Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πρόκειται να πάρω μια ηλεκτροκόλληση Mig για ερασιτεχνική χρήση.

Υπάρχει κάποιος που τη δουλεύει με σύρμα ειδικό χωρίς αέριο? Κάνουν δουλειά αυτά τα σύρματα?

Παρακαλώ μόνο γνώστες του αντικειμένου!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Πρόκειται να πάρω μια ηλεκτροκόλληση Mig για ερασιτεχνική χρήση.

Υπάρχει κάποιος που τη δουλεύει με σύρμα ειδικό χωρίς αέριο? Κάνουν δουλειά αυτά τα σύρματα?

Παρακαλώ μόνο γνώστες του αντικειμένου!!

Έχω δοκιμάσει τέτοιο σύρμα(flux) στην δικιά μου mig, δεν θα σου πρότεινα να την δουλέψεις με flux γιατί κάνει βρομιά στην κόλληση. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις τις κολλήσεις σου πρέπει να πας σε mig με αέριο, τώρα με τι κολλάς; 

Δημοσ.

Εγώ αυτήν χαλβαδιαζω τελευταία 

Εχει και επιλογη για αεριο και για flux σύρμα..

Βέβαια αν ανεβεις σε χρηματα εχει και αλλρς που  εχουμ και λειτουργια tig

Δημοσ.
6 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Έχω δοκιμάσει τέτοιο σύρμα(flux) στην δικιά μου mig, δεν θα σου πρότεινα να την δουλέψεις με flux γιατί κάνει βρομιά στην κόλληση. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις τις κολλήσεις σου πρέπει να πας σε mig με αέριο, τώρα με τι κολλάς; 

Με απλη ηλεκτροδίου 

καιρό θέλω να την πάρω γιατί οι περισότερες κολλήσεις που κάνω με τα ηλεκτρόδια σε μικρά σιδερα 1-2mm καταλήγουν πολύ χάλια με τρυπες κτλ

απλά είμαι στη φάση που πολύ σπάνια θα χρειαστεί να κολλήσω μεγάλα πάχη και εν τέλη μια Mig χρειάζομαι πραγματίκά.

Δεν θέλω να μπλέξω με μπουκάλες κτλ κτλ, καμια ιδιοκτασκευή φτιαχνω και γενικά οπου χρειαστεί δέν κολλάω και κάθε μέρα γιαυτό 

Πρόκειτε να δουλέψω ενα προτζεκτακι τώρα και με τα ηλεκτρόδια δέν πρόκειτε να βγεί 

5 ώρες πριν, Maktheo είπε

Εγώ αυτήν χαλβαδιαζω τελευταία 

Εχει και επιλογη για αεριο και για flux σύρμα..

Βέβαια αν ανεβεις σε χρηματα εχει και αλλρς που  εχουμ και λειτουργια tig

Για να καταλάβω οταν λέμε flux είναι κάποιο σύρμα ειδικό που δέν θέλει αέριο? 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Με απλη ηλεκτροδίου 

καιρό θέλω να την πάρω γιατί οι περισότερες κολλήσεις που κάνω με τα ηλεκτρόδια σε μικρά σιδερα 1-2mm καταλήγουν πολύ χάλια με τρυπες κτλ

απλά είμαι στη φάση που πολύ σπάνια θα χρειαστεί να κολλήσω μεγάλα πάχη και εν τέλη μια Mig χρειάζομαι πραγματίκά.

Δεν θέλω να μπλέξω με μπουκάλες κτλ κτλ, καμια ιδιοκτασκευή φτιαχνω και γενικά οπου χρειαστεί δέν κολλάω και κάθε μέρα γιαυτό 

Πρόκειτε να δουλέψω ενα προτζεκτακι τώρα και με τα ηλεκτρόδια δέν πρόκειτε να βγεί 

Για να καταλάβω οταν λέμε flux είναι κάποιο σύρμα ειδικό που δέν θέλει αέριο? 

Αν πιάσεις στα χέρια σου mig με αέριο δεν θα ξανά πιάσεις ηλεκτροκολληση. Κάνε την υπέρβαση και πάρε μια με αέριο και θα σωθείς. Δεν ξέρω μήπως θα σε βόλευε και η tig, με τι σίδερα θα φτιάξεις το πρότζεκτ και πόσο μεγάλο θα είναι; 

Δημοσ.

Όπως σου είπαν, MIG κάνεις μόνο με αέριο. Αν πας σε σύρμα με flux, δηλαδή σύρμα με ειδικό υλικό στο εσωτερικό του ώστε να μη «χρειάζεται» αέριο, έχεις μεν την ευκολία, αλλά και τη δυνατότητα για πιο λεπτά πάχη υλικού, αλλά η κόλληση θα θυμίζει splatterιά δεκαπενταετίας. Πιτσιλάει χειρότερα από την ΜΜΑ, όσο και αν φαίνεται απίστευτο.

Το σκεφτόμουν κι εγώ μία εποχή, αλλά για τον παραπάνω λόγο, θεωρώ ότι εν τέλη δεν είναι καλή λύση το σύρμα με flux. Εάν όμως θελήσεις να κάνεις την υπέρβαση και να πας σε μπουκάλα, να ξέρεις, δε ξαναγυρνάς πίσω! Αν όχι, θεωρώ ότι η ΜΜΑ με λίγο καλύτερη τεχνική, ίσως και λίγο καλύτερη μηχανή, με κάνα antistick, hot start, και όλα τα καλούδια, θα'ναι η πιο καλή λύση για την περίπτωση. Ε και στο κάτω- κάτω, άμα κάνεις και καμιά τρύπα, καθάρισε και γέμισε σιγά- σιγά με υλικό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όπως σου είπαν, MIG κάνεις μόνο με αέριο. Αν πας σε σύρμα με flux, δηλαδή σύρμα με ειδικό υλικό στο εσωτερικό του ώστε να μη «χρειάζεται» αέριο, έχεις μεν την ευκολία, αλλά και τη δυνατότητα για πιο λεπτά πάχη υλικού, αλλά η κόλληση θα θυμίζει splatterιά δεκαπενταετίας. Πιτσιλάει χειρότερα από την ΜΜΑ, όσο και αν φαίνεται απίστευτο.

Το σκεφτόμουν κι εγώ μία εποχή, αλλά για τον παραπάνω λόγο, θεωρώ ότι εν τέλη δεν είναι καλή λύση το σύρμα με flux. Εάν όμως θελήσεις να κάνεις την υπέρβαση και να πας σε μπουκάλα, να ξέρεις, δε ξαναγυρνάς πίσω! Αν όχι, θεωρώ ότι η ΜΜΑ με λίγο καλύτερη τεχνική, ίσως και λίγο καλύτερη μηχανή, με κάνα antistick, hot start, και όλα τα καλούδια, θα'ναι η πιο καλή λύση για την περίπτωση. Ε και στο κάτω- κάτω, άμα κάνεις και καμιά τρύπα, καθάρισε και γέμισε σιγά- σιγά με υλικό. 

Πρέπει να κάψεις πολλά κιλά ηλεκτρόδια για να κάνεις κάτι καλό με την mma. Με την mig και την tig είναι ποιο εύκολα τα πράγματα. 

Δημοσ.

Και πόσο θα κοστίζει το γέμισμα έστω περίπου για μια 8λιτρα ? 

και πόση ώρα κόλληση μπορεί να βγάλει? 

εντομεταξυ δεν έχω να χάσω τίποτα οπότε έτσι και αλλιώς θα πάρω ένα σύρμα φλουξ στην αρχή 

Δημοσ.

η MIG/MAG ειναι για μεγαλες παραγωγές και χοντρα πάχη κατα βάση. αυτο που πραγματικα χρειάζεσαι αν θες να εχεις ποιοτικότερες ραφες ως ερασιτέχνης είναι η TIG. που κ αυτη χρειάζεται αέριο αλλά θα αρχίσεις να νιώθεις καλλιτέχνης με το αποτέλεσμα και τις δυνατότητες που θα έχεις να κολλάς όσο λεπτά πάχη θες κ οτι μέταλλο θες (ανοξειδωτα, αλουμινιο, κα.)

Δημοσ.

επειδη εχω δοκιμασει με flux δεν ειναι και τοσο χαλια το αποτελεσμα τουλαχιστον σε μενα αλλα και εγω ψαχνω να παρω μια με μπουκαλα μιας και δεν υπαρχε συγκριση στο κολλημα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gogos47 είπε

επειδη εχω δοκιμασει με flux δεν ειναι και τοσο χαλια το αποτελεσμα τουλαχιστον σε μενα αλλα και εγω ψαχνω να παρω μια με μπουκαλα μιας και δεν υπαρχε συγκριση στο κολλημα 

Όταν λέμε χάλια για να καταλάβω μιλάμε για κακή κόλληση με πόρους? Η πολλές πιτσιλιες? 

Γιατί αν είναι οι πιτσιλιες το πρόβλημα της παίρνω με το τροχακι

Επίσης βλέπω πολύ κοστοβορο την όλη φάση με το αέριο.

Για ερασιτεχνική χρήση δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσει κάποιος για μπουκάλες κτλ.. Ναι μεν καλή κόλληση αλλά... Με τα ηλεκτρόδια σε μεγάλα πάχη η δουλειά μου γίνεται μια χαρά.

με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω μια που είναι 3 σε ένα για να μπορώ να καλύψω όλα τα σενάρια

Δημοσ.

Χρειάζεσαι μια μπουκάλα που την "αγοράζεις" (την δίνεις πίσω όταν την πας για γέμισμα και σου δίνουν μια ίδια γεμάτη) δίνοντας μια εγγύηση και θεωρητικά μπορείς να την πας πίσω και να πάρεις τα λεφτά.

Επίσης χρειάζεσαι ένα μανόμετρο που θα το αγοράσεις δικό σου. Και λάστιχο για να περνάει το αέριο αλλά αυτό έχει αμελητέο κόστος.

Και για τα δύο μαζί λογικά θα χρειαστείς γύρω στα 300-400 αν και δεν ξέρω αυτή την στιγμή τις τιμές οπότε στο πολύ περίπου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Χρειάζεσαι μια μπουκάλα που την "αγοράζεις" (την δίνεις πίσω όταν την πας για γέμισμα και σου δίνουν μια ίδια γεμάτη) δίνοντας μια εγγύηση και θεωρητικά μπορείς να την πας πίσω και να πάρεις τα λεφτά.

Επίσης χρειάζεσαι ένα μανόμετρο που θα το αγοράσεις δικό σου. Και λάστιχο για να περνάει το αέριο αλλά αυτό έχει αμελητέο κόστος.

Και για τα δύο μαζί λογικά θα χρειαστείς γύρω στα 300-400 αν και δεν ξέρω αυτή την στιγμή τις τιμές οπότε στο πολύ περίπου.

Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο.

Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια.

Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online.

Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο.

Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια.

Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online.

Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα!

https://www.oxytools.gr/Default.aspx και άλλα .Πάρε τηλ να σου πουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...