tony_boy Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Γεια χαρά. Σκέφτομαι το επόμενο πισι μου να είναι μακ. Η χρήση που κάνω σε windows είναι AutoCAD, excel, VS Code (web development) και τα υπόλοιπα που όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε. Ερώτηση: Υπάρχει κανείς που έκανε το βήμα; Δεδομένου οτι το μάλλον πάω για Macbook Air M2, έχει πάρει κανείς το ίδιο λαπτοπ; Τι θα συναντήσω; Αξίζει κατα τη γνώμη σας; Οι λόγοι που το σκέφτομαι είναι: 1) αυτονομία, 2) Οικοσύστημα (ipad & iphone) 3) δοκιμή κάτι νέου, 4) όμορφα μηχανήματα (υποκειμενικό). 1
e-f-g Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Ψάξε αν οι εφαρμογές που θα δουλεύεις τρέχουν εγγενώς σε Apple Silicon, ξερω η Autodesk σε πολλές εφαρμογές μόνο μέσω Rosetta τις έχει ακόμα. Και θα περίμενα Μ3 ή Μ1 promax. 1
slaughter Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 εγώ έκανα πρόσφατα την μετάβαση και δεν το έχω μετανειώσει μέχρι τώρα χεχε. Πριν το κάνω έστησα ένα VM με MacOS και πέρασα οτι προγράμματα και settings με ενδιέφεραν για να δω τι παίζει και τι όχι. Γενικά λίγα πράγματα δεν παίζουν (ακόμα κλαίω τα Notepad++ kai winrar). Επίσης μπορείς να σηκώσεις και VM με Windows (ARM version) μέσα στο οποίο μπορείς να τρέξεις αρκετές εφαρμογές ή να παμε με πλάγια μέθοδο (βλέπε wine project) και να τις τρέχεις με το Crossover που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά εγώ πήρα το Macbook pro 14 - M1 16GB 1TB. Δεν θα αγόραζα air λόγο παθητικής ψύξης αλλα για να πω την αλήθεια τα ανεμιστήρια του pro ξεκινάνε πολύ σπάνια επίσης δεν θα αγόραζα κάτι με λιγότερο απο 16GB RAM Και min 512GB HDD. Το πρόβλημα με τα mac είναι οτι δεν μπορεις να βάλεις τίποτα μετά οπότε πρέπει να τα σκάσεις απο την αρχή όχι για αυτά που θες τώρα αλλά για αυτά που θα θες σε βάθος 5ετίας θα σου πρότεινα να παίξεις λίγο με ένα vm και μετά να δεις αν είσαι οκ ή όχι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα