Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, filipprin είπε

Σαλατα λαχανο παλι.Εχω 5000 ευρω ,τα περνω τα ξαναβαζω στο λογιαρσμο 10 φορες.ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ 50.000 ΠΑΛΙ 5000 ειναι.Μακαρι να γινοτανε δηλαδη αλλα ΔΕΝ.Αφου 5000 ειναι για 5000 θα φορολογηθώ.

Αν ηταν ετσι ολοι θα δικαιολογουσαν τα μαυρα κερδη τους με αυτο το τροπο. Αμα καταθεσεις 5000 δεκα φορες θεωρειται οτι εβαλες 50 χιλιαρικα στο λογ/σμο σου.

10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Δεν βρίσκετε κανονική εργασία και να αφήσετε τα στοιχήματα λέω .... Τα χρήματα βγαίνουν με κόπο! Make It Rain Money GIF

Στα στοιχηματα δε βγαζεις χρημα. Το χανεις.

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Doubt είπε

6 σελίδες για το τίποτα πραγματικά.

Για μια επική κοτσάνα που πέταξε μια λογίστρια.

Frustrated Jack Nicholson GIF

Μπορεί αυτό για τις αγορές να ήταν κοτσάνα όντως..αλλά από εδώ μέσα έμαθα κάτι που δεν ήξερε η λογίστρια να μου πει..ότι το θέμα εν τέλει υπάρχει με τις καταθέσεις στον λογαριασμό μου..και όχι τις αγορές από αυτον

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Κοσμάς123 είπε

ότι το θέμα εν τέλει υπάρχει με τις καταθέσεις στον λογαριασμό μου..και όχι τις αγορές από αυτον

Αυτό κράτα το 100%. Δεν κάνουμε καμία κατάθεση σε λογ/σμο μας, ούτε μας κάνει μεταφορά τρίτος (ειδικά άνω των 1000Ε) αν δεν δικαιολογείται είτε από το εισόδημα είτε από προηγούμενη ανάληψη. Προτιμούμε τις συναλλαγές με μετρητά που δεν καταγράφονται στο τραπεζικό σύστημα. Διότι ο έλεγχος τραπεζικών λογ/σμων μπορεί να πάει και 5 χρόνια πίσω. Κι αν γίνει, θα κληθείς για εξηγήσεις για όλες τις πιστώσεις (καταθέσεις, μεταφορές). Μετά θέλεις δικηγόρο ειδικό στα φορολογικά (ένας Θεός ξέρει πόσο χρεώνουν για τέτοιες υποθέσεις) και ψάχνοντας δικαιολογητικά του παρελθόντος (αν τα βρεις) να εξηγήσεις μία μία τις κινήσεις του λογ/σμου και να βρεις την αιτία της πίστωσης. Αν δεν το κάνεις, όλες οι καταθέσεις λογίζονται ως εισόδημα από επιχειρ. δραστηριότητα και φορολογούνται με υψηλούς συντελεστές. Είναι ανεβασμένες όλες οι υποθέσεις (αναζητηση γκουγκλ αποφάσεις δεδ) και όλα αυτά, μπορείς να τα βρεις και να τα διαβάσεις. Οπότε δεν μπλέκεις για κανένα λόγο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Κοσμάς123 είπε

το θέμα εν τέλει υπάρχει με τις καταθέσεις στον λογαριασμό μου..και όχι τις αγορές από αυτον

Εν συντομια: Το θεμα υπαρχει με οτι η εφορια θελει να υπαρξει.

Η εφορια αν αποφασισει να ασχοληθει μαζι σου πχ για τυχαιους ή δειγματοληπτικους λογους,μπορει να σε αντιμετωπισει ως βαρωνο ναρκωτικων,να σου βαλει τα αναλογα προστιμα και να σου πει εσυ τωρα τραβα στα δικαστηρια (καμια πενταετια) για να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας,εγω ως υπαλληλος εφερα λεφτα στην ελληνικη εφορια 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Κοσμάς123 είπε

Μπορεί αυτό για τις αγορές να ήταν κοτσάνα όντως..αλλά από εδώ μέσα έμαθα κάτι που δεν ήξερε η λογίστρια να μου πει..ότι το θέμα εν τέλει υπάρχει με τις καταθέσεις στον λογαριασμό μου..και όχι τις αγορές από αυτον

Κάποτε είχα ασχοληθεί με online στοίχημα σε ξένες εταιρείες κι έπαιζα σχεδόν καθημερινά για 2-3 χρόνια. Όταν πήγα μετά από καιρό να κάνω ενημέρωση το βιβλιάριο του (ελληνικού) λογαριασμού (άλλες εποχές) ο υπάλληλος γέμισε 3 βιβλιάρια κι έφτασε στη μέση του 4ου. Ούτε δήλωσα ποτέ τίποτα, ούτε ανησύχησα, ούτε ασχολήθηκε κανένας άλλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/5/2023 στις 6:46 ΜΜ, Κοσμάς123 είπε

Γεια και χαρά, υπάρχει θέμα στην φορολογική μου δήλωση καθώς,πέρσυ,έκανα υπερβολικά μεγάλες καταθέσεις σε στοιχηματικες Έλλάδας και εξωτερικού οι οποίες ξεπερνούν κατά παρά πολύ το εισόδημα μου (5 φορές πάνω)

Αυτό προέκυψε λόγω του ότι γινόταν κατάθεση ανάληψη,κατάθεση ανάληψη πολλές φορές και ενώ χωρίς να έχω καθαρό κέρδος..αλλά μικρή ζημιά,να φαίνεται ότι έχω ξοδέψει 25χιλ ενώ έχω εισόδημα 5χιλ.

Ξαναλέω κέρδος δεν προέκυψε ούτε πρόκειται για μαύρο χρήμα,αλλά γινόταν κατάθεση πίσω από ανάληψη και πάει λέγοντας...

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ;

Στις 15/5/2023 στις 6:56 ΜΜ, Skrobo είπε

Που φαίνεται οτι έχεις ξοδέψει 25 χιλιάδες;

Στις 15/5/2023 στις 7:23 ΜΜ, Skrobo είπε

Το ποσα λεφτά εχουν μετακινηθεί στην τράπεζα δεν έχει τίποτα να κάνει με το εισόδημα σου. 

Στις 15/5/2023 στις 7:26 ΜΜ, Allan-Wake είπε

Μάλλον δε θα γίνει τίποτα

Πάντως πριν μερικά χρόνια πιάσανε έναν που γέμιζε την κάρτα με 5000 ευρώ, πήγαινε καζίνο, έπαιρνε τα μπόνους, τα έκανε ξανά μετρητά και τα ξανά έβαζε στην τράπεζα. Στο τέλος φαινόταν ότι είχε βάλει στην τράπεζα πανω από 100 χιλιάδες, με εισόδημα 5000 το χρόνο. Οπότε και έπεσε ο πέλεκυς

Αλλά του είχε γίνει ειδικός έλεγχος.

Μου θυμίζει παρόμοια ιστορία που είχε γίνει πρωτοσέλιδο πριν λίγα χρόνια.

Κάτοικος Ελλάδας είχε 200.000 ευρώ κατάθεση σε ελληνική τράπεζα.

Ήταν τα χρήματα μιας ζωής μαζί με το εφάπαξ του. Όλα νόμιμα.

Ο συγκεκριμένος κύριος κάθε χρόνο έκανε ανάληψη τα χρήματα του από την μια ελληνική τράπεζα και τα πήγαινε σε άλλη ελληνική τράπεζα για να κάνει προθεσμιακή κατάθεση μιας και έβρισκε καλύτερο επιτόκιο…

Έκανε αυτή την δουλειά 5 φορές (5 χρονιές συνεχόμενα)… δηλαδή ανάληψη και κατάθεση το ίδιο ποσό…

Στα 5 χρόνια του έρχεται ραβασάκι από ΣΔΟΕ ότι ελέγχετε για απόκρυψη μαύρου χρήματος 1.000.000 ευρώ!

Δηλαδή τα τζιμάνια είδαν 5 φορές κατάθεση 200.000…

Τις 5 φορές ανάληψη δεν την είδαν ποτέ…

Τι και αν το εξηγούσε ο κακόμοιρος, τα τζιμάνια δεν χαμπάριαζαν… έχεις μαύρο χρήμα του έλεγαν 1.000.000!

Μέχρι που αναγκάστηκε ο άνθρωπος να βγει στα κανάλια να τους κράξει…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

και να σου πει εσυ τωρα τραβα στα δικαστηρια (καμια πενταετια) για να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας,εγω ως υπαλληλος εφερα λεφτα στην ελληνικη εφορια 

Είχα διαβάσει σχετικά με τα κριτήρια επιλογής υποθέσεων προς έλεγχο (από τις χιλιάδες που εκκρεμούν και παραγράφονται κάθε χρόνο) ότι υπάρχει στόχος να πιάσουν συγκεκριμένα έσοδα οπότε σίγουρα εκτός από το ύψος της φοροδιαφυγής, κοιτούν να υπάρχει ρευστό ή περιουσία στον ελεγχόμενο ώστε να πιαστεί ο στόχος. Προτεραιότητα έχουν αυτοί λοιπόν. Ένας που μπορεί να εμφάνισε πολλές κινήσεις στο λογ/σμο αλλά π.χ. ο λογ/σμος του έχει μέσα 1000Ε (τα οποία συνήθως δεσμεύονται με την εντολή ελέγχου) και ως ακίνητα δεν έχει τίποτα παρά μόνο ένα αυτοκίνητο μικρής αξίας, σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα να ελεγχθεί γιατί η εφορία δεν θα πάρει τίποτα από αυτόν και το όποιο ποσό του ελέγχου θα γραφτεί ως ανείσπρακτο. Μια τέτοια υπόθεση μπορεί να την αφήσουν να παραγραφεί. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

αυτό ισχύει 100%, αλλά πολλοί ψάχνουν κέρδος χωρίς κόπο (=εργασία). εμ, δεν γίνεται, πρέπει να δουλέψουν!

Δημοσ.
Spoiler
9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

αυτό ισχύει 100%, αλλά πολλοί ψάχνουν κέρδος χωρίς κόπο (=εργασία). εμ, δεν γίνεται, πρέπει να δουλέψουν!

Δεν περίμενα τέτοιο σχόλιο από τζίτζικα... :)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ducatista είπε

Εγω Στην θέση σου δεν θα δήλωνα τίποτα δεν θα μπουν στην διαδικασία να ψάξουν αυτά τα ποσά εκτός και αν εισαι τυχερός σαν εμένα! Πάντως ρε παιδιά ο άνθρωπος έπαιζε αν κατάλαβα καλά στο εξωτερικό πως το ελληνικό κράτος θέλει να φορολογηθεί εδω δεν το καταλαβαινω.. ίσως φίλε αν είχες μια τράπεζα εξωτερικού να είχες γλιτώσει όλα τα προβλήματα που βάζει σε όλα το κρατος μας

Και εξωτερικού να είναι, υπάρχει συνεργασία μεταξύ κρατών και δίνουν πληροφορίες στις εφορίες άλλων χωρών όταν έχουν πολίτες εκείνων των χωρών.

Φυσικά υπάρχουν και τράπεζες που δεν δίνουν αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν ασχολούνται με 35.000,  θέλουν άλλα 3 μηδενικά εξτρά για να το σκεφτούν ίσως 😋.

Για την δικιά μας εφορία εφόσον έχεις φορολογηθεί σε άλλη χώρα (που υπάρχει συμφωνία) για κάποιο κέρδος και αυτό το πόσο ήταν παραπάνω ή ίδιο  απο ότι αν είχες φορολογηθεί εδώ δεν σε ξαναφορολογούν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

Αν ηταν ετσι ολοι θα δικαιολογουσαν τα μαυρα κερδη τους με αυτο το τροπο. Αμα καταθεσεις 5000 δεκα φορες θεωρειται οτι εβαλες 50 χιλιαρικα στο λογ/σμο σου.

Εχω 1000 ευρω στη Πειραιως τα βγαζω και τα βαζω στην Alpha Bank , τα βγαζω και τα βαζω στη Citibank, τα βγαζω απο εκει και τα βαζω στην Attica Bank, τα βγαζω και εν τελει τα αφηνω στη Eurobank....η εφορια τι θα μου πει οτι εχω εισοδημα 5000 χιλιαρικα και ειχα δηλωσει 1000 ευρω?

1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Ήταν τα χρήματα μιας ζωής μαζί με το εφάπαξ του. Όλα νόμιμα.

Ο συγκεκριμένος κύριος κάθε χρόνο έκανε ανάληψη τα χρήματα του από την μια ελληνική τράπεζα και τα πήγαινε σε άλλη ελληνική τράπεζα για να κάνει προθεσμιακή κατάθεση μιας και έβρισκε καλύτερο επιτόκιο…

Έκανε αυτή την δουλειά 5 φορές (5 χρονιές συνεχόμενα)… δηλαδή ανάληψη και κατάθεση το ίδιο ποσό…

Στα 5 χρόνια του έρχεται ραβασάκι από ΣΔΟΕ ότι ελέγχετε για απόκρυψη μαύρου χρήματος 1.000.000 ευρώ!

Δηλαδή τα τζιμάνια είδαν 5 φορές κατάθεση 200.000…

Τις 5 φορές ανάληψη δεν την είδαν ποτέ…

Τι και αν το εξηγούσε ο κακόμοιρος, τα τζιμάνια δεν χαμπάριαζαν… έχεις μαύρο χρήμα του έλεγαν 1.000.000!

Μέχρι που αναγκάστηκε ο άνθρωπος να βγει στα κανάλια να τους κράξει…

Δε το ειδα νωριτερα και ποσταρα ενα παρομοιο παραδειγμα......οντως εχει συμβει τελικα τετοιο σκηνικο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, gate6 είπε

Εχω 1000 ευρω στη Πειραιως τα βγαζω και τα βαζω στην Alpha Bank , τα βγαζω και τα βαζω στη Citibank, τα βγαζω απο εκει και τα βαζω στην Attica Bank, τα βγαζω και εν τελει τα αφηνω στη Eurobank....η εφορια τι θα μου πει οτι εχω εισοδημα 5000 χιλιαρικα και ειχα δηλωσει 1000 ευρω?

Ειπαμε, αν δουλευε αυτo τοτε θα κρυβαν ολοι ετσι το μαυρο χρημα τους. Εβγαλες 1000 απο τη Πειραιως και τα εβαλες στην Alpha λες, και που ξερω εγω οτι τα 1000 που εβγαλες δε τα κρατησες στο μπαουλο και δεν κατεθεσες αλλο/νεο χρημα στην Citibank?

(φυσικα αυτα που λεμε τωρα ειναι μικροποσά και δεν θα τραβηξουν την εφορια)

Τα 1000ε που τα ειχες δηλωσει?

2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ήταν τα χρήματα μιας ζωής μαζί με το εφάπαξ του. Όλα νόμιμα................................................

τα λεφτα τα σηκωνε μετρητα ή σε επιταγη?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dtzgr είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν περίμενα τέτοιο σχόλιο από τζίτζικα... :)

Bug Cicada GIF by Bare Tree Media

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά που λέτε από τράπεζα σε τράπεζα αν είσαι ο ίδιος δικαιούχος, δεν στέκουν, δεν σου λέει κανένας τίποτα, το πολύ πολύ να σου έρθει κανένα αυτοματοποιημένο ραβασάκι από χαζομάρα του συστήματος για μετακινήσεις μεγάλων ποσών, το οποίο εύκολα καταρρίπτεται σε έλεγχο προσκομίζοντας τα παραστατικά από τις τράπεζες. 

Αυτό που συζητάμε εδώ είναι κάτι διαφορετικό: Βγάζεις 100€ από την τράπεζα και τα δίνεις σε έναν τρίτο.
Αυτός σου βάζει 100€ από τον λογαριασμό του, στον δικό σου. Γίνεται αυτό το πράγμα 500 φορές... Άντε να αποδείξεις, ότι τα 100€ που σου έβαζε, δεν ήταν εισόδημα. Πχ δουλεύεις σε σκυλάδικο. Ανοίγεις κάθε μέρα μπουκάλι και πληρώνεις 100€, τα οποία δίνεις με την κάρτα σου σε έναν τρίτο για να του τα δώσει, και σου βάζει και το αφεντικό 100€ νυχτοκάματο. Είναι ή δεν είναι εισόδημα τα 100€ που σου βάζει; Καλύτερα να μην σου τα έβαζε καθόλου, και να τα βρίσκατε σε ουίσκια... Χμμμ...

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...