Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαμένω πάνω από 500χλμ μακριά από τον τόπο που είμαι εγγεγραμένος εκλογικά και παρόλο που έκανα αίτηση ετεροδημότη τον Απρίλιο 2023, η οποία εγκρίθηκε μέσα σε 2 ημέρες, δεν μπορώ τελικά να ψηφίσω στον τόπο διαμονής μου. Τελευταία ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων, λέει, Φεβρουάριος 2023. Τηλεφωνώ πριν λίγο στο τοπικό ΚΕΠ και μου λένε ότι άργησα να κάνω την αίτηση ετεροδημότη και αφού έχει εγκριθεί θα είναι σε ισχύ για τις επόμενες(;) εκλογές. Εντωμεταξύ την αίτηση την έκανα 1-2 ημέρες μετά την επίσημη αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών. 

Είμαστε και στην εποχή της ψηφιοποίησης πανάθεμα τους...

Είναι κανένας άλλος στην ίδια περίπτωση που να γνωρίζει κάτι διαφορετικό;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, TomCollins είπε

Διαμένω πάνω από 500χλμ μακριά από τον τόπο που είμαι εγγεγραμένος εκλογικά και παρόλο που έκανα αίτηση ετεροδημότη τον Απρίλιο 2023, η οποία εγκρίθηκε μέσα σε 2 ημέρες, δεν μπορώ τελικά να ψηφίσω στον τόπο διαμονής μου. Τελευταία ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων, λέει, Φεβρουάριος 2023. Τηλεφωνώ πριν λίγο στο τοπικό ΚΕΠ και μου λένε ότι άργησα να κάνω την αίτηση ετεροδημότη και αφού έχει εγκριθεί θα είναι σε ισχύ για τις επόμενες(;) εκλογές. Εντωμεταξύ την αίτηση την έκανα 1-2 ημέρες μετά την επίσημη αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών. 

Αυτό θα έπρεπε να το κάνεις λίγο νωρίτερα... 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, TomCollins είπε

Πάντως, για τους απόδημους ισχύει το εξής:

"Μεταβολές αιτήσεων ή εγγραφές που λαμβάνουν χώρα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δώδεκα (12) ημερών πριν από την προκήρυξη των εκλογών, καταχωρίζονται στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους του εξωτερικού μετά τη διενέργεια των εκλογών."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστηχως για εσένα, ειχαν δωσει συγκεκριμένη περίοδο για το αίτημα αλλαγής τόπου ψήφου.

Ωστόσο το πιθανότερο ειναι οτι εφόσον πάμε σε Β γυρο, να μπορέσεις να ψηφίσεις στον τοπο που θέλεις.

Σημ. Το θεωρώ το λιγότερο κωλυσιεργία να μην έχει βρεθεί ακόμα τροπος να μπορουν οι ετεροδημότες να ψηφίσουν εκεί που μένουν ή εργάζονται έστω και προσωρινά, ειδικά όταν υπάρχει τοσο υψηλό ποσοστό αποχής, το οποίο βάσει ολων των δεδομένων θα ειναι μεγαλύτερο λογω της περιόδου που γινονται οι εκλογές.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.

Τα δικαιώματα μας πότε μεταφέρονται πλήρως εδώ? Εμένα εγκρίθηκε εδώ και 3 μήνες. Ψήφιζα Δράμα και τα μετέφερα εδώ που μένω Ασβεστοχώρι. Εν τέλει με βγάζει να ψηφίσω ως ετεροδημότης σε κάποιο σχολείο στην Παπαναστασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πότε θα μεταφερθούν πλήρως τα δικαιώματα μου να ψηφίσω Ασβεστοχώρι? Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Τα δικαιώματα μας πότε μεταφέρονται πλήρως εδώ? Εμένα εγκρίθηκε εδώ και 3 μήνες. Ψήφιζα Δράμα και τα μετέφερα εδώ που μένω Ασβεστοχώρι. Εν τέλει με βγάζει να ψηφίσω ως ετεροδημότης σε κάποιο σχολείο στην Παπαναστασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πότε θα μεταφερθούν πλήρως τα δικαιώματα μου να ψηφίσω Ασβεστοχώρι? Ευχαριστώ πολύ.

Ποια ημερομηνία εγκρίθηκε ακριβώς; Είναι περίεργο πάντως που λέει 

Αναφορά σε κείμενο

Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2023 (Περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι: 28/02/2023 )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...