Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή τις τελευταίες μέρες βλέπω περίεργες θερμοκρασίες στον cpu μου, πιθανότατα λόγω σκόνης ή πάστας, με την ευκαιρία θα ήθελα να προβώ σε κάποια αναβάθμιση του συστήματος. Σύντομα θα αλλάξω την 19' οθόνη και θα μπει δεύτερη 27αρα, και μετά από λίγο καιρό λογικά θα μπει και 3η, επίσης 27αρα. Το σύστημα δε το θέλω για τίποτα τρελό, κανένα youtube, discord, photoshop και ελαφρύ gaming μια στο τόσο. Τις απαιτήσεις μου τις σηκώνει πανεύκολα και αυτή τη στιγμή όπως είναι, απλά θέλω να το βελτιώσω. Το budget μου είναι μέχρι 500 ευρώ, παρόλα αυτά όσο το φθηνότερο τόσο το καλύτερο ιδανικά θα ήθελα γύρω στο 300, αλλά θα φτάσω στα 500 αν αξίζει πολύ. Έχω στη διάθεση μου και δύο 4αρες ram, απλά λογικά λόγω προβληματικής (?) μητρικής, από τη πρώτη μέρα μου έκανε θέματα με τις ram, τώρα έχω συνδεδεμένες αυτές της φώτο και όλα τρέχουν οκ.
Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, δεν έχω θέμα αν θα είναι από 1 ή πολλά καταστήματα, και το σύστημα θα το κάνω μόνος μου. 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
image.png.c86b799cf7033e8c558c737ddbc82e33.png

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dimitriss1914 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή τις τελευταίες μέρες βλέπω περίεργες θερμοκρασίες στον cpu μου, πιθανότατα λόγω σκόνης ή πάστας, με την ευκαιρία θα ήθελα να προβώ σε κάποια αναβάθμιση του συστήματος. Σύντομα θα αλλάξω την 19' οθόνη και θα μπει δεύτερη 27αρα, και μετά από λίγο καιρό λογικά θα μπει και 3η, επίσης 27αρα. Το σύστημα δε το θέλω για τίποτα τρελό, κανένα youtube, discord, photoshop και ελαφρύ gaming μια στο τόσο. Τις απαιτήσεις μου τις σηκώνει πανεύκολα και αυτή τη στιγμή όπως είναι, απλά θέλω να το βελτιώσω. Το budget μου είναι μέχρι 500 ευρώ, παρόλα αυτά όσο το φθηνότερο τόσο το καλύτερο ιδανικά θα ήθελα γύρω στο 300, αλλά θα φτάσω στα 500 αν αξίζει πολύ. Έχω στη διάθεση μου και δύο 4αρες ram, απλά λογικά λόγω προβληματικής (?) μητρικής, από τη πρώτη μέρα μου έκανε θέματα με τις ram, τώρα έχω συνδεδεμένες αυτές της φώτο και όλα τρέχουν οκ.
Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, δεν έχω θέμα αν θα είναι από 1 ή πολλά καταστήματα, και το σύστημα θα το κάνω μόνος μου. 

Εάν είσαι οκ γιατί να μπεις σε έξοδα?

Τεσπά θα μπορούσες να άλλαζες τον 2400 με κάποιο 5600/5700 +16gb ram και εάν παίζεις παιχνίδια και την 960.

Υ.γ Δεν έχεις nvme?

Υ.γ2 Ποιο τροφοδοτικό έχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, @topos είπε

Εάν είσαι οκ γιατί να μπεις σε έξοδα?

Τεσπά θα μπορούσες να άλλαζες τον 2400 με κάποιο 5600/5700 +16gb ram και εάν παίζεις παιχνίδια και την 960.

Υ.γ Δεν έχεις nvme?

Υ.γ2 Ποιο τροφοδοτικό έχεις?

Τις τελευταίες μέρες πιθανότατα λόγω της θερμοκρασίας που ανεβάζει ο cpu έχω κάποια κολλήματα ακόμη και σε απλό σερφάρισμα, οπότε με την ευκαιρία αφού θα το ανοίξω και είμαι σε θέση να δώσω κάποια λεφτά, λέω να το κάνω.
Δεν έχω ιδέα τι είναι το nvme, αλλά μετά από μία πρόχειρη αναζήτηση δε πρέπει να έχω, έναν hdd και έναν ssd έχω όπως φαίνεται πάνω. Τροφοδοτικό έχω το corsair το cx450.
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο και τις προτάσεις.

Επεξ/σία από Dimitriss1914
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dimitriss1914 είπε

Τις τελευταίες μέρες πιθανότατα λόγω της θερμοκρασίας που ανεβάζει ο cpu έχω κάποια κολλήματα ακόμη και σε απλό σερφάρισμα, οπότε με την ευκαιρία αφού θα το ανοίξω και είμαι σε θέση να δώσω κάποια λεφτά, λέω να το κάνω.
Δεν έχω ιδέα τι είναι το nvme, αλλά μετά από μία πρόχειρη αναζήτηση δε πρέπει να έχω, έναν hdd και έναν ssd έχω όπως φαίνεται πάνω. Τροφοδοτικό έχω το corsair το cx450.

Αφού έχεις την 960 κάρτα γραφικών πρέπει να αναβαθμίσεις CPU

Ryzen 5700X 

https://www.skroutz.gr/s/35208363/AMD-Ryzen-7-5700X-3-4GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html

Deepcool AK400

και θα δεις υπερδιπλασιασμό FPS σε σχέση με τον ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ 2400G.

φρόντισε επίσης την καλή ροή άερα στο κουτί σου και πρόσθεσε fans αν χρειάζεται

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε οθόνη πρώτα !

Με την κάρτα που έχεις και με 27αρα οθόνη qhd, δεν θα έχει θέμα ο 2400g στο gaming... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Dimitriss1914 είπε

Θα έλεγα πρώτα να λύσεις τα προβλήματα θερμοκρασίας και μετά να προχωρήσεις σε αναβάθμιση.

Υ.γ Πάντως εάν πας τελικά σε 5x00 πιθανότατα θα χρειαστείς και αναβάθμιση του bios της μητρικης.Με αυτό ίσως στρώσει και το πρόβλημα της ram(δεν είναι το ιδανικό σενάριο να έχεις 4 dimm με διαφορετικές συχνότητες/χρονισμός αλλά αφού τις έχεις δεν χάνεις να δοκιμάσεις)

Υ.γ2 Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που έχεις cpu με ενσωματωμένη gpu η απλά τον πήρες και κάποια στιγμή προσθέσεις την 960?

Υ.γ3 nvme είναι τα τσιπάκια μνήμης αποθήκευσης, εξέλιξη -ας πουμε- τον SSD.Ειναι ~5 φορές πιο γρήγοροι (στην δική σου περίπτωση) από τους sata.

Και μιας και βλέπω 120αρη και 16ram δεν θα τανε κακή ιδέα να βάζες κανένα 500αρη με ~35ευρω.

Ειδικα εφόσων αναφέρεις Photoshop που χρειάζετε και scratch disk.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dimitriss1914 είπε

Εγω θα ελεγα να πας σε εναν μεταχειρισμενο 5600 η 5600X, γυρω στο κατοσταρικο πανε αυτοι.

Ο 2400G θα πουληθει ευκολα θεωρω, οντας apu.

Σιγουρα πρωτα κανε bios update και καθαρισε σκονες και βαλε καλη αλοιφη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αφού έχεις την 960 κάρτα γραφικών πρέπει να αναβαθμίσεις CPU

Ryzen 5700x

και θα δεις υπερδιπλασιασμό FPS σε σχέση με τον ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ 2400G.

Ναι ο 2400 είναι σχετικά αργος, αλλά με την 960 δεν υπάρχει περίπτωση να δει υπερδιπλασιασμό.Την τερματίζει ο 2400 σε 2κ ήδη.Μια χαρά κάρτα ήταν όταν βγήκε αλλά πλέον μέτρα ~9ετια(?).

Edit Διάβασα 27αρα στο πρώτο ποστ και υπέθεσα 2κ, αλλά είναι fhd.Και πάλι διπλασιασμό με τίποτα..

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, @topos είπε

Ναι ο 2400 είναι σχετικά αργος, αλλά με την 960 δεν υπάρχει περίπτωση να δει υπερδιπλασιασμό.Την τερματίζει ο 2400 σε 2κ ήδη.Μια χαρά κάρτα ήταν όταν βγήκε αλλά πλέον μέτρα ~9ετια(?).

Οι drivers είναι "έξυπνοι" και αξιοποιούν περισσότερο την CPU όταν είναι "γρήγορη" , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2χ τα average FPS και τουλαχιστον 3χ τα low fps γιατί ο 2400g τρέχει χειρότερα από σημερινό celeron

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Οι drivers είναι "έξυπνοι" και αξιοποιούν περισσότερο την CPU όταν είναι "γρήγορη" , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2χ τα average FPS και τουλαχιστον 3χ τα low fps

x10 πιστεύω θα είναι η αύξηση... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Οι drivers είναι "έξυπνοι" και αξιοποιούν περισσότερο την CPU όταν είναι "γρήγορη" , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2χ τα average FPS και τουλαχιστον 3χ τα low fps γιατί ο 2400g τρέχει χειρότερα από σημερινό celeron

Όσο έξυπνοι και εάν είναι, την 960 δεν μπορούν να την κάνουν ταχύτερη.Εαν είχε καμία 6700+ ίσως και να έβλεπε διπλασιασμό σε fhd.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, @topos είπε

Όσο έξυπνοι και εάν είναι, την 960 δεν μπορούν να την κάνουν ταχύτερη.Εαν είχε καμία 6700+ ίσως και να έβλεπε διπλασιασμό σε fhd.

δεν λέω μαγικά να γίνει η 960 γρηγορόρτερη , λέω ότι μοιράζουν "δουλειές" και στην cpu αν δουν ότι είναι γρήγορη και "ξαλαφραίνουν" την gpu 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Θα πάω στον 5600(x) , θα προσθέσω 2 ίδιες ram με αυτές που έχω μέσα τώρα και θα πάρω και 500αρι nvme. Από ο,τι βλέπω πάει συνολικά γύρω στο 200αρι, πολύ καλά. Μελλοντικά πιθανότατα να αλλάξω και τη GPU. Όσο προς τις απορίες, πρώτα είχα τον 2400g και μετά πρόσθεσα GPU. Η οθόνη είναι απλή δεν είναι 4Κ, και η δεύτερη θα προστεθεί άμεσα. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, @topos είπε

Θα εχει μεγαλη αυξηση στα Lows. Αυτο ειναι και το πιο σημαντικο.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dimitriss1914 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Θα πάω στον 5600(x) , θα προσθέσω 2 ίδιες ram με αυτές που έχω μέσα τώρα και θα πάρω και 500αρι nvme. Από ο,τι βλέπω πάει συνολικά γύρω στο 200αρι, πολύ καλά. Μελλοντικά πιθανότατα να αλλάξω και τη GPU. Όσο προς τις απορίες, πρώτα είχα τον 2400g και μετά πρόσθεσα GPU. Η οθόνη είναι απλή δεν είναι 4Κ, και η δεύτερη θα προστεθεί άμεσα. 

Πάρε τον Χ , όχι τον απλό. Είναι σημαντικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...