bill999r Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, great είπε δεν γινεται. να καει το σπιτι, να πλημυρισει η ζημιες απο σεισμο και να μην δωσεις λεφτα δεν γινεται. Και το ξαναγραφω οπως το τονιζουν πολυ εδώ και βλεπω και screenshots ΟΧΙ ΜΕΣΩ INTERNET παιδια, δεν παιρνετε κινητο απο το skroutz δηλαδη μου ειναι αδιανοητο να παταω ενα wizard και να μου βγαζει μια τιμη και να μην εχεις διαβασει τιποτα απο συμβολαιο. Ρωτηστε καποιον που εχει, να σας δωσει καποιον συμβουλο. Μην πατε στα τυφλα, μια φορα θα γινει το κακο. Υπαρχουν ατομα που κλαψαν σπιτια γιατι δεν τους πληρωσε η ασφαλιστικη οταν καηκε. Μην παιζετε με αυτα τα πραγματα. Το αυτό! Ρε φίλε δηλαδή που είναι το δύσκολο να κάνεις ασφάλεια μέσω ίντερνετ; Διαβάζεις τις καλύψεις και τους όρους όπου αναλύονται ΣΑΦΈΣΤΑΤΑ πόσο κάλυψης, απαλλαγές και γενικά οι όροι. Τι άλλο θα σου εξηγήσει ένας τύπος που αυτοαποκαλείται ασφαλιστής; Δεν μπορείς να κατανοήσεις μόνος σου ότι για παράδειγμα αν έχεις ζημιά από πυρκαγιά και η κάλυψη είναι έως 30.000 με απαλλαγή 500 ευρώ, τα πρώτα 500 θα τα βάλεις από την τσέπη σου; Σε ζημιά από διαρροή σωληνώσεων σου λέει αναλυτικά τι καλύπτει. Σε ζημιά από σεισμό πάλι , σε ζημιά από απόπειρα κλοπής ή κλοπή πάλι σου λέει. Έχεις το συμβόλαιο στα χέρια σου και επιπλέον από πίσω είναι μια μεγάλη εταιρία όπως η interamerican ή η Hellas direct. Τι να τον κάνω τον μεσάζοντα δηλαδή; 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Είναι πιθανό. Θα στείλω μέιλ ώστε να το ξεδιαλύνουμε. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου γνώμη (σας το έγραψα και παραπάνω). Το θεωρώ απαραίτητο.
CHRISpros Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Έστειλα μέιλ στη hellas direct και μου απάντησαν γραπτά πως τα τετραγωνικά μέτρα και η χρονολογία κατασκευής δεν ζητούνται κατά την τιμολόγηση. 1 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, CHRISpros είπε Έστειλα μέιλ στη hellas direct και μου απάντησαν γραπτά πως τα τετραγωνικά μέτρα και η χρονολογία κατασκευής δεν ζητούνται κατά την τιμολόγηση. Πώς σας ακούγεται αυτό; (στα πλαίσια συζήτησης πάντα) Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias
Bomber-21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου γνώμη (σας το έγραψα και παραπάνω). Το θεωρώ απαραίτητο. Έστειλα ήδη μέιλ αλλά βλέπω ότι στο κείμενο όταν πας να κάνεις την αίτηση γράφει και κτίριο ενώ στους όρους του συμβολαίου από όπου έκανα το copy paste, όχι. Η διατύπωση δημιουργεί παρανοήσεις. Και εγώ βέβαια δεν έχω κάνει ασφάλιση περιεχομένου αλλά κτιρίου αποκλειστικά. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Bomber-21
mechpanos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 tips: 1. Υπασφάλιση. Προσοχή να μην έχετε κάτι τρελό. Δηλαδή έχεις ένα σπίτι με κατασκευαστική αξία, 200.000 και το έχεις ασφαλίσει για 100.000 από την αντικειμενική ή επειδή 100.000 είναι το δάνειο και τόσο καλύπτεται η τράπεζα, ή δεν ξέρω 'γω τι. Γίνεται ένα συμβάν, και παθαίνεις ζημιές 10.000, που ζητάς από την ασφαλιστική. Σου λέει η ασφαλιστική, 10.000 οι ζημιές ΟΚ, αλλά το σπίτι κάνει 200.000 και εσύ μου το ασφαλίζεις για τα μισά, 50% υπασφάλιση άρα σου αποζημιώνω 5 χιλιάρικα. 2. Παλαιότητα. Στο συμβόλαιο να αναφέρεται ότι αποζημιώνεται σε κατάσταση καινουργούς και ότι δεν αφαιρείται παλαιότητα! Πχ στο ανωτέρω παράδειγμα, σου λέει είναι και το σπίτι 20ετίας, αφαιρώ 1% το χρόνο παλαιότητα άρα έχει χάσει το 20% της αξίας του, άρα σου αφαιρώ και 20% από την αποζημίωση, πάρε 4 χιλιάρικα, είμαστε εντάξει; Εντάξει είμαστε... Στα υπόλοιπα επειδή κι εγώ έχω ένα βασικό ασφαλιστήριο που μου "φόρεσε" η τράπεζα και θέλω να το αλλάξω, με ενδιαφέρει κι εμένα να μάθω τι παίζει από κόστη/καλύψεις από εταιρεία σε εταιρεία! 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Σωστά αυτά που λέτε @mechpanos. Σε ό,τι αφορά το 1 (ας το επιβεβαιώσει και κάποιος επαγγελματίας) από 01.01.2023, ορίστηκε ελάχιστο πόσο ασφάλισης ανά τ.μ. Οπότε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό μειώθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα (που όντως είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις). Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias
GREGORYMO Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Bomber-21 είπε 3 ώρες πριν, great είπε Σε ευχαριστώ. Για να δωσω και εγω μια αξια, με το συμβολαιο του 2020 (δεν εχω τωρα το καινουριο που καναμε καθως μετα το 2018 εμεινε το 2020 και τοτε προσθεσαμε και επιπλεον και περιεχομενου extra) Τιμή? 3 ώρες πριν, CHRISpros είπε Έστειλα μέιλ στη hellas direct και μου απάντησαν γραπτά πως τα τετραγωνικά μέτρα και η χρονολογία κατασκευής δεν ζητούνται κατά την τιμολόγηση. Και ΠΟΤΕ ζητούνται??? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα
CHRISpros Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Και ΠΟΤΕ ζητούνται??? Ποτέ. Κάνεις ασφάλεια σπιτιού χωρίς να δηλώσεις τι σπίτι έχεις 😀😀 1
andreaspA Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 16 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τιμή? Και ΠΟΤΕ ζητούνται??? Στην ζημια. 1
Bomber-21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε και να κλειδώνεται το θέμα, είναι χρήσιμο για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Στο θέμα μας, η Hellas Direct μου απάντησε για την απορία για την κάλυψη του σεισμού: Αναφορά σε κείμενο Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση σεισμού, σας αποζημιώνουμε και για το κτίριο αλλά και για το περιεχόμενο. Άρα, η κάλυψη σεισμού είναι κομπλέ, τουλάχιστον στο συμβόλαιο μου. 19 ώρες πριν, CHRISpros είπε Eγω με αυτό δεν καταλαβαίνω να έχεις ασφάλιση για το σπίτι αλλά για τα αντικείμενα του σπιτιού. Τελικά έχω. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Bomber-21 1
GREGORYMO Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 38 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε και να κλειδώνεται το θέμα, είναι χρήσιμο για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Στο θέμα μας, η Hellas Direct μου απάντησε για την απορία για την κάλυψη του σεισμού: Άρα, η κάλυψη σεισμού είναι κομπλέ, τουλάχιστον στο συμβόλαιο μου. Τελικά έχω. 100€ είναι μια χαρά 14 ώρες πριν, andreaspA είπε Στην ζημια. Ποιο προτείνεις? 1
great Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Δεν χρειάζεται να τσακώνεστε και να κλειδώνεται το θέμα, είναι χρήσιμο για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Δεν τσακωνετε κανενας, κουβεντα γινεται και υπαρχουν διαφορετικες αποψεις. Δεν βριζει κανεις, απλα λεει μια αλλη αποψη που δεν συμφωνει καποιος αλλος. Δεν καταλαβαινω τα κλειδωματα πραγματικά. Πρεπει ολοι να λενε "ναι οκ σωστα τα λες δεν εχω αποψη" Τιμή που ρωτησε καποιος πιο πανω ειναι 450+ (ειναι και κατι επιπλεον για εξοπλισμο). Ελπιζω να μην θεωρηθει τσακωμος 😅 3
CHRISpros Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Συνεχίζοντας την έρευνα αγοράς (στόχος μου ενεργοποίηση ασφάλειας εντός Ιουνίου), έχω λάβει σχετικές προσφορές από αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες. Hellas Direct η πιο γρήγορη στην επικοινωνία. Εrgo η μόνη που πριν την έκδοση προσφοράς μου ζήτησε να συμπληρώσω έντυπο αναγκών και στοιχείων. Καλή και η τιμή της. Interamerican και Generali αγνόησαν το email μου και με παρέπεμψαν σε τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Η Interamerican μοναδική με προσφορά χωρίς απαλλαγή. Generali αρκετά ακριβή. Αρκετά ικανοποιημένος και από την προσφορά (παροχές και χρόνος απάντησης) της Ατλαντικής Ενωσης, που βλέπω και καλά στοιχεία φερεγγυότητας. Π
prometheas Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Η Ιnteramerican εχει ενα πρόγραμμα (Home Total) με πλούσιο πακέτο καλύψεων και δυνατότητα πολύ χαμηλού έως και μηδενικού ποσού απαλλαγής (στις κατηγορίες που αυτό ειναι εφικτό) Ατλαντική Ενωση επίσης πολύ αξιόπιστη κατά την γνώμη μου Επεξ/σία 23 Μαΐου 2023 από prometheas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα