Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περίεργο που δεν έχει ανοίξει ακόμη σχετικό θέμα. 

Συζήτηση, απόψεις και εμπειρίες με ασφαλιστικές εταιρίες και θέμα την Ασφάλεια Κατοικίας. 

Προσωπικά είμαι σε αναζήτηση ασφαλιστικής εταιρίας για κάλυψη κύριας κατοικίας. 

Παρότι νέα κατασκευή με ενδιαφέρει η ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού, καθώς ζούμε σε ιδιαίτερα σεισμογενή χώρα, καθώς και φυσικά φαινόμενα. 

• Like 1
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι θες να μαθεις λοιπον ? τι απορια έχεις? 

Πολύ καλα κανεις και θες να ασφαλισεις το σπιτι σου. Ειναι εγκλημα να εχεις ανασφαλιστο το σπιτι σου.
Διαλεξε σοβαρη ασφαλιστικη εταιρια, διάλεξε διαμεσολαβητη που σε εμπνέει και προχώρα στην ασφάλιση.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Διαλεξε σοβαρη ασφαλιστικη εταιρια

Εδώ πάνω είναι το ερώτημά μου. Λόγω μηδενικής προηγούμενης εμπειρίας, παρά μόνο από ασφαλίσεις αυτοκινήτων (τις οποίες και ευτυχώς δεν χρειάστηκα ποτέ). 

Σκέφτομαι να ζητήσω προσφορές από ERGO, Ιντερσαλονικα και Εθνική Ασφαλιστική. 

Επίσης, θα ωφελούσε να είχα... ιντερνετικό μεσάζοντα? Τύπου ινσουρανσμαρκετ ή κοσμοτεινσουρανς? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CHRISpros είπε

Εδώ πάνω είναι το ερώτημά μου. Λόγω μηδενικής προηγούμενης εμπειρίας, παρά μόνο από ασφαλίσεις αυτοκινήτων (τις οποίες και ευτυχώς δεν χρειάστηκα ποτέ). 

Σκέφτομαι να ζητήσω προσφορές από ERGO, Ιντερσαλονικα και Εθνική Ασφαλιστική. 

Επίσης, θα ωφελούσε να είχα... ιντερνετικό μεσάζοντα? Τύπου ινσουρανσμαρκετ ή κοσμοτεινσουρανς? 

Ρωτας ασφαλιστικο πρακτορα αν θα επρεπε να εισαι ασφαλισμενος στο internet ? Εξαρταται τι γουσταρεις.
Γουσταρεις να σε εξυπηρετει καποιος πρακτορας με 20-30-40 χρονια εμπειριας που μιλαει με ανθρωπους εταιριων με το μικρο τους ονομα , με καποιους μετα απο τοσες δεκαετιες μπορει να εχει κανει και καμια κουμπαριά, και θα εισαι πελατης του ?

ή γουσταρεις να σε εξυπηρετει κοριτσακι 4ωρο ή 8ωρο σε τηλεφωνικο κέντρο με τον βασικο μισθό?

Υπαρχουν διαφοροι που πιστευουν οτι ο ασφαλιστικος διαμεσολαβητης ειναι νταβατζης, υπαρχουν και αλλοι που πινουν νερο στο ονομα του γιατι την εχουν νιωσει καλα!

Ότι θέλεις εσυ και ότι πιστευεις ότι ταιριαζει καλυτερα στην ιδιοσυγκρασια σου.

Για ERGO και για ΕΘΝΙΚΗ -αν την εχεις μεγαλο καημό-, παρε με τηλεφωνο αν θέλεις. Για ιντερσαλονικα δυστυχώς δεν εχω να σου συστήσω καποιον συνάδελφο. Δεν ξερω κανεναν προσωπικα που την δουλεύει.

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ που είσαι και ασφαλιστικός πράκτορας, ποια είναι τα tips και τι να προσέξουμε αν ενδιαφερόμαστε για οικία πάντα μιλάω; Θεωρώ, προσωπική άποψη, ότι ο ασφαλιστικός πράκτορας για το ΙΧ είναι πεταμένα λεφτά μιας και σε καλύπτει μαι χαρά και το 8ωρο σε τηλεφωνικό κέντρο, διότι είναι μια διαδικασία τυποποιημένη και γίνονται χιλιάδες ατυχήματα όποτε είναι λίγο πολύ δεδομένα τα πράγματα. Σε μια ασφάλεια όπως οικίας, ή υγείας όπου δεν είναι καθημερινά τα συμβάντα αλλά σπάνια, εκεί κοιτάς θαρρώ πρώτα τον ασφαλιστικό πράκτορά, ποίος είναι δηλαδή και μετά όλα τα άλλα. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως για το δικό μου σπίτι έκανα στην anytime. Ούτε μεσάζοντες ούτε κρυφές απαλλαγές. Διάβασα το συμβόλαιο, οι καλύψεις ήταν παραπάνω από επαρκείς και την έκανα.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

Εσυ που είσαι και ασφαλιστικός πράκτορας, ποια είναι τα tips και τι να προσέξουμε αν ενδιαφερόμαστε για οικία πάντα μιλάω; Θεωρώ, προσωπική άποψη, ότι ο ασφαλιστικός πράκτορας για το ΙΧ είναι πεταμένα λεφτά μιας και σε καλύπτει μαι χαρά και το 8ωρο σε τηλεφωνικό κέντρο, διότι είναι μια διαδικασία τυποποιημένη και γίνονται χιλιάδες ατυχήματα όποτε είναι λίγο πολύ δεδομένα τα πράγματα. Σε μια ασφάλεια όπως οικίας, ή υγείας όπου δεν είναι καθημερινά τα συμβάντα αλλά σπάνια, εκεί κοιτάς θαρρώ πρώτα τον ασφαλιστικό πράκτορά, ποίος είναι δηλαδή και μετά όλα τα άλλα. 

Ξεκαθαρα και απολυτα θεωρείς λαθος.
1ον δεν κερδιζεις τιποτα στην τσέπη σου χωρις ασφαλιστικο διαμεσολαβητη.

2ον ειναι λιγο δεδομενα τα πραγματα. 

Τον διαμεσολαβητη τον πληρωνει η εταιρια και όχι εσυ. Τα ασφαλιστρα ειναι ιδια. Οι εταιριες δεν θέλουν τους διαμεσολαβητες, γιατι ειναι κακο σπυρι στον κωλο. Τους ανεχονται γιατι ακομα δεν μπορουν να τους αντικαταστησουν στην πωληση, παρολο που κανουν σοβαρες προσπαθειες παραμυθιαζοντας πελατες όπως εσένα ότι δεν χρειαζονται ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και τα πράγματα ειναι πολύ δεδομένα.

Η προσελκυση πελάτη χωρίς διαμεσολαβητή, κοστίζει πολλαπλάσια στην εταιρία. Υπάρχει λόγος που προσπαθουν κάποιοι να σε έχουν πελάτη χωρίς διαμεσολαβητή.

Αν τα πραγματα ηταν πολυ δεδομενα, εγω θα αμολαγα αητο καθε μερα και όλη μέρα αντι να ασχολουμε με ζημίες και να ανεβάζω πίεση.

Ξεκαθαρα και απολυτα, μέχρι σημερα ήσουν κωλοφαρδος. Οταν δεν θα εισαι κωλοφαρδος, αν έχεις λίγη αντιληψη θα καταλαβεις ότι χρειαζεσαι καποιον να γνωρίζει τον κλαδο, πως λειτουργεί, ποιος τον λειτουργεί , και τι δικαιωματα και υποχρεωσεις έχεις. 

Δεν υπαρχουν tips. Δεν μπορω να σου μεταφερω 25 χρονια εμπειριας σε ενα post στο insomnia. Δεν ειναι η δουλεια μου αυτη.  Δουλεια μου ειναι να σε ασφαλίσω και να βοηθήσω-συμβουλέψω σε τυχόν ζημιά. Αν με εμπιστευεσαι προχωραμε, αν οχι, πας αλλου που εμπιστεύεσαι. 

Υ.γ  Δεν υπαρχει φραγκατος ανθρωπος ή εταιρια που να ασφαλιζεται απευθειας σε ασφαλιστικη εταιρια. Ολοι έχουν καποιον διαμεσολαβητη που ασχολειται. ή πράκτορα - broker ή/και ολοκληρο εσωτερικό τμημα που ασχολειται με τις ασφάλειες. Δεν γνωρίζω καμία μεγάλη δουλειά που πήγε απευθείας σε ασφαλιστική εταιρία. ΟΛΕΣ περάσαν απο κάποιον πράκτορα ή broker. 
Ειναι χαζοι αυτοί....

