fotisg Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το πρόβλημα είναι ότι το κάνεις χωρίς να φαίνεται ότι είναι ανάληψη από δικό σου λογαριασμό και κατάθεση σε δικό σου λογαριασμό, ώστε να βγάζει μηδενικό ισοζύγιο. Δηλαδή δίνεις 100€ σε έναν τρίτο, οπότε φαίνεται ότι δαπανάς αυτό το ποσό. Ο τρίτος σου καταθέτει 100€ στον λογαριασμό σου, οπότε φαίνεται ότι έχεις εισόδημα αυτό το ποσό. Εν τω μεταξύ τα 100 όντως τα χάλασες, κάπου έχασες, και μετά όντως τα κέρδισες, δηλαδή ο τρίτος σου παρείχε υπηρεσία (παίγνιο) και σου παρήγαγε εισόδημα (κέρδος) άσχετα αν είσαι ίσα-ίσα στα λεφτά σου. Καλά ξεμπερδέματα. Και με μόνο 5Κ εισόδημα πρόσεξε μην έρθουν να σε ελέγξουν και για μαύρο χρήμα και τέτοια... Δυστυχώς αν πιάσεις το θέμα σωστά ισχύει απόλυτα το παραπάνω! Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έσοδα έξοδα στον ιδιώτη. Με αλλά λόγια δεν μπορείς να πεις έδωσα τόσα και έβγαλα τόσα άρα είμαι μηδέν. Ότι χαλάς είναι έξοδο, και ότι παίρνεις έσοδο. Τα έξοδα δεν αφαιρούνται απο τα έσοδα σου( εφόσον είσαι φυσικό πρόσωπο) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δηλώσεις ότι έλαβες 35.000 πίσω θα θεωρηθεί εισόδημα και θα φορολογηθείς κανονικά για αυτό. Ζήτω συγνώμη αν σε αγχώνω περισσότερο με το παραπάνω, είναι η γνώμη μου και έτσι το καταλαβαίνω εγώ, ίσως βέβαια θα πρέπει να συμβουλευτείς και έναν δεύτερο λογιστή! 1
Κοσμάς123 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, fotisg είπε Δυστυχώς αν πιάσεις το θέμα σωστά ισχύει απόλυτα το παραπάνω! Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έσοδα έξοδα στον ιδιώτη. Με αλλά λόγια δεν μπορείς να πεις έδωσα τόσα και έβγαλα τόσα άρα είμαι μηδέν. Ότι χαλάς είναι έξοδο, και ότι παίρνεις έσοδο. Τα έξοδα δεν αφαιρούνται απο τα έσοδα σου( εφόσον είσαι φυσικό πρόσωπο) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δηλώσεις ότι έλαβες 35.000 πίσω θα θεωρηθεί εισόδημα και θα φορολογηθείς κανονικά για αυτό. Ζήτω συγνώμη αν σε αγχώνω περισσότερο με το παραπάνω, είναι η γνώμη μου και έτσι το καταλαβαίνω εγώ, ίσως βέβαια θα πρέπει να συμβουλευτείς και έναν δεύτερο λογιστή! Και ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη λύση; Να δηλώσω τις αναλήψεις που έχω από την σκριλλ ως εισόδημα; Και ως τι είδος εισόδημα θα φορολογηθεί; Με τι συντελεστή; Δεν γίνεται να δικαιολογηθεί κάπως ότι είναι από αγοραπωλησίες προσωπικών αντικειμένων; Η ακόμα και αυτό θεωρείται εισόδημα; Φάση πουλάω τον καναπέ μου μεταχειρισμένο και θεωρείται εισόδημα αυτό; Η να τις αφήσω χωρίς να τις δηλώσω ως είσοδημα και να ρισκάρω για έλεγχο;
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 6 hours ago, fotisg said: Δυστυχώς αν πιάσεις το θέμα σωστά ισχύει απόλυτα το παραπάνω! Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν έσοδα έξοδα στον ιδιώτη. Με αλλά λόγια δεν μπορείς να πεις έδωσα τόσα και έβγαλα τόσα άρα είμαι μηδέν. Ότι χαλάς είναι έξοδο, και ότι παίρνεις έσοδο. Τα έξοδα δεν αφαιρούνται απο τα έσοδα σου( εφόσον είσαι φυσικό πρόσωπο) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δηλώσεις ότι έλαβες 35.000 πίσω θα θεωρηθεί εισόδημα και θα φορολογηθείς κανονικά για αυτό. Ζήτω συγνώμη αν σε αγχώνω περισσότερο με το παραπάνω, είναι η γνώμη μου και έτσι το καταλαβαίνω εγώ, ίσως βέβαια θα πρέπει να συμβουλευτείς και έναν δεύτερο λογιστή! Εξήγησε το αυτό στα bold αν θες, αν δηλώσει ότι έλαβε 35k πως ακριβώς? Σαν τι ακριβώς να τα δηλώσει, και σε ποιον ακριβώς κωδικό?
vs_skg Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Οι φοροτεχνικοί του ινσομνια ξαναχτυπούν, κάνε τραπεζική μεταφορά Χ χιλιάδες από τον λογαριασμό Α στον λογαριασμό Β, από τον Β στον Γ και από εκεί στον Α ξανά, και σύμφωνα με τα τζιμάνια είχες εισόδημα +Χ χιλιάδες που πρέπει να το δηλώσεις και να το φορολογηθείς 😂😂. Είναι το γνωστό ανάποδο παραθυράκι, ή αλλιώς φοροεπιδίωξη δηλαδή το αντίθετο της φοραποφυγής. Τίποτα δεν θα γίνει και σε έλεγχο θα δώσεις τα στοιχεία από το skrill. 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Εξήγησε το αυτό στα bold αν θες, αν δηλώσει ότι έλαβε 35k πως ακριβώς? Σαν τι ακριβώς να τα δηλώσει, και σε ποιον ακριβώς κωδικό? Φορολογικό BDSM, δεν θυμάμαι κωδικό αλλά έτσι δηλώνεται. 2
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 2 minutes ago, vs_skg said: Φορολογικό BDSM, δεν θυμάμαι κωδικό αλλά έτσι δηλώνεται. Ok, κωδικό δεν θυμάσαι, "Φορολογικό BDSM" είναι η περιγραφή του κωδικού?
StavrosD Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/5/2023 στις 6:46 ΜΜ, Κοσμάς123 είπε ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ; Αν τα δηλώσεις ως έσοδα από τζόγο και το εισόδημα φορολογείται, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν δεν τα δηλώνεις τότε είσαι υποψήφιος προς έλεγχο. Αν θες να δεις την σχετική νομοθεσία, αυτή η απόφαση της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει πολλές σχετικές διατάξεις. https://www.taxheaven.gr/circulars/40553/ded-a-2496-2022 Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από StavrosD
nermain Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Ναι αυτο στα μεγαλα κερδη η novibet κ η stoiximan πληρωνει κ το φπα τωρα δεν ξερω αν δηλωνεται αυτο καπου στην εφορια σαν εισοδημα οταν κανεις αναληψη αλλα λογικα θα στελνουν στην εφορια το ισοζυγιο του καθε παικτη. Πχ απο αναληψεις κ καταθεσεις ο ταδε παικτης ειναι +1000 η -1000ε
Manolo7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 23 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η διαφορά είναι ότι ΔΕΝ ξόδεψες 35k, τόσο ήταν το σύνολο των καταθέσεων χωρίς να συνυπολογίζονται οι αναλήψεις. Και ναι, εγώ τουλάχιστον στη θέση σου θα άλλαζα λογιστή. Που θα τις δηλώσεις? Από όσο ξέρω οι αναλήψεις και οι καταθέσεις δεν δηλώνονται, το μόνο που πρέπει να δηλώσεις είναι κάποιες συγκεκριμένες δαπάνες οι οποίες έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο στον κωδικό 049-050, και σε αυτές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι καταθέσεις σε στοιχηματικές. Υπόψιν το νούμερο που δίνουν οι τράπεζες είναι ενδεικτικό, είναι ευθύνη του φορολογούμενου να συμπληρώσει το σωστό ποσό. Link με την απόφαση? αυτο ειναι το πιο σωστο ποστ. ειχα και εγω το ιδιο προβλημα περσι. σε καμια εγκυκλιο και σε κανενα φεκ δεν αναφερονται για τον 049 οι καταθεσεις σε στοιχηματικες. εφοσον το πεδιο ειναι αοριστο απο την τραπεζα και το ταξις σου επιτρεπει να καταχωρησεις εσυ το ποσο στον 049 αφαιρεις τις καταθεσεις στις στοιχηματικες και βαζεις τα υπολοιπα.
Titanik Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Αν η στοιχηματικη δεν έχει άδεια στην Ελλάδα, θα φορολογηθείς με 30%, αν δεν κάνω λάθος
Allan-Wake Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vs_skg είπε Οι φοροτεχνικοί του ινσομνια ξαναχτυπούν, κάνε τραπεζική μεταφορά Χ χιλιάδες από τον λογαριασμό Α στον λογαριασμό Β, από τον Β στον Γ και από εκεί στον Α ξανά, και σύμφωνα με τα τζιμάνια είχες εισόδημα +Χ χιλιάδες που πρέπει να το δηλώσεις και να το φορολογηθείς 😂😂. Είναι το γνωστό ανάποδο παραθυράκι, ή αλλιώς φοροεπιδίωξη δηλαδή το αντίθετο της φοραποφυγής. Τίποτα δεν θα γίνει και σε έλεγχο θα δώσεις τα στοιχεία από το skrill. Φορολογικό BDSM, δεν θυμάμαι κωδικό αλλά έτσι δηλώνεται. Είναι άλλο πράγμα η μεταφορά και άλλο η χρέωση. Αυτό για τον τύπο που πήγαινε στο καζίνο και έκανε χρέωση την κάρτα του για να παίρνει το bonus της τράπεζας του. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από Allan-Wake
andreaspA Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, mechpanos είπε . Και με μόνο 5Κ εισόδημα πρόσεξε μην έρθουν να σε ελέγξουν και για μαύρο χρήμα και τέτοια... Ακριβως αυτο ειναι το θεμα, και αυτο του ειπε ο λογιστής του. Και οχι! δεν τους ενδιαφέρουν τα εξερχομενα. Τα εισερχομενα τους ενδιαφερουν. Τεραστιο προβλημα στην δουλεια μου, καθως και στους ταξιδιωτικους πράκτορες.
filipprin Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Σαλατα λαχανο παλι.Εχω 5000 ευρω ,τα περνω τα ξαναβαζω στο λογιαρσμο 10 φορες.ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ 50.000 ΠΑΛΙ 5000 ειναι.Μακαρι να γινοτανε δηλαδη αλλα ΔΕΝ.Αφου 5000 ειναι για 5000 θα φορολογηθώ.Απο εκει και περα αν τα 5000 γινουν 6000 τοτε σε πιθανο ελενχο θα πρεπει να δικαιολογήσω τα επιπλεον χιλια. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από filipprin 3
andreaspA Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, filipprin είπε Σαλατα λαχανο παλι.Εχω 5000 ευρω ,τα περνω τα ξαναβαζω στο λογιαρσμο 10 φορες.ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ 50.000 ΠΑΛΙ 5000 ειναι.Μακαρι να γινοτανε δηλαδη αλλα ΔΕΝ.Αφου 5000 ειναι για 5000 θα φορολογηθώ. Δεν τα παιρνει και τα βαζει ο ιδιος. Τα μεταφερει σε λογ τριτου, και ενας λογ τριτου καποια στιγμη ξαναμεταφερει σε αυτον. Εντελως διαφορετικο και μεμπτο. Και αν κρινω απο τον φιλο μου τον Ηλια με ταξιδιωτικο πρακτορειο (αλλα νουμερα βεβαια. Οχι 35000€) , του γαμησαν την ζωή! 1μυριο εισερχομενα του λενε. Πληρωσε μας 425κ φορους. Το οτι ειχε και 900κ εξερχομενα στην Aegean, μινωικες, luft, superfast και ολες τις εταιριες δεν τους ενοιαζε καθολου. Τον ελεγξαν για ξεπλυμα, δεν εκαναν τιποτα δεκτο απο την δουλεια του ειλωτα που εκατσε και εκανε και βρηκε μια μια τις συναλλαγες, και τελικα εχει καταληξει στα φορολογικα δικαστηρια.
Manolo7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, andreaspA είπε Δεν τα παιρνει και τα βαζει ο ιδιος. Τα μεταφερει σε λογ τριτου, και ενας λογ τριτου καποια στιγμη ξαναμεταφερει σε αυτον. Εντελως διαφορετικο και μεμπτο. Και αν κρινω απο τον φιλο μου τον Ηλια με ταξιδιωτικο πρακτορειο (αλλα νουμερα βεβαια. Οχι 35000€) , του γαμησαν την ζωή! 1μυριο εισερχομενα του λενε. Πληρωσε μας 425κ φορους. Το οτι ειχε και 900κ εξερχομενα στην Aegean, μινωικες, luft, superfast και ολες τις εταιριες δεν τους ενοιαζε καθολου. Τον ελεγξαν για ξεπλυμα, δεν εκαναν τιποτα δεκτο απο την δουλεια του ειλωτα που εκατσε και εκανε και βρηκε μια μια τις συναλλαγες, και τελικα εχει καταληξει στα φορολογικα δικαστηρια. μπορει και να μην τα ξερεις ολα για τον φιλο σου τον ηλια παντως. κρατα και μια πισινη, αλλιως αν ηταν ετσι το δημοσιο χρεος θα ειχε αποπληρωθει απο τα ταξιδιωτικα. μισο εκατομμυριο φορο εισοδηματος στον καθενα τοσο βγαινει.. 2
1comment Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/5/2023 στις 7:13 ΜΜ, Κοσμάς123 είπε Στον τραπεζικό μου λογαριασμό και είναι 35 τελικά όχι 25...είναι 7φορες το εισόδημα μου δηλαδή..οι περισσότερες καταθέσεις είναι στην skrill( ηλεκτρονικό πορτοφόλι,και αναλήψεις μετά από την σκριλλ στην τράπεζα) Μέσω αυτής έπαιζα στα καζίνο του εξωτερικού. Γνωρίζουμε κάποιον που να ασχοληθειται με τέτοιους είδους ζητήματα στην Αττική; Ίσως παθαίνεις σοκ επειδή το βλέπεις στο ebanking σου ως ποσό πίστωσης ή χρέωσης. Καταρχήν αν δεν τα έκανες με κάρτα, λογικά δεν θα περάσουν στον κωδικό των αγορών με κάρτα. Αλλά και να περάσουν, προς το παρόν η εφορία δεν καλεί σε έλεγχο όσους έχουν παραπάνω αγορές από εισόδημα. Και στη μάνα μου συνέβη αυτό εξαιτίας μεταφορών στον επαγγ. λογ/σμο του πατέρα μου. Το ποσό εμφανιζόταν ως αγορά και ξεπερνούσε το εισόδημα της. Αυτός ο κωδικός επίσης δεν είναι κλειδωμένος, μπορείς να τον αλλάξεις στη δήλωση. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από 1comment
Προτεινόμενες αναρτήσεις