Punker Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς,έπειτα από προβληματισμό μου περί κόστους βενζίνης. Πλέον,έτσι όπως έχουν φτάσει οι τιμές,και λόγω της φύσεως του επαγγέλματός μου,κάνω καθημερινά μεγάλα δρομολόγια,χωρίς να είμαι επαγγελματίας οδηγός(δηλαδή απλά για να φτάσω στον προορισμό που εργάζομαι)και έχω πολύ μεγάλα έξοδα για τις βενζίνες που ξεπερνούν και το ίδιο μου το ενοίκιο.Με έναν πρόχειρο υπολογισμό,μου βγαίνουν οι βενζίνες περίπου 400€ τον μήνα. Πάντα χρησιμοποιούσα το βενζινάδικο Envirol που είναι διπλα στο σπίτι μου και έχω γίνει μέλος,ωστόσο οι παροχές στους εγγεγραμμένους ως μέλη πελάτες,δεν είναι ιδιαίτερα τρομερές,συγκεκριμένα έχω επιστροφή μισό λεπτό του ευρώ (0,005€) για κάθε λίτρο,που αν υποθέσουμε πρόχειρα πως στα 20€ βάζεις 10 λίτρα,είναι 5 λεπτά επιστροφή,και αυτά σε αγορές άλλων ειδών πέρα της βενζίνης(λάδια,παραφλού κτλ κτλ). Έχοντας στο μυαλό αυτά τα 400€ τον μήνα,τα οποία και δεν γίνεται να τα γλιτώσω,θέλω να ρωτήσω και την δική σας γνώμη αν υπάρχει κάποιο βενζινάδικο που να αξίζει να γίνω "συχνός" πελάτης,προσφέροντάς μου καλές,ή έστω καλύτερες από τις τωρινές μου,παροχές. Ευχαριστώ πολύ !
dbrillis Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δηλαδή πόσα χιλιόμετρα κάνεις το μηνα, 3000 χιλιόμετρα; Με ενα πρόχειρο υπολογισμό οτι βάζεις 65€ ευρώ τη φορα, ενα ντεπόζιτο σου βγαζει 500χλμ και βαζεις βενζίνη περίπου 6 φορες το μηνα (για να βγουν τα 400€). Εκτος βέβαια αν εχεις μεγαλύτερο αμαξι, οποτε καιει το αμαξι. Με το αυτοκίνητο και τις φθορες του τι κάνεις; Ρωτάω γιατί ποσο να γλυτώσεις σε ενα γεμισμα αν γινεις φίλος με τον βενζινά, 3€-4€; Πηγαινε και βαλε αεριο στο αυτοκίνητο. Ισως αυτο να είναι μια λυση. 3
Punker Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Δηλαδή πόσα χιλιόμετρα κάνεις το μηνα, 3000 χιλιόμετρα; Με ενα πρόχειρο υπολογισμό οτι βάζεις 65€ ευρώ τη φορα, ενα ντεπόζιτο σου βγαζει 500χλμ και βαζεις βενζίνη περίπου 6 φορες το μηνα (για να βγουν τα 400€). Εκτος βέβαια αν εχεις μεγαλύτερο αμαξι, οποτε καιει το αμαξι. Με το αυτοκίνητο και τις φθορες του τι κάνεις; Ρωτάω γιατί ποσο να γλυτώσεις σε ενα γεμισμα αν γινεις φίλος με τον βενζινά, 3€-4€; Πηγαινε και βαλε αεριο στο αυτοκίνητο. Ισως αυτο να είναι μια λυση. Είμαι μουσικός και μένω στο Ηράκλειο Κρήτης.Δουλεύω σεζόν και έχω 8 lives κάθε εβδομάδα (7 βραδινά και ένα μεσημεριανό).Κάθε φορά παίζουμε σε ξενοδοχεία εκτός Ηρακλείου ,μέχρι και Μίλατο,όπου απέχει 60 χιλιόμετρα από το σπίτι μου,άρα 60 πήγαινε-έλα 120 χιλιόμετρα.Το αμάξι μου είναι 1229 κυβικά. Πέρυσι,επειδή έμενα στο πατρικό μου,με συνέφερε να νοικιάσω σπίτι στην μέση των ξενοδοχείων που παίζω,μπας και γλιτώσω τίποτα,όπως και το έκανα.Φέτος έχω ενοικιάσει σπιτι στο Ηράκλειο για όλο το χρόνο και μου χτυπάει να νοικιάζω 2 σπίτια και να χρησιμοποιώ το ένα,οπότε αυτήν την φορά μένω στο Ηράκλειο και τα τρώω αναγκαστικά στις βενζίνες.Δεν μπορώ να βάλω αέριο διότι στο αμάξι λόγω εξοπλισμού (ηχεια,καλωδικα,οργανα,στέκες κτλ κτλ)δεν πέφτει καρφίτσα. Δεν έχω δει βενζινάδες να ψάχνουν τέτοιους φίλους,αλλά αν υπάρχει κανείς,ας μου στέιλει 😂! Έστω τα 3-4€,από το μισό λεπτό στο λίτρο είναι κάτι,και αφού τα δίνω που τα δινω τοσα λεφτά,γιατί να μην κερδίσω ό,τι μπορώ ; 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Με το αυτοκίνητο και τις φθορες του τι κάνεις; Σχετικά με το αυτοκίνητο και τις φθορές του..άστο..έχω κάνει πλούσιο τον μηχανικό μου !
Haldol Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 30 λεπτά πριν, Punker είπε Δεν μπορώ να βάλω αέριο διότι στο αμάξι λόγω εξοπλισμού (ηχεια,καλωδικα,οργανα,στέκες κτλ κτλ)δεν πέφτει καρφίτσα. Το υγραέριο συνήθως μπαίνει στο χώρο της ρεζέρβας. Δε σου τρώει απ' το χώρο αποσκευών. Και είναι το μόνο που μπορεί να σε σώσει, καθώς τα 400€ εύκολα γίνονται 250€. Σίγουρα χάνεις τη ρεζέρβα, αλλά με τέτοια διαφορά στο κόστος ανά μήνα, φαντάζομαι μπορείς να καλύψεις και μία οδική, αν συμβεί το απρόοπτο. 1
basilis_k6 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 δεν μπορεις να παρεις leasing με απαλαγγη λογω επαγγέλματος? αν οχι αεριο τοτε diesel.
Bitbit Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 ψάχνεις αλλού τη λύση. Η λύση δεν είναι στην τιμή της βενζίνης. Άντε και να βρεις πρατήριο που θα κερδίζεις 2-3€ στο γέμισμα. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Όπως σου είπανε πας σε αέριο. Με τόσα χιλιόμετρα θα κάνεις απόσβεση άμεσα. Τώρα αν δε μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, τι να πω. Δε βρισκω λύση 1
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Αέριο ή άλλο αμάξι που θα είναι ντίζελ . Εχετε και ακριβά καύσιμα εκει κάτω. 1
Deannn Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, Punker είπε Καλησπέρα σε όλους. Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς,έπειτα από προβληματισμό μου περί κόστους βενζίνης. Πλέον,έτσι όπως έχουν φτάσει οι τιμές,και λόγω της φύσεως του επαγγέλματός μου,κάνω καθημερινά μεγάλα δρομολόγια,χωρίς να είμαι επαγγελματίας οδηγός(δηλαδή απλά για να φτάσω στον προορισμό που εργάζομαι)και έχω πολύ μεγάλα έξοδα για τις βενζίνες που ξεπερνούν και το ίδιο μου το ενοίκιο.Με έναν πρόχειρο υπολογισμό,μου βγαίνουν οι βενζίνες περίπου 400€ τον μήνα. Πάντα χρησιμοποιούσα το βενζινάδικο Envirol που είναι διπλα στο σπίτι μου και έχω γίνει μέλος,ωστόσο οι παροχές στους εγγεγραμμένους ως μέλη πελάτες,δεν είναι ιδιαίτερα τρομερές,συγκεκριμένα έχω επιστροφή μισό λεπτό του ευρώ (0,005€) για κάθε λίτρο,που αν υποθέσουμε πρόχειρα πως στα 20€ βάζεις 10 λίτρα,είναι 5 λεπτά επιστροφή,και αυτά σε αγορές άλλων ειδών πέρα της βενζίνης(λάδια,παραφλού κτλ κτλ). Έχοντας στο μυαλό αυτά τα 400€ τον μήνα,τα οποία και δεν γίνεται να τα γλιτώσω,θέλω να ρωτήσω και την δική σας γνώμη αν υπάρχει κάποιο βενζινάδικο που να αξίζει να γίνω "συχνός" πελάτης,προσφέροντάς μου καλές,ή έστω καλύτερες από τις τωρινές μου,παροχές. Ευχαριστώ πολύ ! Παίζουν ρόλο και τα κυβικά, μάγκες. Η λύση όντως είναι να το γυρίσεις σε αέριο ή να αγοράσεις ένα αμάξι με πετρέλαιο. Οι διαφορές στις εταιρείες είναι πολύ μικρές. Εγώ βάζω από Ελίν αλλά δεν παίζει ρόλο.
thanasis00 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω και εγώ για αλλαγή οχήματος. Αν βρεις αυτοκίνητο (πετρέλαιο) που να σου καίει φορτωμένο γυρω στα 4-4.5 λτ/100χλμ, θα κανείς μεγαλύτερη οικονομία, από το να βρεις βενζίνη τώρα με 3-5 λεπτά λίγο φθηνότερη. Εντελώς εμπειρικά, με βάση τα νούμερα που έδωσες, κάνεις το πολύ 3840 χιλιόμετρα το μήνα. Όποτε με ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο που καίει 4,5 λίτρα ανά 100 χλμ κατά μέσο όρο (λογικά πιο λίγο θα είναι, αφού θα κανείς τα ποο πολλά χιλιόμετρα εκτός αστικού ιστού), θα σου κοστίζει κάτι λιγότερο από 270 ευρώ, και αυτά με δεδομένη τη χειρότερη περίπτωση που μετακινείσαι κάθε μέρα στη πιο μακρινή απόσταση 120χλμ. Με αέριο δεν έχω εμπειρία, αλλά αντίστοιχα, αν όχι πιο οικονομικά θα είναι. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από thanasis00
lary7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Όπως είπαν και οι άλλοι η λύση σου είναι ο τύπος καυσίμου και όχι το βενζινάδικό. Έστω και πας στο πιο φθηνό βενζινάδικο, θα γλιτώσεις ελάχιστα και πιθανόν να έχεις προβλήματα λόγω της ποιότητας βενζίνης. Σε μια απο τις επισκέψεις μου στην κρήτη κόντεψα να μείνω κρήτη γιατί έβαλα χάλια βενζίνη 6 ώρες πριν φύγει το πλοίο. Αφού είναι το επάγγελμά σου, βρές ένα diesel που να έχει χώρο αποθήκευσης ώστε σε μερικά χρόνια να κάνεις απόσβεση.
sphinxgr Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν επιλέγουμε βενζινάδικο βάσει τιμής. Επιλέγουμε βάσει αξιοπιστίας και θετικών κριτικών. Όταν πληρωσεις 1000αδες € σε επισκευές λόγω νοθευμένου καυσίμου ή αντλίας που κλέβει, το μαθαίνεις. Επίσης αν θες να γλιτώσεις χρήματα, δεν ασχολείσαι με το πιο βενζινάδικο είναι πιο φθηνό ή έχει επιστροφή. Ασχολείσαι με αλλαγή οχήματος ή τρόπους μείωσης της κατανάλωσης στο όχημα που ήδη έχεις. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από sphinxgr 1
papoys1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Ηρακλειο Κρήτης και το αέριο παιδιά είναι στο Θεό Εμείς των Αθηνων μιλάμε εκ του ασφαλούς γιατί αυτές τις μέρες ειδικά το αέριο (αέριο καίω και σώθηκα ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια λόγω πολέμου στην Ουκρανία που οι τιμές στη βενζίνη είναι στο Θεό ) στην Αθήνα το βρίσκουμε και 64 λεπτά το λίτρο. Σιγουρα στο Ηράκλειο Κρήτης θα εχει από 90 λεπτά μέχρι 1 ευρω. Αρα και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι ειδικά αν το μοτέρ του TS δεν είναι συμβατό με αυτό το καύσιμο. Πάντως θα το ρισκάριζα για μια μετατροπή αν ήμουν στη θέση του γιατί η δουλειά του δεν είναι για ενα μικρό διάστημα αλλά δυστυχώς θα είναι αναγκασμένος να κάνει πάντα πολλά χιλιόμετρα. Φιλε για πες μοντέλο και χρονολογία αυτοκινήτου να πει και κάποιος αν κατέχει για τη συμβατότητα του οχήματός σου σε αυτό το καύσιμο.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Ηρακλειο Κρήτης και το αέριο παιδιά είναι στο Θεό Εμείς των Αθηνων μιλάμε εκ του ασφαλούς γιατί αυτές τις μέρες ειδικά το αέριο (αέριο καίω και σώθηκα ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια λόγω πολέμου στην Ουκρανία που οι τιμές στη βενζίνη είναι στο Θεό ) στην Αθήνα το βρίσκουμε και 64 λεπτά το λίτρο. Σιγουρα στο Ηράκλειο Κρήτης θα εχει από 90 λεπτά μέχρι 1 ευρω. Αρα και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι ειδικά αν το μοτέρ του TS δεν είναι συμβατό με αυτό το καύσιμο. Πάντως θα το ρισκάριζα για μια μετατροπή αν ήμουν στη θέση του γιατί η δουλειά του δεν είναι για ενα μικρό διάστημα αλλά δυστυχώς θα είναι αναγκασμένος να κάνει πάντα πολλά χιλιόμετρα. Φιλε για πες μοντέλο και χρονολογία αυτοκινήτου να πει και κάποιος αν κατέχει για τη συμβατότητα του οχήματός σου σε αυτό το καύσιμο. Βλέπω το αέριο είναι σχεδόν μισή τιμή απο βενζίνη https://www.vrisko.gr/times-kafsimon-venzinadika/irakleio/ygraerio-kinisis/ 1
adi32 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Ξέχνα τα φθηνά βενζινάδικα που βάζουν νερό καταστρέφουν τον κινητήρα και καις και πολύ περισσότερο. Μόνο σε εταιρικά να βάζεις 3
basilis_k6 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, adi32 είπε Ξέχνα τα φθηνά βενζινάδικα που βάζουν νερό καταστρέφουν τον κινητήρα και καις και πολύ περισσότερο. Μόνο σε εταιρικά να βάζεις παντα μα παντα βαζω στο πιο φθηνο. και οι δικοι μου το ίδιο. 5 αυτοκίνητα και κοντα 2μυρια χλμ αργοτερα δεν εχει χαλασει τιποτα λογω βενζινης. νομιζω οτι αυτος ο μύθος υπαρχει για να δικαιολογει τις σαχλαμαρες των μηχανικων ή και οδηγων. στο diesel ισως -επειδη η νοθεια ειναι πιο μεγαλη ποσοστιαία- να υπαρχει προβλημα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα