Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να κάνω μια αναβάθμιση PC και θα ήθελα μια βοήθεια για να δω ποιον θα επιλέξω από αυτούς τους επεξεργαστές και αν είναι να πάω σε AMD (AM5) η intel 13th Gen ; Έχω επιλέξει κάποιους επεξεργαστές AMD ryzen 7600Χ 4,7 6 πύρινος η intel core i5 -13500 1,8 14 πύρινος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα ξεκινούν βάσει budget καθώς και τη χρήση του συστήματος.

Δώσε λεπτομέρειες που θα είναι βοηθητικές στην επιλογή.

Θεωρώ τον 13500 πιο καλό σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση το gaming αλλά μιλάμε ήδη για "νεκρή" πλατφόρμα όπως κλασσικά συνηθίζει η Intel.

"Plus" της 13th gen οτι μπορείς να συνδυάσει σχετικά οικονομικά ddr4 σύστημα, εφόσον μιλάμε για στριμωγμένο budget.

Plus am5 η αναβαθμισιμότητα και οι επιδόσεις σε gaming

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όλα ξεκινούν βάσει budget καθώς και τη χρήση του συστήματος.

Δώσε λεπτομέρειες που θα είναι βοηθητικές στην επιλογή.

Θεωρώ τον 13500 πιο καλό σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση το gaming αλλά μιλάμε ήδη για "νεκρή" πλατφόρμα όπως κλασσικά συνηθίζει η Intel.

"Plus" της 13th gen οτι μπορείς να συνδυάσει σχετικά οικονομικά ddr4 σύστημα, εφόσον μιλάμε για στριμωγμένο budget.

Plus am5 η αναβαθμισιμότητα και οι επιδόσεις σε gaming

Δεν θέλω να περάσω τα 700€-800€max για επεξεργαστή, μητρική,ram,Μ2 μνήμη, υδροψυξη, κουτί. Τα υπόλοιπα τα έχω και αγοράσει πρόσφατα ποιο πολύ για game 90% και 10% εργασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, konik είπε

Άρα τι κάρτα έβαλες για να σου πούμε ανάλογα.

Έχω πάρει μια MSI GEFORCE RTX 2060 OC 12GB GDDR6

Επεξ/σία από panosk111178
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, konik είπε

Ρε φίλε αφού πηγές σε μεταχειρισμένη παλιά και 5600 να βάλεις θα δεις διαφορά.

Δεν την πήρα μεταχειρισμένη την πήρα καινούρια τον Νοέμβριο 2022 και ήταν δώρο όποτε δεν μπορούσα να πω δεν την θέλω 🙂. Το υπόλοιπο σύστημα όμως που θα το φτιάξω γιατί να μην το κάνω ποιο αναβαθμισμένο αργότερα να πάρω μόνο μια Καρτα από το να πάρω ένα μέτριο να θέλω να το πάρω καινούριο πάλι από την αρχή.  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosk111178 είπε

Δεν θέλω να περάσω τα 700€-800€max για επεξεργαστή, μητρική,ram,Μ2 μνήμη, υδροψυξη, κουτί. Τα υπόλοιπα τα έχω και αγοράσει πρόσφατα ποιο πολύ για game 90% και 10% εργασία.

Εάν το σύστημα το θέλεις για 90% gaming πουλά την 2060 και βάλε άλλη κάρτα.

Δυστυχώς είναι αρκετά πιο αδύναμη από 6600 οπότε δύσκολα να πιάσεις πάνω από ~150αρη.

Τώρα όσο αφορά τον cpu.

Με τον 13500 και ddr4 έχεις περισσότερο vfm PC με λιγότερα χρήματα ΑΛΛΑ έχεις 0 αναβάθμισημοτητα για το μέλλον.

Με έναν 7600x θα πληρώσεις περισσότερα για μητρική και ram με λιγο χειροτερες επιδόσεις σε multi, αλλά λογικά η πλατφόρμα θα συνεχίζει να υποστηρίζετε για άλλες 3 γενιές επεξεργαστών.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nickol-us είπε

λλά μιλάμε ήδη για "νεκρή" πλατφόρμα

δεν ισχύει , υπάρχουν πολλαπλές φήμες ότι και η 14η γενιά θα είναι συμβατή με 1700 ενώ η AMD δεν έχει διευκρινήσει πόσο θα συνεχίζει να "υποστηρίζει" το ΑΜ5 ενώ ήδη σε πολλές εμπορικές πολιτικές της γίνεται σαν την intel και χειρότερη.

5 ώρες πριν, @topos είπε

αλλά λογικά η πλατφόρμα θα συνεχίζει να υποστηρίζετε για άλλες 3 γενιές επεξεργαστών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...