσο ανώτερο σου πρόσφερε το macos σε σχέση με windows? Γιατί εμένα πιο πολύ με δυσκόλεψε σε οτι ήθελα να κάνω παρά με βοήθησε! Ακόμα και για το scrolling του mouse να είναι ομαλό έπρεπε να κατεβασω ειδικό extra πρόγραμμα και να τρέχει συνεχεια απο πίσω 😅 window manager, expose και πλεον ο stage manager. πολυ πιο γρηγορη και αμεση η εναλλαγη μεταξυ εφαρμογων το terminal, brew package manager, ολες οι unix εντολες που υπαρχουν ολο το integration με iPhone, iPad (copy paste μεταξυ συσκευων, το iPad σαν εξτρα οθονη του mac κλπ), τα airpods απο τη μια συσκευη στην αλλη, ενοποιημενα notifications, διαβαζω κατι στη μια συσκευη, διαβαζεται και στις υπολοιπες, τα κοινοχρηστα tabs στο safari, εχεις κατι ανοιχτο στο iPhone το κανεις pick up απο το mac και τουμπαλιν η διαχειριση των apps, πως τα προσθετεις, πως τα αφαιρεις κλπ το iCloud drive που ειναι τα αρχεια προσβασιμα απο παντου χωρις να κανω κατι το Apple Pay απο μονο του ειναι game changer, αγοραζεις efresh σουπερ μαρκετ και στο τελος δεν συμπληρωνεις καν καρτες, δεν ερχονται sms με κωδικους δεν κανεις τιποτα, ακουμπας δαχτυλακι στο fingerpint scanner και πληρωσες. τωρα ΝΑΙ το mouse κανει νερα γιατι εχουν μαλακιστει απο το 2018 και εκτοτε με το bluetooth και εχει φοβερο interference. εγω παιζω με ασυρματα πληκτρολογια ποντικια και το dongle ειναι με usb extension μακρυα απο το mac για να κινουνται ολα smoothly, αυτο θα στο δωσω. οπως και το γεγονος πως με τα mac με apple cpus εχουν ΟΛΑ ενα bug που δεν συμβαινει συχνα αλλα οταν συμβαινει δεν μπορεις να κανεις κατι - με το flickering σε εξωτερικες οθονες. αμα δαιμονιστει δεν επανερχεται ακομα και αν βγαλεις το μονιτορ απο την πριζα. πρεπει απλα να το περιμενεις να ξεσκαλωσει. χιλιαδες σελιδες γκρινια στο ιντερνετ και η apple σφυραει ανεμελα 2
atheatos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παρακάτω αλλά έχω ακούσει ότι η Apple επειδή δεν έχει αντιπάλους στο δικό της οικοσύστημα δεν χρειάζεται να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με τις εφαρμογές android. Νομίζω το whatsapp δεν έχει καν εφαρμογή για iOS. https://versus.com/en/imessage-vs-viber https://versus.com/en/imessage-vs-whatsapp Νομίζεις…
vasim Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, Snolly είπε window manager, expose και πλεον ο stage manager. πολυ πιο γρηγορη και αμεση η εναλλαγη μεταξυ εφαρμογων το terminal, brew package manager, ολες οι unix εντολες που υπαρχουν ολο το integration με iPhone, iPad (copy paste μεταξυ συσκευων, το iPad σαν εξτρα οθονη του mac κλπ), τα airpods απο τη μια συσκευη στην αλλη, ενοποιημενα notifications, διαβαζω κατι στη μια συσκευη, διαβαζεται και στις υπολοιπες, τα κοινοχρηστα tabs στο safari, εχεις κατι ανοιχτο στο iPhone το κανεις pick up απο το mac και τουμπαλιν η διαχειριση των apps, πως τα προσθετεις, πως τα αφαιρεις κλπ το iCloud drive που ειναι τα αρχεια προσβασιμα απο παντου χωρις να κανω κατι το Apple Pay απο μονο του ειναι game changer, αγοραζεις efresh σουπερ μαρκετ και στο τελος δεν συμπληρωνεις καν καρτες, δεν ερχονται sms με κωδικους δεν κανεις τιποτα, ακουμπας δαχτυλακι στο fingerpint scanner και πληρωσες. τωρα ΝΑΙ το mouse κανει νερα γιατι εχουν μαλακιστει απο το 2018 και εκτοτε με το bluetooth και εχει φοβερο interference. εγω παιζω με ασυρματα πληκτρολογια ποντικια και το dongle ειναι με usb extension μακρυα απο το mac για να κινουνται ολα smoothly, αυτο θα στο δωσω. οπως και το γεγονος πως με τα mac με apple cpus εχουν ΟΛΑ ενα bug που δεν συμβαινει συχνα αλλα οταν συμβαινει δεν μπορεις να κανεις κατι - με το flickering σε εξωτερικες οθονες. αμα δαιμονιστει δεν επανερχεται ακομα και αν βγαλεις το μονιτορ απο την πριζα. πρεπει απλα να το περιμενεις να ξεσκαλωσει. χιλιαδες σελιδες γκρινια στο ιντερνετ και η apple σφυραει ανεμελα Μπορώ να σου αναφέρω και άλλα τόσα που τα windows τα βλέπουν απο μακριά. 7. Δεν υπάρχουν leftovers εκτός λίγων εξαιρέσεων όταν κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογών. 8. οι δίσκοι δεν τους βλέπεις τη μία μέρα με 50GB ελεύθερα και την άλλη 30. 9. Δεν χρειάζεσαι optimizers, antivirus και ότι άλλο όπως στα windows. 10 . Γραμματοσειρές πολύ πιο smooth από αυτές των windows. 11. Δεν ασχολείσαι με drivers. (αν και εδώ δίνω ένα ελαφρυντικό ούτε στα windows χρειαστηκα) 12. Δεν έχεις κάθε τόσο updates που θέλουν restart 13. O Edge είναι ο πιο crap browser που μπορεί να συναντήσει άνθρωπος αν ΔΕΝ θέλει να εγκαταστήσει άλλο browser από τον default του κάθε λειτουργικού. και και και και....
MikeKata Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Snolly είπε window manager, expose και πλεον ο stage manager. πολυ πιο γρηγορη και αμεση η εναλλαγη μεταξυ εφαρμογων Σε όλα τα άλλα συμφωνώ, φίλε, ειδικά για το flexibility που παρέχει το terminal των Unix-like τα έχω πει κι εγώ παλιότερα. Τα Windows τα έχω κράξει πολλάκις, αλλά αν έχουν ένα καλό, αυτό είναι το multitasking και ο Window Manager τους. Φυσικά, είναι προσωπικό το workflow του καθενός, αλλά, ειλικρινά, θεωρώ το window management του MacOS, είναι πολύ κακό για σοβαρό multitasking. Έτσι κι έχεις πάρα πολλές εφαρμογές ανοιχτές, γίνεται ένας χαμός στη δεξιά μεριά του dock. Αν αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά στα settings, θες δεξί κλικ στο app icon και ξανά κλικ για να μπεις στο παράθυρο της εφαρμογής που σε ενδιαφέρει (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Ο stage manager σου τρώει απαράδεκτα πολύ real estate στην οθόνη (γιατί να τρως χώρο ενώ έχεις το dock κάτω; βάλε τη λειτουργικότητα εκεί Apple). Το maximize είναι πολύ πιο "πολύπλοκο" σε σχέση με τα Windows (με ποια λογική είναι να μπαίνει το app -π.χ ο browser- σε fullscreen by default; ). Το window snapping είναι απαράδεκτο, στα Windows απλά "πετάς το παράθυρο δεξιά, αριστερά, στη γωνία και σου το φτιάχνει όπως θες. Γιατί να πρέπει να βάλεις π.χ Rectangle για να κάνεις τη δουλειά σου; Όταν αναφέρω "Windows", μιλάω για τα Windows που έχουν μια σοβαρή taskbar, δηλαδή από 10 και πριν. Όχι αυτό το έκτρωμα, τα 11, που προσπάθησαν να αντιγράψουν το MacOS και το παράτησαν στα μισά. Για να εξηγούμαι, όλα αυτά για desktop χρήση, με ποντίκι και πληκτρολόγιο, σε κανονικού μεγέθους οθόνη, όχι σε laptop με 17 ίντσες maximum. Για εκεί, τα gestures είναι πάρα πολύ καλά και, γενικά, το window management φαίνεται φτιαγμένο πρωτίστως για laptop χρήση. Δεν τα γράφω για να το κατακρίνω, αν βολεύει τον καθένα, τον βολεύει, απλά, αυτή είναι η δική μου οπτική. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από MikeKata 1
3oxic Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 6 hours ago, stfaros said: Μα , οποιος εχει iphone , εχει κι mac , = αυτος ειναι ενας βασικος λογος για να εχεις iphone - ολο το οικοσυστημα λειτουργει αρμονικα ετσι Αν εχω Android, και εχω Mac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα