Προς το περιεχόμενο

Smart 600cc Μοντέλο Μάρτιου 2007

daveathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Σμαρτ του 2007, στα 600 κυβικά. Μόλις το πήρα του έκανε ο μηχανικός σέρβις και άλλαξε και έναν αισθητήρα λάμδα.

Το πήρα από το συνεργείο και ύστερα από 30 συνεχόμενα χλμ το αμάξι άρχισε να κλάνει. Δηλαδή πήγαινα σε λεωφόρο με 100 σταθερά και ξαφνικά άρχισε να πέφτει το κοντέρ στα 90 μετά στα 80 μετά στα 70 και όπως πέθαινε, έδινα γκάζι αλλά δεν έδινε οπότε έκανα δεξιά και κάποια στιγμή σταμάτησα. Έσβησα το αμάξι.

Το ξανά άναψα και ξεκίνησε κανονικά και πήρε το γκάζι. 10 λεπτά μετά ενώ οδηγούσα κανονικά άναψε το λαμπάκι της μηχανής λίγα λεπτά πριν φτάσω στο σπίτι μου. Φτάνοντας στην ανηφόρα που μένω, το αμάξι δεν κατάφερε να ανέβει όλη την ανηφόρα!!! Επίσης η θερμοκρασία από 60 πήγε στους 80.

Στη μέση της ανηφόρας όσο γκάζι και να έδινα, με το αυτόματο αλλά και με τις ταχύτητες, δεν πήγαινε ούτε βήμα!!!

Με αποτέλεσμα να κατέβω με νεκρά την κατηφόρα για να το παρκάρω. Το άφησα εκεί για 20 λεπτά. Μετά το ξαναπήρα και πάτησα το γκάζι μέχρι το πάτωμα και με τα χίλια ζόρια ανέβηκε την ανηφόρα και το έβαλα στο πάρκινγκ μου.

Πήρα τηλέφωνο τον μηχανικό που το έφτιαξε (δεν είναι ειδικός στα Σμαρτ αλλά δεν είναι και εντελώς άκυρος) και του εξήγησα τι έχει συμβεί και μου είπε πως πρέπει να το βάλει στο διαγνωστικό ένας ηλεκτρολόγος που να ασχολείται με Σμαρτ.

Πήρα τηλέφωνο σε 3 εξειδικευμένα συνεργεία Σμαρτ και κανένα από αυτά δεν αναλαμβάνει τα παλιά Σμαρτ!!!

1) Έχετε καμιά ιδέα που θα βρώ έναν καλό και τίμιο ηλεκτρολόγο που να ξέρει τα παλιά Σμαρτ καλά ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα από την ρίζα και να το φτιάξει χωρίς να πληρώσω μια περιουσία;

2) Έχετε καμιά ιδέα το τι μπορεί να φταίει;

Διάβασα πως όταν αλλάζεις τον αισθητήρα Λάμδα στο Σμαρτ πρέπει να γίνει επαναπρογραμματισμός στον εγκέφαλο.

Επίσης σκέφτομαι μήπως θέλει καθαρισμό ή αλλαγή η πεταλούδα.

Ή ίσως θέλει μόνωση η πλεξούδα; Ή αλλαγή το ποτενσιόμετρο του γκαζιού;

Ή μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο εγκέφαλος;

Και το τελευταίο και χείριστο πράγμα που σκέφτομαι είναι μήπως θέλει ανακατασκευή το μοτέρ; Ή κάποια κομμάτια του μοτέρ

Επεξ/σία από daveathens
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ον. Πριν το αγορασεις δεν του εκανες ελεγχο? 

2ον. 600cc του 2007 δεν υπαρχει. Το 2004 βγηκαν με κινητηρα 700cc. 

3ον. Το πηγες σε μηχανικο που δεν εχει ιδεα απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο, εκανε σερβις και αλλαξε αισθητηρα λαμδα και τωρα που εχει προβλημα σου λεει πηγαινε το αλλου. https://www.youtube.com/watch?v=5_3M_GZVpWw

Επεξ/σία από mihanikos1
  • Like 1

1) Του έκανε έλεγχο πριν το αγοράσω. Ήθελε ένα σέρβις και έναν αισθητήρα λάμδα. 

2) Στην άδεια κυκλοφορίας γράφει για ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα, Μάρτιος του 2007

Είσαι και γειτονας.

Sakarelis smart. Λ. Βουλιαγμένης 71.

Ριξτου ένα τηλ. Εκεί πάω και το δικό μου και είμαι ικανοποιημένος 

4 λεπτά πριν, daveathens είπε

Είναι εισαγωγής. Το είδα στην άδεια κυκλοφορίας. Είμαι στην Αθήνα στο κέντρο, Νέο Κόσμο αλλά το πάω όπου χρειαστεί με οδική

• Thanks 1

Λες να φτιάχνει παλιά Σμαρτ; Αν ναι, είναι εντάξει σαν μηχανικός; Εννοώ γνωρίζει;

Ρωτάω γιατί δεν περισσεύουν χρήματα και είναι δύσκολα…

Σε 3 αντιπροσωπείες έφαγα πακέτο επειδή είναι πριν το 2008 το αμάξι και δεν το αναλαμβάνανε!!

Τι να σου πω...το δικό μου είναι 2001 0.8 cdi και ότι πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει το έχει λύσει. Δεν χάνεις κάτι να του ρίξεις ένα τηλ.

18 λεπτά πριν, daveathens είπε

Λες να φτιάχνει παλιά Σμαρτ; Αν ναι, είναι εντάξει σαν μηχανικός; Εννοώ γνωρίζει;

Ρωτάω γιατί δεν περισσεύουν χρήματα και είναι δύσκολα…

Σε 3 αντιπροσωπείες έφαγα πακέτο επειδή είναι πριν το 2008 το αμάξι και δεν το αναλαμβάνανε!!

• Like 1

On 14/05/2023 at 18:33, daveathens said:

Άρα υπάρχει ελπίδα!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου!!!!!

Αν θες μπορεις να τσεκαρεις και το Smart Move στο παλαιο φαληρο. Εγω εκει πηγαινα το δικο μου και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Πολυ καλος και τιμιος μαστορας.

• Like 1

Παιδιά μια ερώτηση ακόμα:

Πατάω το κουμπί του κεντρικού κλειδώματος και κλειδώνει μόνο η πόρτα του οδηγού! Του συνοδηγού δεν κλειδώνει! Μήπως να αλλάξω μπαταρίες στο κοντρόλ;

Στις 14/5/2023 στις 3:56 ΜΜ, mihanikos1 είπε

1ον. Πριν το αγορασεις δεν του εκανες ελεγχο? 

2ον. 600cc του 2007 δεν υπαρχει. Το 2004 βγηκαν με κινητηρα 700cc. 

3ον. Το πηγες σε μηχανικο που δεν εχει ιδεα απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο, εκανε σερβις και αλλαξε αισθητηρα λαμδα και τωρα που εχει προβλημα σου λεει πηγαινε το αλλου. https://www.youtube.com/watch?v=5_3M_GZVpWw

Πως δεν υπαρχει;
Εγω τυχαια κοιτουσα αυτο:
https://www.antallaktikaexpert.gr/exartimata-aftokiniton/kleidaria-ortas/smart
και στις λιστες βγαζει 600cc του 2007. 

18 ώρες πριν, Pankard είπε

Smabill κερατσινι.

Για smart ο μαστορας ειναι σα να εχει 15 phd

Μάλλον είναι πρώην κάτοχος και αποφάσισε να βγάζει αντί να σκορπάει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...