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

"Αν τα πραγματα ηταν πολυ δεδομενα, εγω θα αμολαγα αητο καθε μερα και όλη μέρα αντι να ασχολουμε με ζημίες και να ανεβάζω πίεση."

Αυτό ήταν αρκετό για να πεισθώ ότι ΑΝ ποτέ χρειαστείς ΚΑΤΙ θα κάνεις που δεν θα έκανα εγώ.....λογικό... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ξεκαθαρα και απολυτα θεωρείς λαθος.
1ον δεν κερδιζεις τιποτα στην τσέπη σου χωρις ασφαλιστικο διαμεσολαβητη.

2ον ειναι λιγο δεδομενα τα πραγματα. 

Τον διαμεσολαβητη τον πληρωνει η εταιρια και όχι εσυ. Τα ασφαλιστρα ειναι ιδια. Οι εταιριες δεν θέλουν τους διαμεσολαβητες, γιατι ειναι κακο σπυρι στον κωλο. Τους ανεχονται γιατι ακομα δεν μπορουν να τους αντικαταστησουν στην πωληση, παρολο που κανουν σοβαρες προσπαθειες παραμυθιαζοντας πελατες όπως εσένα ότι δεν χρειαζονται ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και τα πράγματα ειναι πολύ δεδομένα.

Η προσελκυση πελάτη χωρίς διαμεσολαβητή, κοστίζει πολλαπλάσια στην εταιρία. Υπάρχει λόγος που προσπαθουν κάποιοι να σε έχουν πελάτη χωρίς διαμεσολαβητή.

Αν τα πραγματα ηταν πολυ δεδομενα, εγω θα αμολαγα αητο καθε μερα και όλη μέρα αντι να ασχολουμε με ζημίες και να ανεβάζω πίεση.

Ξεκαθαρα και απολυτα, μέχρι σημερα ήσουν κωλοφαρδος. Οταν δεν θα εισαι κωλοφαρδος, αν έχεις λίγη αντιληψη θα καταλαβεις ότι χρειαζεσαι καποιον να γνωρίζει τον κλαδο, πως λειτουργεί, ποιος τον λειτουργεί , και τι δικαιωματα και υποχρεωσεις έχεις. 

Δεν υπαρχουν tips. Δεν μπορω να σου μεταφερω 25 χρονια εμπειριας σε ενα post στο insomnia. Δεν ειναι η δουλεια μου αυτη.  Δουλεια μου ειναι να σε ασφαλίσω και να βοηθήσω-συμβουλέψω σε τυχόν ζημιά. Αν με εμπιστευεσαι προχωραμε, αν οχι, πας αλλου που εμπιστεύεσαι. 

Υ.γ  Δεν υπαρχει φραγκατος ανθρωπος ή εταιρια που να ασφαλιζεται απευθειας σε ασφαλιστικη εταιρια. Ολοι έχουν καποιον διαμεσολαβητη που ασχολειται. ή πράκτορα - broker ή/και ολοκληρο εσωτερικό τμημα που ασχολειται με τις ασφάλειες. Δεν γνωρίζω καμία μεγάλη δουλειά που πήγε απευθείας σε ασφαλιστική εταιρία. ΟΛΕΣ περάσαν απο κάποιον πράκτορα ή broker. 
Ειναι χαζοι αυτοί....

Και εγώ έτσι σκεφτόμουν και πλήρωνα παραπάνω το πρακτορα ώστε οταν χρειαστεί να με βοηθήσει.

Όταν όμως είχε ατυχημα η γυναίκα ομως και βγηκε ολικη το αμάξι και ειχαμε και χαρτια απο νοσοκομείο κτλ μας ελεγε οτι δεν θα μας δώσουν χρήματα για τραυματισμο και πως θέλει δικηγόρο και θα παρει χρονια. Παροτι ειχα διαβάσει και είχα ρωτήσει δικηγόρο και μου ειπε πως μπροω να ζητησω οσα δικαιουμε. Καναμε μονοι μας απλα αίτηση στην ασφαλιστικη και χωρις παζαρια πηραμε όλο το ποσο που (νομιζω πανω απο 1000€) δικαιούμαστε. Ο ασφαλιστής τιποτα δεν εκανε και ειναι μεγαλο γραφειο και μας ελεγαν συνέχεια να μη ζητησουμε τίποτα. Τους ειπα οτι δεν ειμαι ικανοποιημένος και έκοψα ολα τα συμβόλαια.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 8
  • Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, bill999r είπε

Εγώ πάντως για το δικό μου σπίτι έκανα στην anytime. Ούτε μεσάζοντες ούτε κρυφές απαλλαγές. Διάβασα το συμβόλαιο, οι καλύψεις ήταν παραπάνω από επαρκείς και την έκανα.

Κι εγώ το ίδιο με Hellas Direct.

image.png.86b68c8281699a3c18a7efee2c7a485b.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Ο ασφαλιστής τιποτα δεν εκανε και ειναι μεγαλο γραφειο και μας ελεγαν συνέχεια να μη ζητησουμε τίποτα. Τους ειπα οτι δεν ειμαι ικανοποιημένος και έκοψα ολα τα συμβόλαια.

Υποπτο....αυτός ήταν για να προστατέψει εσένα ή την ασφαλιστική;

Επεξ/σία από cpavlidi
Δημοσ.

Αν καποιος αγοραζει το πλεον ακριβο πακετο ασφαλισης απο μια αξιοπιστη εταιρεια σοβαρου μεγεθους και με διεθνη παρουσια, ισως να μην χρειαζεται διαμεσολαβητη αμεσα.Οταν ομως θα συμβει το κακο (μικρες οι πιθανοτητες προφανως), εκει θα φανει η αξια του διαμεσολαβητη ωστε να τον συμβουλεψει αμεσα για τα οσα δικαιουται και να βοηθησει στην γραφειοκρατικη διαδικασια.Οταν το σπιτι σου θα εχει πεσει (χτυπα ξυλο) απο σεισμο (again,πολυ μικρες οι πιθανοτητες) νομιζεις οτι θα εισαι σε θεση να χειριστεις την υποθεση; Good luck!

Τωρα το οτι δεν ειναι ολοι οι ασφαλιστες καλοι στην δουλεια τους,ειναι προφανες και αυτονοητο,οπως και οτι υπαρχουν πελατες εξαιρετικοι δυσκολοι στη συνενοηση που δεν καταλαβαινουν βασικα πραγματα σε μια ασφαλιση,οπως οτι υπαρχει ποσο απαλλαγης,οπως οτι τα λεφτα δεν εκταμιευονται αμεσα κτλ κτλ

Κατα τη γνωμη μου αυτο που πρεπει να προσεξει καποιος σημερα ειναι το κοστος κατασκευης,τα προηγουμενα χρονια υπολογιζοταν πολυ χαμηλα (πολυτελης κατασκευη 1.200-1.500 το τετραγωνικο)ενω σημερα απο εκει πρεπει να ξεκιναει.

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, ΠάρηςΓ said:

Τους ειπα οτι δεν ειμαι ικανοποιημένος και έκοψα ολα τα συμβόλαια

Μα αντικειμενικά αν το δούμε ο ασφαλιστής είναι ένας εργαζόμενος - υπάλληλος μιας εταιρίας. Προφανώς και θα προσπαθήσει να καλύψει και να προστατέψει το συμφέρον του. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με το δικό σου κέρδος.

Κ εγώ είχα ασφαλιστή παλαιότερα σε ασφάλεια αυτοκινήτου. Εκτός του ότι το συμβόλαιο έβγαινε πάντα πολύ ακριβότερο ( +50 ευρώ) σε σχέση με anytime όταν τελικά τον χρειάστηκα , το μόνο που μου είπε ήταν να τηλεφωνήσω στο τηλέφωνο που γράφει πάνω το χαρτί του συμβολαίου. Ουσιαστικά ο τύπος μόνο εισέπραττε. Σε άλλο παρόμοιο σκηνικό αλλά πιο πολύπλοκο που χρειάστηκα κ πάλι την διαμεσολάβηση, επειδή η ασφάλιστικη του άλλου οδηγού ήταν εκτός φιλικοί διακανονισμου πάλι έμεινα με το τηλέφωνο στο χέρι... Οπότε αντί να πληρώνω αεριτζιδικα λεφτά, προτίμησα να ασχολούμαι ο ίδιος... Έτσι κ αλλιώς είτε έχεις ασφαλιστή είτε δεν έχεις οι ασφαλιστικές θα κοιτάξουν πως θα σε κλέψουν.

Τέλος η εμπειρία μου ( την έχω ξαναγράψει σε ανάλογο θέμα) από γνωστή της οικογένειας μου που αυτοαποκαλούνταν ασφάλιστρια και είχε αναλάβει την διαχείριση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και ασφαλειών ζωής και τελικά μας πιστολιασε κάνοντας μας σοβαρή ζημιά με έχει κάνει να ορκιστώ ότι δεν πρόκειται να ξαναμπλεξω για κανέναν λόγο....

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις σοβαρές χώρες όπου η ασφάλεια ειναι θεσμός και ο κόσμος εχει ασφαλιστική συνείδηση (αλλά και στοιχειώδη παιδεία να καταλάβει τα βασικά) , οι  ασφαλιστικοί σύμβουλοι (αυτό θα πρέπει να είναι και οχι διαμεσολαβητές) ειναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες με μορφωση και κατάρτιση και ειναι εξισου απαραίτητοι όπως ένας καλός δικηγόρος ή ένας καλός λογιστής.

Στην μπανανία ο κλάδος ήταν για πολλά χρόνια "ειδα φώς και μπήκα"  με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των διαμεσολαβητών να είναι ανεπαρκείς και τελείως άσχετοι με το επαγγελμα  (για να το πω ευγενικά).  Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, bill999r said:

Μα αντικειμενικά αν το δούμε ο ασφαλιστής είναι ένας εργαζόμενος - υπάλληλος μιας εταιρίας. Προφανώς και θα προσπαθήσει να καλύψει και να προστατέψει το συμφέρον του. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με το δικό σου κέρδος.

Κ εγώ είχα ασφαλιστή παλαιότερα σε ασφάλεια αυτοκινήτου. Εκτός του ότι το συμβόλαιο έβγαινε πάντα πολύ ακριβότερο ( +50 ευρώ) σε σχέση με anytime όταν τελικά τον χρειάστηκα , το μόνο που μου είπε ήταν να τηλεφωνήσω στο τηλέφωνο που γράφει πάνω το χαρτί του συμβολαίου. Ουσιαστικά ο τύπος μόνο εισέπραττε. Σε άλλο παρόμοιο σκηνικό αλλά πιο πολύπλοκο που χρειάστηκα κ πάλι την διαμεσολάβηση, επειδή η ασφάλιστικη του άλλου οδηγού ήταν εκτός φιλικοί διακανονισμου πάλι έμεινα με το τηλέφωνο στο χέρι... Οπότε αντί να πληρώνω αεριτζιδικα λεφτά, προτίμησα να ασχολούμαι ο ίδιος... Έτσι κ αλλιώς είτε έχεις ασφαλιστή είτε δεν έχεις οι ασφαλιστικές θα κοιτάξουν πως θα σε κλέψουν.

Τέλος η εμπειρία μου ( την έχω ξαναγράψει σε ανάλογο θέμα) από γνωστή της οικογένειας μου που αυτοαποκαλούνταν ασφάλιστρια και είχε αναλάβει την διαχείριση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και ασφαλειών ζωής και τελικά μας πιστολιασε κάνοντας μας σοβαρή ζημιά με έχει κάνει να ορκιστώ ότι δεν πρόκειται να ξαναμπλεξω για κανέναν λόγo....

Σε αυτο το γραφειο που πηγαινα απο παλαια σου μιλαγε το αφεντικο και ειναι πολλα χρονια στο χώρο από πατέρα τους όταν ήταν να πληρώσεις. Όταν όμως χρειαζόσουν κάτι ο υπάλληλος σου έλεγε τα άσχετα τα του με πολυ ευγενικο τροπο. 

Απο την αλλη εκτος απο αυτοκινητα κτλ δε ξερω τι παιζει. Τωρα εταιρια που κανει ομαδικα δε νομιζω να κατσει να ασχοληθει παει σε πρακτορα. Ενας που ειχα δει φαινοταν πως ηξερε απο εκει και περα δε ξερω. Σε ασφαλειες υγειας που κανουν πολλες μαζι για να εχεις καλυψη δε ξερω ποσο ευκολα μπορεις χωρις ασφαλιστη

14 hours ago, cpavlidi said:

Υποπτο....αυτός ήταν για να προστατέψει εσένα ή την ασφαλιστική;

Μάλλον την ασφαλιστική. Γενικά ειχαν καλες σχεσεις και ηξερε τα αφεντικά απο κάποιες ασφαλιστικές απο οτι ελεγε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...