Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα θέμα με ενα καθισμα λεκανης με soft close που αγορασα προ μηνων απο τα LeRoy. Πιο συγκεκριμένα δεν εχει τις σταθερες βασεις σκληρου πλαστικου που εχουν τα κλασσικα που βιδωνουν σφιχτα και σταθερα.

Εχει μεταλικη βιδα που μπαινει σε πλαστικο ουπα. Υποτιθεται οτι λεγεται ουπα εκτονωσης που και καλα ειναι αυτοσφιγγομενο και δεν χαλαρωνει και δεν μετακινειται το καπακι μονο που δεν ισχυει.

Μοιαζει καπως ετσι

https://baniomarket.com/stirigmata-mentesedes-gia-kapaki-kalumma-lekanis/stirigmata-mentesedes-metalloplastika-gia-quick-release-h101

Οταν το φερεις εκει που θες για να κουμπωσει το καπακι σε σωστη θεση και βιδωσεις/σφιξεις τις βιδες απο ενα σημειο και μετα δουλευουν στο τρελο και δεν σφιγγουν παραπανω. Αποτελεσμα υστερα απο λιγες μερες να χαλαρωνουν τελειως και το καθισμα μολις κατσεις επανω να μετακινειται στο τρελο μπρος/πισω, δεξια αριστερα.

Τον πρωτο καιρο δεν ηταν ετσι, οσο παει και χειροτερευει. Υπαρχει καποια αλλη πατεντα να το στηριξω/σφιξω λχ να αλλαξω ουπατ με μεταλικά ή καλυτερης ποιοτητας (αυτα που ειχε ειναι απο μαλακο πλαστικο).

Εγγυηση με την εννοια της εγγυησης/επιστροφης/αντικαταστασης δεν εχει καθως τα ειδη τουαλετας απαξ και ανοιχτουν δεν δεχονται επιστροφες.

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν πάρεις καπάκι θα πρέπει να μετρήσεις διαστάσεις λεκάνης και φυσικά να πέσεις σε πωλητή που ξέρει τι πρέπει να σου δώσει. Είσαι σίγουρος ότι πήρες το σωστό καπάκι; γιατί αν δεν είναι σωστό μου φαίνεται απολύτως λογικό να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Sebu είπε

Καλησπέρα,

Έχω ένα θέμα με ενα καθισμα λεκανης με soft close που αγορασα προ μηνων απο τα LeRoy. Πιο συγκεκριμένα δεν εχει τις σταθερες βασεις σκληρου πλαστικου που εχουν τα κλασσικα που βιδωνουν σφιχτα και σταθερα.

Εχει μεταλικη βιδα που μπαινει σε πλαστικο ουπα. Υποτιθεται οτι λεγεται ουπα εκτονωσης που και καλα ειναι αυτοσφιγγομενο και δεν χαλαρωνει και δεν μετακινειται το καπακι μονο που δεν ισχυει.

Μοιαζει καπως ετσι

https://baniomarket.com/stirigmata-mentesedes-gia-kapaki-kalumma-lekanis/stirigmata-mentesedes-metalloplastika-gia-quick-release-h101

Οταν το φερεις εκει που θες για να κουμπωσει το καπακι σε σωστη θεση και βιδωσεις/σφιξεις τις βιδες απο ενα σημειο και μετα δουλευουν στο τρελο και δεν σφιγγουν παραπανω. Αποτελεσμα υστερα απο λιγες μερες να χαλαρωνουν τελειως και το καθισμα μολις κατσεις επανω να μετακινειται στο τρελο μπρος/πισω, δεξια αριστερα.

Τον πρωτο καιρο δεν ηταν ετσι, οσο παει και χειροτερευει. Υπαρχει καποια αλλη πατεντα να το στηριξω/σφιξω λχ να αλλαξω ουπατ με μεταλικά ή καλυτερης ποιοτητας (αυτα που ειχε ειναι απο μαλακο πλαστικο).

Εγγυηση με την εννοια της εγγυησης/επιστροφης/αντικαταστασης δεν εχει καθως τα ειδη τουαλετας απαξ και ανοιχτουν δεν δεχονται επιστροφες.

Αν περάσεις τεφλον ταινία γύρω απο τα ουπατ και τα βάλεις πισω ωστε να ειναι πιο σφιχτά? Μεταλλικά πιστευω οτι δεν ειναι καλα μην κανουν κανένα κρακ στην λεκανη (τρύπες)

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν πάρεις καπάκι θα πρέπει να μετρήσεις διαστάσεις λεκάνης και φυσικά να πέσεις σε πωλητή που ξέρει τι πρέπει να σου δώσει. Είσαι σίγουρος ότι πήρες το σωστό καπάκι; γιατί αν δεν είναι σωστό μου φαίνεται απολύτως λογικό να έχεις όλα αυτά τα προβλήματα 

Ναι σωστο ειναι. Τα καινουρια τα soft close δεν ειναι σταθερων διαστασεων. Ειναι απο εως λχ 13-19 εκατοστα αποσταση απο πασο σε πασο. Μετα παιζεις με τις βιδες και το βιδωμα να το φερεις στις τρυπες της δικης σου λεκανης ωστε να κουμπωσει επανω το quick release, soft close καθισμα. Εκει πιστευω οτι εγκειται και η αδυναμια. Ακριβως επειδη ειναι modular για να καλυψει τρυπες με αποσταση μεταξυ τους απο 13-19 εκατοστα, δεν ειναι φιξ σταθερου στατικου βιδωματος γιατι αφου περασεις τις βασεις και κανεις ενα προχειρο βιδωμα μετα τις "παιζεις" μεχρι να κουμπωσει το καθισμα και να κατσει στη θεση που θες. Μετα αφαιρεις το καθισμα και σφιγγεις τις βιδες. Οι οποιες δεν σφιγγουν τελειως και χανουν τζογο υστερα απο λιγο καιρο.

41 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αν περάσεις τεφλον ταινία γύρω απο τα ουπατ και τα βάλεις πισω ωστε να ειναι πιο σφιχτά? Μεταλλικά πιστευω οτι δεν ειναι καλα μην κανουν κανένα κρακ στην λεκανη (τρύπες)

Καλη ιδεα θα το δοκιμασω ευχαριστω

Δημοσ.

Πρίν βιδώσεις απο κάτω με την βίδα - πεταλούδα, τοποθέτησε ροδέλες ανάμεσα για να μήν την αφήνει να ξεβιδώσει.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, maqqis είπε

Πρίν βιδώσεις απο κάτω με την βίδα - πεταλούδα, τοποθέτησε ροδέλες ανάμεσα για να μήν την αφήνει να ξεβιδώσει.

Ακριβως.
Εγω εχω βαλει κατι κοκκινες λαστιχενιες.

Δημοσ.

Είχα πάρει απο Leroy ενα κοντά στα 25 με 30 ευρώ,  είναι λίγο διαφορετικό απο αυτό που δίνεις.

Δεν έχει κάνει θέμα να κουνηθεί

Εδώ έχει το ανταλλακτικό του

https://www.leroymerlin.gr/gr/mpanio/axesouar-baniou/kalummata-wc/mentesedes-sensea-purity-apo-pseudarguros-82302942

Πρόβλημα είχα με αυτό με τον μηχανισμό soft close,  τον έχω αλλάξει 2 φορές τώρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με μια  από το lidl που από ότι βλέπω έχει τον ίδιο μηχανισμό. Κάθε τόσο να το φτιάχνω.
Από τότε που έβαλα ροδέλες και γροβερ δεν έχει κουνηθεί ρούπι.

Και η κόλλα σπειρωμάτων είναι καλή ιδέα. Δεν την είχα σκεφτεί.

Μεγάλη ευκολία ότι το κάθισμα μπαινοβγαίνει με ένα κουμπί, για καλύτερο καθάρισμα

Επεξ/σία από smpt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...