Προς το περιεχόμενο

Νέα Realme 11 Pro και 11 Pro+ με κάμερες 100MP και 200MP

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Realme ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα Realme 11 Pro και Realme 11 Pro+ που έρχονται με κάμερες 100MP και 200MP αντίστοιχα.

• Realme 11 Pro

Από άποψη design, η κυκλικού σχήματος «νησίδα» για τις κάμερες τραβάει τη προσοχή και στις δύο από τις τρεις εκδόσεις (City of the Rising Sun και City of the Green Fields) συνοδεύεται από ένα «σιρίτι» με ραφές που τρέχει κατά μήκος της πίσω όψης της συσκευής που διαθέτει επένδυση από δερματίνη (vegan leather). Η σχεδίαση στη μαύρου χρώματος έκδοση (Starry Night Black) είναι περισσότερο συντηρητική ή κοινότυπη.

Στο κέντρο της «νησίδας» βρίσκεται και η σημαντικότερη κάμερα από όλες, καθώς βασίζεται σε έναν αισθητήρα 100MP, ο οποίος βρίσκεται πίσω από ένα σύστημα φακού 26mm με OIS και διάφραγμα f:/1.75. Η κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 4K στα 30 fps. Δίπλα της βρίσκεται μία κάμερα-macro ανάλυσης 2MP. Η εμπρόσθια κάμερα που βρίσκεται στο κέντρο του άνω τμήματος της οθόνης -η οποία «καμπυλώνει» στις άκρες- βασίζεται σε αισθητήρα 16MP και σε φακό με διάφραγμα f:/2.45 και 82,3° FoV.

Realme 11 Pro_2.jpg

Όπως αναφέραμε, η οθόνη «καμπυλώνει» στις άκρες και είναι τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 6,7”, ανάλυση FHD+, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και touch sampling rate 360MHz. Η οθόνη διαθέτει 10-bit πάνελ με υποστήριξη HDR10+ και 100% κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3 και φωτεινότητα έως 950nits.

Realme 11 Pro 2.png

Στο εσωτερικό του Realme 11 Pro βρίσκεται το Dimensity 7050 SoC της MediaTek που αποτελεί μία βελτιωμένη και ανανεωμένη έκδοση του γνωστού Dimensity 1080. Ανάλογα την έκδοση, το Dimensity 7050 συνδυάζεται με 8GB ή 12GB RAM και με 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 67W.

• Realme 11 Pro+

H έκδοση «Pro+» της συσκευής έχει ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό με το Realme 11 Pro με εξαίρεση την εμπρόσθια και την κύρια κάμερα, την ταχεία φόρτιση (100W) και τον αποθηκευτικό χώρο που ανάλογα την έκδοση ξεκινά από τα 256GB και φτάνει τα 512GB και 1TB).

Realme 11 Pro+_2.jpg

Η κύρια κάμερα βασίζεται στον αισθητήρα 1/1.4” Samsung HP3 ανάλυσης 200MP και σε ένα σύστημα φακού με OIS και διάφραγμα f:/1.69. Αριστερά και δεξιά από την κύρια κάμερα βρίσκεται η κάμερα-macro 2MP και μία υπερευρυγώνια με αισθητήρα 8MP. Όπως αναφέραμε, η μπαταρία 5.000mAh υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 100W.

Realme 11 Pro+_3.jpg

• Realme 11

Εκτός από τα Realme 11 Pro και Pro+, η εταιρεία ανακοίνωσε και το «απλό» Realme 11, το οποίο διαθέτει επίπεδη -και όχι κυρτή- οθόνη AMOLED με διαγώνιο 6,43 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz (με touch sampling rate στα 180Hz).

Realme 11.jpg

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Dimensity 6020 της MediaTek -στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα rebranded Dimensity 810 SoC- που συνδυάζεται με 8GB ή 12GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου, που σε αυτή τη περίπτωση είναι επεκτάσιμος.

Realme 11 3.png

Η εμπρόσθια κάμερα 8MP επιτρέπει τη λήψη βίντεο ανάλυσης 1080p ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την κύρια κάμερα που βασίζεται σε έναν αισθητήρα 64MP και σε ένα σύστημα φακού 28mm με διάφραγμα f:/1.79. Δίπλα στην κύρια κάμερα βρίσκεται ένας αισθητήρας βάθους 2MP. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000 mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 33W. Όλες οι συσκευές υποστηρίζουν Android 13 πάνω από το οποίο υπάρχει το περιβάλλον χρήση Realme UI 4.0. Τα Realme 11, Realme 11 Pro και Realme 11 Pro+ αναμένεται να διατεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα στην Κίνα με τιμές που ξεκινούν από τα €210, €225 και €265 αντίστοιχα.   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ετσι καντε τον κοσμο και αλλο Ψωνιο και ολα οκ........Η γνωμη μου και ξερω οτι δεν αρεσει σε Πολλους αλλα ειναι η αληθεια Απο αποψη ψυχολογιας κα μετα απο λεφτα! Πεταμενα λεφτα εχουν τηλ 1000 ευρω και δεν εχουν να καπνισουν η να φανε!Τα καταφεραν  παντως τους παραδεχομαι!!!

• Like 2
  • Confused 3
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία επιφανειακά specs και τέλεια τιμή βλέπω. Για επεξεργαστή έχει τον Mali-G68. Από ότι διάβασα αλλού ακόμα και το 11+ θα τραβάει μέχρι 4Κ30fps και δεν είναι ότι χρειάζεσαι παραπάνω απλά από το τι μέγιστο βίντεο μπορεί να τραβήξει καταλαβαίνεις και τι έχει στα εντόσθιά του.

Όπως και να χει, 200ΜΡ κάμερα ελπίζω να βγάζει καλές φωτογραφίες και να μην είναι απλό gimmick. Λογικά θα είναι ο ίδιος αισθητήρα που βάζει η samsung στα δικά της από εκεί και πέρα θα παίξει και το λογισμικό της σε αυτό το κινητό.

H Selfie 32ΜΡ επίσης μεγάλη. Τέτοια έχει και το κινητό μου το Mi Note 10 και έχει αρκετά καλό ΑΙ για αναγνώριση προσώπου κι ας είναι παλιό.

Καλή οθόνη, αρκετά Hz, ωραίο σχέδιο και καλή τιμή.

Επεξ/σία από Diavolos666

42 λεπτά πριν, REDMAN-X είπε

Ετσι καντε τον κοσμο και αλλο Ψωνιο και ολα οκ........Η γνωμη μου και ξερω οτι δεν αρεσει σε Πολλους αλλα ειναι η αληθεια Απο αποψη ψυχολογιας κα μετα απο λεφτα! Πεταμενα λεφτα εχουν τηλ 1000 ευρω και δεν εχουν να καπνισουν η να φανε!Τα καταφεραν  παντως τους παραδεχομαι!!!

Γιατί να μην αρέσει σε πολλούς αυτή η άποψη; Είναι μια άποψη που εκφράζει πάρα πολλούς. Οι μόνοι που δεν θα τους αρέσει είναι όσοι δυσκολεύονται για τα απαραίτητα και αφήνουν χρέη για να αγοράσουν κινητό 1000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που μπορεί να έχουν την οικονομική άνεση και να περνάνε άνετα δεν υπάρχει θέμα. 

• Like 2

56 λεπτά πριν, REDMAN-X είπε

...

Αναφορά σε κείμενο

τιμές που ξεκινούν από τα €210, €225 και €265 αντίστοιχα

Τα κινητά είναι φτιαγμένα για Έλληνες, καλές τιμές καλά specs. Να λέμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Xiaomi που κατάφερε να εδραιωθεί στα κινητά και βγάζει ακόμα τα κινητά του απλού λαού.

• Like 1
  • Confused 1

Τι λε ρε παιδί μου... 100 και 200MP κάμερες! Οι φωτογραφικές έχουν μείνει πολύ πίσω! :lol:

1 ώρα πριν, REDMAN-X είπε

Αυτό το αναφέρεις ως αρνητικό;;

• Like 1

200mp η κύρια 8mp η ultra wide 2mp η macro...Τέλειος συνδυασμός 🙉

1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

...

Τα κινητά είναι φτιαγμένα για Έλληνες, καλές τιμές καλά specs. Να λέμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Xiaomi που κατάφερε να εδραιωθεί στα κινητά και βγάζει ακόμα τα κινητά του απλού λαού.

Εγώ πάντως φίλε μου κοιτούσα μια μέρα Σκρουτζ έτσι για ενημέρωση κ όταν είδα τις τιμές των xiaomi κόντεψαν να πάθω εγκεφαλικό 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2023 στις 3:02 ΜΜ, papanikoos είπε

200mp η κύρια 8mp η ultra wide 2mp η macro...Τέλειος συνδυασμός 🙉

Εγώ πάντως φίλε μου κοιτούσα μια μέρα Σκρουτζ έτσι για ενημέρωση κ όταν είδα τις τιμές των xiaomi κόντεψαν να πάθω εγκεφαλικό 

Τα μόνα κινητά που μπορούν να καυχιούνται για παραπάνω από μία κάμερες είναι αυτά που έχουν τρεις ίδιες με διαφορετικό φακό ζουμ, όπως τα iphone και κάποια κινητά που έχουν την ονομασία ultra

Η 2ΜΡ και ειδικά η 8ΜΡ είναι παντελώς gimmick. Όλα τα κινητά που έχουν πάνω από μία κάμερες και οι δευτερεύουσες είναι λίγες σε ΜΡ είναι κυριολεκτικά άχρηστες.

Η κάμερα αυτού του κινητού είναι μία ουσιαστικά και είναι 200ΜΡ σε 4χ4 διάταξη ώστε να μπορούν να κάνουν binning ως και 4χ4. Τα pixel διαβάζονται είτε σαν clump των 16 πίξελ και από τα 200ΜΡ κάνει τελικά 12,5ΜΡ (ώστε να μπορεί και σε full binning να αποδώσει 4Κ και σε χαμηλό φωτισμό), είτε σε 2χ2 οπότε καταλήγει σε 50ΜΡ, είτε μεμονωμένα και αποδίδουν 200ΜΡ.

Προφανώς μετά γίνεται debeyering interpolation για να δημιουργήσουν τα χρώματα που λείπουν σε κάθε sub pixel.
image.png.c251b6698dfb3556d5a1df6f34d33996.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμένα βέβαια ΔΕΝ μου αρέσει αυτό το "τεράστιο" στρογγυλό που μοιράζει τις κάμερες σε πολύ μεγάλη επιφάνεια και έτσι δεν μπορείς να έχεις θήκη της προκοπής να τις προστατεύεις (μεγάλο άνοιγμα) ακόμα και αν βάλεις λεπτότερο πλαστικό στο σημείο να αφήνει μονο τους φακούς εκτιθέμενους. Επιπλέον είναι και αντιαισθητική (κατ εμέ). Το κάνουν και άλλα κινητά (οι εκδόσεις ultra της xiaomi 13) αλλά δεν είναι ωραίο ούτε "έξυπνο".

Είναι μια κακή μόδα (?) που ελπίζω να περάσει γρήγορα.. 

Κατά τα άλλα οκ.. Ας δούμε δείγματα φωτογραφίας και street price τιμές σε κανα 2 μήνες μετά την κυκλοφορία να κρίνουμε όλο το πακέτο συνολικά.

Επεξ/σία από keysmith

2 λεπτά πριν, keysmith είπε

εμένα βέβαια ΔΕΝ μου αρέσει αυτό το "τεράστιο" στρογγυλό που μοιράζει τις κάμερες σε πολύ μεγάλη επιφάνεια και έτσι δεν μπορείς να έχεις θήκη της προκοπής να τις προστατεύεις (μεγάλο άνοιγμα) ακόμα και αν βάλεις λεπτότερο πλαστικό στο σημείο να αφήνει μονο τους φακούς εκτιθέμενους. Επιπλέον είναι και αντιαισθητική (κατ εμέ). Το κάνουν και άλλα κινητά (οι εκδόσεις ultra της xiaomi 13) αλλά δεν είναι ωραίο ούτε "έξυπνο".

Είναι μια κακή μόδα (?) που ελπίζω να περάσει γρήγορα.. 

Κατά τα άλλα οκ.. Ας δούμε δείγματα φωτογραφίας και street price τιμές σε κανα 2 μήνες μετά την κυκλοφορία να κρίνουμε όλο το πακέτο συνολικά.

Καλά το design είναι 100% προσωπικό θέμα, σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι, εμένα μου αρέσει όταν είναι τετράγωνο το σημείο με τις κάμερες, μου φαίνεται πιο επαγγελματικό.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Καλά το design είναι 100% προσωπικό θέμα, σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι, εμένα μου αρέσει όταν είναι τετράγωνο το σημείο με τις κάμερες, μου φαίνεται πιο επαγγελματικό.

ασφαλώς είναι προσωπικό θέμα (και μένα τα "τετράγωνα" μου αρέσουν αλά xiomi 13) απλά το μεγάλο στρογκυλό όπως λέω έχει θέμα με τις θήκες και την προστασία που μπορούν να δώσουν στην κάμερα. Ωραίες οι διαφημίσεις με έναν ανέμελο νέο που κρατάει κινητό χωρίς θήκη αλλά αφού τα έχουν κάνει σαν τα πιάτα να σπάνε δεν μας αφορά τους περισσότερους (συνετούς) αυτή η χρήση. Θα βγουν και "περίεργες" θήκες που κάτι θα κάνουν με το θέμα αλλά γενικά η "διασπορά" των 3-4 φακών+led σε μεγάλη ακτίνα δημιουργεί ένα θεματάκι συν το κράτημα που ίσως δημιουργεί ευκολότερα δαχτυλιές εκεί (σε σχέση με πιο "έκαιντρες" τοποθετήσεις τους, νομίζω δλδ). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...