Maurikycli Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, elgol είπε Στο σεισμο του 2014 η ζημια κοστισε 20000+ την αδεια η ασφαλιστικη εδωσε 7000! Τηνεποχη εκεινη ειναι ζητημα αν εδωσε η δικια μου ασφαλεια σε 10 ανθρωπους γιατι οι περισσοτεροι ηταν ανασφαλιστοι ή ασφαλισμενοι αλλου, σκεφτειτε να κληθει να αποζημιωσει καταστροφες τυπου Βολου σε 1000 ή 10000 σπιτια θα πτωχευσουν ή θα δωσουν αναλογικα πολυ λιγα Υποτίθεται ότι οι ασφαλιστικές έχουν συμφωνίες με άλλες ασφαλιστικές για να μπορούν να καλύψουν τέτοιες περιπτώσεις. 1
vagos789 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει,προσοχη οσοι εχετε παλια συμβολαια. Αν πχ εχετε ασφαλιση τετραγωνικου με 1.000 ευρω ανα τετραγωνικο, τοτε με τα λεφτα που θα παρετε δεν ξαναφτιαχνετε το σπιτι γιατι το κοστος πλεον ειναι τουλαχιστον 50% πανω. 1
great Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, Maurikycli said: ασφαλισμενοι αλλου, σκεφτειτε να κληθει να αποζημιωσει καταστροφες τυπου Βολου σε 1000 ή 10000 σπιτια θα πτωχευσουν ή θα δωσουν αναλογικα πολυ λιγα Στην καταστροφη την θελεις. Το αν σκεφτειτε Βολος 1000 σπιτια ασφαλισμενα να ζητησουν λεφτα χρεωκοπησαν αυτο ειναι κατι που δεν με αφορα. Ειποτειθετε οτι υπαρχει ενα ταμειο που ειναι ολες μεσα και εχουν το αποθεμα, και νομιζω οτι αν δεν καλυπτει μια καλυπτει καποια αλλη βασει νομου ή κρατους ή κατι τετοιο. Εαν μια ασφαλιστικη μπορει να καλυψει 100 σπιτια και δεν μπορει 101 τοτε το 1 να πει σορρυ δεν μπορω. Απο την στιγμη που υπογραψαμε τελειωσε. Παραδειγμα 23/7 εμας μας καλυψαν στο επακρο και επειδη ειχαμε κουβεντες πολλες με αυτους μας ειπαν οτι εχουν παει σε εκατονταδες σπιτια και καταστασεις και αυτοκινητα στην περιοχη για καλυψεις ξερω που κοψαν επιταγη ενα μυριο μια ασφαλιστικη. Ναι ξερω και αλλες που δεν καλυψαν αλλα νομιζω πεφτει στην κατηγορια που εχουμε πει οτι μια ονλινε τυχαρπαστη με 10€ τον χρονο σου λεει σου καλυπτω το σπιτι απο alien invasion. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από great
panagiotis1988 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Παιδιά επειδή υπάρχει μεγάλη άγνοια περί ασφαλίσεων καλό είναι να μιλήσετε με τους ασφαλιστικούς σας διαμεσολαβητές. Εάν σας τα μασάνε καλό είναι να απευθυνθείτε σε άλλους γιατί υπάρχουν πολλοι εκεί έξω που το μόνο που κάνουν είναι να πουλάνε χωρίς να ξέρουν τι πουλάνε....επίσης θα το ξαναπώ..καθίστε να διαβάσετε τα συμβόλαια σας...όλες τις σελίδες...όχι μόνον τις 3 πρώτες σελίδες... Τέλος περί πτωχεύσεων που διαβάζω...υπάρχουν τρομερά αυστηροί έλεγχοι και δικλείδες ασφαλείας στις ασφαλιστικές στην εε όπου μια ασφαλιστική δεν γίνεται να πτωχεύσει..τόσο απλά...μπορεί να κλείσει αν το θέλει αλλά δεν θα πτωχεύσει... Τέλος, να ξέρετε ότι οι ασφαλιστικές ασφαλίζονται για τους κινδυνους που ασφαλίζουν σε άλλες ασφαλιστικές που ονομάζονται αντασφαλιστικες και πολλές από αυτες είναι επιπέδου ΑΑΑ...μιλάμε για πολλες σκάλες πάνω από την Ελλάδα... 4
elgol Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τοσο ορισε ο πραγματογνωμονας Ειναι οπως τα αυτοκινητα αν πιστευεις οτι δεν σε καλυψε πρεπει να πας δικαστικα Βλεπω στους ορους το εξης Σεισμός : καλύπτεται και ο κίνδυνος Σεισμού και/ή Πυρκαγιάς από Σεισμό με την προυπόθεση ότι το ασφαλιζόμενο κτίριο έχει κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια, η οποία εκδόθηκε μετά το 1960, είναι αντισεισμικής κατασκευής και δεν έχει υπο- στεί ουδεμία ζημιά από Σεισμό, μέχρι ενάρξεως του παρόντος συμβολαίου ως ο επισυναπτόμενος Ειδικός Ορος Τι εννοει οτι αν ειχε προβλημα απο σεισμο αυτο εχει επιδιορθωθει ή οτι αν ειχε προβλημα απο σεισμο παλιοτερα δεν ειναι ασφαλισμενο για σεισμο; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από elgol
panagiotis1988 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, elgol είπε Τοσο ορισε ο πραγματογνωμονας Ειναι οπως τα αυτοκινητα αν πιστευεις οτι δεν σε καλυψε πρεπει να πας δικαστικα Βλεπω στους ορους το εξης Σεισμός : καλύπτεται και ο κίνδυνος Σεισμού και/ή Πυρκαγιάς από Σεισμό με την προυπόθεση ότι το ασφαλιζόμενο κτίριο έχει κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια, η οποία εκδόθηκε μετά το 1960, είναι αντισεισμικής κατασκευής και δεν έχει υπο- στεί ουδεμία ζημιά από Σεισμό, μέχρι ενάρξεως του παρόντος συμβολαίου ως ο επισυναπτόμενος Ειδικός Ορος Τι εννοει οτι αν ειχε προβλημα απο σεισμο αυτο εχει επιδιορθωθει ή οτι αν ειχε προβλημα απο σεισμο παλιοτερα δεν ειναι ασφαλισμενο για σεισμο; Διάβασε τον επισυναπτόμενο ειδικό όρο.... Την πραγματογνωμοσύνη την έλαβες στα χέρια σου; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από panagiotis1988
Luciddream Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Έκανα ασφάλεια στο σπίτι στο όνομα μου μέσω Cosmote τον Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά και μου ήρθε σήμερα email από ΑΑΔΕ να μπω στο myPROPERTY για να πάρω την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ. Το σπίτι δεν είναι στο όνομα μου όμως, γιατί να κάνω εγώ αίτηση? Δεν θα πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης (ο πατέρας μου)? Στο email γράφει: Quote Σε περίπτωση που στην ασφαλισμένη κατοικία έχει δικαίωμα (και) άλλο φυσικό πρόσωπο, χρειάζεται να καταχωρήσετε στην εφαρμογή τον ΑΦΜ του, προκειμένου να ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ και να υποβάλει και ο ίδιος αίτηση, με τους προσωπικούς του κωδικούς TAXISnet.
andreaspA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Luciddream είπε Έκανα ασφάλεια στο σπίτι στο όνομα μου μέσω Cosmote τον Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά και μου ήρθε σήμερα email από ΑΑΔΕ να μπω στο myPROPERTY για να πάρω την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ. Το σπίτι δεν είναι στο όνομα μου όμως, γιατί να κάνω εγώ αίτηση? Δεν θα πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης (ο πατέρας μου)? Στο email γράφει: γιατι την εκανες στο ονομα σου και οχι στο ονομα του ιδιοκτητη ?
Luciddream Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, andreaspA said: γιατι την εκανες στο ονομα σου και οχι στο ονομα του ιδιοκτητη ? Γιατί όχι? Όλα στο όνομα μου τα βάζω, για να τα πληρώνω και πιο εύκολα. Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τα δηλώνεις στην ασφάλεια του σπιτιού. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το συμβόλαιο με δείχνει σαν Συμβαλλόμενο, και τον πατέρα μου σαν Ασφαλισμένο. Αλλά email ήρθε σε εμένα. Δεν ξέρω αν ήρθε στον πατέρα μου email, θα το δω αύριο όταν περάσω από εκεί. Απλά ρώτησα εδώ μήπως ξέρει κανεις τι παίζει.
andreaspA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Luciddream είπε Γιατί όχι? Όλα στο όνομα μου τα βάζω, για να τα πληρώνω και πιο εύκολα. Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τα δηλώνεις στην ασφάλεια του σπιτιού. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το συμβόλαιο με δείχνει σαν Συμβαλλόμενο, και τον πατέρα μου σαν Ασφαλισμένο. Αλλά email ήρθε σε εμένα. Δεν ξέρω αν ήρθε στον πατέρα μου email, θα το δω αύριο όταν περάσω από εκεί. Απλά ρώτησα εδώ μήπως ξέρει κανεις τι παίζει. τωρα το εξηγεις καλυτερα. Προφανως εστειλαν email στα ΑΦΜ που εδωσαν οι ασφαλιστικες. Μαλακιες εκαναν οπως συνηθως. Πηγαν και εστειλαν email σε όλους. Ακομα και σε αυτους που δεν καλυπτουν τις προδιαγραφες για την εκπτωση. Π.χ ασφαλιστηριο χωρις σεισμό. 1
Luciddream Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Οπότε λες να κάνω αίτηση μόνο απο το taxisnet του πατέρα μου και όχι το δικό μου. Λογικό μου ακούγεται και εγώ αυτό σκεφτόμουν.
andreaspA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, Luciddream είπε Οπότε λες να κάνω αίτηση μόνο απο το taxisnet του πατέρα μου και όχι το δικό μου. Λογικό μου ακούγεται και εγώ αυτό σκεφτόμουν. απο το δικο σου τι να κανεις? δεν εισαι υποχρεως ΕΝΦΙΑ. Οποτε για ποια εκπτωση μιλαμε ? Μαλακιες εκαναν. Καλυτερα να μας ειχαν βαλει να προσθεσουμε τα ΑΤΑΚ στα ασφαλιστηρια. Θα ηταν μια φορα για παντα. 1
kostakis81 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 ρε παιδες εχω την εξεις απορια .. εχω σπιτη του 1950 και δεν μου το ασφαλιζουν .. ομωσ λενε υποχρεωτικη ασφαλιση κατικοιων .. δεν θα πρεπει το κρατος να βαλει χερι στισ ασφαλιστικες να ασφαλιζουν τα παντα ?
panagiotis1988 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 On 07/07/2024 at 15:30, kostakis81 said: ρε παιδες εχω την εξεις απορια .. εχω σπιτη του 1950 και δεν μου το ασφαλιζουν .. ομωσ λενε υποχρεωτικη ασφαλιση κατικοιων .. δεν θα πρεπει το κρατος να βαλει χερι στισ ασφαλιστικες να ασφαλιζουν τα παντα ? Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα άλλα που έχεις γράψει αλλά θα πω μόνο ότι δεν είναι εκ του νόμου υποχρεωτική η ασφάλιση των κατοικιών όπως είναι πχ των αυτοκινήτων (εδώ γελάμε)...
kostakis81 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 27 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα άλλα που έχεις γράψει αλλά θα πω μόνο ότι δεν είναι εκ του νόμου υποχρεωτική η ασφάλιση των κατοικιών όπως είναι πχ των αυτοκινήτων (εδώ γελάμε)... το ξερω οτι δεν ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση αλλα συζητιετε πολυ σοβαρα να την κανουν ...υποχρεωτικη . και οταν κατι ειναι υποχρεωτικο αυτοματα γινετε και αναγκαστικο αν με πιανεις !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα