Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για programming και gaming - - 1300 με 1400 euro max

s33k3rgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας.

Οπως αναφέρει και ο τίτλος του thread ετοιμάζομαι μετά απο σχεδόν 12 χρόνια να αγοράσω καινούριο μηχάνημα Desktop. Τελευταία αγορά που είχα κάνει ήταν τον Αύγουστο του 2011. Η σύνθεση φαίνεται στην υπογραφή μου ( την κάρτα γραφικών την είχα αγοράσει προς το τέλος του 2013, πρίν είχα μία φθηνότερη Geforce ). 

Δεν σκοπεύω προς το παρόν να ασχοληθώ με αγορά οθόνης. Θα βολευτώ ακόμα με την FullHD 26αρα Samsung που έχω ( αγοράστηκε το 2009, δίνει 60 ΗΖ ). 

Συνοπτικά το PC θα χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό αρκετά, Gaming ( games οπως Fifa, Ghost Recon, Dark Souls ενδεικτικά ) καθώς και για χρήση εργαλείων office, γενικής χρήσης, browsing κτλ..

Θα ήθελα να μου προτείνετε μια όσο το δυνατόν πιο ισσοροπημένη λύση σε αυτά τα λεφτά που αναφέρω. 

Κάποιες λεπτομέρειες που ζητάω:

- 32 GB RAM

- Κάρτα γραφικών πιστεύω στα 300-400 ευρώ. 

- Κουτί ευρύχωρο σχετικά γιατί μπορεί να προσθέσω και κανένα σκληρό απο το παλιό PC, εφόσον χρειαστεί.

- Το νέο σύστημα να διαθέτει ενα 1 TB σκληρό M2 και έναν 2o  500GB (!?) . Δεν ξέρω τι διαφορά έχουν στις τιμές.  

- Αναβαθμίσιμο σύστημα όσο γίνεται.

- Οσο το δυνατόν αθόρυβο.

- Απο περιφερειακά εκτός της οθόνης που σας είπα, έχω και ποντίκι, πληκτρολόγιο, και γενικά δεν έχω κάποια ανάγκη απο εξωτερική συσκευή.

- Ποιοτική Motherboard όπως και ποιοτικό τροφοδοτικό.

- Προβληματίζουμε αν με συμφέρει να πάω σε ΑΜ4 ή AM5 ή ακόμα και Intel επεξεργαστή. Να σημειώσω οτι με ενδιαφέρουν και οι emulators όπως επίσης και τα virtual machines.

Επίσης προτιμάω η συναρμολόγηση να γίνει απο το κατάστημα.

Αυτά προς το παρόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Χωρις να ειμαι βεβαιος->

Εφοσων αναφερεις VM δεν θα ηταν καλυτερα να κοιτουσες προς intel μερια (13500/13700)που εχουν περισσοτερους πυρηνες?(Προφανως χανεις σε αναβαθμισημοτητα αλλα κερδιζεις σε επιδοσεις σε σχεση με am5 λογο φθηνοτερων ddr4 μνημων και στην περιπτωση του i5 θα μπορουσες να βαλεις και φθηνοτερη μητρικη.

Και αναλογος ποσα και τι ειδους εισαι σιγουρος πως θα σε φτασουν 32gb ram?

Επιπλεον νομιζω πως προτιμοτερη θα ηταν μια 6800/6800χτ με 16gb vram και 256 διαυλο.Εναλλακτικα μια 6700xt με πολυ λιγοτερα χρηματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, s33k3rgr είπε

@topos Μήπως υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο σε αυτό που προτείνεις ?? 

Δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένα γιατί δεν ξέρω πως δουλεύεις τα vm και τι επεξεργαστική ισχύ χρειάζεσαι για αυτά/πόσα θα τρέχεις παράλληλα.

Το ίδιο ισχύει και για την ram.

Απλά ο 13500 έχει 6p+8e cores

Ενώ ο 7700x έχει 8 "ας πούμε" p cores

Oσο για τις κάρτες γραφικών προφανώς ότι προτιμάς, απλά η συγκεκριμένη 6750xt έχει μικρή χρηματικη διαφορά από μια 6800.

Επεξ/σία από @topos

30 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένα γιατί δεν ξέρω πως δουλεύεις τα vm και τι επεξεργαστική ισχύ χρειάζεσαι για αυτά/πόσα θα τρέχεις παράλληλα.

Το ίδιο ισχύει και για την ram.

Απλά ο 13500 έχει 6p+8e cores

Ενώ ο 7700x έχει 8 "ας πούμε" p cores

Oσο για τις κάρτες γραφικών προφανώς ότι προτιμάς, απλά η συγκεκριμένη 6750xt έχει μικρή χρηματικη διαφορά από μια 6800.

κοίτα μην φανταστείς οτι θα χρειαστεί να τρέχω πάνω απο δύο μηχανές ταυτόχρονα. Το πιο συνηθισμένο είναι ενα Ubuntu ας πούμε. Απλώς ο συνδιασμός ενός επεξεργαστή τύπου 13700, μια gpu τύπου 6700xt και μνημών ddr5 μου φαντάζει πιο vfm αυτήν την στιγμή. Μπορεί και να κάνω λάθος.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, s33k3rgr είπε

αυτό η πρόταση πως σας φαίνεται ?

Screenshot 2023-06-03 164440.png

Θα έβαζα λίγο πιο δυνατό psu και την 6800 που είναι πολύ κοντά σε τιμή αλλά με 16 gb vram. Καλό το κουτί αλλά παίρνει κάρτες μέχρι 30 εκατοστά το πολύ οπότε προσοχή στην επιλογή. Επίσης θέλεις καλύτερο cooler. Μπορείς να πας και σε 3200 μνήμες καθώς ο x3d δεν θα κερδίσει από τις πιο γρήγορες.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1

Επίσης η παρακάτω πρόταση πως σας φαίνεται ?

mobo ASRock B650E PG Riptide WiFi 230E

ram Corsair Vengeance 32GB 6000mhz cl36 110e  

AMD Ryzen 5 7600X 225e

gpu Sapphire Radeon RX 6700 XT 12GB 360e 

psu Corsair RMe Series RM850e ATX12V v3 125e

ssd Samsung 980 Pro SSD 2TB M.2 140e

case Lian Li Lancool III Gaming Midi Tower 150e

cooler Arctic Liquid Freezer II 360  120e

• 1 μήνα μετά...
Στις 8/6/2023 στις 6:39 ΜΜ, s33k3rgr είπε

Επίσης η παρακάτω πρόταση πως σας φαίνεται ?

mobo ASRock B650E PG Riptide WiFi 230E

ram Corsair Vengeance 32GB 6000mhz cl36 110e  

AMD Ryzen 5 7600X 225e

gpu Sapphire Radeon RX 6700 XT 12GB 360e 

psu Corsair RMe Series RM850e ATX12V v3 125e

ssd Samsung 980 Pro SSD 2TB M.2 140e

case Lian Li Lancool III Gaming Midi Tower 150e

cooler Arctic Liquid Freezer II 360  120e

Καλησπέρα,

Θα με ενδιέφερε κι εμένα η γνώμη σας για αυτή την πρόταση. Ποιο κουτί θα επιλέγατε όσο το δυνατόν φθηνότερο εάν δεν μας ενδιαφέρουν led και εμφάνιση αλλά αποτελεσματική ψύξη και χωροθέτηση;

Οθόνη υπάρχει 1080p, 60Hz και δεν θα ανανεωθεί σύντομα. Προορίζεται για gaming, προς το παρόν Fortnite, αλλά μπορεί να προστεθούν πιο απαιτητικοί τίτλοι. (Είναι για τον ανιψιό μου, μαθητής γυμνασίου και θα θέλαμε να κρατήσει για τα επόμενα 5-6 χρόνια)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, rkb είπε

Καλησπέρα,

Θα με ενδιέφερε κι εμένα η γνώμη σας για αυτή την πρόταση. Ποιο κουτί θα επιλέγατε όσο το δυνατόν φθηνότερο εάν δεν μας ενδιαφέρουν led και εμφάνιση αλλά αποτελεσματική ψύξη και χωροθέτηση;

Οθόνη υπάρχει 1080p, 60Hz και δεν θα ανανεωθεί σύντομα. Προορίζεται για gaming, προς το παρόν Fortnite, αλλά μπορεί να προστεθούν πιο απαιτητικοί τίτλοι. (Είναι για τον ανιψιό μου, μαθητής γυμνασίου και θα θέλαμε να κρατήσει για τα επόμενα 5-6 χρόνια)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Αν πρόκειται να μείνεις με αυτό το μόνιτορ ένα τέτοιο σύστημα είναι overkill..θα πληρώσεις για επιδόσεις που δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτείς.Αντε πες η 6700xt καταπίνετε αν θες να παίζεις τα τελευταία  ΑΑΑ σε ultra με τα πάντα όλα από γραφικα,σε κάποια δεν θα αφήνεις πολλές επιδόσεις στο τραπεζι..Aλλα τόσο δυνατό cpu/ακριβή πλατφόρμα για να βγάλεις 60 fps δεν έχει νόημα όταν με τα μισα  θα κάνεις την ίδια δουλειά.Ενα σετ με ryzen 5600 ή 5700x (αν θες 8 πυρήνες για κάποιο λογο) / και μια b550 μητρική τα ίδια θα σου δώσει σε αυτην την οθονη.

Επεξ/σία από niko13

3 λεπτά πριν, niko13 είπε

Αν πρόκειται να μείνεις με αυτό το μόνιτορ ένα τέτοιο σύστημα είναι overkill..θα πληρώσεις για επιδόσεις που δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτείς.Αντε πες η 6700xt καταπίνετε αν θες να παίζεις τα τελευταία  ΑΑΑ σε ultra με τα πάντα όλα από γραφικα,σε κάποια δεν θα αφήνεις πολλές επιδόσεις στο τραπεζι..Aλλα τόσο δυνατό cpu/ακριβή πλατφόρμα για να βγάλεις 60 fps δεν έχει νόημα όταν με τα μισα  θα κάνεις την ίδια δουλειά.Ενα σετ με ryzen 5600 ή 5700x (αν θες 8 πυρήνες για κάποιο λογο) / και μια b550 μητρική τα ίδια θα σου δώσει σε αυτην την οθονη.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Άνοιξα και καινούργιο θέμα με περισσότερες πληροφορίες. Σε 4-5 χρόνια ίσως αγοραστεί καινούργια οθόνη. Τώρα είναι ευκαιρία να αγοραστεί δυνατό μηχάνημα λόγο συγκυριών με ελάχιστο κόστος. Οπότε σκέφτηκα να γίνει όσο πιο future proof γίνεται, σε λογικά πλαίσια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...