thanasisxask Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, mastoras007 είπε Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο. Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια. Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online. Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα! Πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να δώσεις; την μικρή φιάλη την είχα γεμίσει με 15€ πριν 4-5 χρόνια. Στην Γεωργιάδου, πριν το νοσοκομείο, έχει μαγαζί με φιάλες ρώτησε τον πόσο έχουν οι φιάλες.
LouCi4er Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, mastoras007 είπε Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο. Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια. Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online. Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα! Δεν υπάρχει νόημα να συζητάς για mig με αέριο για ερασιτεχνική χρήση,πόσο μάλλον για tig.Ξεφευγεις πολύ σε λεφτά.Η καλύτερη επιλογή για σένα είναι το ηλεκτρόδιο και να κάτσεις να μάθεις το μηχάνημα σου,εκτός αν έχεις καμία ηλεκτροκόλληση με 50€. Μια χαρά κόλληση κάνει το flux.
mastoras007 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Στις 15/5/2023 στις 4:24 ΜΜ, LouCi4er είπε Δεν υπάρχει νόημα να συζητάς για mig με αέριο για ερασιτεχνική χρήση,πόσο μάλλον για tig.Ξεφευγεις πολύ σε λεφτά.Η καλύτερη επιλογή για σένα είναι το ηλεκτρόδιο και να κάτσεις να μάθεις το μηχάνημα σου,εκτός αν έχεις καμία ηλεκτροκόλληση με 50€. Μια χαρά κόλληση κάνει το flux. έχω θέμα σε λεπτά ελάσματα Θέλω να δουλέψω ένα πρότζεκτ με 1mm λαμαρίνα
Satcom Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Επειδή έχω σχεδόν τα πάντα (TIG,MIG αέρια, παλμικά ,HF κλπ) ένα σου λέω προχώρα άφοβα με το σύρμα flux. Απλά πάρε μια αξιοπρεπή μηχανή (και ένα επώνυμο σύρμα) ,εντάξει σχεδόν όλες κινέζικες είναι αλλά θα υπάρχουν φαντάζομαι και κάποιες πιο προσεγμένες. Προτίμησε μια που να έχει και αέριο αν κάποια στιγμή το χρειαστείς, και να παίρνει πεντόκιλο καρούλι. Εάν δεν έχεις ικανή κατανάλωση μπορείς να δουλεύεις με μικρά καρούλια παρόλο που αναλογικά στοιχίζουν περισσότερο από τα 5κιλα αλλά και πάλι το 5κιλο ξεπέρασε τα 60Ε. Όσο για το πιτσίλισμα εάν ψεκάζεις με ένα anti spatter σπρέι κανένα πρόβλημα. Στο ένα χιλιοστό που θέλεις πάντως είσαι στο όριο και μόνο με 0.6 mm σύρμα. Βέβαια είναι και θέμα εμπειρίας αλλά γενικά με MIG θα μάθεις πολύ πιο εύκολα από το ηλεκτρόδιο το οποίο εκτός πολύ συγκεκριμένων χρήσεων στην βιομηχανία , μόνο στη Αφρική η στο Πακιστάν το βλέπεις πια. 1
mastoras007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, Satcom είπε Επειδή έχω σχεδόν τα πάντα (TIG,MIG αέρια, παλμικά ,HF κλπ) ένα σου λέω προχώρα άφοβα με το σύρμα flux. Απλά πάρε μια αξιοπρεπή μηχανή (και ένα επώνυμο σύρμα) ,εντάξει σχεδόν όλες κινέζικες είναι αλλά θα υπάρχουν φαντάζομαι και κάποιες πιο προσεγμένες. Προτίμησε μια που να έχει και αέριο αν κάποια στιγμή το χρειαστείς, και να παίρνει πεντόκιλο καρούλι. Εάν δεν έχεις ικανή κατανάλωση μπορείς να δουλεύεις με μικρά καρούλια παρόλο που αναλογικά στοιχίζουν περισσότερο από τα 5κιλα αλλά και πάλι το 5κιλο ξεπέρασε τα 60Ε. Όσο για το πιτσίλισμα εάν ψεκάζεις με ένα anti spatter σπρέι κανένα πρόβλημα. Στο ένα χιλιοστό που θέλεις πάντως είσαι στο όριο και μόνο με 0.6 mm σύρμα. Βέβαια είναι και θέμα εμπειρίας αλλά γενικά με MIG θα μάθεις πολύ πιο εύκολα από το ηλεκτρόδιο το οποίο εκτός πολύ συγκεκριμένων χρήσεων στην βιομηχανία , μόνο στη Αφρική η στο Πακιστάν το βλέπεις πια. Έχεις να προτείνεις κάτι? Μέχρι 200€ θα πάρω κάτι που να αξίζει?
Satcom Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 56 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Έχεις να προτείνεις κάτι? Μέχρι 200€ θα πάρω κάτι που να αξίζει? Όχι δεν έχω κάτι υπόψη , όλα όσα έχω είναι Ευρωπαϊκά όπου εκεί πάμε σε τελείως άλλες κλάσεις τιμών. Το μόνο κινέζικο από το οποίο είμαι αρκετά έως πολύ ευχαριστημένος (αν σκεφτείς και την τιμή ) είναι μια MIG-TIG-MMA της Parkside την οποία όμως δεν την έφερε ποτέ το Lidl στην Ελλάδα.
LouCi4er Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Parkside PIFDS 120 A1 την είχε πριν κανένα μήνα αν θυμάμαι καλά στα 120κατι ευρώ.Αρκετα καλή για τα λεφτά που ζηταγε,το μετάνιωσα που δεν την πήρα.Flux σύρμα χρησιμοποιεί. Υπάρχει και ένα άλλο μοντέλο,πολύ καλό,το Parkside PMSG 200 A1 το οποίο στοιχίζει κάπου στα 200€ και είναι ηλεκτρόδιο,σύρμα flux,σύρμα με αέριο και tig,πολύ καλό μηχάνημα αλλά δεν την έχει φέρει ποτέ Ελλάδα και δεν πιστεύω ότι θα την φέρει ποτέ.Βεβαια αν ψαχτεις,μπορείς να την φέρεις απ' έξω.
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Πάντως όταν μιλάμε για tig πολλή προσοχή διότι αν θέλουμε να κολλήσουμε και αλουμίνιο (που όταν κάποιος παίρνει tig συνήθως θέλει να έχει όλες τις επιλογές των υλικών) να πάρουμε μια μηχανή που είναι ac διότι το dc ρεύμα δεν κολλάει αλουμίνιο!
mastoras007 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα ξανά μετά από καιρό. Είμαι τώρα στα σκαριά για ηλεκτροκόλληση. Σύντομα θα έχω φιάλη CO2 για άλλη δουλειά που την θέλω και θα την χρησιμοποιώ για κολλήσεις. Διαβάζω ότι tig δεν γίνεται να βάλεις co2 και επειδή θέλω να κολλάω ινοξ ελάσματα λεπτά 0,7mm Ποια είναι η γνώμη σας?Με την mig θα υπάρχει καλό αποτέλεσμα σε ινοξ με αέριο σκέτο co2?
Haldol Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, mastoras007 said: Με την mig θα υπάρχει καλό αποτέλεσμα σε ινοξ με αέριο σκέτο co2? Εξαρτάται τι εννοείς "καλό αποτέλεσμα". Αν θα κολλήσει; Θα κολλήσει. Inox πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει, μιας και το CO2 είναι αντιδραστικό, οπότε θα φας οξείδωση (που σημαίνει ότι θα χάσεις και σε δύναμη, αλλά και σε εμφάνιση). Ψηφίζω όχι, διότι αν η εφαρμογή θέλει inox, κι εσύ το κολλήσεις με τρόπο που χαλάει αυτή την ιδιότητα, ποιος ο λόγος να πληρώσεις inox; Βάλε ένα ατσάλι ό,τι να'ναι.
mastoras007 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Haldol είπε Εξαρτάται τι εννοείς "καλό αποτέλεσμα". Αν θα κολλήσει; Θα κολλήσει. Inox πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει, μιας και το CO2 είναι αντιδραστικό, οπότε θα φας οξείδωση (που σημαίνει ότι θα χάσεις και σε δύναμη, αλλά και σε εμφάνιση). Ψηφίζω όχι, διότι αν η εφαρμογή θέλει inox, κι εσύ το κολλήσεις με τρόπο που χαλάει αυτή την ιδιότητα, ποιος ο λόγος να πληρώσεις inox; Βάλε ένα ατσάλι ό,τι να'ναι. Δεν θέλω να το τρυπάει για αρχή εμφάνιση και δύναμη δεν με πειράζει. Επίσης στεγανότητα όχι τόσο Κάτι πάγκους και στηρίγματα θέλω να φτιάξω σε ένα φύλλο 0.7mm Το τρύπημα με φοβίζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα