Προς το περιεχόμενο

Ποιο πρατήριο αξίζει για συχνό εφοδιασμό καυσίμων;

Punker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

παντα μα παντα βαζω στο πιο φθηνο. και οι δικοι μου το ίδιο. 5 αυτοκίνητα και κοντα 2μυρια χλμ αργοτερα δεν εχει χαλασει τιποτα λογω βενζινης. νομιζω οτι αυτος ο μύθος υπαρχει για να δικαιολογει τις σαχλαμαρες των μηχανικων ή και οδηγων. στο diesel ισως -επειδη η νοθεια ειναι πιο μεγαλη ποσοστιαία- να υπαρχει προβλημα. 

Δεν υπάρχει κανένας μύθος. Γιατί νομίζεις τη δίνουν φθηνότερη? Οι έλεγχοι που γίνονται και πέφτουν κλεισίματα δείχνουν τι νοθεία γίνεται. 

Έχω γνωστό που δουλεύει στους ελέγχους και μου λέει τι βρίσκουν. 

Αν δεις στην καταναλωση εκεί που με κανονική βενζίνη καις 9λτ/100 με τη νοθευμένη φτάνεις 11

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ πιστεύω πως το να παραμείνεις σε βενζίνη είναι χαμένο παιχνίδι.

Στην θέση σου εάν με βόλευε το υπάρχων αυτοκίνητο θα κοιτούσα για μετατροπή σε υγραέριο.

Εάν θα προτιμούσα άλλο μέγεθος/τύπο θα αγόραζα άλλο -πιθανοτατα- πετρέλαιο.

Ειδικά τώρα στην περίπτωση που είστε συγκρότημα και μοιράζεσαι την βενζίνη με άλλους κοίτα να βάλεις και ένα "extra" fee για τα service/αναλωσιμα εφόσων συζητάς για τόσα πολλά χλμ.

Υ.γ Εάν ψάξεις τελικα μετατροπή υγραερίου στο Ηράκλειο πες τι τιμές και ποια συνεργεία βρήκες γιατί πιθανών να μπω και εγώ σε διαδικασία από Αύγουστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, adi32 είπε

Ξέχνα τα φθηνά βενζινάδικα που βάζουν νερό καταστρέφουν τον κινητήρα και καις και πολύ περισσότερο. 

Μόνο σε εταιρικά να βάζεις 

και μετα ξυπνησαμε.

360.000 χιλιόμετρα μόνο σε φτηνα βάζω κανενα πρόβλημα. Και υγραέριο μόνο σε φτηνα από τα 128.000 χιλιόμετρα.

Ο γιος που εβαζε τη γνωστή των 98 οκτανίων σαν σουπερ καύσιμο στο αυτοκίνητο στα 100.000 χιλιόμετρα πήρε το μοτέρ στα χέρια 1000 ευρω επισκευή στο παπάκι 38.000 χιλιόμετρα το ίδιο αλλά 200 ευρω για επισκευή. Τωρα αν κάποιοι θέλουν να βάζουν στα ακριβά ας βάζουν αλλα μη μας λέτε και παραμύθια.

Στην περιοχή μου (Γερακα) υπάρχουν τουλάχιστον 7 πρατήρια με τιμή στο υγραέριο 64 λεπτά ενω άλλα είναι κοντα στα 80. Με το σκεπτικό σου θες να μας πείς ότι  τα 7 κλέβουν ή πουλάνε νοθευμένο καυσιμο και τα άλλα 7 είναι τίμια.

Επεξ/σία από papoys1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, papoys1 είπε

και μετα ξυπνησαμε.

360.000 χιλιόμετρα μόνο σε φτηνα βάζω κανενα πρόβλημα. Και υγραέριο μόνο σε φτηνα από τα 128.000 χιλιόμετρα.

Ο γιος που εβαζε τη γνωστή των 98 οκτανίων σαν σουπερ καύσιμο στο αυτοκίνητο στα 100.000 χιλιόμετρα πήρε το μοτέρ στα χέρια 1000 ευρω επισκευή στο παπάκι 38.000 χιλιόμετρα το ίδιο αλλά 200 ευρω για επισκευή. Τωρα αν κάποιοι θέλουν να βάζουν στα ακριβά ας βάζουν αλλα μη μας λέτε και παραμύθια.

Στην περιοχή μου (Γερακα) υπάρχουν τουλάχιστον 7 πρατήρια με τιμή στο υγραέριο 64 λεπτά ενω άλλα είναι κοντα στα 80. Με το σκεπτικό σου θες να μας πείς ότι  τα 7 κλέβουν ή πουλάνε νοθευμένο καυσιμο και τα άλλα 7 είναι τίμια.

Θες να βάζεις νοθευμένη βάζε. 

https://www.typosthes.gr/koinonia/315465_orgio-notheias-sta-kaysima-tessera-sta-100-gemismata-me-notheymeni-benzini

https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2023/01/ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ-SITE2.pdf

Επεξ/σία από adi32

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, adi32 είπε

Πρατήρια με αμαρτωλό παρελθόν εχει και στην περιοχή μου φίλε μου και μπορώ να σου πω ότι είναι ολων ταξεων (φτηνα - ακριβα). Και φυσικά δεν θα βάλω από αυτά οτι τιμή και να έχουν όπως ετυχε κάποιο να έχει και φθηνότερη από εκεί που βάζω. Βάζω από δύο ιδιωτικές αλυσίδες η μία με 5-6 πρατήρια και ή άλλη με τέσσερα.

Θα σου πω οτι παλαιότερα εβαζα από τον Ασμάτογλου στην Κλειθενους κανενα παράπονο από τιμη και ποιότητα. Δυστυχώς από τότε που τα εκανε εταιρικά  εφυγα όχι γιατί είχα παράπονο  από την ποιότητα του αλλα από τις τιμές του όπως εφυγαν πολλοί και βλέπω τα πρατήρια του στην περιοχή να έχουν  ελάχιστη κίνηση το πιο πιθανό από τις τιμές του.

Επεξ/σία από papoys1

Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν και μη εταιρικά που δεν κάνουν νοθεία αλλά πρέπει να τα ξέρεις. 

Για σίγουρα σε περιοχές που δεν ξέρεις πας σε εταιρικά. 

Επίσης το καταλαβαίνεις από την κατανάλωση που πάει στο Θεό με τη νοθευμένη. 

Αν δεν σου ανάψουν λαμπάκια 

Στις 16/5/2023 στις 7:44 ΠΜ, papoys1 είπε

και μετα ξυπνησαμε.

360.000 χιλιόμετρα μόνο σε φτηνα βάζω κανενα πρόβλημα

Άλλο το φθηνό επειδή μπορεί να κρατήσει χαμηλά την τιμή επειδή δεν πληρώνει ενοίκιο λόγω ιδιόκτητου πρακτορείου και άλλο το φθηνό που σου βάζει νοθευμένη. 

Εσύ στο παλιό αμάξι σου μπορεί να βάλεις και ότι να ναι χωρίς μεγάλα θέματα στον κινητήρα. Αλλά στα καινούρια οχήματα τι γίνεται?

• Like 1

Στις 15/5/2023 στις 11:08 ΜΜ, @topos είπε

Στην θέση σου εάν με βόλευε το υπάρχων αυτοκίνητο θα κοιτούσα για μετατροπή σε υγραέριο.

Εάν θα προτιμούσα άλλο μέγεθος/τύπο θα αγόραζα άλλο -πιθανοτατα- πετρέλαιο.

Στα χιλιόμετρά του (φαντάζομαι 3.000 το μήνα) βγαίνει πιο φθηνό το υγραέριο, ακόμα και από το πετρέλαιο. Με πετρέλαιο με κατανάλωση 5,5 λίτρα θα θέλει 247€. Με υγραέριο με κατανάλωση 8 λίτρα θα θέλει 192€. Με τιμές 1,50€ το πετρέλαιο και 0,80€ το υγραέριο. Έχει σημαντική διαφορά υπέρ του αερίου, που νομίζω δεν αξίζει καν να μπει σε σκέψεις γι' αλλαγή οχήματος με σκοπό να πάει σε diesel.

8 ώρες πριν, Nabuko είπε

Άλλο το φθηνό επειδή μπορεί να κρατήσει χαμηλά την τιμή επειδή δεν πληρώνει ενοίκιο λόγω ιδιόκτητου πρακτορείου και άλλο το φθηνό που σου βάζει νοθευμένη. 

Εσύ στο παλιό αμάξι σου μπορεί να βάλεις και ότι να ναι χωρίς μεγάλα θέματα στον κινητήρα. Αλλά στα καινούρια οχήματα τι γίνεται?

Σεβομαι την άποψή σου να βάζει από ακριβα πρατηρια , βγαίνουμε οφ τόπιτς αλλα κάπου το θεμα εταιρικά - ακριβά δεν είναι όπως παρουσιάζεται.

Τα περισσότερα εταιρικά να μην πω όλα είναι ενοικιαζόμενα πρατήρια συνήθως από την μαμά εταιρεία που τα προμηθεύει.  Πως μπορεί αυτός ο πρατηριούχος να συναγωνισθεί σε τιμές τον ιδιώτη που έχει 4-5-6 και περισσότερα ιδιόκτητα πρατήρια δικά του βυτία για μεταφορά και εφοδιασμό καυσίμων με το πλεονέκτημα αυτός ο πρατηριούχος να μπορεί να παζαρεύει την τιμή εφοδιασμού με οποιαδήποτε μεγάλη εταιρεία καυσίμων και να μην είναι δέσμιος της μαμα εταιρείας. Και η ιδια εταιρεία οσοι είμαστε γνωστες ξέρουμε οτι με άλλη τιμή θα εφοδιάσει τον α εταιρικό πρατηριούχο με μεγάλο κύκλο εργασιών και με άλλη τιμή τον πρατηριούχο που είναι με την καραμπίνα να καταφέρει να φέρει οχήματα στην αντλία του.

Και ναι δεν βάζω ότι ναναι γιατί το αμαξι μου μπορεί να είναι 18 ετων αλλα είναι τέλεια συντηρημένο εκανε και κάνει πολλά μεγαλα ταξίδια , με ένα μοτέρ σκυλί που δεν έχει ανοιχτεί παρά τα 360.000 χιλιόμετρα και δεν καίει σχεδόν καθόλου λάδι από αλλαγή σε αλλαγή.. Βάζω από δοκιμασμένο για δύο χρόνια ιδιωτη πρατηριούχο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα τόσο από την τιμή όσο και από την ποιότητα.

Οσο για φτηνό και ακριβό πρατήριο;;;; Θεωρώ ότι έχουν τις ιδιες πιθανότητες να κλέψουν η να βάλουν νοθευμένο καύσιμο. Δεν θα σου πω όνομα αλλα θα σου πω οτι ένα από τα πιο ακριβά πιθανώς το πιο ακριβό πρατήριο στην Μεσογείων από Χολαργό μέχρι Γέρακα πρόσφατα ηταν κλειστό για ένα δίμηνο περίπου και όλοι καταλαβαίνουμε το λόγο που ηταν κλειστό , οπως μετα από αυτό και άλλο παραπάνω και αυτό από τα πιο ακριβά,για ενα μηνα περίπου. 

• 1 μήνα μετά...
Στις 15/5/2023 στις 10:49 ΜΜ, adi32 είπε

Αν δεις στην καταναλωση εκεί που με κανονική βενζίνη καις 9λτ/100 με τη νοθευμένη φτάνεις 11

Οδηγώ κοντά 25 χρόνια. Γενικά πάντα βάζω σε φτηνά πρατήρια. Όπως φαίνεται ήμουν απλά τυχερός. Εδώ και ένα μήνα, στο φροντισμένο Corsaκι μου του 2011 (πετρέλαιο), η μικτή κατανάλωση από 5,3 εκτοξεύτηκε στο 7,5! Πήρα το συνεργείο μου, καθώς είχαμε κάνει κάποια φιξαρίσματα κάτι βδομάδες πριν και το πρώτο που μου είπε είναι «κάνε δυο γεμίσματα από άλλο βενζινάδικο και μετά μιλάμε». Αδιανόητο, σα να μου έβαλαν νερό. Τα εταιρικά πρατήρια πώς τα εντοπίζουμε; 

2 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Οδηγώ κοντά 25 χρόνια. Γενικά πάντα βάζω σε φτηνά πρατήρια. Όπως φαίνεται ήμουν απλά τυχερός. Εδώ και ένα μήνα, στο φροντισμένο Corsaκι μου του 2011 (πετρέλαιο), η μικτή κατανάλωση από 5,3 εκτοξεύτηκε στο 7,5! Πήρα το συνεργείο μου, καθώς είχαμε κάνει κάποια φιξαρίσματα κάτι βδομάδες πριν και το πρώτο που μου είπε είναι «κάνε δυο γεμίσματα από άλλο βενζινάδικο και μετά μιλάμε». Αδιανόητο, σα να μου έβαλαν νερό. Τα εταιρικά πρατήρια πώς τα εντοπίζουμε; 

πας εδω https://fuelgr.gr/web/

Υπαρχει και για κινητο

Εκει που βλεπεις  επωνυμια του καθε βενζιναδικου αν εχει καποιο ονοματεπωνυμο (πχ Κωστας Νερουλας) ειναι ιδιωτης αν ειναι εταιρικο θα εχει

για SHΕLL Ερμης, για ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ,  για BP ΚΑΛΥΨΩ,  ΕΛΙΝ ΣΤΑΘΜΟΙ

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την έχω την εφαρμογή, δεν ήξερα πώς μπορώ να κάνω την αναζήτηση. Βρήκα ήδη Καλυψώ κοντά μου, σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ. 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...