Basilhs23___ Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, james01gr είπε Έχω συναντήσει 2 ειδών πωλητές στην ζωή μου. Οι πρώτοι που πουλαγαν τον εαυτό τους και όπου πήγαιναν έπαιρναν τους πελάτες μαζί τους. Και οι άλλοι που πασχιζαν να ξεκινήσουν από το μηδέν σε κάθε εταιρεία που πήγαιναν. Σε αφήνω να φανταστείς ποιοι χτύπαγαν τις μεγαλύτερες αμοιβές και προμήθειες. Δεν ειμαι σχετικός με τον χώρο. Η μόνη παρόμοια περίπτωση που είχα στο συγγενικό μου περιβάλλον με άτομο που εργαζόταν σε εταιρεία σχετική με οικονομικά, γνώριζε πελατες της εταιρείας, δήλωσε παραίτηση και ακολούθησε παρεμφερή αλλά όχι 100% ίδιο αντικείμενο. Πριν φύγει από εκεί και καθίσει λίγες μέρες για να εκπαιδεύσει τους νέους εργαζόμενους, σε ένα φλασακι πήρε μαζί του όλο το πελατολόγιο της εταιρείας. Κάποιους με τους οποίους είχε μια πιο στενή επαφή τους κάλεσε στο τηλέφωνο και τους είπε με διπλωματικό τρόπο ότι το νέο του αντικείμενο είναι πλέον το τάδε κι αν χρειαστούν κάτι να τον πάρουν τηλ. Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για εντελώς ίδιο αντικείμενο, το πρώτο ήταν οι οικονομικές, αναλογιστικες, επενδυτικές μελέτες, το δεύτερο ο ασφαλιστικός κλάδος και τα λογιστικά. Για πωλητες στον τομέα της λιανικής δεν ξέρω τι νοοτροπία επικρατεί.
safridia Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Στις 15/5/2023 στις 3:21 ΜΜ, haris_216 είπε Το "ίδια επιχείρηση" από μόνο του δεν λέει κάτι (και να στραβώσουν δεν ασχολείσαι) Εκτός αν: Πήγες κι έκανες την ανταγωνιστική επιχείρηση ακριβώς απέναντι (σαφώς κι έχεις δικαίωμα αλλά, όπως και να το κάνεις, είναι "κάπως") Ή, ακόμα χειρότερα, "ξέχασες" να μας πεις ότι φεύγοντας πήρες μαζί σου και το πελατολόγιο (αν στο είδος που ασχολείστε έχει σημασία κάτι τέτοιο) Και ομως εμπορικα αυτο ειναι οτι καλυτερο. Ποιος δεν θυμαται παλια την οδο Στουρναρη στην Αθηνα που ηταν η (ας πουμε) Μεκκα των υπολογιστων στην Ελλαδα; Στραβωναν τα μαγαζια οταν ανοιγαν και αλλα διπλα τους επειδη θα τους κλεψουν πελατες; ΟΧΙ Γιατι το γεγονος αυτο οτι ειχε παρα πολλα μαγαζια το ενα διπλα στο αλλο ηταν που εκανε τον κοσμο να ξεκινανε και να τελειωνουν τις αγορες τους απο εκει. Τα πολλα ιδια καταστηματα σε μια γειτονια ενισχυουν ολα τα καταστηματα μαζι
Ducatista Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Ας γίνω εγω ο αδιάκριτος.. ποιο είναι το αντικείμενο; γιατί ακριβώς μιλαμε;
lector Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, safridia είπε Τα πολλα ιδια καταστηματα σε μια γειτονια ενισχυουν ολα τα καταστηματα μαζι Τα πολλα ναι, τα 2 ή 3 οχι, μαλλον θα σφαχτουν αναμεταξυ τους...
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Γιατί οι ανταγωνιστές ανοίγουν τα καταστήματά τους δίπλα-δίπλα;
lector Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 34 λεπτά πριν, Nabuko είπε Γιατί οι ανταγωνιστές ανοίγουν τα καταστήματά τους δίπλα-δίπλα; Αυτο ειναι θεωρια παιγνιων. Και η λεξη κλειδι ειναι η θεωρια, διοτι απεχει πολυ απο την πραξη. Στο συγκεκριμενο παραδειγμα ας πουμε, δε λαμβανονται υπ'οψιν πρακτικοι παραγοντες, οπως πχ ο Ed μπορει να εχει καλυτερη ποιοτητα παγωτου, ο Ted μπορει να ειναι πιο φτηνος, o Ed μπορει να ειναι πιο φιλικος με τους πελατες, και παει λεγοντας. Οι ισορροπιες SOS και Nash ειναι καταστασεις που επιτυγχανονται μονο σε ιδανικες και προβλεπομενες συνθηκες, κατι που συνηθως δεν υπαρχει στην πραξη.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, safridia είπε Και ομως εμπορικα αυτο ειναι οτι καλυτερο. Ποιος δεν θυμαται παλια την οδο Στουρναρη στην Αθηνα που ηταν η (ας πουμε) Μεκκα των υπολογιστων στην Ελλαδα; Στραβωναν τα μαγαζια οταν ανοιγαν και αλλα διπλα τους επειδη θα τους κλεψουν πελατες; ΟΧΙ Γιατι το γεγονος αυτο οτι ειχε παρα πολλα μαγαζια το ενα διπλα στο αλλο ηταν που εκανε τον κοσμο να ξεκινανε και να τελειωνουν τις αγορες τους απο εκει. Τα πολλα ιδια καταστηματα σε μια γειτονια ενισχυουν ολα τα καταστηματα μαζι Εξαρτάται απο την περιοχή,αν μιλάμε για Αθήνα που κανενας δεν ξέρει τον άλλο οκ.Αν μιλάμε για επαρχία που ο πελάτης είναι γνωστός και με τους δύο καταστηματάρχες θα πάει αλλού απλά και μόνο για να μην νιώθει ότι τον σχολιάζει αυτός στον δεν πάει για ψώνια.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, safridia είπε Και ομως εμπορικα αυτο ειναι οτι καλυτερο. Ποιος δεν θυμαται παλια την οδο Στουρναρη στην Αθηνα που ηταν η (ας πουμε) Μεκκα των υπολογιστων στην Ελλαδα; Στραβωναν τα μαγαζια οταν ανοιγαν και αλλα διπλα τους επειδη θα τους κλεψουν πελατες; ΟΧΙ Γιατι το γεγονος αυτο οτι ειχε παρα πολλα μαγαζια το ενα διπλα στο αλλο ηταν που εκανε τον κοσμο να ξεκινανε και να τελειωνουν τις αγορες τους απο εκει. Τα πολλα ιδια καταστηματα σε μια γειτονια ενισχυουν ολα τα καταστηματα μαζι Δεν ξέρω αν αυτό είναι αντιπροσωπευτικο παράδειγμα. Μιλάμε για μια οδό με τεράστια κίνηση κόσμου, ότι και να ανοίξεις εκεί με ηλεκτρονικά, πληροφορική, υπολογιστες, είδη γραφείου, θα υπάρξουν άτομα που θα μπουν να δουν τι έχεις και να αγοράσουν, αν έχει πχ 10 μαγαζιά και εσύ ανοίξεις το 11ο, ε δεν θα τους πειράξεις, αν ήταν όμως πολύ λιγότερα θα σε έπαιρναν στραβά. Όπως και στην Ερμού έχει καταστήματα ρούχων το ένα δίπλα από το άλλο, είναι τόσο πολλά, την διαφορά σε τέτοιες εμπορικές οδους την κάνει η διαφορετικοτητα στην γκάμα σου, το εύρος και οι τιμές. Τώρα αν μιλάμε για κάποιο μαγαζί σε άλλη οδό με άλλα δεδομένα, εκεί αλλάζουν άρδην τα πράγματα. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από Basilhs23___ 1
killer76 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Πως μπορούν και απαντάνε μερικοί τόσο απόλυτα χωρίς να ξέρουν το αντικείμενο, δεν μπορώ να καταλάβω. Αν θα έχεις μουτράκια από τους παλιούς ή θα σου κανουν ψυχολογικό πόλεμο ή βεντέτα ή θα συνεχίσετε να λέτε καλημέρα, δεν μπορεί να απαντηθεί με τόσο ελλειπή στοιχεία που μας δίνεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ψωμί για όλους σε μια περιοχή, υπάρχουν και άλλες άκρως ανταγωνιστικές που ο θάνατός σου η ζωή μου. Στην πρώτη περίπτωση, θα πίνετε και καφεδάκι μαζί, στην δεύτερη μπορεί να ξεκινήσει ο 3ος παγκόσμιος. Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις σαν τις δικές σας στην περιοχή? Αν πχ πρόκειται για ένα καφέ και υπάρχουν άλλα 50 στην γύρω περιοχή, δεν νομίζω να στραβώσουν τόσο πολύ αν γίνουν 51. Και το ποιο βασικό από όλα. Έχεις αποκτήσει κάποια signature τεχνογνωσία στην παλιά δουλειά που θα χρησιμοποιήσεις ατόφια στην νέα δραστηριότητα? Τι θέλω να πω. Έστω οτι η επιχείρηση που δούλευες ήταν ζαχαροπλαστείο που φημίζεται για τα πιο τέλεια και νόστιμα κέικ της περιοχής, επείδη έχουν μια συνταγή από γενιά σε γενιά που τα σπάει. Αν εσύ την ξέρεις ως πρώην εργαζόμενη και πας να την χρησιμοποιήσεις, λογικό είναι να στραβώσουν και φυσικά να σου κάνουν και πόλεμο. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από killer76
vagos789 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 31 λεπτά πριν, killer76 είπε Αν πχ πρόκειται για ένα καφέ και υπάρχουν άλλα 50 στην γύρω περιοχή, δεν νομίζω να στραβώσουν τόσο πολύ αν γίνουν 51. Το 51ο μπορει να ειναι η ταφοπλακα σε μια υπερκορεσμενη αγορα Αλλο να ειναι καφετεριες οπου καθεσαι, και αλλο να ειναι ενα ακομα σημειο πωλησης εμετικου καφε με δεκα κιλα ζαχαρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα