st@kas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Πιθανά. Βοηθησε με λιγο. Δεν ανέφερα ποτέ για anytime και πότε για τηλεφωνικά κέντρα κλπ 1
andreaspA Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, prometheas είπε Καλα για να μην πετάμε στα σύννεφα , πολλοί από τους ασφαλιστικούς πράκτορες στην Ελλάδα είναι περισσότερο άσχετοι ή και αδιάφοροι για τον πελάτη τους από το προσωπικό των call centers... Η δυσκολία είναι να βρείς κάποιον που να ξέρει την δουλειά του και να δουλεύει και για το συμφέρον του πελάτη Ο χειρότερος ασφαλιστικος διαμεσολαβητης, ειναι καλυτερος απο το καλυτερο call center. Εκτός και αν μιλας για νοσηλευτές, μαντράδες, μεσίτες, λογιστές, και λοιπούς μαύρους καφενοβιους που το παιζουν και ασφαλιστές!
mechpanos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 45 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ο χειρότερος ασφαλιστικος διαμεσολαβητης, ειναι καλυτερος απο το καλυτερο call center. Εκτός και αν μιλας για νοσηλευτές, μαντράδες, μεσίτες, λογιστές, και λοιπούς μαύρους καφενοβιους που το παιζουν και ασφαλιστές! Τραπεζικούς 1
andreaspA Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τραπεζικούς αυτοι τουλαχιστον δεν ειναι μαυροι ασφαλιστές, ασχετα που στην πειραιως ειμαι επικυρηγμενος. Αντιδρώ στις απιστευτου βεληνεκους μαλακιες που ακουω εκει μεσα. Μιλαμε οτι καινε κοσμο! 1
mechpanos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, andreaspA είπε αυτοι τουλαχιστον δεν ειναι μαυροι ασφαλιστές, ασχετα που στην πειραιως ειμαι επικυρηγμενος. Αντιδρώ στις απιστευτου βεληνεκους μαλακιες που ακουω εκει μεσα. Μιλαμε οτι καινε κοσμο! Τους πρήζουν να ασφαλίσουν κόσμο no matter what... 2
Gataros Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Γνωρίζει κανεις πως γίνεται να ασφαλίσει κάποιος κατοικία του 1950; Όλες οι ασφαλιστικές πλην της Εθνικής δεν ασφαλίζουν, γιατί είναι παλαιότερες του Αντισεισμικού Κανονισμού που ισχύσει στην Ελλάδα. Η Εθνικη ζηταει μελέτη τρωτοτητας από πολιτικό μηχανικό, γνωρίζει κανεις το σχετικό κόστος μιας τέτοιας μελέτης;
great Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 18 ώρες πριν, Gataros είπε Η Εθνικη ζηταει μελέτη τρωτοτητας από πολιτικό μηχανικό, γνωρίζει κανεις το σχετικό κόστος μιας τέτοιας μελέτης; και τη μελέτη να κανεις υπαρχει περιπτωση να περάσει; να βγει θετική και να πεισει ? δεν νομιζω. Μελετες που εχω κανει εδω για το σπιτι μπορει να παει απο 200-500ευρω
Maurikycli Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Άρα οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν μεν για σεισμό αλλά με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Τί καλές!
great Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Άρα οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν μεν για σεισμό αλλά με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Τί καλές! ενταξει τωρα, δεν θα σου ασφαλισει και ενα σπιτι φτοιαγμενο απο καλαμακια. μιλαμε για 1950 και πισω. Δεν ειναι τοσο παράλογο.
GREGORYMO Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Άρα οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν μεν για σεισμό αλλά με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Τί καλές! Θα μπορούσε να το ασφαλίσει με ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ασφάλιστρο , ώστε να είναι και οι 2 πλευρές ευχαριστημένες.
panagiotis1988 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Θα μπορούσε να το ασφαλίσει με ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ασφάλιστρο , ώστε να είναι και οι 2 πλευρές ευχαριστημένες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εργαζόμενους που διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα και τους όρους των συμβολαίων του Πυρός όπου κάνουν πάρα πολλές προσημειώσεις και testing για το τι ασφάλιστρο πρέπει να έχει η κάλυψη του σεισμού σε συνδυασμό με την ελκυστικότητα του ασφαλίστρου αυτού στο να πουληθεί στους πελάτες...καταλαβαίνεις λοιπόν ότι για να μην καλύπτει καμία εταιρεία το σεισμό σε κτίρια προ του 1950 σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα που χρειάζονται βάσει πιθανοτήτων για τη κάλυψη του Σεισμού δεν θα τα ήθελε κανείς πελάτης...πάντως η εταιρεία που εργάζομαι καλύπτει το σεισμό σε κτίρια προ του 1950 όταν αυτά έχουν ανακατασκευαστεί προσφάτως με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω ότι γενικά μπορεί να καλυφθεί με προϋποθέσεις ένα τέτοιο κτίριο και χωρίς υψηλότερα ασφάλιστρα. Θα μου πεις τώρα ποιος ανακατασκευάζει ένα κτίριο προ του 1950...αμ έλα να δεις που γίνεται χαμός από τέτοια έργα...και ειδικά τώρα τελευταία...
Gataros Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το σπίτι μια χαρά ανακατασκευάστηκε το 2017, με μελέτη πολιτικού μηχανικού, με πρόσθετες εσωτερικές υποστυλώσεις, κόστους > 60k. Το θέμα είναι ότι η μοναδική εταιρία που φαίνεται ότι καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις, όπου η οικοδομική άδεια είναι <1950 είναι η Εθνική. Στην ουσία θέλω να ασφαλίσω το σπίτι μου γιατί δεν θέλω το ρίσκο ενός σεισμού (όχι το σπίτι δεν έγινε με καλάμια όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω) αλλά από την άλλη δεν θέλω να δώσω κάνα χιλιάρικο και μετά να μου πουν τελικά όχι δεν σε ασφαλίζω. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από Gataros 2
andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 50 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εργαζόμενους που διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα και τους όρους των συμβολαίων του Πυρός όπου κάνουν πάρα πολλές προσημειώσεις και testing για το τι ασφάλιστρο πρέπει να έχει η κάλυψη του σεισμού σε συνδυασμό με την ελκυστικότητα του ασφαλίστρου αυτού στο να πουληθεί στους πελάτες...καταλαβαίνεις λοιπόν ότι για να μην καλύπτει καμία εταιρεία το σεισμό σε κτίρια προ του 1950 σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα που χρειάζονται βάσει πιθανοτήτων για τη κάλυψη του Σεισμού δεν θα τα ήθελε κανείς πελάτης...πάντως η εταιρεία που εργάζομαι καλύπτει το σεισμό σε κτίρια προ του 1950 όταν αυτά έχουν ανακατασκευαστεί προσφάτως με ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω ότι γενικά μπορεί να καλυφθεί με προϋποθέσεις ένα τέτοιο κτίριο και χωρίς υψηλότερα ασφάλιστρα. Θα μου πεις τώρα ποιος ανακατασκευάζει ένα κτίριο προ του 1950...αμ έλα να δεις που γίνεται χαμός από τέτοια έργα...και ειδικά τώρα τελευταία... Σε οποια εταιρια και να δουλευεις απο αυτες που ανέφερες, θα ζητησει πιστοποιητικο στατικης επαρκειας το οποιο ειναι δεδομενο οτι εχει βγει, αν εχει ανακατασκευαστει το κτιριο οσο αφορα τον φεροντα οργανισμο. 16 λεπτά πριν, Gataros είπε Το σπίτι μια χαρά ανακατασκευάστηκε το 2017, με μελέτη πολιτικού μηχανικού, με πρόσθετες εσωτερικές υποστυλώσεις, κόστους > 60k. Το θέμα είναι ότι η μοναδική εταιρία που φαίνεται ότι καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις, όπου η οικοδομική άδεια είναι <1950 είναι η Εθνική. Στην ουσία θέλω να ασφαλίσω το σπίτι μου γιατί δεν θέλω το ρίσκο ενός σεισμού (όχι το σπίτι δεν έγινε με καλάμια όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω) αλλά από την άλλη δεν θέλω να δώσω κάνα χιλιάρικο και μετά να μου πουν τελικά όχι δεν σε ασφαλίζω. Αν εχεις πιστοποιητικο στατικης επαρκειας, δεν εχεις προβλημα. Εχεις επιλογές για να ασφαλιστείς. 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Θα μπορούσε να το ασφαλίσει με ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ασφάλιστρο , ώστε να είναι και οι 2 πλευρές ευχαριστημένες. Υπαρχει λυση. Θα δωσεις 500€ εξοδα για προασφαλιστικο ελεγχο (που ουσιαστικα αυτο που θα κανει ειναι να βγαλει ενα πιστοποιητικο στατικης επαρκειας) ή θα δωσεις για 100.000€ κεφαλαιο.... 100.000€ ασφαλιστρο! Πολυ πιθανα να ειναι το μισογκρεμισμενο σπιτι στο χωριο αυτο που θελεις να ασφαλισεις. Πραγματικα δεν καταλαβαινετε οτι προ του 1960 δεν υπηρχε κανενας αντισεισμικος κανονισμος? οτι μιλαμε για ακινητα 65+ χρονων φτιαγμενα απο πετρες και αχυρα λη στο τσακιρ κεφι για κανενα τουβλο? Ειναι δυνατον να ζητατε να ασφαλιστουν αυτα τα πράγματα? Πηγα και κρέμασα κουρτινοξυλα σε φιλη στο κουκακι σε οικοδομη του 1960, με το Skill 500watt και κοντεψα να μην το βαλω καν στην πριζα. Νομιζα θα φυγω μεσα απο την τοιχο οπως τρυπαγα! Ειναι αποριας αξιο, το πως στεκονται ακομα στην θεση τους αυτες οι οικοδομές! Αυτη η κολωνα ειναι απο οικοδομη του 1977. Με οικοδομικη αδεια φυσικα, συμφωνα με τις προδιαγραφες της εποχης. Ειναι κολωνα αυτη τωρα για να ειναι ασφαλισμενη ? 3 τσέρκια εχει! Ενα στην κορυφη, ενα στην μεση και ενα κατω. Φαντασου τι γινεται σε οικοδομες προ του 1960 ! 2
mechpanos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Άρα οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν μεν για σεισμό αλλά με σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Τί καλές! Οι ασφαλιστικές θέλουν ελεγχόμενο ρίσκο. Επίσης βάζουν όρους που σε τυχόν συμβάν δεν καλύπτουν. Δηλαδή αν είσαι επιχείρηση και δεν έχεις μελέτη πυρασφάλειας, δεν θα στην ζητήσει για να σε ασφαλίσει, θα στη ζητήσει αν πάθεις ζημιά και θέλει να δει ότι τηρούσες την μελέτη. Αν δεν την τηρούσες ή ακόμα χειρότερα, αν δεν είχες, σου βγάζει υπαιτιότητα και γεια σας. Άλλο παράδειγμα, στις θαλάσσιες μεταφορές σου ζητάει ποιο καράβι μεταφέρει τα ασφαλιζόμενα εμπορεύματα. Αν είναι κανένα σάπιο βάζει πιο ψηλό ασφάλιστρο, αν δεν έχει περάσει πιστοποιημένο νηογνώμονα αλλά κάτι τούρκικους κλπ, δεν στο ασφαλίζει καθόλου! 1
Maurikycli Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 ^ αυτό λέμε , θέλουν να σε ασφαλίσουν αλλά να μην χρειαστεί να σε καλύψουν! 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα