leonidas_fs Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δυστυχώς για τους υπόλοιπους providers (ευτυχώς για εμάς) η Cretaforce τους έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Απλά πήγαινε εκεί και μην το ξανασκεφτείς, τα παιδιά αξίζουν κάθε € που τους δίνουμε, και ελπίζω να βγάζουν πολλά €€ για να μείνουν για πάντα στην αγορά. 4
CyberCr33p Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, sportikus said: Γραφω απλα γιατι σημερα μου γυρισανε τα μυαλα Παλιος πελατης τις Multihosting με πολλες επιλογες σε πακετα hosting και μετα την εξαγορα απο το γνωστο παπακι πηγαμε απο τα 2,90 τον μηνα στα 4,90 τον μηνα. Clever Hosting που κοστίζει 2,90 ευρώ το μήνα δεν είναι βιώσιμο. Εάν υπολογίσεις το κόστος της υποδομής, της υποστήριξης, της διαχείρισης του λογαριασμού, τη φορολόγηση, και ενδεχόμενες προμήθειες κατά τις συναλλαγές, χωρίς να υπολογίσω το μερίδιο αυτού του πακέτου στα υπόλοιπα κόστη μιας επιχείρησης, με ένα τέτοιο πακέτο μπαίνουν μέσα. Ακόμα και 1MB χώρου που λέει ο λόγος να παρέχει ένα πακέτο hosting ή να το έχει αδρανές ο χρήστης μόνο και μόνο που υπάρχει ως πακέτο έχει ένα ελάχιστο κόστος. Σε forum του εξωτερικού που η θεματολογία του είναι το webhosting έχω διαβάσει πολλές φορές ανακοινώσεις για εξαγορές εταιριών από άλλες μεγαλύτερες εταιρίες όπου το σύνηθες είναι η μεγάλη εταιρία να κρατάει για ένα μικρό χρονικό διάστημα την μικρή εταιρία χωρίς αλλαγές στη λειτουργία της (μάλλον για να μην τρομάξουν οι πελάτες) και στη συνέχεια να μεταφέρει τους πελάτες στην μεγάλη εταιρία. Μόνο σε περιπτώσεις που η μικρή εταιρία έχει άψογη φήμη ή διαφορετικές υπηρεσίες που δεν ταιριάζουν στην μεγάλη εταιρία την αφήνουν όπως έχει. Απ' ότι βλέπω το multihosting.gr πλέον κάνει ανακατεύθυνση στο top.host , οπότε μήπως καταργούν το brand name multihosting και μεταφέρουν τα πακέτα στην υποδομή της top.host οπότε να ισχύουν πλέον οι τιμές της top.host; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από CyberCr33p
sportikus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Θα το δεχομουν το σεναριο αν δεν ειχε αυτο το 40% εκπτωση.Που σημαινει οτι σημερα που μιλαμε βγαινει η εταιρια.
CyberCr33p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 On 21/07/2023 at 18:52, sportikus said: Θα το δεχομουν το σεναριο αν δεν ειχε αυτο το 40% εκπτωση.Που σημαινει οτι σημερα που μιλαμε βγαινει η εταιρια. H συγκεκριμένη έκπτωση που βλέπεις στη σελίδα τους ισχύει για το πρώτο έτος για ετήσιο πακέτο όπου σε αναλογία μήνα κοστίζει 2,94 ευρώ + ΦΠΑ. Στη συνέχεια η ανανέωση για ετήσια συνδρομή σε αναλογία μήνα θα κοστίζει 4,90 ευρώ + ΦΠΑ. Και σε άλλες συνδρομητικές εταιρίες (όχι μόνο σε webhosting) συχνά δίνουν μια μεγάλη έκπτωση στην αρχή για να αυξηθούν οι νέοι πελάτες και στη συνέχεια ελπίζουν ότι θα τους κρατήσουν και για τα επόμενα έτη. Με το συγκεκριμένο πακέτο για το πρώτο έτος δεν βγάζουν κέρδος και στο λέω εγώ που ασχολούμαι επαγγελματικά με webhosting τα τελευταία 20 έτη και γνωρίζω πολύ καλά τα κόστη που έχει ένας webhost. Όταν από το επόμενο έτος αρχίσουν να χρεώνουν 4,90 ευρώ + ΦΠΑ σε μηνιαία αναλογία τότε θα βγάζουν ένα μικρό κέρδος με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος πελάτης δεν θα τους "απασχολήσει" πάνω από 1 ώρα μέσα στο έτος. Επίσης δες και τα .gr domains που τα χρεώνουν για νέες 2ετής καταχωρήσεις 5 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ η ΕΕΤΤ τους καταχωρητές τους χρεώνει 12,50 ευρώ (δεν υπάρχει ΦΠΑ), δηλαδή στην πρώτη 2ετία "μπαίνουν μέσα" 7,50 ευρώ. Στην ανανέωση βέβαια μετά από 2 έτη εάν παραμείνει ο πελάτης και ανανεώσει μαζί τους το domain θα τον χρεώσουν 26,60 ευρώ + ΦΠΑ, επομένως σε βάθος 4ετίας είναι πιθανό να έχουν "κέρδος" 6,60 ευρώ (χωρίς να υπολογίζω τα κόστη υποδομής, τεχνικής υποστήριξης, διαχείρισης, κλπ). Αυτό που έχω παρατηρήσει από τις αλλαγές καταχωρητή που γίνονται από αυτούς προς τα εμάς είναι ότι αρκετοί καταχωρούν νέα domains εκεί και στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε εμάς που έχουμε σταθερή χαμηλή τιμή για τις ανανεώσεις. Φαντάζομαι όπως μεταφέρουν νέα domains σε εμάς έτσι θα κάνουν και προς άλλους καταχωρητές που έχουν και αυτοί χαμηλές τιμές. Από την άλλη δεν μπορούμε να ξέρουμε τι στόχους έχει κάθε επιχείρηση. Δεν είναι σπάνιο κάποιες επιχειρήσεις να "χρηματοδοτούν" με κεφάλαια που τους παρέχουν οι μέτοχοι τους ή από κέρδη προηγούμενων ετών την αύξηση του πελατολογίου τους και σταδιακά όταν γιγαντωθούν να πουληθούν σε άλλη εταιρία που να αλλάξει τιμολογιακή πολιτική (δηλαδή να κάνουν αυξήσεις) και έτσι μια μη βιώσιμη σε βάθος χρόνου επιχείρηση στο μέλλον να την κάνουν βιώσιμη. 1
mindreader Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 https://top.host/el/contact-us Αυτο εδω, το εχουν αραγε καιρο ανηρτημενο; Μηπως απο καμια εποχη κορονοιου; Εχω στειλει ερωτημα εδω και 3 μερες, πηρα ticket αυτοματοποιημενο, απαντηση καμια... To δε 'chat', απλα δεν λειτουργει... Σουπερ δηλαδη...
kormos Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, mindreader είπε https://top.host/el/contact-us Αυτο εδω, το εχουν αραγε καιρο ανηρτημενο; Μηπως απο καμια εποχη κορονοιου; Εχω στειλει ερωτημα εδω και 3 μερες, πηρα ticket αυτοματοποιημενο, απαντηση καμια... To δε 'chat', απλα δεν λειτουργει... Σουπερ δηλαδη... Ότι πληρώνεις παίρνεις
stef157 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Στις 13/4/2024 στις 4:41 ΜΜ, mindreader είπε https://top.host/el/contact-us Αυτο εδω, το εχουν αραγε καιρο ανηρτημενο; Μηπως απο καμια εποχη κορονοιου; Εχω στειλει ερωτημα εδω και 3 μερες, πηρα ticket αυτοματοποιημενο, απαντηση καμια... To δε 'chat', απλα δεν λειτουργει... Σουπερ δηλαδη... Ήμουν σε εταιρία hosting που πουλήθηκε στην Top Host και δυστυχώς έζησα αναγκαστικά το πολύ κακό support τους. Εννοείτε ότι φεύγω σιγά σιγά. Αν θες καλό support CretaForce. Και με τον καιρό θα καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία η τιμή αλλά η υποστήριξη. 2
