Προς το περιεχόμενο

Νέα Realme 11 Pro και 11 Pro+ με κάμερες 100MP και 200MP

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, REDMAN-X είπε

Ετσι καντε τον κοσμο και αλλο Ψωνιο και ολα οκ........Η γνωμη μου και ξερω οτι δεν αρεσει σε Πολλους αλλα ειναι η αληθεια Απο αποψη ψυχολογιας κα μετα απο λεφτα! Πεταμενα λεφτα εχουν τηλ 1000 ευρω και δεν εχουν να καπνισουν η να φανε!Τα καταφεραν  παντως τους παραδεχομαι!!!

Φίλε μου το κάπνισμα δεν είναι ανάγκη σαν το φαγητό… θα έβαζα την ανάγκη για επικοινωνία (κινητή τηλεφωνία, social media) σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το κάπνισμα… στο τέλος και πιθανώς και τα δυο να σε ¨καταστρέψουν¨ …αλλά με το τσιγάρο είναι μάλλον πιο σίγουρο… ΥΓ το φαγητό μπορεί επίσης αν είναι σε μεγάλη ποσότητα και σε κακή ποιότητα🥹😀

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Τα μόνα κινητά που μπορούν να καυχιούνται για παραπάνω από μία κάμερες είναι αυτά που έχουν τρεις ίδιες με διαφορετικό φακό ζουμ, όπως τα iphone και κάποια κινητά που έχουν την ονομασία ultra

Η 2ΜΡ και ειδικά η 8ΜΡ είναι παντελώς gimmick.

Η κάμερα είναι μία ουσιαστικά και είναι 200ΜΡ σε 4χ4 διάταξη ώστε να μπορούν να κάνουν binning ως και 4χ4. Όλα τα κινητά που έχουν πάνω από μία κάμερες και οι δευτερεύουσες είναι λίγες σε ΜΡ είναι κυριολεκτικά άχρηστες.

Αυτή είναι η διάταξη, είτε διαβάζεται σαν clamp των 16 πίξελ και κάνει συνολικά 12,5ΜΡ (ώστε να μπορεί και σε full binning να αποδώσει 4Κ) είτε διαβάζονται μεμονωμένα και  κάνουν debeyering interpolation για να δημιουργήσουν τα χρώματα που λείπουν σε κάθε sub pixel.
image.png.c251b6698dfb3556d5a1df6f34d33996.png

Την μάκρο την θεωρώ σχετικά άκυρη, τι να θέλεις να δεις από πολύ κοντά, έχει gadget κινητού που είναι μικροσκόπιο.

Ο συνδιασμός φίλε μου ήταν ειρωνικός..Βάλε 2 48αρες τι μου βάζεις την 8 κ την 2? Μάλλον για να γεμίσει ο κύκλος..

Καλή η ανάλυση σου αλλά δυστυχώς όλα είναι θέμα software της κάθε εταιρείας (Google iphone Samsung) και από προσωπικής άποψης πιο πολύ με είχε εντυπωσιάσει το A52s παρά το 22ultra ( για κανονικές συνθήκες πάντα κ βάση της αξίας τους)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, papanikoos είπε

Ο συνδιασμός φίλε μου ήταν ειρωνικός..Βάλε 2 48αρες τι μου βάζεις την 8 κ την 2? Μάλλον για να γεμίσει ο κύκλος..

Καλή η ανάλυση σου αλλά δυστυχώς όλα είναι θέμα software της κάθε εταιρείας (Google iphone Samsung) και από προσωπικής άποψης πιο πολύ με είχε εντυπωσιάσει το A52s παρά το 22ultra ( για κανονικές συνθήκες πάντα κ βάση της αξίας τους)

Προφανώς αλλά μιλάμε για κινητό αξίας 260$. Σε αυτά συνήθως βάζουν 1~2 κάμερες και είναι μέτριες. Επιτέλους ένα φτηνό κινητό που δεν είναι μέτριο σε όλα. Στο βίντεο δεν θα είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά στην εικόνα πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά.

Βέβαια αν έχει αποδείξει κάτι η Apple είναι ότι το λογισμικό και το ΑΙ της κάμερας είναι πιο σημαντικό από τα ΜΡ. Χρόνια ολόκληρα κονταροχτυπιόνταν με όλους με 12ΜΡ αισθητήρες όταν όλοι έβαζαν 50ΜΡ~108ΜΡ κάμερες. Επίσης σημαντικότατο πέραν του λογισμικού και των ΜΡ μετράει και το τσιπάκι, δεν είναι όλοι οι αισθητήρες ίδιας ποιότητας, άλλοι έχουν 10 stop για δυναμική εικόνα και άλλοι 14 stop σε ακριβώς ίδιο μέγεθος αισθητήρα και ίδια ΜΡ ανάλυσης και στα ίδια bit συμπίεσης.

Η δε google είπε ότι θα αρχίσει το ΑΙ στο λογισμικό καμερών, μέχρι τώρα ούτως ή άλλως είχαν επεξεργασία αυτόματη για καλά χρώματα, φίλτρα κτλ, αλλά τώρα θα αρχίσουν να συνθέτουν την εικόνα ζωντανά όπως την θέλεις, π.χ. να βάλεις καθαρό ουρανό ενώ έχει συννεφιά κτλ.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

4 ώρες πριν, REDMAN-X είπε

Ετσι καντε τον κοσμο και αλλο Ψωνιο και ολα οκ........Η γνωμη μου και ξερω οτι δεν αρεσει σε Πολλους αλλα ειναι η αληθεια Απο αποψη ψυχολογιας κα μετα απο λεφτα! Πεταμενα λεφτα εχουν τηλ 1000 ευρω και δεν εχουν να καπνισουν η να φανε!Τα καταφεραν  παντως τους παραδεχομαι!!!

μου αρέσουν οι προτεραιότητες σου 
πρώτα το τσιγαράκι και μετά το φαγάκι....
και γνώμη μου πάντα αλλά καλύτερα να πετάξει κάνεις 1000€ σε κινητό παρά να καπνίζει..  

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papanikoos είπε

200mp η κύρια 8mp η ultra wide 2mp η macro...Τέλειος συνδυασμός 🙉

Εγώ πάντως φίλε μου κοιτούσα μια μέρα Σκρουτζ έτσι για ενημέρωση κ όταν είδα τις τιμές των xiaomi κόντεψαν να πάθω εγκεφαλικό 

Ναι την τιμή στην Ελλάδα δεν την ξέρουμε, αλλά αρχική τιμή 260 δολάρια για την καλύτερη version, αν την έχουν πολύ ανεβασμένη στην Ελλάδα τότε παραγγέλλεις από εξωτερικό.

Επεξ/σία από Diavolos666

Κάτοχος του 9 pro από τον Νοέμβριο πολύ καλή η realme και σχετικά τακτικά  update, το μόνο αρνητικό που βλέπω στο 11 pro είναι ότι αφαίρεσαν την sd . 

5 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

μου αρέσουν οι προτεραιότητες σου 
πρώτα το τσιγαράκι και μετά το φαγάκι....
και γνώμη μου πάντα αλλά καλύτερα να πετάξει κάνεις 1000€ σε κινητό παρά να καπνίζει..  

Και εσυ δηλαδή σαν Άνθρωπος (εξύπνος)  αναφέρεις Κατι με βάση με αυτά που διάβασες οτι εγώ Πχ Καπνίζω...... Δυστυχώς Ακόμα δεν ξέρεις  να κατανοείς σωστά μάλλον την Ελληνική γλώσσα  Δεν καπνίζω δυστυχώς για εσένα που με βγάζεις σωστο σε οτι αναφερα...

8 ώρες πριν, udroxoos είπε

Τι λε ρε παιδί μου... 100 και 200MP κάμερες! Οι φωτογραφικές έχουν μείνει πολύ πίσω! :lol:

Αυτό το αναφέρεις ως αρνητικό;;

Οχι στα θετικα.....

• Like 1

Σίγουρα οικονομικό και διαφορετικό σχεδιαστικά, αν και προσπαθεί απεγνωσμένα να μιμηθεί prepium συσκευές (της μαμάς Oppo, της Xiaomi & άλλων). Με μία ραφή που σε προκαλεί να το ανοίξεις για να βρεις μάλλον μέτρια πράγματα στο εσωτερικό του.. (pass για μένα..)

Υ.Γ: Αδικαιολόγητα τεράστιο το module (για την ποιότητα των φακών του). Κάποιος πρέπει να πει στις 'budget' εταιρείες να σταματήσουν επιτέλους το αστείο με τις άθλιες ultrawide, makro & depth "κάμερες". Καλύτερα να βάζουν μία αξιοπρεπή ultrawide και μέχρι εκεί..

Ομορφο είναι εμφανισιακά αλλά τεράστιο module χωρίς ιδιαίτερο λόγο κατά τα άλλα οκ αναλόγος την τιμή που θα το δούμε μπορεί να είναι και τίμιο,χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Φτάσαμε και στο σημείο ενα + στο τέλος φτάνει να διπλασιάζει τα MP της κάμερας  😸

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...