GREGORYMO Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, ekrepali είπε Φωτιά, φωτιά από κεραυνό, έκρηξη συσκευών και εγκαταστάσεων, πτώση αεροσκαφών, ευρεία έκρηξη, πρόσκρουση οχήματος τρίτων, φωτιά από δάσος, τρομοκρατία, στάση, απεργία, οχλαγωγία, κακόβουλες ενέργειες, σεισμός και/ή φωτιά συνέπεια σεισμού. Γι'αυτά έχω κάλυψη 1500 ανά τετραγωνικό. Αποκομμιδή απορριμάτων 75ευρώ ανά τετραγωνικό. Αμοιβή αρχιτεκτόνων, μηχανικών - έξοδα έκδοσης αδειών 20000 ευρώ. Το βασικό ασφάλιστρο καλύπτει και περιεχόμενο υπό προϋποθέσεις... δηλαδή αν η ζημιά προκληθεί από κάτι απ'τα παραπάνω αίτια και με τη προϋποθεση να μην έχει περάσει 15ετία απ'την αγορά - εγκατάσταση του αντικειμένου που καταστράφηκε. Υπάρχουν καμιά 10ριά σελίδες με υποσημειώσεις / εξαιρέσεις που θέλουν πολύ διάβασμα... Η έξτρα ασφάλιση περιεχομένου δε θυμάμαι πόσο κοστίζει, είχα ρωτήσει πολύ παλιά και μου φάνηκε ασύμφορη. Αφού έχεις σεισμό, είσαι στην έκπτωση του 10% ΕΝΦΙΑ από του χρόνου
ekrepali Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, panagiotis1988 said: Περιοχή; Έτος κατασκευής; Σε σχέση με την προηγούμενη τιμογηση ρωταω...Σιγουρα παίζουν και άλλα ρόλο αλλά δεν τον ξέρω τον κλάδο... Επαρχιακή πόλη, σπίτι του 1975. Αθήνα-Θεσ/νίκη δε ξέρω αν υπάρχουν διαφορές.. όσο για περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς (βουνά κλπ) υποθέτω πως ανεβαίνει το ασφάλιστρο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι λόγω αύξησης του κόστους υλικών, τα 1000ευρώ/τμ θεωρούνται πλέον υπασφάλιση σε όλες τις εταιρίες. Οι περισσότερες πλέον προτείνουν 1200-1300τμ. Η Ergo είναι η μοναδική που προτείνει 1500/τμ για διαμερίσματα και 1700/τμ για μονοκατοικίες κι εφόσον δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στο κόστος, δεν υπήρχε λόγος να τσιγγουνευτώ 10-15 ευρω. 12 minutes ago, GREGORYMO said: Αφού έχεις σεισμό, είσαι στην έκπτωση του 10% ΕΝΦΙΑ από του χρόνου Μιας που το ανέφερες, η έκπτωση 10% θα είναι για όσους είχαμε ασφάλιση απ'την αρχή του 2023. Όσοι κάνουν τώρα ασφάλιση, θα πάρουν έκπτωση αναλογικά για τους μήνες που υπολείπονται. Εννοείται δε θα πάρουν έκπτωση αυτοί που έχουν υπασφάλιση κι αυτοί που δεν έχουν ασφαλίσει όλη την επιφάνεια του σπιτιού (όσο αναγράφεται στο Ε9).
GREGORYMO Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 49 λεπτά πριν, ekrepali είπε Επαρχιακή πόλη, σπίτι του 1975. Αθήνα-Θεσ/νίκη δε ξέρω αν υπάρχουν διαφορές.. όσο για περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς (βουνά κλπ) υποθέτω πως ανεβαίνει το ασφάλιστρο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι λόγω αύξησης του κόστους υλικών, τα 1000ευρώ/τμ θεωρούνται πλέον υπασφάλιση σε όλες τις εταιρίες. Οι περισσότερες πλέον προτείνουν 1200-1300τμ. Η Ergo είναι η μοναδική που προτείνει 1500/τμ για διαμερίσματα και 1700/τμ για μονοκατοικίες κι εφόσον δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στο κόστος, δεν υπήρχε λόγος να τσιγγουνευτώ 10-15 ευρω. Μιας που το ανέφερες, η έκπτωση 10% θα είναι για όσους είχαμε ασφάλιση απ'την αρχή του 2023. Όσοι κάνουν τώρα ασφάλιση, θα πάρουν έκπτωση αναλογικά για τους μήνες που υπολείπονται. Εννοείται δε θα πάρουν έκπτωση αυτοί που έχουν υπασφάλιση κι αυτοί που δεν έχουν ασφαλίσει όλη την επιφάνεια του σπιτιού (όσο αναγράφεται στο Ε9). Εννοείται
mechpanos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, ekrepali είπε Επαρχιακή πόλη, σπίτι του 1975. Αθήνα-Θεσ/νίκη δε ξέρω αν υπάρχουν διαφορές.. όσο για περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς (βουνά κλπ) υποθέτω πως ανεβαίνει το ασφάλιστρο. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι λόγω αύξησης του κόστους υλικών, τα 1000ευρώ/τμ θεωρούνται πλέον υπασφάλιση σε όλες τις εταιρίες. Οι περισσότερες πλέον προτείνουν 1200-1300τμ. Η Ergo είναι η μοναδική που προτείνει 1500/τμ για διαμερίσματα και 1700/τμ για μονοκατοικίες κι εφόσον δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στο κόστος, δεν υπήρχε λόγος να τσιγγουνευτώ 10-15 ευρω. Μιας που το ανέφερες, η έκπτωση 10% θα είναι για όσους είχαμε ασφάλιση απ'την αρχή του 2023. Όσοι κάνουν τώρα ασφάλιση, θα πάρουν έκπτωση αναλογικά για τους μήνες που υπολείπονται. Εννοείται δε θα πάρουν έκπτωση αυτοί που έχουν υπασφάλιση κι αυτοί που δεν έχουν ασφαλίσει όλη την επιφάνεια του σπιτιού (όσο αναγράφεται στο Ε9). Σου αναφέρει τίποτα για παλαιότητα; Δηλ. θα σου αποζημιώσει κανονικά σε τιμή καινούργιου, ή θα σου πει ναι ξέρεις, έπαθες έπαθες 10 χιλιάρικα ζημιά, αλλά επειδή το σπίτι είναι παλιό σου αφαιρούμε και 0.5% για κάθε χρόνο ηλικίας... Για κοίτα τα ψιλά, είναι σημαντικό στην περίπτωσή σου! Αν ΔΕΝ, μια χαρά!
ekrepali Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, mechpanos said: Σου αναφέρει τίποτα για παλαιότητα; Δηλ. θα σου αποζημιώσει κανονικά σε τιμή καινούργιου, ή θα σου πει ναι ξέρεις, έπαθες έπαθες 10 χιλιάρικα ζημιά, αλλά επειδή το σπίτι είναι παλιό σου αφαιρούμε και 0.5% για κάθε χρόνο ηλικίας... Για κοίτα τα ψιλά, είναι σημαντικό στην περίπτωσή σου! Αν ΔΕΝ, μια χαρά! Τιμή καινούργιου 1
vagos789 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Προσωπικα εχω ασφαλεια για τα παντα αλλα για τα περιεχομενα την αποφευγω Νομιζω οτι ειναι ενας τομεας που ειναι αρκετα φλου και πιο πιθανο να σε ριξει η ασφαλιστικη Αν υποθεσουμε οτι πεφτει το σπιτι, δεν με απασχολει να μου πληρωσουν 30Ε για μια τηλεοραση μετα απο αλληλογραφια,αποδειξεις δεκαετιων κτλ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 17 hours ago, ekrepali said: Πέρυσι 135 ευρώ για σπίτι90τμ, κάλυψη 1000ευρώ / τμ. Φέτος 145ευρώ για κάλυψη 1500ευρώ / τμ. (Εrgo home simple plus) Ετήσιο ή 6μηνο?
GREGORYMO Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Thresh είπε Ετήσιο ή 6μηνο? Ετήσιο
GREGTONY Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Εχω ασφάλεια κατοικίας 110.000 και περιεχομένου 45.000 έχω βραχυκυκλωμένο λαπτοπ, χρειάζομαι απόδειξη αγοράς? Μέγιστο όριο αποζημίωσης 2% και απαλλαγή 200 ευρώ, αρα η κάλυψη είναι 900 ευρω - 200 που πληρώνω για την απαλλαγή, αρα η ασφαλιστική μου καταβάλλει 700 ευρω?
GREGORYMO Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, GREGTONY είπε Εχω ασφάλεια κατοικίας 110.000 και περιεχομένου 45.000 έχω βραχυκυκλωμένο λαπτοπ, χρειάζομαι απόδειξη αγοράς? Μέγιστο όριο αποζημίωσης 2% και απαλλαγή 200 ευρώ, αρα η κάλυψη είναι 900 ευρω - 200 που πληρώνω για την απαλλαγή, αρα η ασφαλιστική μου καταβάλλει 700 ευρω? Μίλησες με την ασφάλεια? Καλύπτει βραχυκύκλωμα η είναι θέμα δεδδηε?
andreaspA Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 8/8/2023 στις 7:47 ΠΜ, mechpanos είπε Σου αναφέρει τίποτα για παλαιότητα; Δηλ. θα σου αποζημιώσει κανονικά σε τιμή καινούργιου, ή θα σου πει ναι ξέρεις, έπαθες έπαθες 10 χιλιάρικα ζημιά, αλλά επειδή το σπίτι είναι παλιό σου αφαιρούμε και 0.5% για κάθε χρόνο ηλικίας... Για κοίτα τα ψιλά, είναι σημαντικό στην περίπτωσή σου! Αν ΔΕΝ, μια χαρά! Δεν εχω πετυχει ασφαλιστηριο μεχρι σημερα που να μην ειναι σε αξια καινουργου. Μονο κατι Online για χαζους που καλυπτουν σε Α κινδυνο και χαμηλα ορια. 2
GREGTONY Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Μίλησες με την ασφάλεια? Καλύπτει βραχυκύκλωμα η είναι θέμα δεδδηε? όχι δεν εχω μιλήσει με την ασφάλεια, το συμβόλαιο αναφέρει βραχυκύκλωμα, ρωτάω για να ξερω τι να τους πω αυριο, μην πέσω σε καμία παγίδα.
panagiotis1988 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, GREGTONY είπε όχι δεν εχω μιλήσει με την ασφάλεια, το συμβόλαιο αναφέρει βραχυκύκλωμα, ρωτάω για να ξερω τι να τους πω αυριο, μην πέσω σε καμία παγίδα. Να διαβάσετε αναλυτικά τους γενικούς και ειδικούς όρους ασφάλισης.
elgol Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Στο σεισμο του 2014 η ζημια κοστισε 20000+ την αδεια η ασφαλιστικη εδωσε 7000! Τηνεποχη εκεινη ειναι ζητημα αν εδωσε η δικια μου ασφαλεια σε 10 ανθρωπους γιατι οι περισσοτεροι ηταν ανασφαλιστοι ή ασφαλισμενοι αλλου, σκεφτειτε να κληθει να αποζημιωσει καταστροφες τυπου Βολου σε 1000 ή 10000 σπιτια θα πτωχευσουν ή θα δωσουν αναλογικα πολυ λιγα
GREGORYMO Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, elgol είπε Στο σεισμο του 2014 η ζημια κοστισε 20000+ την αδεια η ασφαλιστικη εδωσε 7000! Τηνεποχη εκεινη ειναι ζητημα αν εδωσε η δικια μου ασφαλεια σε 10 ανθρωπους γιατι οι περισσοτεροι ηταν ανασφαλιστοι ή ασφαλισμενοι αλλου, σκεφτειτε να κληθει να αποζημιωσει καταστροφες τυπου Βολου σε 1000 ή 10000 σπιτια θα πτωχευσουν ή θα δωσουν αναλογικα πολυ λιγα ΓΙΑΤΙ σου έδωσε μόνο 7.000€ ? Με ποια αιτιολογία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα