Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αυτο βεβαια μονο σε πολυ συγκεκριμενους κλαδους.

Εγω που ειμαι μηχανικος και τρεχω σε συνεντευξεις αυτη τη περιοδο, σε ρολους που προφανως υπαρχει η δυνατοτητα του work from home, ρωτησα και ουτε μια εταιρεια δε μου απαντησε οτι το εφαρμοζουν. Μονο μια (1) αγγελια το ανεφερε απο τις δεκαδες που εχω κοιταξει. 

Και επαναλαμβανω, για θεσεις οπου μπορει να γινει.

Η ελλαδα ειναι γνωστο πως ειναι 20 χρονια πισω.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GamingMaster424 είπε

Από την 1η καραντίνα και μετά εργάζομαι αποκλειστικά remote, όπως και σχεδόν το 100% των συναδέρφων μου και έχουμε βγάλει απροβλημάτιστα και εντός χρόνου projects πολλαπλών εκατομμυρίων

Αρα και εσυ μιλας για τη δικη σου ομαδα :P

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αρα και εσυ μιλας για τη δικη σου ομαδα :P

Τρεις διαφορετικές για την ακρίβεια, σε διαφορετικές εταιρείες η κάθε μία

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εγω που ειμαι μηχανικος και τρεχω σε συνεντευξεις αυτη τη περιοδο, σε ρολους που προφανως υπαρχει η δυνατοτητα του work from home, ρωτησα και ουτε μια εταιρεια δε μου απαντησε οτι το εφαρμοζουν. Μονο μια (1) αγγελια το ανεφερε απο τις δεκαδες που εχω κοιταξει. 

Spoiler

SWORD, NNT, EPAM, NET-COMPANY, INTRALOT, CONTACT-PIGEON , 

Είναι εταιρείες που προσφέρουν full remote (έχω φίλους που ένας είναι από Λαμία, ο άλλος από Κρήτη, από Λάρισα, από Καβάλα, γενικώς απ' όλη την Ελλάδα) που είναι full remote.

Μιλάω πάντα για θέσεις senior developer και πάνω. 

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο εάν δουλεύεις ήδη full remote η όχι, πόσο χρονών είσαι, πόση εμπειρία έχεις, πόσο συχνά αλλάζεις δουλειές, και γενικώς πως θα "πουλήσεις" τον εαυτό σου. Δεν μας λες τι μηχανικός είσαι όμως... Επίσης σταματά να ψάχνεις σε ελληνικά μικρό - μαγαζα. Τα άτομα που διευθύνουν μια full remote ομάδα χρειάζονται ειδική εκπαίδευση. Και σε μικρές εταιρείες δεν έχω δει να προσφέρεται ...

42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η ελλαδα ειναι γνωστο πως ειναι 20 χρονια πισω.

Χμ... Όχι όλοι. Υπάρχουν πολλές υποσχόμενες startup και εδώ. Απλά δεν είναι γνωστές και δεν υπάρχει κανένα εργαλείο που να κάνει την σύνδεση startup - εργαζόμενο. Όλα τα εργαλεία κάνουν γενικά match εταιρεία - εργαζόμενο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

SWORD, NNT, EPAM, NET-COMPANY, INTRALOT, CONTACT-PIGEON , 

Είναι εταιρείες που προσφέρουν full remote (έχω φίλους που ένας είναι από Λαμία, ο άλλος από Κρήτη, από Λάρισα, από Καβάλα, γενικώς απ' όλη την Ελλάδα) που είναι full remote.

Μιλάω πάντα για θέσεις senior developer και πάνω. 

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο εάν δουλεύεις ήδη full remote η όχι, πόσο χρονών είσαι, πόση εμπειρία έχεις, πόσο συχνά αλλάζεις δουλειές, και γενικώς πως θα "πουλήσεις" τον εαυτό σου. Δεν μας λες τι μηχανικός είσαι όμως... Επίσης σταματά να ψάχνεις σε ελληνικά μικρό - μαγαζα. Τα άτομα που διευθύνουν μια full remote ομάδα χρειάζονται ειδική εκπαίδευση. Και σε μικρές εταιρείες δεν έχω δει να προσφέρεται ...

Χμ... Όχι όλοι. Υπάρχουν πολλές υποσχόμενες startup και εδώ. Απλά δεν είναι γνωστές και δεν υπάρχει κανένα εργαλείο που να κάνει την σύνδεση startup - εργαζόμενο. Όλα τα εργαλεία κάνουν γενικά match εταιρεία - εργαζόμενο.

Ε οι συγκεκριμενοι κλαδοι που αναφερομαι, προφανως ειναι developer και γενικα το ΙΤ. Εξω απο αυτο το κλαδο το work from home ειναι ανυπαρκτο. Τουλαχιστον στην Ελλαδα.

Πχ το HR τι νοημα εχει να βρισκεται on site; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Επίσης, κύριοι middle manager και Manager, να ξέρετε οι θέσεις σας είναι οι πρώτες που κινδυνεύουν από το ΑΙ. Είναι από τις πιο εύκολες θέσεις που μπορούν να αντικατασταθούν.

Και όταν δεν πιάνει η εταιρεία τους στόχους, ποιόν θα κατηγορήσουν; Το ΑΙ; 😁

Κακά τα ψέματα, το πεδίο εφαρμογής είναι τεράστιο και προσωπικά το θεωρώ την μεγαλύτερη επανάσταση στον χώρο από τη βιομηχανοποίηση. Αλλά όπως και στη βιομηχανοποίηση, μπορούμε να πάμε κόντρα όπως οι Λουδίτες ή μπορούμε να δούμε τις νέες AI specific θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Π.χ. γνωστός μου στο εξωτερικό παρέχει voice actors για audiobooks, σκεφτόταν να αντικαταστήσει όλους τους voice actors με AI που θα διαβάζει το κείμενο σε φυσική φωνή. Τον ρώτησα αν γνωρίζει ο ίδιος ή αν έχει υπάλληλο που να έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη συνδρομητική πλατφόρμα για να έχει σωστό αποτέλεσμα, και αν θα κρατήσει κάποιον από τους voice actors ως σύμβουλο ποιότητας, η απάντηση ήταν αρνητική. Οπότε το συμπέρασμα είναι και manager αλλά και υπάλληλοι με το κατάλληλο skill set ήταν και θα είναι πάντα απαραίτητοι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Ε οι συγκεκριμενοι κλαδοι που αναφερομαι, προφανως ειναι developer και γενικα το ΙΤ. Εξω απο αυτο το κλαδο το work from home ειναι ανυπαρκτο. Τουλαχιστον στην Ελλαδα.

Πχ το HR τι νοημα εχει να βρισκεται on site; 

Σε εμάς ούτε το hr βρίσκεται on site (τουλάχιστον όχι όλο μαζί). Αλλά απ'ότι έχω καταλάβει, τους αρέσει κ όλας να πηγαίνουν 1-2 φορές την εβδομάδα.

Σε πολύ κόσμο αρέσει, ειδικά αν είναι κοντά στο σπίτι η δουλειά του.

Γενικώς εκεί που έχω καταλήξει ειναι πως, δεν ενοχλεί τον εργαζόμενο το ότι θα είναι γραφείο (τους περισσότερους τουλάχιστον). Τους ενοχλεί το σκ@το που θα φάνε μέσα στην κίνηση και το ΜΜΜ, μέχρι να φτάσουν στο γραφείο (και μετά να γυρίσουν κ όλας).. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μην τσακώνεστε.. 

Εϊναι απλό. Βάζουμε το WADU μόνο στον δημόσιο τομέα και λύνονται όλα τα προβλήματα. Λιγότεροι μισθοί δημοσίου, λιγότερα έξοδα άρα και λιγότερη φορολογία. 🤣🤣🤣

Δημοσ.
On 16/05/2023 at 19:09, Narayan said:

Φυσικά και μπορούμε να τσεκάρουμε τι δουλειά βγαίνει και πόση δουλειά βγαίνει κάθε μέρα. Και από το 2021 και μετά, μπορούμε και να συγκρίνουμε αυτά τα νούμερα ανάμεσα στους υπαλλήλους που εργάζονται στο γραφείο και σε αυτούς που εργάζονται remotely. Δεν το λέω αυθαίρετα.

Όσα άρθρα διαβάσεις που αναφέρουν πως το remote work είναι πιο αποδοτικό, 99% θα περιέχουν κάπου μία φράση τύπου "το survey που έγινε ανάμεσα στους εργαζόμενους έδειξε ότι...". Χαίρω πολύ, λες και αυτός που κοπροσκυλιάζει "εργαζόμενος" από το σπίτι θα απαντήσει στο survey "όχι παιδιά, δεν είμαι παραγωγικός από το σπίτι, χρειάζομαι τον μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μου". Αν δουλέψει το WADU και στα εταιρικά laptop στους remote workers πάει, ψόφησε κι αυτό.

Το μόνο όφελος που αναγνωρίζω στο work from home είναι ο κερδισμένος ελεύθερος χρόνος λόγω μη μετακίνησης του εργαζόμενου.

αρα εφοσον ξερεις τα νουμερα ,αρα εφοσον ξερεις οτι ο χ εργαζομενος δεν ειναι αποδοτικος απο το σπιτι υπαρχουν οι παρακατω λυσεις.του κανεις παρατηρηση και βλεπεις τι γινεται.β.τον φερνεις πισω πιστευοντας οτι θα εισαι σαν μπαμπουλας πανω απο το κεφαλι του για να δουλεψει γ.τον σουταρεις. και ολα εχουν να κανουν αναλογα με την εργασια.οταν πρεπει να βγει χ δουλεια σε μια ημερα ειναι ευκολο να δεις αν βγηκε ασχετα με το αν δουλεψε 5 8 ή 10 ωρες απο το σπιτι για να την βγαλει. δεν γινεται δηλαδη να τσουβαλιαζονται ολοι οι εργαζομενοι οτι το remote πχ δεν δουλευει. επισης αυτος που δεν δουλευει εχει μεγαλες πιθανοτητες οτι δεν θα δουλεψει και απο κοντα οποτε ειναι μαλλον λαθος επιλογη εργαζομενου ή κακοπληρωμένου εργαζομένου κτλ.οποτε δεν υπαρχει σαφη απαντηση στο δεν δουλευει η τηλεργασια ή δουλευει , γιατι εξαρτατε απο παρα πολλες παραμετρους.

και οπως ανεφερες υπαρχουν εργαζομενοι που μπορει να θελουν 3 ωρες πηγαινε ελα.ο συγκεκριμενος μονο και μονο που γλυτωνει 3 ωρες εχει πολυ μεγαλο ποσοστο να σου δουλευει το ιδιο με πριν ή ακομα καλυτερα απο πριν αφου δεν εχει καει με το να πρεπει να κανει 1,5 ωρα το πρωι στο δρομο. η δεν θα φυγει 17:00 ακριβως αλλα μπορει να κατσει και λιγο παραπανω αφου δεν εχει αλλη μιαμιση ωρα δρομο για το σπιτι.

απο εκει και περα να τα τσουβαλιαζουμε ολα οτι το Remote δεν δουλευει ή οτι ο αλλος καθεται δεν ειναι σωστο.οπως και ο καθε προισταμενος και η καθε εταιρεια χωρις να εχει καν επιχειρηματα να λεει ολοι πισω στο γραφειο.κοινως ατομα του 1930 που αν δεν βλεπουν τον υπαλληλο νιωθουν οτι τον πληρωνουν τζαμπα. ή θελουν να νιωθουν οτι τον ελεγχουν επειδη τον εχουν απο κοντα. η και το χειροτερο προισταμενοι που δεν κανουν για τιποτα.οποτε η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

οπως και εσενα τα αποτελεσματα που εβγαλες δεν σημαινει οτι ειναι για ολους τους εργαζομενους (λογικα).οτι δηλαδη εχει μειωθει σε ολους η ποσοτητα ,ποιοτητα εργασιας οσο ηταν απο το σπιτι.

και το τονιζω για να μην παρεξηγηθω και ακουσω τα κλασσικα : ο τυπος που δουλευει απο το σπιτι και θελει να καθεται σπιτι οτι δεν δουλευω τηλεργασια και ουτε μπορω να δουλεψω τηλεργασια και ακομα και οταν ολη η εταιρεια ηταν σπιτι εγω επρεπε να ειμαι εκει.

επισης σε εμας ειναι ευκολο να δει καποιος προισταμενος αν βγαινει η δουλεια ή οχι.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 16/5/2023 στις 4:30 ΜΜ, vste είπε

Ποια ειναι η γνωμη σας, αν οντως ισχυει; Θα επιτρεπατε ποτε στον εργοδοτη σας μια τετοια μορφη παρακολουθησης;

Την στιγμή που θα εφάρμοζαν μια τέτοια πρακτική, απλά θα ξεκίναγα την ίδια μέρα να ψάχνω για δουλειά.

Είμαι υπάλληλος, όχι σκλάβος να με παρακολουθούν επί 8 ώρες μην τυχών και πέσω λίγες μονάδες παραγωγικότητας στην κλίμακα που έχει ο κάθε wannabe μανατζαρέος.

Δημοσ.
Στις 20/5/2023 στις 10:51 ΠΜ, poulinos είπε

αρα εφοσον ξερεις τα νουμερα ,αρα εφοσον ξερεις οτι ο χ εργαζομενος δεν ειναι αποδοτικος απο το σπιτι υπαρχουν οι παρακατω λυσεις.του κανεις παρατηρηση και βλεπεις τι γινεται.β.τον φερνεις πισω πιστευοντας οτι θα εισαι σαν μπαμπουλας πανω απο το κεφαλι του για να δουλεψει γ.τον σουταρεις. και ολα εχουν να κανουν αναλογα με την εργασια.οταν πρεπει να βγει χ δουλεια σε μια ημερα ειναι ευκολο να δεις αν βγηκε ασχετα με το αν δουλεψε 5 8 ή 10 ωρες απο το σπιτι για να την βγαλει. δεν γινεται δηλαδη να τσουβαλιαζονται ολοι οι εργαζομενοι οτι το remote πχ δεν δουλευει. επισης αυτος που δεν δουλευει εχει μεγαλες πιθανοτητες οτι δεν θα δουλεψει και απο κοντα οποτε ειναι μαλλον λαθος επιλογη εργαζομενου ή κακοπληρωμένου εργαζομένου κτλ.οποτε δεν υπαρχει σαφη απαντηση στο δεν δουλευει η τηλεργασια ή δουλευει , γιατι εξαρτατε απο παρα πολλες παραμετρους.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για αυτούς που δουλεύουν από το γραφείο.

Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, τα στοιχεία που ανέφερα όμως έδειξαν πως αυτοί που δούλευαν από το σπίτι είχαν χαμηλότερο output σε σχέση με πριν την πανδημία, το οποίο επανήλθε σε καλό επίπεδο όταν επέστρεψαν στο γραφείο. Ευτυχώς στην εταιρεία μας δεν έχουμε "μπαμπούλες" που κάνουν micromanagement τους υφισταμένους τους και από τη στιγμή που σαν σύνολο όλα τα departments "έβγαζαν" τη δουλειά δείξαμε κατανόηση, άλλα αν δεν άλλαζε η εικόνα και μετά την επιστροφή στο γραφείο θα χρειάζοταν να κάνουμε κουβέντα με πολλούς υπάλληλους (ευτυχώς δεν χρειάστηκε).

Άλλα η τελική λύση που προτείνεις, να "σουτάρουμε" το 25% του προσωπικού επειδή αντί να δουλεύουν διαβάζουν Gazetta.gr και βλέπουν βίντεο με funny cats στο YouTube (επειδή ακόμα κι αν τα εταιρικά laptop γράφουν με μεγάλα γράμματα ACTIVITY IS MONITORED πριν το Windows login και τα βλέπει όλα το IT δεν τους κόβει να μην κάνουν εκεί το browsing) δεν είναι ρεαλιστική όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως σε κατάλληλο περιβάλλον, μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Δημοσ.
Στις 17/5/2023 στις 10:53 ΠΜ, lordvec είπε

Και γνώσεις έχει η "πλέμπα" και skills και πτυχία και σεμινάρια και σωστοί επαγγελματίες είναι. Άλλωστε οι "πλέμπα" είναι που βγάζει τη δουλειά. Γλύψιμο δεν έχει και όρεξη να κάνει και ρουφιανιλίκια, και ούτε τη δυνατότητα να σχολάει στις 7-8 το βράδυ. Ούτε λεφτά να πληρώσει τη baby sitter, ούτε τη δασκάλα να διαβάζει τα παιδιά σπίτι από την πρώτη δημοτικού. Την όποια παραγωγικότητα και όρεξη για δουλειά έχει κάποιος ως νέος, φροντίζουν κάποιοι μανατζερίσκοι να την ισοπεδώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Βγήτε μερικοί μερικοί από τη φούσκα σας και ζήστε σαν κανονικός άνθρωπος με κανονικά προβλήματα.

Να αγιασει το στόμα σου!!!!!!

Δημοσ.
7 hours ago, Narayan said:

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για αυτούς που δουλεύουν από το γραφείο.

Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, τα στοιχεία που ανέφερα όμως έδειξαν πως αυτοί που δούλευαν από το σπίτι είχαν χαμηλότερο output σε σχέση με πριν την πανδημία, το οποίο επανήλθε σε καλό επίπεδο όταν επέστρεψαν στο γραφείο. Ευτυχώς στην εταιρεία μας δεν έχουμε "μπαμπούλες" που κάνουν micromanagement τους υφισταμένους τους και από τη στιγμή που σαν σύνολο όλα τα departments "έβγαζαν" τη δουλειά δείξαμε κατανόηση, άλλα αν δεν άλλαζε η εικόνα και μετά την επιστροφή στο γραφείο θα χρειάζοταν να κάνουμε κουβέντα με πολλούς υπάλληλους (ευτυχώς δεν χρειάστηκε).

Άλλα η τελική λύση που προτείνεις, να "σουτάρουμε" το 25% του προσωπικού επειδή αντί να δουλεύουν διαβάζουν Gazetta.gr και βλέπουν βίντεο με funny cats στο YouTube (επειδή ακόμα κι αν τα εταιρικά laptop γράφουν με μεγάλα γράμματα ACTIVITY IS MONITORED πριν το Windows login και τα βλέπει όλα το IT δεν τους κόβει να μην κάνουν εκεί το browsing) δεν είναι ρεαλιστική όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως σε κατάλληλο περιβάλλον, μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

δεν ειναι να τον σουταρεις. α.θα μπορουσε να θιχτεί το θεμα με ευγενικο τροπο. οτι εισαστε απο το σπιτι but....

επισης οπως καταλαβες και εσυ μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. δηλαδη καποιος υπαλληλος που μπορει να δουλευει το ιδιο αποδοτικα απο το σπιτι στην ουσια την πληρωνει για τους αλλους.

για αυτο γελαω ακομα

(επειδή ακόμα κι αν τα εταιρικά laptop γράφουν με μεγάλα γράμματα ACTIVITY IS MONITORED πριν το Windows login και τα βλέπει όλα το IT δεν τους κόβει να μην κάνουν εκεί το browsing)

παιζει να μην το εχουν προσεξει καν αυτο το μυνημα ή να ειναι who cares σιγα μην τα βλεπει κανεις. εχω δει και εγω πολλα παραξενα παρομοιου στυλ.μερικοι απλα ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

για αυτο γελαω ακομα

(επειδή ακόμα κι αν τα εταιρικά laptop γράφουν με μεγάλα γράμματα ACTIVITY IS MONITORED πριν το Windows login και τα βλέπει όλα το IT δεν τους κόβει να μην κάνουν εκεί το browsing)

παιζει να μην το εχουν προσεξει καν αυτο το μυνημα ή να ειναι who cares σιγα μην τα βλεπει κανεις. εχω δει και εγω πολλα παραξενα παρομοιου στυλ.μερικοι απλα ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Η απλα μπορει να μη τους νοιαζει.

Απο το λαπτοπ της δουλειας, εψαχνα για δουλεια. Τι θα κανουν αν το δουν ,θα με διωξουν; Θα παρω και αποζημιωση 😁

Δημοσ.
Στις 17/5/2023 στις 2:04 ΜΜ, Dantε είπε

Αναφέρεσαι σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...