TehJoHnX Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Καλησπερα, Δυστυχώς εφαγα προστιμο ως τουρίστας στο Τραμ πριν 2 μήνες και ενω εκανα ένσταση γιατι ειχα χτυπήσει εισιτήριο πριν μπει ελεγκτής, απορρίφθηκε. Θελω να ρωτήσω, αν γνωριζει καποιος αν το προστιμο αυτο θα παει εφορία ή γενικα αν θα με κυνηγήσουν σε περίπτωση που δεν το πληρώσω. Εκει οι ελεγκτες επειδη μιλουσαν κυριως Γαλλικά, καταλαβα οτι θα μου ερθει ενα χαρτι σε 10 μερες Ελλαδα το οποιο θα λεει να το πληρώσω, βεβαια μου δωσανε εκεινη την ωρα ενα χαρτι που ειχε πληροφορίες για την πληρωμή. Δεν μου ηρθε τίποτα ακομα...να το πληρωσω να εχω το κεφαλι μου ήσυχο; 107€ ειναι
momotis Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 32 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε να το πληρωσω να εχω το κεφαλι μου ήσυχο; 107€ ειναι Στη θέση σου,θα περίμενα μέχρι να το σηκώσουν οι Lakers. 2
sstratos Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε καταλαβα οτι θα μου ερθει ενα χαρτι σε 10 μερες Ελλαδα το οποιο θα λεει να το πληρώσω, βεβαια μου δωσανε εκεινη την ωρα ενα χαρτι που ειχε πληροφορίες για την πληρωμή Εχει κάποιο κωδικό πληρωμής , ή καποιον αριθμό iban να γινει κατάθεση (έμβασμα) ?? με τι όνομα δικαιούχου ?? Μήπως να περιμένεις λίγο καιρό , να δείς τι θα έρθει ταχυδρομικά ?? Να μπαίνεις συχνα και στο gsis να δεις εαν εμφανιστούν χρέη 1
TehJoHnX Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, sstratos είπε Εχει κάποιο κωδικό πληρωμής , ή καποιον αριθμό iban να γινει κατάθεση (έμβασμα) ?? με τι όνομα δικαιούχου ?? Μήπως να περιμένεις λίγο καιρό , να δείς τι θα έρθει ταχυδρομικά ?? Να μπαίνεις συχνα και στο gsis να δεις εαν εμφανιστούν χρέη Απο ολα εχει αυτο το χαρτί, μπαινω συχνα gsis αλλα μπορω να το δω καπου συγκεκριμένα;
hp8 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε μπαινω συχνα gsis αλλα μπορω να το δω καπου συγκεκριμένα; οφειλες εκτος ρυθμισης και πληρωμη 1
teot Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει στην εφορία οτιδήποτε που δεν αφορά απαίτηση του Ελληνικού κράτους... και στην συγκεκριμένη περίπτωση το χρέος σου είναι απαίτηση του Βελγικού κράτους (στη καλύτερη περίπτωση που οι συγκοινωνίες είναι κρατικές) η κάποιας Βελγικής εταιρείας σε περίπτωση που είναι ιδιωτικές... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από teot 2
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Αφού είχες κόψει εισιτήριο γιατί έφαγες πρόστιμο?
TehJoHnX Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Αφού είχες κόψει εισιτήριο γιατί έφαγες πρόστιμο? Γιατί δεν ηξερα πως ακριβώς δουλεύει το συστημα και ειχα χτυπήσει εισιτήριο με το κινητό και ειχε περασει πανω απο 1.5 ωρα που σου επιτρεπει να μετακίνησε με αυτο και επρεπε να βγαλω αλλο, ε το εκανα για σιγουρια την ωρα που ημουν μια σταση πριν κατέβω και ετυχε εκεινη την ωρα να μπει ελεγκτής και με έβγαλε έξω να μου πει οτι δεν πρεπει να κόβω την ωρα που μπαίνει ελεγκτής. Προφανώς ειναι δικια μου η πατάτα γιατι επρεπε να ηξερα πως δουλεύει. Δυσκολεύτηκα να το εξηγήσω στον ελεγκτή, μου μιλουσε για ωρα στα Γαλλικα ενω του ελεγα οτι δεν την ξερω την γλωσσα και μετα το χαρτι που μου εδωσε ηταν γραμμενο στα Φλαμανδικά και στα Γαλλικά, ενω και η ενστανση που εκανα και έστειλα τα εισιτήρια που ειχα κόψει πριν και εκεινη την ωρα, απλα περασε αδιάφορη. Τέλος πάντων, μαλλον θα το πληρώσω γιατι φοβαμαι μην ερθει κανα φουσκωμένο ποσο ή αποφασίσουν να το κυνηγήσουν νομικα το θέμα....
StamTheMan Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Αφού είχες κόψει εισιτήριο γιατί έφαγες πρόστιμο? Μαλλον δεν εγιναν ακριβως οπως τα ειπε ο φιλος. Οπως οταν περνας με κοκκινο,αλλα το πιστευεις οτι περασες με πορτοκαλι Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από StamTheMan 2
tcktcktck Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 https://commission.europa.eu/law/cross-border-cases/judicial-cooperation/types-judicial-cooperation/payment-fines_en και μενα μου ειχε ερθει κλήση από Ιταλία με τα ΕΛΤΑ. Κανονικότατα την πλήρωσα 1
TehJoHnX Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tcktcktck είπε https://commission.europa.eu/law/cross-border-cases/judicial-cooperation/types-judicial-cooperation/payment-fines_en και μενα μου ειχε ερθει κλήση από Ιταλία με τα ΕΛΤΑ. Κανονικότατα την πλήρωσα Καταλαβα...αυτα που ειδα οπου εψαξα ηταν κυριως για παραβάσεις ΚΟΚ οτι έρχονται στην Ελλάδα κανονικά, γι'αυτο ανοιξα αυτο το θεμα γιατι δεν βρηκα πουθενα πληροφορίες για αυτο. Οκ update και μαλλον λύθηκε το ερωτημα μου Βρηκα οτι o STIB μετα απο ενα χρονικο διάστημα στελνει το πρόστιμο σε εισπρακτική εταιρεία ή δικηγορικό γραφείο, MODERO λέγεται μαλλον ειναι εισπρακτική και βαζει για λογαριασμό του να εισπράξει το προστιμο με οποίες προσαυξήσεις θα έχει οπότε θα κοιτάξω το πληρώσω άμεσα. Ευχαριστώ όσους μπήκαν στο κοπο να βοηθήσουν. Μπορει να κλεισει το θέμα Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από TehJoHnX
Προτεινόμενες αναρτήσεις