AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Το θεμα μου ειναι οτι θελω Πατρα για εχω διαμερισμα που μπορει να μεινει (οπότε γλιτώνω τα ενοίκια) Την πόλη η κόρη μου της ξέρει πολύ καλα αφου πηγαίνουμε πολλες φορες το χρόνο - πολλά χρόνια. Ολα τα παραπάνω ΙΕΚ ειναι 15 λεπτα με τα πόδια απο το διαμέρισμα (Ψηλά Αλώνια) Το σημαντικότερο... δεν υπαρχει δημόσιο ΙΕΚ ή Επαλ με αυτη την ειδικότητα. Πριν μερικά χρόνια υπήρχε σε δημόσιο ΙΕΚ εκει αυτη η ειδικότητα τωρα ΟΧΙ Αυτη την ειδικότητα θέλουμε ομως.
dionisis1925 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ωραία βρε τύπε , αφού έχεις αποφασίσει να δώσεις τα λεφτά σου στα ιδιωτικά ΙΕΚ εδώ μέσα τι ακριβώς ψάχνεις να μάθεις? Σου έχουμε πει την γνώμη μας άνθρωποι που ξέρουμε 2-3 πράγματα και εσύ επιμένεις. Ε καλοφάγωτα. Μην μπεις όμως πχ σε ένα χρόνο και μας λες πως δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτά που σας προσφέρει το ιδιωτικό ΙΕΚ. Εσύ με το ζόρι θέλεις να κάνεις το χατίρι της κόρης σου απ'ότι καταλαβαίνω οπότε τσάμπα σάλιο χαλάμε. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από dionisis1925 2
AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 53 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Ωραία βρε τύπε , αφού έχεις αποφασίσει να δώσεις τα λεφτά σου στα ιδιωτικά ΙΕΚ εδώ μέσα τι ακριβώς ψάχνεις να μάθεις? Σου έχουμε πει την γνώμη μας άνθρωποι που ξέρουμε 2-3 πράγματα και εσύ επιμένεις. Ε καλοφάγωτα. Μην μπεις όμως πχ σε ένα χρόνο και μας λες πως δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτά που σας προσφέρει το ιδιωτικό ΙΕΚ. Εσύ με το ζόρι θέλεις να κάνεις το χατίρι της κόρης σου απ'ότι καταλαβαίνω οπότε τσάμπα σάλιο χαλάμε. Συγνωμη αλλα "τυπος" δεν ειμαι.... Ανοιξα θεμα με συγκεκριμενα ερωτηματα. Οπως ξαναειπα.... πρωτη μου επιλογη ηταν το Δημόσιο ΙΕΚ που πριν μερικα χρονια την ειχε αυτη την ειδικότητα. Δεν την εχει τωρα. Φυσικα και δεν θελω να σκορπίσω τα χρηματα μου ετσι αβέρτα. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΕΚ Μακαρι να υπηρχε Δημοσιο ΙΕΚ ή Επαλ με αυτη την ειδικότητα. Δεν θελω να κανω κανενα χατίρι. Αυτο θελει το παιδι... αυτο της αρέσει... θελω να κανει αυτο που αρεσει σε αυτην και οχι οτι θελω εγω.
valkon Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Επειδή είναι η εποχή για κολλέγια και ΙΕΚ, σύντομα θα σε πιέσουν με δελεαστικές προτάσεις, ειδικά μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες τον Ιούνιο. Ποντάρουν στην αποτυχία του υποψήφιου και τη στεναχώρια του, θέλει ψυχραιμία.
AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, valkon είπε Επειδή είναι η εποχή για κολλέγια και ΙΕΚ, σύντομα θα σε πιέσουν με δελεαστικές προτάσεις, ειδικά μόλις τελειώσουν οι πανελλήνιες τον Ιούνιο. Ποντάρουν στην αποτυχία του υποψήφιου και τη στεναχώρια του, θέλει ψυχραιμία. Λες δηλαδή να μην βιαστώ? Να περιμένω τον Ιούνιο?
dionisis1925 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, AGGANIS13 είπε Συγνωμη αλλα "τυπος" δεν ειμαι.... Ανοιξα θεμα με συγκεκριμενα ερωτηματα. Οπως ξαναειπα.... πρωτη μου επιλογη ηταν το Δημόσιο ΙΕΚ που πριν μερικα χρονια την ειχε αυτη την ειδικότητα. Δεν την εχει τωρα. Φυσικα και δεν θελω να σκορπίσω τα χρηματα μου ετσι αβέρτα. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΕΚ Μακαρι να υπηρχε Δημοσιο ΙΕΚ ή Επαλ με αυτη την ειδικότητα. Δεν θελω να κανω κανενα χατίρι. Αυτο θελει το παιδι... αυτο της αρέσει... θελω να κανει αυτο που αρεσει σε αυτην και οχι οτι θελω εγω. Το παιδί δεν γνωρίζει καν τι γίνεται στην αγορά εργασίας , είσαι γονιός οφείλεις να την προστατέψεις και να μην χαραμίσει 2 χρόνια πετώντας τα λεφτά σας σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ. Στην τελική στην ουσία θα πετάξεις τα δικά σου λεφτά που τα έχεις βγάλει με κόπο , δεν ήρθανε από τον ουρανό, αν δεν λυπάσαι εσύ τα λεφτά σου πάω πάσο. Μην μένεις στο τι υπήρχε πριν μερικά χρόνια , τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί η κόρη σου να μετακομίσει στην Αθήνα και να σπουδάσει στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ που είναι πολύ πιο ανώτερο από τα διάφορα ιδιωτικά ΙΕΚ. Νοικιάζεις το σπίτι στην Πάτρα και το ενοίκιο το δίνεις για το σπίτι στην Αθήνα. Και σου μένουν και τα λεφτά που θα έδινες για τα δίδακτρα στο ιδιωτικό ΙΕΚ. Λύσεις υπάρχουν. Αλλά από αυτά που καταλαβαίνω η απόφαση έχει παρθεί και απλά εσύ θες να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα 3 ΙΕΚ, οπότε καλή τύχη. Υ.Γ Το τύπος δεν το είπα ειρωνικά , αν το θεωρείς προσβλητικό ζητώ συγγνώμη. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από dionisis1925 3
AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς Σίγουρα θα ειναι καλύτερο το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Σε όλα τα ΙΕΚ βέβαια το σημαντικότερο ειναι η πιστοποίηση μετά . Αλλά σαν πατέρας, ειναι και άλλα που πρέπει να σκεφτώ.... Καμιά σχέση η ζωή στην Πάτρα με την Αθήνα απο άποψη ασφάλειας. Σιγουρα αν παει στην Πάτρα θα μπορω να κοιμάμαι λιγακι πιο ήσυχα. Την Αθήνα την φοβάμαι πολύ με τόσα που ακούω. Ειναι κόλαση και πολύ μεγάλες οι αποστάσεις. Η ζωή στην Πάτρα ειναι πιο ποιοτική. Οπως εχω πει σε παλιοτερο μηνυμα.... η κορη μου την ξερει την πόλη αφου πηγαίνουμε πολύ συχνά. Μέσα σε 15 λεπτά θα ειναι στη σχολή (σημαντικό νομίζω και αυτό) και σαν φοιτήτρια για την διασκέδαση της πάλι δεν θα χρειάζεται συγκοινωνία. Ο πεζόδρομος και το κέντρο ειναι πολύ κοντά στο σπίτι. Έχω φιλικό ζευγάρι που μένει μόνιμα Πάτρα και μάλιστα πολύ κοντά με το σπίτι που θα μένει η κόρη μου. Σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο εκεί για κάποια βοήθεια. ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΩ 2
dionisis1925 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Η πιστοποίηση είναι σημαντική αλλά το πτυχίο του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ έχει μεγαλύτερη αξία από το οποιοδήποτε ΙΕΚ στη αγορά εργασίας. Οι καθηγητές είναι πιο αυστηροί σε αντίθεση με ενός ιδιωτικού ΙΕΚ που δεν τους ενδιαφέρει και ιδιαίτερα αυτοί το μεροκάματο θα το πάρουν και θα πάνε και μετά κάπου για εξτραδάκι , για να πάρει την πιστοποίηση η κόρη σου θα πρέπει να έχει και τις σωστές βάσεις. Δεν τίθεται δίλημμα σωστές σπουδές vs ποιότητα ζωής που διαφωνώ πλήρως με αυτά που λες , η σχολή του ΕΚΑΒ είναι κοντά σε στάση μετρό . Τυγχάνει να έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Πάτρα και σε καμία περίπτωση η ποιότητα ζωής δεν είναι καλύτερη από της Αθήνας , η Αθήνα απλά είναι μεγαλύτερη, έχει περισσότερες επιλογές και ο κόσμος πενταπλάσιος, αλλά όσο φοβάσαι την Αθήνα άλλο τόσο να φοβάσαι και την Πάτρα που είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις που έχουν φοιτητές. Εσένα σε απασχολεί περισσότερο πως θα έχεις δεύτερα μάτια να προσέχουν την κόρη παρά το τι θα ήτανε καλύτερο για το μέλλον της. Το όλα πρέπει να τα σκεφτείς μην το πολύ λες γιατί δεν τα σκέφτεσαι, προτιμάς χειρότερες σπουδές με παραπάνω κόστος για να νιώθεις εσύ παραπάνω σίγουρος που και αυτό είναι υποκειμενικό τελείως , έχω ζήσει από κοντά όλα αυτά που γίνονται στην Πάτρα στα καρναβάλια. Απλά έχεις πείσει την κόρη σου πως αυτό είναι το καλύτερο για εκείνη και είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Το τελειώνω εδώ γιατί δεν έχει νόημα η συζήτηση.
AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Λαθος κανεις για την Πατρα και την ποιοτητα ζωης της. Εχω μεινει πολυ καιρο και ξερω καλυτερα. Εχω παει απειρες φορες πολλα χρονια. Δεν νομιζω οτι η ποιοτητα ζωης της Πατρας συγκρινεται με την Αθηνα. Η Αθηνα ειναι χάος. Το ξερεις και εσυ. Ειμαι χωρισμενος αλλα η κόρη μου μένει μαζί μου. Τωρα ειναι σχεδον 18 χρονων την παιρνω μαζι μου απο 3 χρονων στην Πατρα. Η αποφαση να παει ΠΑτρα ηταν δικη της και ΜΟΝΟ δικη της. Απο πέρισυ το έλεγε. Της αρέσει πολύ και νιώθει ασφάλεια που ξερει τα κατατόπια . Εγω δεν ειχα να την πείσω σε τίποτα. Οτι αποφασίσει θελω να ειναι δική της απόφαση ΜΟΝΟ. Αυτα που ειχα να της πω της τα ειπα. ΤΕΛΟΣ 1
mechpanos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δυστυχώς δεν μπορώ να σε κατατοπίσω στο θέμα ποιο από τα αναφερόμενα ΙΕΚ, να επιλέξετε. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι να πας μια βόλτα σε όλα τώρα, να τα δεις εν λειτουργία και όχι καλοκαίρι που θα είναι κλειστά και από τα γραφεία θα σου λένε ότι είναι "Harvard". Κάνε τον κόπο και αφιέρωσε μια μέρα στην Πάτρα, γι' αυτό. Και επίσης ό,τι συμφωνήσετε, σε παροχές, δικαίωμα εγγραφής σε 2ο κύκλο μαθημάτων, δίδακτρα κλπ να σου το δώσουν γραπτώς. Δυστυχώς πήγε ο συχωρεμένος ο θείος μου, και έγραψε το ξαδερφάκι μου σε επώνυμο ΙΕΚ στην Αθήνα, και ό,τι είχαν συμφωνήσει το αναίρεσαν. Όταν έφυγε ο θείος, τις σπουδές του μικρού πλήρωνε η μάνα μου και κατάλαβε πόσο απατεώνες ήταν, όταν τους έλεγε δεν σας πληρώνω αν δεν τηρήσετε τα συμφωνηθέντα, και την απειλούσαν ότι αν δεν πληρώσει, δεν θα πάρει ποτέ το χαρτί ο μικρός. Δεν έδιναν βιβλία αλλά κάτι φωτοτυπίες της κακιάς ώρας, ενδιαφέρον από τους καθηγητές μηδέν, χρεώσεις παραπάνω από όσο είχαν συμφωνήσει, ψέματα ότι είχε συμφωνηθεί άλλο ποσό κλπ... Το ΙΕΚ έχει και θέμα εδώ μέσα...ευτυχώς για 'σένα, δεν είναι κανένα από αυτά που ανέφερες!
VonLoutsos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Πάντως στην θέση σου θα της έδειχνα και την προοπτικη του Βοηθού τεχνολόγου ( η κάτι παρόμοιο) δηλαδη τους ΙΕΚτζήδες που χειρίζονται ακτινολογικα και γενικά μηχανήματα. Πιο εύκολη απορρόφηση στον ιδιωτικό τομέα αλλά έχεις και ΤΕ συναδέλφους που είναι ανώτεροι. Και επιπλέον παίρνουν σχετικά περισσότερους από αυτούς στα επικουρικά. Ενώ το ΕΚΑΒ διασώστης πονταρεις στο οτι πάρει το ΕΚΑΒ. Θα μπορούσες να πας και σε κανένα νοσοκομείο να ρωτήσεις άτομα που εργάζονται ως διασώστες σε ιδιωτικές εταιρείες για να σου πουν την γνώμη τους.
darkmatinee Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Ίσως άκυρη η ερώτηση αλλά το ΕΚΑΒ προσλαμβάνει διασώστες με πιστοποίηση από ιδιωτικά ΙΕΚ; Ή θα μπορεί να βρει δουλειά μόνο σε ιδιωτικά διασωστικά κέντρα;
AGGANIS13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Ίσως άκυρη η ερώτηση αλλά το ΕΚΑΒ προσλαμβάνει διασώστες με πιστοποίηση από ιδιωτικά ΙΕΚ; Ή θα μπορεί να βρει δουλειά μόνο σε ιδιωτικά διασωστικά κέντρα; Εχω την εντυπωση οτι ναι το ΕΚΑΒ προσλαμβάνει διασώστες με πιστοποίηση από ιδιωτικά ΙΕΚ
VonLoutsos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 30 minutes ago, AGGANIS13 said: Εχω την εντυπωση οτι ναι το ΕΚΑΒ προσλαμβάνει διασώστες με πιστοποίηση από ιδιωτικά ΙΕΚ Τσέκαρε το από την ΚΥΑ του Λοιπου Επικουρικου (που από εκε΄θ παίρνει το ΕΚΑΒ άτομα) για να δεις τι ισχυει. 1
darkmatinee Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 31 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Τσέκαρε το από την ΚΥΑ του Λοιπου Επικουρικου (που από εκε΄θ παίρνει το ΕΚΑΒ άτομα) για να δεις τι ισχυει. Ακριβώς γιατί αλλιώς θα πάρει πιστοποίηση μόνο για ιδιωτικά κέντρα. Όχι ότι είναι απαραιτήτως κακό αλλά κρίμα είναι να μην υπάρχει η επιλογή του ΕΚΑΒ. Το ΣΒΙΕ πάντως είναι πιο καινούργιο κτήριο στη Πάτρα και ίσως να έχει καλύτερες εγκαταστάσεις (μικρολεπτομέρειες). Επίσης είναι πιο γνωστό στα επαγγέλματα υγείας οπότε μπορεί να έχει και καλύτερες διασυνδέσεις για την αποκατάσταση των αποφοίτων του σε νοσοκομεία και υγειονομικά κέντρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα