imgema Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Εδώ και κάποια χρόνια μου έρχονται μηνύματα από έναν συγκεκριμένο πολιτικό. Κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα και άλλες γιορτές έρχεται κονσερβοποιημένο sms για "ευχές" κλπ. Και τώρα με τις εκλογές στέλνει τα ανάλογα μηνύματα. Από όσο έχω ψάξει στο κινητό, δεν υπάρχει τρόπος να μπλοκάρω τον αποστολέα, ουτε καν τον αριθμό του δεν μπορώ να δω. Και φυσικά δεν μπορώ ούτε να απαντήσω στα μηνύματα, λογικό αφού έτσι αποφεύγουν τα καντήλια που ξέρουν ότι θα ήταν δικαιολογημένα. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό το κακό? Πρέπει να απευθυνθώ στον πάροχό μου? Σε κάποιον δικηγόρο? Σε εκτελεστή?
The_Judas Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Παρε τηλεφωνο ή στειλε μειλ στο πολιτικο του γραφειο. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Τι κατάντια είναι αυτή να μπορεί κάποιος να στείλει sms χωρίς να φαίνεται καν ο αριθμός του? 1 1
tcktcktck Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 40 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Τι κατάντια είναι αυτή να μπορεί κάποιος να στείλει sms χωρίς να φαίνεται καν ο αριθμός του? χρησιμοποιούν υπηρεσίες μαζικής αποστολής sms. Δεν κάθεται κάποιος με ένα κινητό να στελνει χιλιάδες sms
imgema Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, tcktcktck είπε χρησιμοποιούν υπηρεσίες μαζικής αποστολής sms. Χρήσιμη υπηρεσία για την δημόσια ασφάλεια αλλά δεν θα έπρεπε να μπορούν να την χρησιμοποιούν ιδιώτες για διαφημιστικούς σκοπούς. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Φίλε. Σίγουρα εσύ ή κάποιος τρίτος καταλαθος η επίτηδες έγραψε το κινητό σου κάπου, σε κάποιο φορέα email η ιστοσελίδα σχετικές με τον πολιτικό η το κόμμα του και βρήκαν το κινητό σου από εκεί. Προσωπικά δεν μου έχουν έρθει ποτέ ούτε email, όσο μάλλον SMS από πολιτικό σε προεκλογική η μη περίοδο. Μόνο κάτω από την πόρτα του σπιτιού φυλλάδια. Ούτε και έχω ακούσει από φίλους να μου λένε κάτι σχετικό. Η απάντηση έχει δοθεί, στείλε email παραπόνων στο πολιτικό του γραφείο, με screenshot και φυσικά τον αριθμό σου για να σε αφαιρέσουν από την λίστα τους. 1 ώρα πριν, imgema είπε Χρήσιμη υπηρεσία για την δημόσια ασφάλεια αλλά δεν θα έπρεπε να μπορούν να την χρησιμοποιούν ιδιώτες για διαφημιστικούς σκοπούς. Μπορούν και παραμπορουν, από αυτά επιβιώνουν οι εταιρείες αυτές, αλλά για να έχεις δικαίωμα να στέλνεις σε αριθμούς κινητών και σε πελατολόγιο απαιτεί κάποια άδεια η σαν πελάτης έχεις συμφωνήσει σε αυτό. Ο εν λόγω πολιτικός από κάπου έχει αντλήσει τα στοιχεία, από το κόμμα του πχ από κάποιον πολιτικό φορέα που ήταν πρόεδρος η διαχειριστης, δεν στέλνουν ξέμπαρκα τα μηνύματα. 1 ώρα πριν, tcktcktck είπε χρησιμοποιούν υπηρεσίες μαζικής αποστολής sms. Δεν κάθεται κάποιος με ένα κινητό να στελνει χιλιάδες sms Και πάλι θα φανεί ένα νούμερο που πιθανότατα θα καλέσεις και δεν θα δουλέψει η θα φαίνεται η εταιρεία που ανέλαβε την αποστολή, δεν είναι ανωνυμη. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Basilhs23___ 1
basilis_k6 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 δεν σου δινετε η επιλογη για μπλοκ οταν μπαινεις μεσα στο μνμ? παντως το πολιτικο γραφειο δεν θα ασχοληθει. εχει πληρωσει μια εταιρια που -προφανως νομιμα- βρισκει τηλεφωνα ανθρωπων που ψηφιζουν στην περιφέρεια που κατεβαινει και στελνει σμσ. αν πας απο εκει βεβαια, με τον κατάληλο τρόπο, κατι μπορει να γινει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν ειναι απο συγεκριμενο πολιτικο φορεα η μονη λυση να στειλεις email σε αυτον να αφαιρεθει το τηλεφωνο σου απο ολλους που ειναι σε αυτον . Το εχει κανει δικο μου ατομο . Να τα μπλοκαρεις ειναι αδυνατον ουτε εσυ ουτε ο παροχος . Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Γιάννης Platano
dtzgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, imgema είπε Χρήσιμη υπηρεσία για την δημόσια ασφάλεια αλλά δεν θα έπρεπε να μπορούν να την χρησιμοποιούν ιδιώτες για διαφημιστικούς σκοπούς. Δεν είναι το ίδιο, μην τα μπερδεύεις. Το 112 στέλνει ανώνυμα και μαζικά σε όλες τις συσκευές που βρίσκονται εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και μόνο μετά από ενέργεια της πολιτικής προστασίας. Αυτό που στέλνει δεν είναι SMS, είναι ειδοποίηση (δεν αποθηκεύεται κλπ κλπ). Αυτό που λαμβάνεις εσύ είναι απλό μαζικό SMS, επειδή απλά ο αριθμός του κινητού σου είναι σε κάποια λίστα που έχουν στη διάθεσή τους. 1
panosno1com Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δεν υπάρχει άραγε καποια τρίτη εφαρμογή για να μπλοκαρεις τα sms ή εστω να τα σβήνει με το που έρθουν χωρις να σε ειδοποιει (ηχητικά)?
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, basilis_k6 είπε δεν σου δινετε η επιλογη για μπλοκ οταν μπαινεις μεσα στο μνμ? παντως το πολιτικο γραφειο δεν θα ασχοληθει. εχει πληρωσει μια εταιρια που -προφανως νομιμα- βρισκει τηλεφωνα ανθρωπων που ψηφιζουν στην περιφέρεια που κατεβαινει και στελνει σμσ. αν πας απο εκει βεβαια, με τον κατάληλο τρόπο, κατι μπορει να γινει. Ίσως να πήραν τα στοιχεία από παροχο κινητής τηλεφωνίας και έκαναν ταξινόμηση με γεωγραφικά κριτήρια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ίσως να πήραν τα στοιχεία από παροχο κινητής τηλεφωνίας και έκαναν ταξινόμηση με γεωγραφικά κριτήρια. Αν ειναι πολιτικα sms απο συγεκριμενο κομα πως να ξερει ο παροχος πολιτικες προτιμησεις ?
PETROS13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ειναι πολιτικα sms απο συγεκριμενο κομα πως να ξερει ο παροχος πολιτικες προτιμησεις ? Και πως να έχει τηλέφωνο που δεν το έχεις δώσει ποτέ πουθενά πέραν της cosmote?
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, PETROS13 είπε Και πως να έχει τηλέφωνο που δεν το έχεις δώσει ποτέ πουθενά πέραν της cosmote? Μπορει να το εχει δωσει αυτος ή καποιος αλλος χωρις να το θυμαται .Δεν νομιζω ο συγεκριμενος πολιτικος να στελνει οπου ναναι με μονο κρητηριο την τοποθεσια Πολύ απλά αφού είναι από αυτόν μόνο του στέλνει ένα email και ζητάει να μην του ξαναστείλει Πιο παλιά μου έστελνε ένας υποψήφιος από Σέρρες που δεν έχω καμμια σχέση. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις