stfaros Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, 3oxic είπε Αν εχω Android, και εχω Mac απλα δεν ειναι απολυτα συμβατα - - αληθεια αυτο ρωτας ?
somt Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, stfaros είπε Μα , οποιος εχει iphone , εχει κι mac , = αυτος ειναι ενας βασικος λογος για να εχεις iphone - ολο το οικοσυστημα λειτουργει αρμονικα ετσι Καμία σχέση Έχω iphone και macbook Στο Macbook όταν καλείς από το facetime δεν έχει επιλογή να καλέσει από την SIM που έχεις ορίσει στην επαφή του iphone. Καλεί πάντα από την primary tragic
BertaJourdan Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Το εχω συναντησει σε πολλους οταν κατεβαινω ελλαδα. Δεν ξερουν το WhatsApp. Ενας τοσο διαδεδομενος μεσεντζερ. Οταν βλεπω κατι βαιμπερ μαιμπερ ...
Snolly Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MikeKata said: Σε όλα τα άλλα συμφωνώ, φίλε, ειδικά για το flexibility που παρέχει το terminal των Unix-like τα έχω πει κι εγώ παλιότερα. Τα Windows τα έχω κράξει πολλάκις, αλλά αν έχουν ένα καλό, αυτό είναι το multitasking και ο Window Manager τους. Φυσικά, είναι προσωπικό το workflow του καθενός, αλλά, ειλικρινά, θεωρώ το window management του MacOS, είναι πολύ κακό για σοβαρό multitasking. Έτσι κι έχεις πάρα πολλές εφαρμογές ανοιχτές, γίνεται ένας χαμός στη δεξιά μεριά του dock. Αν αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά στα settings, θες δεξί κλικ στο app icon και ξανά κλικ για να μπεις στο παράθυρο της εφαρμογής που σε ενδιαφέρει (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Ο stage manager σου τρώει απαράδεκτα πολύ real estate στην οθόνη (γιατί να τρως χώρο ενώ έχεις το dock κάτω; βάλε τη λειτουργικότητα εκεί Apple). Το maximize είναι πολύ πιο "πολύπλοκο" σε σχέση με τα Windows (με ποια λογική είναι να μπαίνει το app -π.χ ο browser- σε fullscreen by default; ). Το window snapping είναι απαράδεκτο, στα Windows απλά "πετάς το παράθυρο δεξιά, αριστερά, στη γωνία και σου το φτιάχνει όπως θες. Γιατί να πρέπει να βάλεις π.χ Rectangle για να κάνεις τη δουλειά σου; Όταν αναφέρω "Windows", μιλάω για τα Windows που έχουν μια σοβαρή taskbar, δηλαδή από 10 και πριν. Όχι αυτό το έκτρωμα, τα 11, που προσπάθησαν να αντιγράψουν το MacOS και το παράτησαν στα μισά. Για να εξηγούμαι, όλα αυτά για desktop χρήση, με ποντίκι και πληκτρολόγιο, σε κανονικού μεγέθους οθόνη, όχι σε laptop με 17 ίντσες maximum. Για εκεί, τα gestures είναι πάρα πολύ καλά και, γενικά, το window management φαίνεται φτιαγμένο πρωτίστως για laptop χρήση. Δεν τα γράφω για να το κατακρίνω, αν βολεύει τον καθένα, τον βολεύει, απλά, αυτή είναι η δική μου οπτική. εχεις πολλά δίκια, κι εγω μετα απο χρονια με windows στη δουλεια ζοριστηκα στο vanilla macOS. με 2-3 ρυθμισεις τυπου minimise in app icon, magnet, o stage manager οταν τον συνηθισεις κανει την εναλλαγη σουπερ γρηγορη, στην αρχη τον εξορκισα ομως οταν του εδωσα 2η ευκαιρια μου αρεσε. αυτο που στα windows δεν νικιεται ειναι το file management, copying, moving, skipping κλπ ειδικα με total commander. οταν θελω να κανω μεγαλες δουλειες με αρχεια πανω στο storage του σπιτιου και αρχειοθετησεις μετακινησεις κλπ απο τα windows το κανω... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Snolly 1
speedman_26 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 14 minutes ago, Snolly said: εχεις πολλά δίκια, κι εγω μετα απο χρονια με windows στη δουλεια ζοριστηκα στο vanilla macOS. με 2-3 ρυθμισεις τυπου minimise in app icon, magnet, o stage manager οταν τον συνηθισεις κανει την εναλλαγη σουπερ γρηγορη, στην αρχη τον εξορκισα ομως οταν του εδωσα 2η ευκαιρια μου αρεσε. αυτο που στα windows δεν νικιεται ειναι το file management, copying, moving, skipping κλπ ειδικα με total commander. οταν θελω να κανω μεγαλες δουλειες με αρχεια πανω στο storage του σπιτιου και αρχειοθετησεις μετακινησεις κλπ απο τα windows το κανω... Στα 11 πάντως έχουν βάλει ένα που έπρεπε χρόνια πολλαπλές καρτέλες στα windows με έχει βολεψει πολύ
MikeKata Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 37 λεπτά πριν, Snolly είπε εχεις πολλά δίκια, κι εγω μετα απο χρονια με windows στη δουλεια ζοριστηκα στο vanilla macOS. με 2-3 ρυθμισεις τυπου minimise in app icon, magnet, o stage manager οταν τον συνηθισεις κανει την εναλλαγη σουπερ γρηγορη, στην αρχη τον εξορκισα ομως οταν του εδωσα 2η ευκαιρια μου αρεσε. αυτο που στα windows δεν νικιεται ειναι το file management, copying, moving, skipping κλπ ειδικα με total commander. οταν θελω να κανω μεγαλες δουλειες με αρχεια πανω στο storage του σπιτιου και αρχειοθετησεις μετακινησεις κλπ απο τα windows το κανω... Άγαλμα πρέπει να κάνει η MS σε όσους έφτιαξαν τον Total Commander. Έχει γλυτώσει πολλά μπινελικια από power users. Ο απλός Explorer είναι για κλωτσίδια.
freegr Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Θετική ΚΙΝΗΣΗ γιατί δεν θα χρειάζεσαι iPad αλλά δυστυχώς δεν αγορά καν τα win 10 τα οποία βλέπω να έχουν εγκαταλείψει
Hacker?pcs Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Snolly said: αυτο που στα windows δεν νικιεται ειναι το file management, copying, moving, skipping κλπ ειδικα με total commander. οταν θελω να κανω μεγαλες δουλειες με αρχεια πανω στο storage του σπιτιου και αρχειοθετησεις μετακινησεις κλπ απο τα windows το κανω... Αυτό το σωστό είναι να γίνονται στο terminal με rsync, είτε natively σε Mac είτε Linux είτε Cygwin στα Windows, ο οποιοσδήποτε explorer native ή όχι μπορεί να φάει κόλλημα Θα συμφωνήσω περί "καλύτερης εμπειρίας" που ειπώθηκε πάνω για Mac OS, το ότι δεν υπάρχει taskbar (ΧΩΡΙΣ combine same program windows) είναι ο λόγος που δεν το θεωρώ σοβαρό για βαρύ multitasking, το bar είναι για πέταμα με πάνω από 5 παράθυρα ανοιχτά και είναι ο λόγος που είναι για πέταμα και τα 11. Το άλλο επίσης στη διαχείριση των παραθύρων με minimize/maximize/resize ειναι όντως για σπάσιμο νεύρων. Αυτά είναι βασικά πράγματα στη χρήση ενός λειτουργικού και το Mac OS όσες φορές πήγα να το χρησιμοποιήσω εκτός από το terminal του (tmux κτλ) με ποντίκι μου έχει σπάσει τα νεύρα πραγματικά, δεν μπορώ ούτε 5 λεπτά να δουλέψω πάνω του Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Hacker?pcs 1
OLDjunior Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 17/5/2023 στις 10:41 ΠΜ, koutsis είπε Εγώ έχω iphone αλλά μόλις δοκίμασα ενα macbook air για λίγους μήνες δεν την πάλεψα και το έδωσα πίσω και γύρισα σε windows! Για ποιό λόγο όποις έχει iphone να εχει και mac?? Μερικά μηνύματα , είναι ιστορικής σημασίας. Στις 17/5/2023 στις 11:06 ΠΜ, koutsis είπε Αυτό είναι σωστό Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από OLDjunior Λαθος
gkool Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Πρόσφατη αλλαγή σε Mac με mac Mini μετά από >20 χρόνια windows. Το τόλμησα γιατί πλέον ασχολούμαι μόνο με office, internet και streaming και σκεφτόμουν πόσο διαφορετικά να είναι πια. Κάποια πράγματα δεν θα τα συνηθίσω ποτέ και ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν ότι θα χάσω το δεξί κλικ -> new file στο περιβάλλον εργασίας στους φακέλους (εκτός και αν υπάρχει και δεν έχω καταφέρει να το βρω). Το onedrive επίσης είναι ταλαιπωρία στο mac πράγμα που επίσης με εκνευρίζει κάπως γιατί σκέφτομαι τη μετάβαση στο icloud και θα ήθελα να την αποφύγω. Η προσαρμογή γενικά χρειάζεται υπομονή. Αλλά η συνεργασία με το iphone τις εφαρμογές του αλλά πχ και με το apple watch είναι άψογη και μερικές φορές θεαματική. To δε μηχάνημα απλά δουλεύει και ξεχνάς ότι υπάρχει.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 On 17/05/2023 at 16:19, vasim said: Μπορώ να σου αναφέρω και άλλα τόσα που τα windows τα βλέπουν απο μακριά. 7. Δεν υπάρχουν leftovers εκτός λίγων εξαιρέσεων όταν κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογών. 8. οι δίσκοι δεν τους βλέπεις τη μία μέρα με 50GB ελεύθερα και την άλλη 30. 9. Δεν χρειάζεσαι optimizers, antivirus και ότι άλλο όπως στα windows. 10 . Γραμματοσειρές πολύ πιο smooth από αυτές των windows. 11. Δεν ασχολείσαι με drivers. (αν και εδώ δίνω ένα ελαφρυντικό ούτε στα windows χρειαστηκα) 12. Δεν έχεις κάθε τόσο updates που θέλουν restart 13. O Edge είναι ο πιο crap browser που μπορεί να συναντήσει άνθρωπος αν ΔΕΝ θέλει να εγκαταστήσει άλλο browser από τον default του κάθε λειτουργικού. και και και και.... 14. Οι εφαρμογές ζουν μέσα σε ένα archive, παρτην μετέφερε την και βαλτην όπου θες πχ εξωτερικό δίσκο ή άλλο Mac ή μέσω δικτύου, κλπ και την τρέχεις κανονικά χωρίς να χρειάζεται μα κάνεις install/uninstall από την αρχή. 15. Ως συνέπεια του 14., μπορείς να είσαι σε ένα Mac και να τρέχεις πχ τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε ένα άλλο μέσω δικτύου έχοντας τον δίσκο του remote mounted σαν local. Φυσικά καθώς είναι Unix λειτουργικό το ίδια μπορείς να τα κάνεις και μέσω ssh.
koutsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, OLDjunior είπε Μερικά μηνύματα , είναι ιστορικής σημασίας. Τι ακριβώς σου φάνηκε περίεργο? 🤔
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα