nick_gr2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Είμαι σε αναζήτηση του καταλληλότερου φυτού για να δημιουργήσει φράχτη με τα εξής χαρακτηριστικά (με σειρά προτεραιότητας): Συμπαγής ώστε να παρέχει μια υποτυπώδη προστασία. Ζητούμενο ύψος ~1 με 1.5 m. Γρήγορα αναπτυσσόμενος. Ανθεκτικός με minimum απαιτήσεις ποτίσματος / περιποίησης. Περιοχή Ανατολική Θεσσαλονίκη - Θέρμη. Το χώμα είναι κάποια μίξη κοκκινοχώματος. Υπάρχουν ήδη κάποια Viburnum tinus, κάποιοι πυράκανθοι και κάποια δενδρολίβανα τα οποία επιβιώνουν για χρόνια χωρίς καμία φροντίδα. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
maqqis Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 αμπελόψη ( παρθενοκισσός ) όχι πολυ συμπαγές, γρήγοροτατο στην ανάπτυξη, ανθεκτικότατο αλλα φυλλοβόλο. Αυτή την εποχή αν βρείς και κόψεις ένα κλαδί και το φυτέψεις σε χώμα πιάνει πανεύκολα. 1
nick_gr2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, hp8 είπε ψάξε για Αγγελική - Πικροδάφνη - Πυξάρι- Φωτίνια H Αγγελική έχω αλλού και δεν θέλω άλλες. Η πικροδάφνες δεν είναι συμπαγείς. Το πυξάρι μου είπαν οτί αναπτύσσεται πολύ αργά. Η φωτίνια είναι μια λύση, αλλά και πάλι έχω κάποιους ενδοιασμούς ως προς την πυκνότητα. 25 λεπτά πριν, maqqis είπε αμπελόψη ( παρθενοκισσός ) όχι πολυ συμπαγές, γρήγοροτατο στην ανάπτυξη, ανθεκτικότατο αλλα φυλλοβόλο. Αυτή την εποχή αν βρείς και κόψεις ένα κλαδί και το φυτέψεις σε χώμα πιάνει πανεύκολα. Αναρριχόμενο δεν είναι αυτό; Δεν είναι συμπαγές και το φυλλοβόλο είναι πρόβλημα. 18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε λιγουστρο? Μου το πρότειναν, αλλά γιατί να μην προτιμήσω κάποια ποικιλλία από Βιβούρνο που θα δημιουργήσει πιο συμπαγή φράχτη; Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις!!!!
maqqis Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε H Αγγελική έχω αλλού και δεν θέλω άλλες. Η πικροδάφνες δεν είναι συμπαγείς. Το πυξάρι μου είπαν οτί αναπτύσσεται πολύ αργά. Η φωτίνια είναι μια λύση, αλλά και πάλι έχω κάποιους ενδοιασμούς ως προς την πυκνότητα. Αναρριχόμενο δεν είναι αυτό; Δεν είναι συμπαγές και το φυλλοβόλο είναι πρόβλημα. Μου το πρότειναν, αλλά γιατί να μην προτιμήσω κάποια ποικιλλία από Βιβούρνο που θα δημιουργήσει πιο συμπαγή φράχτη; Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις!!!! Η αμπελόψη είναι αναρριχόμενο τύπου κισσός. Δεν έχεις διευκρινίσει αν θές να κάνεις φράχτη με τα ίδια τα φυτά η να κάνεις φράχτη με φυτά (σε περίφραξη για παράδειγμα ). Αν θές να ντύσεις μια παλιά περίφραξη είναι άψογος ο παρθενοκισσός. Το χειμώνα που ρίχνει τα φύλλα δεν κινδυνέυει να πέσει και ο φράχτης ( άν έχετε και πολύ αέρα στη περιοχή ) 1
nick_gr2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 21 λεπτά πριν, maqqis είπε Η αμπελόψη είναι αναρριχόμενο τύπου κισσός. Δεν έχεις διευκρινίσει αν θές να κάνεις φράχτη με τα ίδια τα φυτά η να κάνεις φράχτη με φυτά (σε περίφραξη για παράδειγμα ). Αν θές να ντύσεις μια παλιά περίφραξη είναι άψογος ο παρθενοκισσός. Το χειμώνα που ρίχνει τα φύλλα δεν κινδυνέυει να πέσει και ο φράχτης ( άν έχετε και πολύ αέρα στη περιοχή ) Σωστά, δεν το διευκρίνισα. Περίφραξη εννοούσα. Παρεμπιπτόντως για τον κισσό που αναφέρεις, έχω δει σε γείτονα να έχει συνδυασμό βιβούρνα με κισσό και έχει γίνει αδιαπέραστο! 😃 1
giorgos_76 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Λέϋλαντ...για φράχτη αυτό συνηθίζεται και αναπτύσσεται ταχύτατα.. 1
marmagia Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 hour ago, basilis_k6 said: λιγουστρο? Βρωμάει ωστόσο όταν βρέχει 🤷🏻♀️ και μέχρι να στεγνώσει 18 minutes ago, giorgos_76 said: Λέϋλαντ...για φράχτη αυτό συνηθίζεται και αναπτύσσεται ταχύτατα.. Επίφοβο όμως σε ασθένειες 1
sstratos Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Σαν τις αγγελικές δεν έχει. Ιδίως μετά απο 2-3 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάποιος ανάμεσα απο αγγελική. Πυκνοί και σκληροί κορμοί και κλαδιά. 1
james01gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Δες το βιβουρνο. Έχει το πλεονέκτημα να είναι πυκνό από χαμηλά ενώ τα περισσότερα εάν θέλεις να τα ψηλώσεις, χαμηλά θα έχεις μόνο τα κλαδιά τους. Λογικά γύρω στα 2 χρόνια θα θέλει να κλείσει. Λιγουστρα θέλει και νερό, οι λεηλατες αρρωσταινουν αλλά σπάνε από χιόνια. Οι πυρακανθοι δεν γίνονται συμπαγείς. Από εκεί και πέρα πας σε κάποιοι φυτώριο να σου προτείνει κάτι. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από james01gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα