great Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 49 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Ενδιαφερόμουν για το μίνιμουμ, δηλαδή κυρίως να λάβω κάποια σχετικά αποδεκτά χρήματα αν το σπίτι καεί ή πλημμυρίσει ή υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμό, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. δεν γινεται. να καει το σπιτι, να πλημυρισει η ζημιες απο σεισμο και να μην δωσεις λεφτα δεν γινεται. Και το ξαναγραφω οπως το τονιζουν πολυ εδώ και βλεπω και screenshots ΟΧΙ ΜΕΣΩ INTERNET παιδια, δεν παιρνετε κινητο απο το skroutz δηλαδη μου ειναι αδιανοητο να παταω ενα wizard και να μου βγαζει μια τιμη και να μην εχεις διαβασει τιποτα απο συμβολαιο. Ρωτηστε καποιον που εχει, να σας δωσει καποιον συμβουλο. Μην πατε στα τυφλα, μια φορα θα γινει το κακο. Υπαρχουν ατομα που κλαψαν σπιτια γιατι δεν τους πληρωσε η ασφαλιστικη οταν καηκε. Μην παιζετε με αυτα τα πραγματα. 55 λεπτά πριν, tuning123 είπε Κάθε ένας στο είδος του. Θεωρώ ότι το ιντερνετ και το απευθείας είναι μέγα λάθος να ασφαλίσει κάποιος την περιουσία του, το όχημα του ή οτι άλλο είναι προς ασφάλιση. Γι'αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ή αλλιως ασφαλιστές να κατευθύνουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι τόσα τα ψιλά γράμματα που έχουν οι όροι ασφάλισης που ΔΕΝ αναγράφονται ούτε στις προσφορές ούτε στα ασφαλιστήρια. Το αυτό! 1
ALIEN-3- Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 44 λεπτά πριν, CHRISpros είπε Προχωρησα και εγώ τη διαδικασία στη Hellas Direct από περιέργεια. Οντως δεν ζητάει τετραγωνικά μέτρα και παλαιότητα κτιρίου! Επίσης ενώ αγοράζω ασφάλεια κατοικίας έχει ερώτηση για το αν η κατοικία είναι ασφαλισμένη!!! Τι κουλό είναι αυτό? Μπορεί το σπίτι να το έχεις αγοράσει με δάνειο το οποίο το πληρώνεις ακόμη και πληρώνεις υποχρεωτική ασφάλεια για αυτό. Θα ακυρωθεί εκείνη η ασφάλεια και θα έχεις την καινούρια. Γιατί ασφάλεια μπορείς να βάλεις οποία θέλεις ενώ οι τράπεζες προωθούν τις δικές τους. Πιστεύω ότι μάλλον για αυτόν τον λόγο ρωτάει
tuning123 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Το φθηνό, το πληρώνεις ακριβό. Πας ή νομίζεις ότι γλυτώνεις 10-20-50€ και εν τέλει σε επέλευση ζημιάς ή κινδύνου βρίσκεσαι προ εκπλήξεως. Βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο η άγνοια αλλά και η αρπακολιά (έλα μωρέ κατι φτηνό,σιγά νταξ εγώ ξέρω) 2
pontez2 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Aν δεν έχει γραφτεί, κάτι που θέλει προσοχή σε όσους έχουν κάνει απο παλιά ασφάλεια σεισμου κτλ κτλ. Οι περισσότερες ασφάλειες έχουν να κάνουν με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εμένα με ενημερωσε ας πουμε ο ασφαλιστής μου. Εννοείται η ασφαλεια θα ειναι ακριβοτερη αλλά αν συμβει το κακο θα πάρεις και περισσότερα. Αυτο που δεν ξέρω και θα ρωτησω τον ασφαλιστή (και οποιος ξέρει αν μπορει ας πει), μπορεις να ασφαλισεις οικία όχι βάσει της αντικειμενικής αλλά βάσει της αγοραστικής αξίας?
tuning123 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Aν δεν έχει γραφτεί, κάτι που θέλει προσοχή σε όσους έχουν κάνει απο παλιά ασφάλεια σεισμου κτλ κτλ. Οι περισσότερες ασφάλειες έχουν να κάνουν με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εμένα με ενημερωσε ας πουμε ο ασφαλιστής μου. Εννοείται η ασφαλεια θα ειναι ακριβοτερη αλλά αν συμβει το κακο θα πάρεις και περισσότερα. Αυτο που δεν ξέρω και θα ρωτησω τον ασφαλιστή (και οποιος ξέρει αν μπορει ας πει), μπορεις να ασφαλισεις οικία όχι βάσει της αντικειμενικής αλλά βάσει της αγοραστικής αξίας? ΜΟΝΟ κατασκευαστική αξία. 1
GREGORYMO Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, Bomber-21 είπε Κι εγώ το ίδιο με Hellas Direct. Μόνο 100€ και ΜΕΣΑ ο σεισμός? 2
great Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μόνο 100€ και ΜΕΣΑ ο σεισμός? το "Σεισμος" ειναι τοσο γενικό που δεν ξερω τι προσφερει ? Μπορεις OP να μας δωσεις τα δυο νουμερα για το συγκεκριμένο ? Απαλλαγή και ασφαλιζομενο. Το "Σεισμος" τι σημαινει πρακτικα για την Ασφαλιστική ?
argimeg Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Και εγώ έτσι σκεφτόμουν και πλήρωνα παραπάνω το πρακτορα ώστε οταν χρειαστεί να με βοηθήσει. Όταν όμως είχε ατυχημα η γυναίκα ομως και βγηκε ολικη το αμάξι και ειχαμε και χαρτια απο νοσοκομείο κτλ μας ελεγε οτι δεν θα μας δώσουν χρήματα για τραυματισμο και πως θέλει δικηγόρο και θα παρει χρονια. Παροτι ειχα διαβάσει και είχα ρωτήσει δικηγόρο και μου ειπε πως μπροω να ζητησω οσα δικαιουμε. Καναμε μονοι μας απλα αίτηση στην ασφαλιστικη και χωρις παζαρια πηραμε όλο το ποσο που (νομιζω πανω απο 1000€) δικαιούμαστε. Ο ασφαλιστής τιποτα δεν εκανε και ειναι μεγαλο γραφειο και μας ελεγαν συνέχεια να μη ζητησουμε τίποτα. Τους ειπα οτι δεν ειμαι ικανοποιημένος και έκοψα ολα τα συμβόλαια. Το ίδιο έπαθα σε ατύχημα που είχα με την μηχανή πριν 20 χρόνια. Με εγχείρηση στο πόδι και πρόβλημα να πηγαίνω στην εργασία μου, έπαιρνα ταξί και γενικά για 3 μήνες πίκρα. Όταν τον ρώτησα πως προχωράμε μου είπε θα πάρεις τα χρήματα από την μηχανή που βγήκε ασύμφορη για επισκεύη και αυτό. Όταν τον ρώτησα, καλά τα έξοδα που έχω κάνει φάρμακα κτλπ; μου είπε κάποια καλύπτονται αλλά όχι μετακινήσεις. Έστειλα εξώδικο για όλα και μια χαρά μου τα πλήρωσαν μετά από 1,5 χρόνο με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο συγκεκριμένος, γνωστός πολλά χρόνια και συντοπίτης. 3 1
Bomber-21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, great είπε το "Σεισμος" ειναι τοσο γενικό που δεν ξερω τι προσφερει ? Μπορεις OP να μας δωσεις τα δυο νουμερα για το συγκεκριμένο ? Απαλλαγή και ασφαλιζομενο. Το "Σεισμος" τι σημαινει πρακτικα για την Ασφαλιστική ? Απαλλαγή 2000, ασφαλιζόμενο 110000. Αναφορά σε κείμενο Σεισμός: Θα καλύψουμε τις ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα άμεσα από σεισμό στο ασφαλισμένο κτίριο, στο περιεχόμενο στους βοηθητικούς/υπαίθριους χώρους και στις βελτιώσεις και από τις εξής συνέπειές του: τοποθετημένα σε ράφια, σε ύψος τουλάχιστον 15 εκ. από το έδαφος •Από παγετό σε μη μονωμένες σωληνώσεις που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του ασφαλισμένου κτιρίου •Από υπερχείλιση δεξαμενών • Που οφείλονται σε διαρροή νερού από σωληνώσεις και γενικά, εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης ή κλιματισμού Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Bomber-21 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν κάνω λάθος, η πρόσθετη κάλυψη "σεισμός" καλύπτει όλες τις επισκευές που προκύπτουν σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα δομικά στοιχεία, μετά από δράση σεισμού. Οι απαλλαγές είναι δύο συνήθως : 2% και 4% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου πυρός (που αφορά στο ακίνητο). Προφανώς το 2 με το 4, έχουν τεράστια διαφορά. 11 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Σεισμός: Θα καλύψουμε τις ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα άμεσα από σεισμό στο ασφαλισμένο κτίριο, στο περιεχόμενο στους βοηθητικούς/υπαίθριους χώρους και στις βελτιώσεις και από τις εξής συνέπειές του: τοποθετημένα σε ράφια, σε ύψος τουλάχιστον 15 εκ. από το έδαφος Δεν βλέπω κάποια αναφορά για το ακίνητο αυτό καθ' αυτό. Συνήθως, τα νομικά τμήματα των ασφαλιστικών εταιρειών πάνω σε κάτι τέτοιες διατυπώσεις "κάθονται". Αυτό θέλει εγγραφή διευκρίνιση κατά τη γνώμη μου. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias 1
great Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Απαλλαγή 2000, ασφαλιζόμενο 110000. Δεν ακουγετε ασχημο. Συγγνωμη αν γινομαι αδιακριτος αλλα επειδη ειπες διαμέρισμα, το ποσο αυτο σε "καλυπτει" αν πεσουν ολοι οι τοιχοι ας πουμε? ποσα τετραγωνικα ειναι ?
Bomber-21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, great είπε Δεν ακουγετε ασχημο. Συγγνωμη αν γινομαι αδιακριτος αλλα επειδη ειπες διαμέρισμα, το ποσο αυτο σε "καλυπτει" αν πεσουν ολοι οι τοιχοι ας πουμε? ποσα τετραγωνικα ειναι ? Προφανώς η τιμή του σπιτιού μου αν ήθελα να το πουλήσω, είναι πολλαπλάσια από το ασφαλιζόμενο. 92τμ είναι. 9 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν βλέπω κάποια αναφορά για το ακίνητο αυτό καθ' αυτό. Συνήθως, τα νομικά τμήματα των ασφαλιστικών εταιρειών πάνω σε κάτι τέτοιες διατυπώσεις "κάθονται".. Κι εμένα τώρα που το ξαναδιαβάζω, με προβληματίζει αρκετά η διατύπωση. 1
great Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Bomber-21 είπε Προφανώς η τιμή του σπιτιού μου αν ήθελα να το πουλήσω, είναι πολλαπλάσια από το ασφαλιζόμενο. 92τμ είναι. Σε ευχαριστώ. Για να δωσω και εγω μια αξια, με το συμβολαιο του 2020 (δεν εχω τωρα το καινουριο που καναμε καθως μετα το 2018 εμεινε το 2020 και τοτε προσθεσαμε και επιπλεον και περιεχομενου extra) 1
CHRISpros Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Σεισμός: Θα καλύψουμε τις ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα άμεσα από σεισμό στο ασφαλισμένο κτίριο, στο περιεχόμενο στους βοηθητικούς/υπαίθριους χώρους και Eγω με αυτό δεν καταλαβαίνω να έχεις ασφάλιση για το σπίτι αλλά για τα αντικείμενα του σπιτιού. 1
Bomber-21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, CHRISpros είπε Eγω με αυτό δεν καταλαβαίνω να έχεις ασφάλιση για το σπίτι αλλά για τα αντικείμενα του σπιτιού. Είναι πιθανό. Θα στείλω μέιλ ώστε να το ξεδιαλύνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα