Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 minutes ago, gate6 said:

Εχω 1000 ευρω στη Πειραιως τα βγαζω και τα βαζω στην Alpha Bank , τα βγαζω και τα βαζω στη Citibank, τα βγαζω απο εκει και τα βαζω στην Attica Bank, τα βγαζω και εν τελει τα αφηνω στη Eurobank....η εφορια τι θα μου πει οτι εχω εισοδημα 5000 χιλιαρικα και ειχα δηλωσει 1000 ευρω?

Μερικοί από αυτούς που έχουν γράψει στο συγκεκριμένο θέμα έτσι νομίζουν.

• Like 2
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OFFTOPIC (ίσως και όχι)

Φιλικά πάντα, θα πρότεινα να αφαιρέσεις από τις 2 δημοσιεύσεις σου τα συγκεκριμένα screenshots που δείχνουν και το προσωπικό σου email, ειδικά εάν αυτό είναι δηλωμένο και στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας ή/και στην εφορία. 

Γιατί πρέπει να γίνει δημοσίως η "σύνδεση" ότι ο Κοσμάς123 έχει το συγκεκριμένο email και μάλιστα έχει κάνει και αυτές τις κινήσεις τις συγκεκριμένες ημερομηνίες? 

Πείτε με υπερβολικό αλλά ποιός ο λόγος να εμφανίζουμε τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες δημοσίως.  

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rus είπε

τα λεφτα τα σηκωνε μετρητα ή σε επιταγη?

Έχει σημασία;;;

Αν εγώ σηκώσω πχ σε μετρητά ή επιταγή 200.000 και καταθέσω μετά από μια ώρα σε άλλη τράπεζα 200.000 πιο είναι το πρόβλημα;

Τα χρήματα παραμένουν 200.000 ευρώ…

Δεν αυξήθηκαν μαγικά και έγιναν 400.000

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Έχει σημασία;;;

Αν εγώ σηκώσω πχ σε μετρητά ή επιταγή 200.000 και καταθέσω μετά από μια ώρα σε άλλη τράπεζα 200.000 πιο είναι το πρόβλημα;

Τα χρήματα παραμένουν 200.000 ευρώ…

Δεν αυξήθηκαν μαγικά και έγιναν 400.000

Τεραστια. Μόνο με την επιταγη μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι χρημα που πηγες απο τη μια τραπεζα στην αλλη και οχι νεο/μαυρο χρημα🙂

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Τεραστια. Μόνο με την επιταγη μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι χρημα που πηγες απο τη μια τραπεζα στην αλλη και οχι νεο/μαυρο χρημα🙂

Τώρα σοβαρολογείς με αυτό;;;

Ξέρεις τι είναι το «μαύρο χρήμα» ή απλά κάτι άκουσες και φαντάστηκες διάφορα;;;

Φίλε μου το «μαύρο χρήμα» είναι εισόδημα το οποίο δεν φορολογήθηκε για την απόκτηση του…

Δηλαδή εσύ πχ δηλώνεις 5000 ευρώ εισόδημα αλλά βρίσκουν στην τράπεζα να έχεις 1 εκατομμύριο!

Αν εσύ πούλησες μερικά οικόπεδα και εισέπραξες 1 εκατομμύριο το οποίο δήλωσες δεν τρέχει κανένα θέμα…

Αν όμως εσύ δεν πούλησες και παρόλα αυτά έχεις 1 εκατομμύριο τότε αυτό αποτελεί μαύρο χρήμα…

Το να έχεις 200.000 νόμιμα χρήματα τα οποία έκανες ανάληψη και την επόμενη στιγμή τα κατέθεσες σε άλλο λογαριασμό ΔΕΝ τα μετατρέπει σε μαύρο χρήμα…

Ούτε η συγκεκριμένη συναλλαγή είναι «πλυντήριο»…

Τα 200.000 παραμένουν σε κάθε περίπτωση 200.000 και δεν μετατρέπονται σε 400.000

Εσύ στο ΣΔΟΕ πρεπει να πας να εργαστείς… έχεις πιάσει το γραφειοκρατικό του πνεύμα…

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τώρα σοβαρολογείς με αυτό;;;

Ξέρεις τι είναι το «μαύρο χρήμα» ή απλά κάτι άκουσες και φαντάστηκες διάφορα;;;..............

Ενταξει, "μαυρο" εννοουμε αδικαιολογητο. Αυτο που θελεις να κρυψεις. Την ουσια αυτου που ειπα φανταζομαι τη καταλαβες. Ειναι αλλο να καταθεσεις χρημα σε μια τραπεζα ως μετρητα και αλλο να το φερεις με επιταγη.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gate6 είπε

Εχω 1000 ευρω στη Πειραιως τα βγαζω και τα βαζω στην Alpha Bank , τα βγαζω και τα βαζω στη Citibank, τα βγαζω απο εκει και τα βαζω στην Attica Bank, τα βγαζω και εν τελει τα αφηνω στη Eurobank....η εφορια τι θα μου πει οτι εχω εισοδημα 5000 χιλιαρικα και ειχα δηλωσει 1000 ευρω?

Δε το ειδα νωριτερα και ποσταρα ενα παρομοιο παραδειγμα......οντως εχει συμβει τελικα τετοιο σκηνικο?

Εγώ το είχα παρακολουθήσει στην εκπομπή του Παπαδάκη στον Αντ1…

Τον είχαν αγανακτήσει τον άνθρωπο…

Τι και αν τους εξηγούσε το αυτονόητο……

Οπότε αναγκάστηκε να βγει στα κανάλια και να τους κράξει…

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

Ειπαμε, αν δουλευε αυτo τοτε θα κρυβαν ολοι ετσι το μαυρο χρημα τους. Εβγαλες 1000 απο τη Πειραιως και τα εβαλες στην Alpha λες, και που ξερω εγω οτι τα 1000 που εβγαλες δε τα κρατησες στο μπαουλο και δεν κατεθεσες αλλο/νεο χρημα στην Citibank?

Δεν μας ενδιαφέρει αν κατέθεσε νέο χρήμα. Και στις 2 περιπτώσεις ο φιλός είχε 1000 ευρω εντός του τραπεζικού συστήματος (για τα οποία υποτίθεται οτι έχει εκλεχθεί, φορολογηθεί). 
Αν κάνει ανάληψη 1000, τα κρυψει στο μπαούλο, και κάνει κατάθεση 1000 μαυρα που είχε κάτω απο το στρωμα, δεν θα ξεπληθούν 1000 ευρώ μαυρα επειδή τα έβαλε στην τραπέζα. 1000 μαυρα είχε, 1000 μαυρα έχει. Το μόνο που άλλαξε ειναι οτι τα έχει στο μπαούλο αντί για κάτω απο το στρώμα. Αν ήθελε απλα το έκανε και μόνος του χωρίς την τράπεζα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

αλλο να καταθεσεις χρημα σε μια τραπεζα ως μετρητα και αλλο να το φερεις με επιταγη.

Δεν υπάρχει θέμα σε αυτό, αρκεί από τα εισοδήματά σου να δικαιολογείται. Το πρόβλημα είναι να φαίνονται καταθέσεις και κινήσεις, που από τα εισοδήματά σου, δεν δικαιολογούνται. Η κατοχή μετρητών προς το παρόν, δεν απαγορεύεται, ούτε η κατάθεση στο τραπεζικό σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν υπάρχει θέμα σε αυτό, αρκεί από τα εισοδήματά σου να δικαιολογείται. Το πρόβλημα είναι να φαίνονται καταθέσεις και κινήσεις, που από τα εισοδήματά σου, δεν δικαιολογούνται. Η κατοχή μετρητών προς το παρόν, δεν απαγορεύεται, ούτε η κατάθεση στο τραπεζικό σύστημα.

Σαφως, αλλα εδω μιλουμε για καποιον που ειχε 200χιλ. και εκανε καταθεσεις ενος εκατομμυριου προσελκυοντας το ενδιαφερον της εφοριας. Οταν καταθεσεις το χρημα με επιταγη φαινεται οτι προερχεται απο τραπεζα, οταν το καταθεσεις με μετρητα ο εφορας θεωρει οτι προεχεται απο το μυστικο σεντουκι σου.

33 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Δεν μας ενδιαφέρει αν κατέθεσε νέο χρήμα. Και στις 2 περιπτώσεις ο φιλός είχε 1000 ευρω εντός του τραπεζικού συστήματος (για τα οποία υποτίθεται οτι έχει εκλεχθεί, φορολογηθεί). 
Αν κάνει ανάληψη 1000, τα κρυψει στο μπαούλο, και κάνει κατάθεση 1000 μαυρα που είχε κάτω απο το στρωμα, δεν θα ξεπληθούν 1000 ευρώ μαυρα επειδή τα έβαλε στην τραπέζα. 1000 μαυρα είχε, 1000 μαυρα έχει. Το μόνο που άλλαξε ειναι οτι τα έχει στο μπαούλο αντί για κάτω απο το στρώμα. Αν ήθελε απλα το έκανε και μόνος του χωρίς την τράπεζα. 

ξεπλυθουν=δικαιολογηθουν

Διαβασα 3-4 φορες το ποστ σου αλλα δε πολυκαταλαβα τι θες να πεις. Λεφτα που βρισκονται στη τραπεζα δεν ειναι "μαυρα". Ελεγχονται. Και σιγουρα αν σε ρωτησουν για τη προελευση τους δε μπορεις να ισχυριστεις οτι ειναι τα ιδια λεφτα που σηκωσες τις προαλλες.

Δημοσ.

Ρε παιδιά συγγνώμη αλλά καταλαβαίνετε τι γράφετε μερικοί. Αν έχεις αποδεικτικό ανάληψης 1.000 ευρώ από την πειραιώς και αποδεικτικό κατάθεσης χιλίων ευρώ στην Εθνική τελείωσε το παιχνίδι δεν θα σου πει κανένας κουβέντα. Εκεί που μπορεί ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα είναι αν κάνει κάποιος Ανάληψη 1.000 ευρώ που κατά πάσα πιθανότητα το μηχάνημα θα του τα δώσει σε πενηντάρικα και μετά πάει να κάνει κατάθεση σε άλλη τράπεζα και χρησιμοποίηση 500αρικα αν και νομίζω ότι πλέον τα ATM δεν δέχονται χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αλλά και πάλι εάν γίνεται ενδεχομένως να τον καλέσουν στην τράπεζα να δικαιολογήσει από πού προέρχονται τα πεντακοσάρικα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rus είπε

Και σιγουρα αν σε ρωτησουν για τη προελευση τους δε μπορεις να ισχυριστεις οτι ειναι τα ιδια λεφτα που σηκωσες τις προαλλες.

Προφανώς και μπορείς, αν ειναι μεγάλο το ποσό απλα θα σου ζητήσουν αποδείξεις. Οσοι εχουμε ατομικές επιχειρήσεις νομίζεις οτι δεν κάνουνε χιλιάδες ευρώ σε πάρε-δωσε καταθέσεις και αναλήψεις κάθε μήνα; Δεν μπορώ να πάρω απο τον ενα λογαριασμό μου και να κάνω κατάθεση στον άλλο αχ, πχ, χρειαστω λεφτά για το ενοικιο;

Αυτο που μας ενδιαφέρει ειναι αν τα λεφτά τα έχεις δηλώσει στην φορολογική σου δήλωση.  Αν κάνω αναληψη 100 ευρώ γιατι θέλω να αγοράσω κάτι, τελικα το πετύχω σε έκπτωση και παω να κάνω κατάθεση τα 50 ευρω που μου περίσσεψαν, μπορω; Ακριβως για τον ίδιο λόγο μπορω να το κάνω και αν ηταν 100 χιλιάδες η ανάληψη και 50 χιλιάδες ευρώ η κατάθεση . Απλα στις 50 χιλιάδες ειναι υποχρεωμένοι να μου ζητήσουν δικαιολογητικά (και αυτόματα ειδοποιείτε η ΑΑΔΕ).

1 λεπτό πριν, dj_aggelos είπε

Εκεί που μπορεί ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα είναι αν κάνει κάποιος Ανάληψη 1.000 ευρώ που κατά πάσα πιθανότητα το μηχάνημα θα του τα δώσει σε πενηντάρικα και μετά πάει να κάνει κατάθεση σε άλλη τράπεζα και χρησιμοποίηση 500αρικα

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ηθελε 50ρικα ο φίλος σου ο τάκης που έχει στριπτιτζάδικο και του έσπασες το 500ρι. 

Γενικα τα 500ρικα επειδή ειναι πιο ευκολα για παράνομες μεταφορές, σημειώνουν και υποβάλλουν τα στοιχεία οταν τα στείλουν για καταστροφή. Πχ αν βρεθει μια βαλίτσα με μαυρα 500ευρα στην Χαλκιδική, θα κάνουν μια έρευνα ποιοι έκαναν κατάθεση 500ρικο στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, rus είπε

Αν ηταν ετσι ολοι θα δικαιολογουσαν τα μαυρα κερδη τους με αυτο το τροπο. Αμα καταθεσεις 5000 δεκα φορες θεωρειται οτι εβαλες 50 χιλιαρικα στο λογ/σμο σου.

Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου.Τις ίδιες 5000 να καταθεσεις 10 φορες.Γενικος προσπαθείς να τρομοκρατησεις τον κοσμο λες και τρωμε κουτοχορτο.........

8 ώρες πριν, rus είπε

Σαλατα λαχανο παλι.Εχω 5000 ευρω ,τα περνω τα ξαναβαζω στο λογαριασμο 10 φορες.ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ 50.000 ΠΑΛΙ 5000 ειναι.Μακαρι να γινοτανε δηλαδη αλλα ΔΕΝ.Αφου 5000 ειναι για 5000 θα φορολογηθώ.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Το θέμα των εσόδων από τζόγο γενικά θέλει προσοχή. Αν παίζετε που και που και κερδίζετε ή αν παίζετε συνέχεια και κερδίζετε συχνά δεν υπάρχει θέμα αλλά υπάρχει και κάποιο όριο πάνω από το οποίο θεωρούνται ύποπτες οι κινήσεις και γίνεται έλεγχος.

Παλιότερα είχαν γίνει κομπίνες, κάποιοι αγόραζαν κερδισμένα δελτία για να δικαιολογήσουν έσοδα. Η κομπίνα εντοπίστηκε για πρώτη φορά όταν σε τυπικό έλεγχο ο ελεγκτής είδε δυο κερδισμένα δελτία παιγμένα με διαφορά μισή ώρα και το ένα ήταν παιγμένο σε πρακτορείο στην Κρήτη και το δεύτερο στην Αλεξανδρούπολη. Είναι αδύνατον να προλάβει κάποιος να πάει από το ένα στο άλλο σε μισή ώρα. Ξεκινόντας από εκεί ο ελεγκτής έλεγξε και τα υπόλοιπα δελτία του ελεγχόμενου και έβγαλε λαβράκι. Με αφορμή αυτό έγινε ολόκληρη επιχείρηση και η ΣΔΟΕ ζήτησε από τον ΟΠΑΠ την λίστα με ΟΛΟΥΣ όσους είχαν κερδίσει από 300 δελτία και πάνω σε ένα έτος.

Πλέον η ΣΔΟΕ ζητάει τις λίστες με τους νικητές και αν δει κάτι ύποπτο κάνει έλεγχο.

https://www.iefimerida.gr/news/170739/αποκαλύφθηκε-μεγάλη-απάτη-με-δελτία-του-οπαπ-ξέπλεναν-χρήματα-μέσω-κερδισμένων-δελτίων

https://www.sofokleousin.gr/pos-apetyxe-i-prospatheia-kseplymatos-xrimatos-me-deltia-tou-opap

Δημοσ.

Στην Ελλαδα τα κερδη φορολογουνται απευθειας οποτε δεν υπαρχει κανενα θεμα.Ουτε δηλώνεις τιποτα ουτε σε ψαχνει κανεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...