mindreader Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 40 minutes ago, stef157 said: Ήμουν σε εταιρία hosting που πουλήθηκε στην Top Host και δυστυχώς έζησα αναγκαστικά το πολύ κακό support τους. Εννοείτε ότι φεύγω σιγά σιγά. Αν θες καλό support CretaForce. Και με τον καιρό θα καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία η τιμή αλλά η υποστήριξη. To θεμα υποστηριξη, ειδικα στο hosting, με προβληματιζει πολυ... Δεν ειμαι στην tophost συγκεκριμενα για τη χαμηλη τιμη, αλλα γιατι μου τη συστησε φιλος του χωρου, που κατασκευαζε και συντηρουσε σελιδες....αρα, ηξερε την αγορα καλα... Και για να ειμαι ειλικρινης, μετα τις δραματικες στιγμες που εζησα τα τελευταια χρονια (πριν το 2017) με την forthnet/nova, η tophost μου φανηκε κοσμογονια...ημουν στη λιθινη εποχη και περασα στη συγχρονη... οποιος εζησε forthnet ξερει....ηταν καλη πολυ παλια (πριν το 2010), εγινη κακιστη μετα... Αλλα αυτο που καταλαβαινει κανεις, ειναι οτι ολα αυτα ειναι δυναμικα και αλλαζουν. Γιατι κι εγω ειδα μια καλυτερη tophost οταν πρωτοπηγα (2017), και μια χειροτερευση οταν την αγορασε η enartia... Αρα θελω να πω, οι καλοι του χτες, ισως δεν ειναι οι καλοι του σημερα....κι αυτοι που ειναι καλοι σημερα, αυριο αλλαζουν καποια πραγματα και γινονται χειροτεροι απο αλλους...
stef157 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 10 λεπτά πριν, mindreader είπε To θεμα υποστηριξη, ειδικα στο hosting, με προβληματιζει πολυ... Δεν ειμαι στην tophost συγκεκριμενα για τη χαμηλη τιμη, αλλα γιατι μου τη συστησε φιλος του χωρου, που κατασκευαζε και συντηρουσε σελιδες....αρα, ηξερε την αγορα καλα... Και για να ειμαι ειλικρινης, μετα τις δραματικες στιγμες που εζησα τα τελευταια χρονια (πριν το 2017) με την forthnet/nova, η tophost μου φανηκε κοσμογονια...ημουν στη λιθινη εποχη και περασα στη συγχρονη... οποιος εζησε forthnet ξερει....ηταν καλη πολυ παλια (πριν το 2010), εγινη κακιστη μετα... Αλλα αυτο που καταλαβαινει κανεις, ειναι οτι ολα αυτα ειναι δυναμικα και αλλαζουν. Γιατι κι εγω ειδα μια καλυτερη tophost οταν πρωτοπηγα (2017), και μια χειροτερευση οταν την αγορασε η enartia... Αρα θελω να πω, οι καλοι του χτες, ισως δεν ειναι οι καλοι του σημερα....κι αυτοι που ειναι καλοι σημερα, αυριο αλλαζουν καποια πραγματα και γινονται χειροτεροι απο αλλους... Σε προηγούμενη εργασία μου, μας είχε έρθει πελάτης με τουλάχιστον 100 domains και hosting από το papaki λόγο κακού support. Και αυτό έγινε το 2015. Όσο μεγαλώνει μια εταιρία τόσο "γραφειοκρατικά" λειτουργεί. Δυστυχώς η συγκεκριμένη εταιρία μεγαλώνει μη αναλογικά. Περισσότεροι πελάτες αλλά όχι και περισσότερο προσωπικό. Προσωπικά προτιμώ να επιλέξω μια μικρότερη εταιρία που θα έχεις και προσωπική επαφή και ξέρεις με ποιόν μιλάς, παρά με μεγάλη εταιρία, που κάθε φορά απαντάει άλλος και δεν βγάζεις άκρη. 2
mindreader Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 2 hours ago, stef157 said: Σε προηγούμενη εργασία μου, μας είχε έρθει πελάτης με τουλάχιστον 100 domains και hosting από το papaki λόγο κακού support. Και αυτό έγινε το 2015. Όσο μεγαλώνει μια εταιρία τόσο "γραφειοκρατικά" λειτουργεί. Δυστυχώς η συγκεκριμένη εταιρία μεγαλώνει μη αναλογικά. Περισσότεροι πελάτες αλλά όχι και περισσότερο προσωπικό. Προσωπικά προτιμώ να επιλέξω μια μικρότερη εταιρία που θα έχεις και προσωπική επαφή και ξέρεις με ποιόν μιλάς, παρά με μεγάλη εταιρία, που κάθε φορά απαντάει άλλος και δεν βγάζεις άκρη. Σε αυτο το συμπερασμα καταληγω κι εγω. Η 'μεγενθυση' μιας εταιριας, ειναι παντα μια τεραστια προκληση. Διαβαζα παλια αρθρο του Γεραρδου που ειχε πρωτοιδρυσει το Πλασιο στη Στουρναρη, για το ποσο δυσκολο ηταν να λειτουργησεις σωστα δικτυο υποκαταστηματων... 1
CyberCr33p Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 Δημοσ. 15 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Πιστεύω ότι τα κύρια στοιχεία για τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μιας επιχείρησης είναι το πόσο αφοσιωμένη είναι στο προϊόν της και πόσο σέβεται τους συνεργάτες της, τους πελάτες της, και το προσωπικό της. Αν μια εταιρία ενδιαφέρεται για το προϊόν της, θα βρει τρόπους να εξελιχθεί ακόμα και καθώς μεγαλώνει, όπως προσφέροντας μισθούς μεγαλύτερους σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και έξτρα παροχές για να κρατήσει το προσωπικό της, προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό πριν παραστεί η ανάγκη, και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες της όπου είναι δυνατόν. Ωστόσο, όταν γίνονται εξαγορές από νέους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος, ειδικά όταν υπάρχουν μέτοχοι που θέλουν γρήγορα τα χρήματα τους πίσω, συνήθως η ποιότητα αρχίζει να υποχωρεί. Παρακολουθώντας την αγορά του hosting και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εχω διαπιστώσει ότι μετά τις εξαγορές, αρχικά οι αλλαγές δεν είναι αισθητές για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο, αλλά στη συνέχεια ανακοινώνονται αυξήσεις τιμών και η ποιότητα της υπηρεσίας σταδιακά μειώνεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχω συναντήσει καμία περίπτωση όπου η κατάσταση να βελτιώθηκε μετά από μια εξαγορά. 4 hours ago, mindreader said: Και για να ειμαι ειλικρινης, μετα τις δραματικες στιγμες που εζησα τα τελευταια χρονια (πριν το 2017) με την forthnet/nova, η tophost μου φανηκε κοσμογονια...ημουν στη λιθινη εποχη και περασα στη συγχρονη... οποιος εζησε forthnet ξερει....ηταν καλη πολυ παλια (πριν το 2010), εγινη κακιστη μετα... Παλαιότερα, οι πάροχοι internet (ISP) εστίαζαν κυρίως στην προσφορά συνδέσεων internet. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες όπως web-hosting και e-mail hosting, ενώ σήμερα προσφέρουν ακόμα και εντελώς ξένες για το αντικείμενο τους υπηρεσίες, όπως την πώληση ρεύματος και ασφαλιστικών καλύψεων. Όσον αφορά το web-hosting, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το shared hosting, τα managed και unmanaged VPS, managed και unmanaged dedicated servers, colocation, managed wordpress hosting, κλπ. Αυτές οι υπηρεσίες υλοποιούνται με διάφορες τεχνολογίες, ενσωματώνοντας διαφορετικές διανομές Linux, Windows, βάσεις δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, κλπ. Κανείς system administrator / technical support δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα. Μια επιχείρηση που επιχειρεί να προσφέρει "τα πάντα" σε θέματα hosting, ειδικά όταν το hosting αποτελεί μια από τις δευτερεύουσες δραστηριότητές της, είναι αδύνατον να εξειδικευτεί σε όλα. Θυμάμαι τον Μποτρίνι στο "Εφιάλτης στη κουζίνα" να συμβουλεύει τα εστιατόρια που είχαν τα πάντα όλα (κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά) μέσα στον κατάλογο τους να εστιάσουν σε ειδικευμένα πιάτα και να περιορίζουν τον αριθμό των διαφορετικών επιλογών, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια σαφή ταυτότητα και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των πελατών τους. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2024 από CyberCr33p 1
killer76 Δημοσ. 16 Απριλίου 2024 Δημοσ. 16 Απριλίου 2024 Έχω αρκετά χρόνια 4 χώρoυς στην @MediaHost και συγκεκριμένα αυτά τα πακέτα. Απίστευτη σταθερότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία και πολύ γρήγορο support! Υ.Γ. Για top.host κλπ που αναφέρθηκε πιο πάνω, πιστεύω οτι η enartia έχει χάσει την μπάλα και στην top.host και στο papaki. Όλο προβλήματα και μηδενικό support. Αρχίζει να μοιάζει με εγκαταλελειμμένο project. 1
stef157 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 21 ώρες πριν, killer76 είπε Έχω αρκετά χρόνια 4 χώρoυς στην @MediaHost και συγκεκριμένα αυτά τα πακέτα. Απίστευτη σταθερότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία και πολύ γρήγορο support! Υ.Γ. Για top.host κλπ που αναφέρθηκε πιο πάνω, πιστεύω οτι η enartia έχει χάσει την μπάλα και στην top.host και στο papaki. Όλο προβλήματα και μηδενικό support. Αρχίζει να μοιάζει με εγκαταλελειμμένο project. Προσωπικά όταν βλέπω την λέξη "Απεριόριστα" τρέχω μακριά. Οι παλιοί θυμόμαστε που κάποτε κάποιοι πωλούσαν απεριόριστο χώρο και πλέον έχουν κλείσει. 1
konet Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 50 λεπτά πριν, stef157 είπε Προσωπικά όταν βλέπω την λέξη "Απεριόριστα" τρέχω μακριά. Οι παλιοί θυμόμαστε που κάποτε κάποιοι πωλούσαν απεριόριστο χώρο και πλέον έχουν κλείσει. Κοίτα. Στην προκειμένη περίπτωση το "Απεριόριστα sites" δεν κρύβει κάτι ύπουλο όπως σε άλλες. Είναι από τις πιο "ξεκάθαρες περιπτώσεις". Σου λέει ότι σου δίνει τα resources (1 CPU, 2GB RAM, 25MB/s IO), σου δίνει το disk space (20GB NVMe) και από εκεί και πέρα, λογικά σκεπτόμενοι, πρέπει να σου δίνει 1 cPanel account με απεριόριστα addons. Αν ο οποιοσδήποτε καταφέρει να κάνει πάνω από 2-3 μικρά wordpress sites με concurrent 2-3 επισκέπτες να λειτουργούν ταυτόχρονα με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι να του βγάλουμε το καπέλο 😁 Ο λίγο "άσχετος" δελεάζεται από το "απεριόριστα". Ο λίγος "σχετικός" βλέπει αυτά που προανέφερα. Άλλη χρήση της έννοιας "Απεριόριστα" που δεν είναι μεμπτή ή ύπουλη, είναι για παράδειγμα το "Απεριόριστα Parked Domains" που έχουμε στη σελίδα μας. Σημαίνει πρακτικά απεριόριστα Redirections γιατί δεν μας κοστίζουν τίποτα. Κατά παρόμοιο τρόπο και οι συνάδελφοι από την εταιρεία λένε "απεριόριστα sites" σε 1 account γιατί δεν τους στοιχίζει τίποτα να στα δώσουν (οι χρεώσεις του cPanel είναι ανά account). Το επίφοβο είναι όταν σου λέει "τα πάντα απεριόριστα" ή ακόμα χειρότερα δεν σου λέει τα resources ούτε μέσα στη σελίδα ούτε στους Όρους Χρήσης - Πολιτική Ορθής Χρήσης! Εκεί τα μαζεύεις και φεύγεις όπως είσαι, όπως πολύ σωστά είπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα