Προς το περιεχόμενο

Smart 600cc Μοντέλο Μάρτιου 2007

daveathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, daveathens είπε

Το αμάξι έκανε 3.000€ το πήρα 1.800€ τα χρήματα που είχα ήταν 2.500€ απο τα 700€ που μείνανε, εβαλα τα 260€ στην ασφάλεια για ένα έτος και τα υπόλοιπα για να το σουλουπώσω. 
Για την χρηση που το θελει η γυναικα μου ειναι μια χαρά.

πλέον μετα το σουλουπωμα παει τέλεια. Απλά δεν ανεβαίνει την ανηφορα.

αν λύσω και αυτο τον θεμα, θα ειμαστε 100% κομπλέ

Δοκίμασες να ανέβεις την ανηφόρα με 1η και το σασμάν στο χειροκίνητο στις 4000-4500 στροφές και όχι στο αυτόματο…

Πάνε 10 χρονιά που το πούλησα το diesel είχα αλλά νομίζω πως έτσι θα ανεβεί, αν δεν έχει άλλο θέμα.

Τώρα απλά πιέζεις την 1η  μέχρι τέρμα και το σασμάν αλλάζει στην ανήφορα σε 2η  και μένει χωρίς ισχύ.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GeorgeTrzs είπε

Δοκίμασες να ανέβεις την ανηφόρα με 1η και το σασμάν στο χειροκίνητο στις 4000-4500 στροφές και όχι στο αυτόματο…

Πάνε 10 χρονιά που το πούλησα το diesel είχα αλλά νομίζω πως έτσι θα ανεβεί, αν δεν έχει άλλο θέμα.

Τώρα απλά πιέζεις την 1η  μέχρι τέρμα και το σασμάν αλλάζει στην ανήφορα σε 2η  και μένει χωρίς ισχύ.

Αυτο σκεφτηκα κ εγω! Εχουν επιλογη αυτα να διαλεξεις να κρατησεις πρωτη? Αν ναι, σιγουρα θα βοηθησει! 

Επισης, σε διαγνωστικο το εβαλες @daveathens? Μπορει να εχει καποιο θεμα και να υπολειτουργει κ να μην τραβαει για αυτο! Ο λαμδα οτι ηθελε αλλαγη πως προεκυψε? Μπορει να ειναι εκει το προβλημα! Εβαλε καλο κ αυθεντικο ο μαστορας?

Επεξ/σία από chrv80

Ναι 260€ η ασφάλεια για 1 χρόνο.

Όσο για την ανηφόρα, ναι την ανεβαίνει και χειροκίνητα και αυτόματα αλλά μόνο αν πάρω φόρα και δώσω πόνο. 

θα δοκιμάσω χειροκίνητα. Γενικά ανεβαίνει την ανηφόρα αν πάρω φόρα. 
απλά επειδή ο δρόμος είναι γεμάτος με λακούβες και εξογκώματα, το αμάξι πονάει πολύ όταν ανεβαίνω με 30 την ανηφόρα. Αλλά αν ανεβαίνω με 10 πχ, κλάνει. Δεν ανεβαίνει. Αν βάλω χειρόφρενο και δώσω λίγο γκαζάκι και αφήσω το χειρόφρενο, πάλι δεν ανεβαίνει! 

Το αμάξι πήγε συνεργείο. Αλλάχτηκαν αρκετά πράγματα, και οι 2 αισθητήρες.

ο πάνω αλλάχτηκε και μπηκε αυθεντικός της Bosch με 180€ και ο άλλος αλλάχτηκε και μπήκε ένας μεταχειρισμένος με 30€. Δεν ξέρω γιατί έβαλε μεταχείρα. Μου είπε πως ο αυθεντικός έχει 100€. 

Σε ευθεία πάντως πάει άνετα με 130 χωρίς να ιδρώσει. 

Μου Κάνει εντύπωση ότι δεν ανεβαίνει την ανηφόρα με πρώτη εστω και χωρίς φορά μπορείς να απενεργοποιησεις το esp; πάνε χρόνια που το έδωσα και δεν θυμάμαι... αν γλιστράνε οι τροχοί κόβει το αμαξι γενικά αδύναμο μοτερ αλλα οχι να μην ανέβει μια ανηφόρα

9 ώρες πριν, liakinen είπε

Πριν μπλέξει ο φίλος με μηχανικούς και αρχίσει τα κάτι έχει το αμάξι ας κάνει μία ερώτηση και σε φόρουμ με Smartάκια να μάθει από κατόχους αν το συγκεκριμένο χωρίς φόρα έχει ψυχή να βγάλει ανηφόρα με μεγάλη κλίση. 

Ανεβαίνει και χειρότερη άνετα. 

8 ώρες πριν, Panagiotis 05 είπε

το ίδιο λέμε. λογικά ο τύπος εννοει ότι το esp κόβει τον κινητήρα στις λακούβες. όταν το αυτοκίνητο έχει μικρή ταχύτητα, οι τροχοί δεν αναπηδάνε οπότε δεν είναι λογικό να παρεμβαίνει. 

εκτός από αυτό 600cc με 40hp το βρίσκω απίθανο να μην μπορεί να ανέβει μια ανηφόρα

Δεν είναι όλα τα 600 40hp έβγαζε νομίζω μέχρι 55-60

8 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Κοιτα τι καταλαβα απο σενα. Δεν γνωριζεις απο αυτοκινητα/οδηγηση και στραφηκες στο smart 600cc σαν σωτηρια λυση! Λες αυτοματο,μικρο,καταναλωση με καλη τιμη αποκτησης ''τυρι-φακα''!!!

Ξερεις γιατι ειναι φακα? Γιατι εν τελει μονο οικονομια δεν θα σου κανει!

Τα ίδια έργα πριν 3-4 χρόνια πριν πάρω σμαρτ. Πλέον το έχω σαν μπρελόκ στα κλειδιά μου. 

8 ώρες πριν, daveathens είπε

Τα υπόλοιπα τα έφτιαξε ο μηχανικός και μηχανικά το αμάξι πάει σαν να είναι καινούριο!!!

Τα υπόλοιπα τα έφτιαξε. Έστω αυτά που φαίνονται. Αν το αμάξι φίλε μου δεν μπει στο διαγνωστικό της Mercedes γνήσιο, ακτή δεν θα βγάλεις ποτέ. Θα χαλάσεις λεφτά κ χρόνο στους μηχανικούς. Παρε ένα τηλέφωνο αύριο τον Καραμουσαδακη στη Νικαια, κλείσε ένα ραντεβού για έλεγχο και ότι σου πει κανε το με κλειστά μάτια. 

8 ώρες πριν, daveathens είπε

Είναι η πρώτη φορά που οδηγάω αυτόματο και σμαρτ και αυτος ειναι ο λογος που ρωτάω. Μπορει να εχει θεμα ο δρομος, μπορει ο δισκος του αυτοκινητου, μπορει ο συμπλεκτης ή τα λάστιχα; Ή μπορεί μηπως το σμαρτ να μην τραβαει λόγω 600 κυβικων; Που να ξέρω; Και 100 χρονια να οδηγουσα, που να ξερω απο σμαρτ οταν δεν εχω ξαναοδηγησει ποτε σμαρτ; Λογικό δεν ειναι;

Το πόδι σου έχει θέμα. Στο αυτόματο κ φοβάσαι να πατήσεις το γκαζι… Αν είναι και το μοντέλο με σούστα μπροστά φοβάσαι ακόμα περισσότερο να πατήσεις. Πάει βάρκα γιαλό αλλά θα την ανεβεί. Δεν παθαίνει τπτ. Μην το έχεις στο αυτόματο στην ανηφόρα. Βαλε 1η κ ανέβα με 3000-3500 στροφές. Μόλις ανέβεις 2 φορές θα πάρεις τον αέρα… 

7 ώρες πριν, daveathens είπε

Το αμάξι έκανε 3.000€ το πήρα 1.800€ τα χρήματα που είχα ήταν 2.500€ απο τα 700€ που μείνανε, εβαλα τα 260€ στην ασφάλεια για ένα έτος και τα υπόλοιπα για να το σουλουπώσω. 
Για την χρηση που το θελει η γυναικα μου ειναι μια χαρά.

πλέον μετα το σουλουπωμα παει τέλεια. Απλά δεν ανεβαίνει την ανηφορα.

αν λύσω και αυτο τον θεμα, θα ειμαστε 100% κομπλέ

Ειναι λιγο διφορουμενο το παει "τελεια" με το "απλα δεν ανεβαινει την ανηφορα"..

Κοιτα ειλικρινα ευχομαι να το ευχαριστηθειτε οσο δεν παει και να μην σου βγαλει προβληματα.

Ομως πιστευω πως θα ηταν καλυτερα οντως να το εδινες γιατι  υποπτευομαι πως θα σου βγαλει θεματα που δεν θα λυνοντε με οικονομικο τροπο.

Και ομολογω πως δεν το ξερω το αμαξι αλλα απο τα "συμφραζομενα"->

α)Δεν ξερεις ακριβη χρονολογια, ουτε εισαι καν σιγουρος  εαν ειναι παραεισαγωγης η οχι.

β)Το ειδε ο μηχανικος σου, ειπε "ειναι πενα" αλλα τα λαστιχα ειναι τελειωμενα

γ)Σου αλλαξε αισθητηρα λ χωρις να το βαλει στο διαγνωστικο? Και τωρα πρεπει να μπει αλλα δεν εχει αυτος τελικα και σου προτεινει να πας αλλου?

δ)Αυτοκινητο που κανει 3000 δεν θα το δινε ο πωλητης στα 1800 εαν αξιζε οντως 3000

ε)Οσο κακη και εαν ειναι η ανηφορα, οσο και εαν καταχτυπιοτανε, οσο γκαζι και εαν χρειαζοτανε να του πατησεις θα επρεπε να μπορει να την ανεβει 

στ)Δεν το αναλαμβανουν τα συνεργεια λογο χρονολογιας/ιδιομορφιας

Ολα τα παραπανω θα επρεπε να σου εχουν ηδη χτυπησει καμπανακι

• Like 3

Στις 17/5/2023 στις 4:02 ΜΜ, daveathens είπε

Τα υπόλοιπα τα έφτιαξε ο μηχανικός και μηχανικά το αμάξι πάει σαν να είναι καινούριο!!!

Κοιτα εκει που τα εσκασες πρεπει να εχεις την υποστηριξη σε καθε απορια σου μιας και πηγες σε εξειδικευμένο!  Μετα αν εχεις υποψιες οτι μπορει να σου λεει ψεματα σε κατι για να σου παρει περισσοτερα χρηματα ρωτας σε φορουμ και φιλτραρεις.. δεν παιρνεις της μετρητης απο την καθε ''τυχαρπαστη'' απαντηση!

Εγω σου ειπα ενα περιστατικο που ο κατοχος ειχε παραπονο οτι κραταει στροφες ή και ανεβαζει(δεν θυμαμαι) και μενει ακινητο στην ανηφορα!  Με τον μηχανικο το πηγαμε βολτα το ''εσκισε'' δεν εκανε κιχ το δισκοπλατο απο πατιναρισμα!  Το αμαξι δεν το ξερω αλλα επειδη ειναι αυτοματο δοκιμαζεις ολες τις επιλογες να κανεις αναγνωριση..

• Like 1

Σήμερα έπαθα το εξής: Χθες το αμάξι είχε μισό ντεπόζιτο βενζίνη. Το πάρκαρα και το άφησα στο πάρκινγκ. Σήμερα μόλις το έβαλα μπρος ήταν με λαμπάκι!

Ενώ δεν είχα κάνει ούτε 1 χλμ από χθες μέχρι σήμερα! 
Την τελευταία φορά το γέμισα με 30 € και από τότε έχω κάνει μόνο 200 χλμ.

Διάβασα σε ένα φόρουμ που γράφανε για το φλοτέρ.

Άλλοι έλεγαν πως θέλει αλλαγή κι άλλοι έλεγαν πως θέλει ξανα γέμισμα και οτι ισως σταματήσει να το κάνει.

Θα πάω στο εξειδικευμένο εννοείται, απλά είπα πρώτα να πάρω μια ιδέα 

15 λεπτά πριν, daveathens είπε

Σήμερα έπαθα το εξής: Χθες το αμάξι είχε μισό ντεπόζιτο βενζίνη. Το πάρκαρα και το άφησα στο πάρκινγκ. Σήμερα μόλις το έβαλα μπρος ήταν με λαμπάκι!

Άλλοι έλεγαν πως θέλει αλλαγή κι άλλοι έλεγαν πως θέλει ξανα γέμισμα και οτι ισως σταματήσει να το κάνει.

Αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ θα πρέπει μετά να ξαναδείξει ότι έχεις βενζίνη. Γενικά θα δείχνει αλλοπρόσαλα πράγματα στον δείκτη βενζίνης. Μία θα ανεβαίνει μία θα κατεβαίνει. Αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ, υπολόγιζε ένα 200άρι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, daveathens είπε

Σιγουρα δεν στην έκλεψαν;

Ρωτα και τον φίλο απο άλλο θέμα που το είχε παρκάρει και του το πήρε ο δήμος.Ποτέ δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από Ukforthemoment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2023 στις 2:12 ΜΜ, Panagiotis 05 είπε

αφού το έχεις βρει το κόλπο. νεκρά και κατηφόρα μόνο!

Lol!

knight rider kitt GIF

Στις 17/5/2023 στις 2:47 ΜΜ, daveathens είπε

Μόλις μίλησα με τον μηχανικό και λέει πως φταίει η πολύ μεγάλη ανηφόρα που δεν έχει τσιμέντο και έχει πολλές λακούβες και τρύπες και άσχημο οδόστρωμα και κάθε φορά ο εγκέφαλος δίνει εντολή να κόβει γκάζι το αμάξι

Εδω είναι ενα μερος της ανηφόρας το εβγαλα φωτο απο πανω προς τα κατω

22D4AB3D-5BDE-4730-9BAA-119E3DEB6F14.jpeg

Νομίζω μας τρολαρεις φίλος.

Επεξ/σία από tzitzikas2

44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σιγουρα δεν στην έκλεψαν;

Ρωτα και τον φίλο απο άλλο θέμα που το είχε παρκάρει και του το πήρε ο δήμος.Ποτέ δεν ξέρεις.

Το είχα σε κλειστό πάρκινγκ οπότε δύσκολο να την κλέψανε. 

1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ θα πρέπει μετά να ξαναδείξει ότι έχεις βενζίνη. Γενικά θα δείχνει αλλοπρόσαλα πράγματα στον δείκτη βενζίνης. Μία θα ανεβαίνει μία θα κατεβαίνει. Αν έχει πρόβλημα το φλοτέρ, υπολόγιζε ένα 200άρι.

Άρα αν δεν έχει πρόβλημα το φλοτέρ, το αμάξι με 200χλμ που έκανα, έκαψε ένα ντεπόζιτο;;; Έχω μείνει με μια βούλα μόνο. Εγώ νόμιζα πως με ένα γεμάτο ντεπόζιτο θα μου έβγαζε 700χλμ.

εδώ το καημένο το κλιό του 2003, με ένα γεμάτο μου βγάζει 650 χλμ!!!

45 λεπτά πριν, daveathens είπε

Το είχα σε κλειστό πάρκινγκ οπότε δύσκολο να την κλέψανε. 

Άρα αν δεν έχει πρόβλημα το φλοτέρ, το αμάξι με 200χλμ που έκανα, έκαψε ένα ντεπόζιτο;;; Έχω μείνει με μια βούλα μόνο. Εγώ νόμιζα πως με ένα γεμάτο ντεπόζιτο θα μου έβγαζε 700χλμ.

εδώ το καημένο το κλιό του 2003, με ένα γεμάτο μου βγάζει 650 χλμ!!!

700χλμ?Πόσα λίτρα παίρνει;Γιατί θυμάμαι  κάτω απο τα 30 λίτρα,ίσως 28.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...