Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε ξανά ο καιρός (δυστυχώς) να ψαχτώ για καινούρια συσκευή αφού το παλιό μου Samsung απλά δε ξύπνησε ποτέ από ένα software update και από τη  αντιπροσωπεία κάναν τους ..Ιάπωνες.. «έτσι γίνετε μερικές φορές» είπαν , και προτείναν τα καινούρια της σειράς  (story for another day πάμε παρακάτω) 

Αυτά που χρειάζομαι σε ένα smartphone είναι 

1. Θήρα ακουστικών , ΧΩΡΙΣ adapters 
2.μεγαλη μπαταριά / Καλό PEP (power management) 
3.Μεγαλη οθόνη , που θα μπορώ να δουλέψω κάτω από ήλιο 
4. καλή οπίσθια κάμερα , πλέον είναι απαραίτητο στη δουλειά , όχι γιατί θα γυρίσω το επόμενο blockbuster ,εκεί θες slr /red/ cineCam etc., αλλά για να μπορώ να στείλω σε συνάδελφους γρηγορά λεπτομερείς από το τι συνάντησα στο πεδίο (φωτογραφία από ένα rack ένα τηλεφωνικό κέντρο , μια λεπτομέρεια πάνω σε ένα Pcb etc.) γρηγορά και με λεπτομερείς . Κάτι που το παλιό Samsung δε μπορούσε να το κάνει , έβγαζε εξαιρετικά soft φωτογραφείς , τόσο που ακόμη και το Nokia με κουμπάκια και MMS το ξεπερνούσε.

Τα nice to haves σε ένα κινείτο για εμένα είναι 
-    5g . Κυρίως για futureproofing .Ξέρω δε έχει παντού κάλυψη αλλά είπαμε , nice to have. 
-    Dual sim + SD  (αλλά μου κάνει και απλά dual sim Με μεγάλο emmc καθώς ότι δουλεύω είναι με άμεσο sync Με το cloud) 
-    Nfc για g.pay

Το budget μου , δεδομένου της κατάστασης στη αγορά είναι 300-380 tops Που και πάλι τα θεωρώ πολλά αλλα απο το να κουβαλάω το κινητο που εχω τωρα για αντικατάσταση με εχει ταραξει στα hardCrashes και μπορει να με κρεμάσει οποιαδήποτε στιγμή .... 😕

Κοίταξα λίγο στη αγορά τι κυκλοφορεί ,πιάσε το ένα βαρά το άλλο .. 
Ο μονόφθαλμος στους τυφλούς απ οτι εχω δει ειναι το x5 pro της Xiaomi/Poco , συμπαθητική καμερούλα, λίγο σε ένα κατάστημα που το δούλεψα δε κώλωσε πουθενά όσο κι να το φόρτωσα , δυστυχώς δε μπορώ να ξέρω για τη οθόνη … αλλά συνάδελφος με συμβούλεψε ενάντια σε αυτό , δεδομένου ότι έχουν βάλει last Gen SoC … Και σκεπτόμουν , Πραγματικά ποσό Πρόβλημα θα δημιουργήσει. Δεν είναι πως έχω όλη μέρα ανοιχτά mobile games Και θέλω να στραγγίζω και το τελευταίο FPS από το smartphone…

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, greek_pilot είπε

Ήρθε ξανά ο καιρός (δυστυχώς) να ψαχτώ για καινούρια συσκευή αφού το παλιό μου Samsung απλά δε ξύπνησε ποτέ από ένα software update και από τη  αντιπροσωπεία κάναν τους ..Ιάπωνες.. «έτσι γίνετε μερικές φορές» είπαν , και προτείναν τα καινούρια της σειράς  (story for another day πάμε παρακάτω) 

Αυτά που χρειάζομαι σε ένα smartphone είναι 

1. Θήρα ακουστικών , ΧΩΡΙΣ adapters 
2.μεγαλη μπαταριά / Καλό PEP (power management) 
3.Μεγαλη οθόνη , που θα μπορώ να δουλέψω κάτω από ήλιο 
4. καλή οπίσθια κάμερα , πλέον είναι απαραίτητο στη δουλειά , όχι γιατί θα γυρίσω το επόμενο blockbuster ,εκεί θες slr /red/ cineCam etc., αλλά για να μπορώ να στείλω σε συνάδελφους γρηγορά λεπτομερείς από το τι συνάντησα στο πεδίο (φωτογραφία από ένα rack ένα τηλεφωνικό κέντρο , μια λεπτομέρεια πάνω σε ένα Pcb etc.) γρηγορά και με λεπτομερείς . Κάτι που το παλιό Samsung δε μπορούσε να το κάνει , έβγαζε εξαιρετικά soft φωτογραφείς , τόσο που ακόμη και το Nokia με κουμπάκια και MMS το ξεπερνούσε.

Τα nice to haves σε ένα κινείτο για εμένα είναι 
-    5g . Κυρίως για futureproofing .Ξέρω δε έχει παντού κάλυψη αλλά είπαμε , nice to have. 
-    Dual sim + SD  (αλλά μου κάνει και απλά dual sim Με μεγάλο emmc καθώς ότι δουλεύω είναι με άμεσο sync Με το cloud) 
-    Nfc για g.pay

Το budget μου , δεδομένου της κατάστασης στη αγορά είναι 300-380 tops Που και πάλι τα θεωρώ πολλά αλλα απο το να κουβαλάω το κινητο που εχω τωρα για αντικατάσταση με εχει ταραξει στα hardCrashes και μπορει να με κρεμάσει οποιαδήποτε στιγμή .... 😕

Κοίταξα λίγο στη αγορά τι κυκλοφορεί ,πιάσε το ένα βαρά το άλλο .. 
Ο μονόφθαλμος στους τυφλούς απ οτι εχω δει ειναι το x5 pro της Xiaomi/Poco , συμπαθητική καμερούλα, λίγο σε ένα κατάστημα που το δούλεψα δε κώλωσε πουθενά όσο κι να το φόρτωσα , δυστυχώς δε μπορώ να ξέρω για τη οθόνη … αλλά συνάδελφος με συμβούλεψε ενάντια σε αυτό , δεδομένου ότι έχουν βάλει last Gen SoC … Και σκεπτόμουν , Πραγματικά ποσό Πρόβλημα θα δημιουργήσει. Δεν είναι πως έχω όλη μέρα ανοιχτά mobile games Και θέλω να στραγγίζω και το τελευταίο FPS από το smartphone…

https://www.bestprice.gr/item/2158462766/samsung-galaxy-a54-5g-8gb-256gb-dual.html

Και μια σύγκριση με το Poco https://www.kimovil.com/el/sygkrish/poco-x5-pro-5g-global-8gb-256gb,samsung-galaxy-a54-5g-8gb-256gb

Δημοσ.
38 minutes ago, GATE123 said:

Τουλάχιστον ανόητος θα ήμουν αν ξανα επελεγα samsung μετα απο τετοια εμπειρία , ειτε οσο λειτουργούσε το κινητο ειτε οταν χαλασε εντος εγγύησης και η αντιπροσωπία εδωσε τη απάντηση που εδωσε

• Like 1
Δημοσ.

"για να μπορώ να στείλω σε συνάδελφους γρηγορά λεπτομερείς από το τι συνάντησα στο πεδίο (φωτογραφία από ένα rack ένα τηλεφωνικό κέντρο , μια λεπτομέρεια πάνω σε ένα Pcb etc.) γρηγορά και με λεπτομερείς"

Αφου εισαι επαγγελματιας στον χωρο, φιλικα χωρις να θελω να σε προσβαλλω ή οτιδηποτε, πρωτα κοιτας να σου κανει την δουλεια και μετα το μπατζετ.

Αν μια συσκευη που κανει ολα αυτα που λες και με επιτυχιχα, αλλα ειναι στα 500-600 ευρω ή οτι  αλλο, τι θα κανεις? θα παρεις μια αλλη στα 300?

Φιλικα παντα μην παρεξηγηθουμε.

Δημοσ.
2 hours ago, BertaJourdan said:

"για να μπορώ να στείλω σε συνάδελφους γρηγορά λεπτομερείς από το τι συνάντησα στο πεδίο (φωτογραφία από ένα rack ένα τηλεφωνικό κέντρο , μια λεπτομέρεια πάνω σε ένα Pcb etc.) γρηγορά και με λεπτομερείς"

Αφου εισαι επαγγελματιας στον χωρο, φιλικα χωρις να θελω να σε προσβαλλω ή οτιδηποτε, πρωτα κοιτας να σου κανει την δουλεια και μετα το μπατζετ.

Αν μια συσκευη που κανει ολα αυτα που λες και με επιτυχιχα, αλλα ειναι στα 500-600 ευρω ή οτι  αλλο, τι θα κανεις? θα παρεις μια αλλη στα 300?

Φιλικα παντα μην παρεξηγηθουμε.

πολύ σωστό και καλοδεχούμενο το σχόλιο σου . 

το χαμηλό όριο  στο budget το ορίζει εάν κριτήριο  Value/Money . Και τι θέλω να πω με αυτό. Όπως ανέφερα και στο αρχικό post , με μια πρόχειρη ματιά στα smartphones που κυκλοφορούν σήμερα στη αγορά  , τα βρήκα όλα εξαιρετικά υπερτιμημένα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους (και να μου πεις τι δεν είναι σήμερα αλλά τέλος πάντων) 
βάζοντας τα specs που ανέφερα στο #1 , εδώ . To xiaomi ήταν  από τα πρώτα μοντέλα που επέστρεψε (άσχετα που τώρα που ξανά δοκίμασα τη αναζήτηση μου το δείχνει στη 3η σειρά ).  Το είδα – τα specs του- , για μπαταριά δε ξέρω με τη χρήση που κάνω εγώ ποσό θα κρατήσει αλλά τη κάμερα που δοκίμασα σε ένα demo unit μου φάνηκε ικανοποιητική 
Και ρωτάω , αυτό που μου είπε ο συνάδελφος και αναφέρω στο τέλος του #1 στέκει ; μου έλεγε δηλ. ότι το x5 έχει «έναν πραγματικά κακό soc» , νομίζω πως υπερβάλει , Να ήμουν κάποιος που ασχολούμουν με mobile games να το καταλάβω , για τη χρήση μου (multitasking) ram χρειάζεται 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, greek_pilot είπε

Τουλάχιστον ανόητος θα ήμουν αν ξανα επελεγα samsung μετα απο τετοια εμπειρία , ειτε οσο λειτουργούσε το κινητο ειτε οταν χαλασε εντος εγγύησης και η αντιπροσωπία εδωσε τη απάντηση που εδωσε

Επειδή έτυχε δεν σημαίνει κάτι.

Η Smartec είναι πολύ καλή επίσημη αντιπροσωπεία.

Εκτός και αν δεν το πηγές εκεί.

Επίσης δεν ξέρω πιο μοντέλο είχες για να μην είσαι ευχαριστημένος.....

Δημοσ.
14 minutes ago, GATE123 said:

Επειδή έτυχε δεν σημαίνει κάτι.

Η Smartec είναι πολύ καλή επίσημη αντιπροσωπεία.

Εκτός και αν δεν το πηγές εκεί.

Επίσης δεν ξέρω πιο μοντέλο είχες για να μην είσαι ευχαριστημένος.....

Α71 ειχα 
και το πήγα αρχικά στη αντιπροσωπία επι της Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη  και μετα στη αντιπροσωπία μεσα στο κατάστημα public ή κοτσοβολος (ειναι και τα δυο σχεδον απεναντι στη τσιμησκη και τα μπερδευω) . 
και οι 2 ειπαν το ιδιο 

Δημοσ.
31 minutes ago, Fotia said:

Τα public ή κοτσοβολος δεν είναι αντπροσωπείας ..

Έστω, εκεί το πήγα ποιο πολύ γιατι ηθελα να δω αν ο 1ος (που ηταν σιγουρα η αντιπροσωπεία καθως τους βγήκα απο το site της samsung) έδωσε τη διάγνωση που έδωσε για  να κερδίσει μια πώληση αυτος ή  η εταιρία που εκπροσωπεί  ... τελος παντως φυγαμε OT... 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, greek_pilot είπε

Έστω, εκεί το πήγα ποιο πολύ γιατι ηθελα να δω αν ο 1ος (που ηταν σιγουρα η αντιπροσωπεία καθως τους βγήκα απο το site της samsung) έδωσε τη διάγνωση που έδωσε για  να κερδίσει μια πώληση αυτος ή  η εταιρία που εκπροσωπεί  ... τελος παντως φυγαμε OT... 

φιλος ειχε το a71 και του εβγαλε προβλημα στο αποτύπωμα ...το πηγε στην smartec στο χαιδαρι και την ιδια μερα το πηρε πισω φτιαγμενο....και ολα καλα ...Αυτο επρεπε να κανεις και εσυ εξαρχής φιλε μου και οχι να πηγαινεις σε μαγαζια οπως Public και τα λοιπά! 

Δημοσ.
4 minutes ago, life is music said:

φιλος ειχε το a71 και του εβγαλε προβλημα στο αποτύπωμα ...το πηγε στην smartec στο χαιδαρι και την ιδια μερα το πηρε πισω φτιαγμενο....και ολα καλα ...Αυτο επρεπε να κανεις και εσυ εξαρχής φιλε μου και οχι να πηγαινεις σε μαγαζια οπως Public και τα λοιπά! 

Και σας ξανα λεω και το σταματώ εδω γιατι ξεφύγαμε OT Απο τη αντιπροσωπία της Samsung ξεκίνησα, (ρωτώντας πρωτα τηλεφωνικά στο 210-6897691  για το που είναι τα εξουσιοδοτημένα service μου είπαν οτι το  ενα είναι στη Δωδεκάνησου και ενα αυτο στη Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή). Με βόλευε καλύτερα το 2ο Οποτε και πήγα το κινητο σε αυτο . τη διάγνωση «έτσι γίνετε μερικές φορές παρτε καινούριο » τη έδωσε αυτο . ΟΧΙ ΤΟ PUBLIC κτλ ,  εκει , χωρίς να ανεφερω πως το πηγα και αλλου , απλα μου ειπαν τα ιδια . 

Ας επιστρεψουμε στο θεμα ... 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, greek_pilot είπε

Και σας ξανα λεω και το σταματώ εδω γιατι ξεφύγαμε OT Απο τη αντιπροσωπία της Samsung ξεκίνησα, (ρωτώντας πρωτα τηλεφωνικά στο 210-6897691  για το που είναι τα εξουσιοδοτημένα service μου είπαν οτι το  ενα είναι στη Δωδεκάνησου και ενα αυτο στη Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή). Με βόλευε καλύτερα το 2ο Οποτε και πήγα το κινητο σε αυτο . τη διάγνωση «έτσι γίνετε μερικές φορές παρτε καινούριο » τη έδωσε αυτο . ΟΧΙ ΤΟ PUBLIC κτλ ,  εκει , χωρίς να ανεφερω πως το πηγα και αλλου , απλα μου ειπαν τα ιδια . 

Στην Microtech πάντως που είναι και αυτή εξουσιοδοτημένο service Samsung, 2 φορές που έχω στείλει Samsung Tablet S6 Lite είχα πολύ καλή εμπειρία και γρήγορη. Δοκίμασε και εκεί αν θες. Όντως αν θυμάμαι καλά και μένα το ένα tablet δεν άνοιγε μετά από update. Το 1 ήταν εντός εγγύησης και το αναγνωρίσανε και το δεύτερο σπασμένη οθόνη και το κόστος ήταν αρκετά νορμαλ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, greek_pilot είπε

Το budget αυτό είναι χαμηλό γι αυτα που ζητάς έτσι όπως έχουν ανέβει οι τιμές. 

Φτάσαμε να λέμε ότι 350 είναι λίγα.

Θα κοιτούσα κάποιο παλιό μοντέλο ίσως από το εξωτερικό (Amazon) πχ one plus ή pixel.

Πάρε τηλέφωνο στην smartec και πες τους ότι θα το στείλεις εκεί. Είναι ξεκάθαρα θεμα λογισμικού ή πλακέτας.

Δημοσ.

Περιορίζεις πολύ τις επιλογές σου με την θύρα ακουστικών. Νομίζω πολλοί πλέον την έχουν καταργήσει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...