Pitoo Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, Έχω μια απορία σχετικά με τις πρίζες σούκο και τα προστατευτικά που βάζουμε για τα παιδιά. Έχω έναν μπόμπιρα 11 μηνών και αλωνίζει το σπίτι πλέον και έχω αγοράσει προστατευτικά από τα Jumbo για ολες τις πριζες στις οποιες φτανει. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής, ενώ τα προστατευτικά κλείνουν κανονικά τις εισόδους της πρίζας, αφήνουν εκτεθειμένα τα 2 σιδεράκια της γείωσης στο πάνω και κάτω μέρος, αυτά τα 2 σιδεράκια δεν είναι επικίνδυνα αν τα ακουμπήσει κάποιος? Παραθέτω 2 φωτογραφίες για να καταλάβετε λίγο καλύτερα για τι μιλάω. Παρακαλώ να απαντήσει κάποιος με γνώσεις στα ηλεκτρολογικά μιας και το θέμα είναι σοβαρό.
maqqis Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Τα σιδεράκια όπως είπες είναι η γείωση οπότε αν έχει γίνει σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση τότε δέν υπάρχει κίνδυνος 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος. Η μόνη περίπτωση θα ήταν να έχει γίνει λάθος συνδεσμολογία μέσα στην πρίζα αλλά αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο, και πιθανότατα θα σε είχε ήδη χτυπήσει το ρεύμα προ πολλού αν ήταν έτσι. Αν θέλεις να σου φύγει η ιδέα πάρε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και βάλτο να δεις ότι δεν βγάζει ρεύμα 1
Pitoo Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος. Η μόνη περίπτωση θα ήταν να έχει γίνει λάθος συνδεσμολογία μέσα στην πρίζα αλλά αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο, και πιθανότατα θα σε είχε ήδη χτυπήσει το ρεύμα προ πολλού αν ήταν έτσι. Αν θέλεις να σου φύγει η ιδέα πάρε ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και βάλτο να δεις ότι δεν βγάζει ρεύμα Δεν έχω αυτή τη στιγμή δοκιμαστικό κατσαβίδι θα πάρω αύριο, άρα θα ακουμπάω ένα ένα τα σιδεράκια της γείωσης και θα πρέπει να μην δίνουν ρεύμα αν κατάλαβα καλά. Το σπίτι γενικά είναι παλιό όποτε όλο και κάτι ίσως πηγαίνει λάθος για αυτό καλό είναι να κάνω έναν έλεγχο.
basilis_k6 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Pitoo είπε Δεν έχω αυτή τη στιγμή δοκιμαστικό κατσαβίδι θα πάρω αύριο, άρα θα ακουμπάω ένα ένα τα σιδεράκια της γείωσης και θα πρέπει να μην δίνουν ρεύμα αν κατάλαβα καλά. Το σπίτι γενικά είναι παλιό όποτε όλο και κάτι ίσως πηγαίνει λάθος για αυτό καλό είναι να κάνω έναν έλεγχο. 99,9999% δεν θα παθεις τιποτα γιατι ειναι γείωση. αλλα 99% η γείωση αυτη ειναι της πλακας οπως στα περισσότερα παλια σπιτια. πιο πολύ κυνδινέυεις απο τις συσκευες που δεν εχουν σουκο οπως οι τηλεοράσεις, τα φωτιστικα γραφείου/κομοδινου η τα αντικουνουπικα. τα χερια των παιδιων χωράνε αναμεσα σε βυσμα και πριζα ακομη και με μισοτραβηγμένο το βυσμα.
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, Pitoo είπε άρα θα ακουμπάω ένα ένα τα σιδεράκια της γείωσης και θα πρέπει να μην δίνουν ρεύμα αν κατάλαβα καλά Ναι. Θα το βάλεις και μέσα στις τρύπες της πρίζας να βρεις την φάση ώστε να καταλάβεις πως δουλεύει. Όταν ακουμπάς αγωγό με ρεύμα θα ανάβει το φως
spooker Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ναι. Θα το βάλεις και μέσα στις τρύπες της πρίζας να βρεις την φάση ώστε να καταλάβεις πως δουλεύει. Όταν ακουμπάς αγωγό με ρεύμα θα ανάβει το φως Είναι τραγικό που δεν μαθαίνουν στο σχολείο πως χρησιμοποιείται ένα δοκιμαστικό. Θα είχαν αποφευχθεί κάμποσα ατυχήματα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από spooker 1 1
vagos789 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Κανονικα αν εχει γινει σωστα μια εγκατασταση ουτε καν μια αδεια πριζα δεν θα πρεπε να ειναι προβλημα γιατι εχει ρελε για προστασια ηλεκτροπληξιας Βεβαιως δεν το ρισκαρεις σε καμια περιπτωση,βαζεις τα προστατευτικα στη πριζα
andreas1gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Pitoo είπε αυτά τα 2 σιδεράκια δεν είναι επικίνδυνα αν τα ακουμπήσει κάποιος? Είναι τόσο επικίνδυνα, όσο το να ακουμπήσει ο μπόμπιρας την Γη... Επίσης βάλε ρελέ διαφυγής στον πίνακα σου (αν δεν έχεις). Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από andreas1gr
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, Pitoo είπε Καλησπέρα, Έχω μια απορία σχετικά με τις πρίζες σούκο και τα προστατευτικά που βάζουμε για τα παιδιά. Έχω έναν μπόμπιρα 11 μηνών και αλωνίζει το σπίτι πλέον και έχω αγοράσει προστατευτικά από τα Jumbo για ολες τις πριζες στις οποιες φτανει. Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής, ενώ τα προστατευτικά κλείνουν κανονικά τις εισόδους της πρίζας, αφήνουν εκτεθειμένα τα 2 σιδεράκια της γείωσης στο πάνω και κάτω μέρος, αυτά τα 2 σιδεράκια δεν είναι επικίνδυνα αν τα ακουμπήσει κάποιος? Παραθέτω 2 φωτογραφίες για να καταλάβετε λίγο καλύτερα για τι μιλάω. Παρακαλώ να απαντήσει κάποιος με γνώσεις στα ηλεκτρολογικά μιας και το θέμα είναι σοβαρό. Δηλαδή είσαι Χ ετών και ποτέ δεν έχεις ακουμπήσει τα σιδεράκια μιας πρίζας;Θεωρείς ότι αν ήταν επικίνδυνα θα ήταν τόσο εκτεθειμένα; 1
Pitoo Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Στις 16/5/2023 στις 10:19 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Δηλαδή είσαι Χ ετών και ποτέ δεν έχεις ακουμπήσει τα σιδεράκια μιας πρίζας;Θεωρείς ότι αν ήταν επικίνδυνα θα ήταν τόσο εκτεθειμένα; Όχι φίλε σορρυ, είχα καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ. Μια ιδέα περί γείωσης την έχω απλά το σπίτι είναι λίγο παλιό του 90 και έχει τύχει να βάλω πολυπριζο στην πρίζα και να μου ανάβει λαμπάκι "not grounded". Πάνω σε αυτή την βάση σκέφτηκα ότι ίσως κάτι έχει συνδεθεί λάθος. Τέλος πάντων ευχαριστώ όλους τους παραπάνω για τις χρήσιμες απαντήσεις καθώς και τον φίλο που του φαίνεται περίεργο που ο κόσμος δεν βάζει τα δάχτυλα του στην πρίζα να δει τι γίνεται. 2 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 27 λεπτά πριν, Pitoo είπε Όχι φίλε σορρυ, είχα καλύτερα πράγματα να ασχοληθώ. Μια ιδέα περί γείωσης την έχω απλά το σπίτι είναι λίγο παλιό του 90 και έχει τύχει να βάλω πολυπριζο στην πρίζα και να μου ανάβει λαμπάκι "not grounded". Πάνω σε αυτή την βάση σκέφτηκα ότι ίσως κάτι έχει συνδεθεί λάθος. Τέλος πάντων ευχαριστώ όλους τους παραπάνω για τις χρήσιμες απαντήσεις καθώς και τον φίλο που του φαίνεται περίεργο που ο κόσμος δεν βάζει τα δάχτυλα του στην πρίζα να δει τι γίνεται. not grounded? πως το μετρησε αυτο? παλιο του 90 δεν ειναι αλλα ενας ηλεκτρολογος δεν θα ηταν κακο να το δει. αλλαξε και ενα ρελεδακι, αξιζει τον κοπο.
nikos121 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 16/5/2023 στις 10:19 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Δηλαδή είσαι Χ ετών και ποτέ δεν έχεις ακουμπήσει τα σιδεράκια μιας πρίζας;Θεωρείς ότι αν ήταν επικίνδυνα θα ήταν τόσο εκτεθειμένα; Εγω ειμαι 39 και επισης δεν εχω ακουμπησει τα σιδερακια μιας πριζας. Δε ξερω θα ρωτησω και τον πατερα μου που ειναι 75. Βασικα παω να τα ακουμπησω τωρα να δω. Καλα απορω με τι ασχολιομουνα 39 χρονια Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από nikos121 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, nikos121 είπε Εγω ειμαι 39 και επισης δεν εχω ακουμπησει τα σιδερακια μιας πριζας. Δε ξερω θα ρωτησω και τον πατερα μου που ειναι 75. Βασικα παω να τα ακουμπησω τωρα να δω. Καλα απορω με τι ασχολιομουνα 39 χρονια Ακούμπησε τα,δεν θα πάθεις τίποτα.
The_Judas Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εφόσον είναι σοβαρό το ζήτημα, φέρνεις ηλεκτρολόγο να σου ελέγξει πρίζες και ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Θα ελέγξει αν υπάρχουν γειώσεις και ρελέ διαρροής για να είσαι ήσυχος. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από The_Judas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα