mastoras007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Πρόκειται να πάρω μια ηλεκτροκόλληση Mig για ερασιτεχνική χρήση. Υπάρχει κάποιος που τη δουλεύει με σύρμα ειδικό χωρίς αέριο? Κάνουν δουλειά αυτά τα σύρματα? Παρακαλώ μόνο γνώστες του αντικειμένου!!
thanasisxask Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, mastoras007 είπε Καλησπέρα. Πρόκειται να πάρω μια ηλεκτροκόλληση Mig για ερασιτεχνική χρήση. Υπάρχει κάποιος που τη δουλεύει με σύρμα ειδικό χωρίς αέριο? Κάνουν δουλειά αυτά τα σύρματα? Παρακαλώ μόνο γνώστες του αντικειμένου!! Έχω δοκιμάσει τέτοιο σύρμα(flux) στην δικιά μου mig, δεν θα σου πρότεινα να την δουλέψεις με flux γιατί κάνει βρομιά στην κόλληση. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις τις κολλήσεις σου πρέπει να πας σε mig με αέριο, τώρα με τι κολλάς;
Maktheo Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Εγώ αυτήν χαλβαδιαζω τελευταία Εχει και επιλογη για αεριο και για flux σύρμα.. Βέβαια αν ανεβεις σε χρηματα εχει και αλλρς που εχουμ και λειτουργια tig
mastoras007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, thanasisxask είπε Έχω δοκιμάσει τέτοιο σύρμα(flux) στην δικιά μου mig, δεν θα σου πρότεινα να την δουλέψεις με flux γιατί κάνει βρομιά στην κόλληση. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις τις κολλήσεις σου πρέπει να πας σε mig με αέριο, τώρα με τι κολλάς; Με απλη ηλεκτροδίου καιρό θέλω να την πάρω γιατί οι περισότερες κολλήσεις που κάνω με τα ηλεκτρόδια σε μικρά σιδερα 1-2mm καταλήγουν πολύ χάλια με τρυπες κτλ απλά είμαι στη φάση που πολύ σπάνια θα χρειαστεί να κολλήσω μεγάλα πάχη και εν τέλη μια Mig χρειάζομαι πραγματίκά. Δεν θέλω να μπλέξω με μπουκάλες κτλ κτλ, καμια ιδιοκτασκευή φτιαχνω και γενικά οπου χρειαστεί δέν κολλάω και κάθε μέρα γιαυτό Πρόκειτε να δουλέψω ενα προτζεκτακι τώρα και με τα ηλεκτρόδια δέν πρόκειτε να βγεί 5 ώρες πριν, Maktheo είπε Εγώ αυτήν χαλβαδιαζω τελευταία Εχει και επιλογη για αεριο και για flux σύρμα.. Βέβαια αν ανεβεις σε χρηματα εχει και αλλρς που εχουμ και λειτουργια tig Για να καταλάβω οταν λέμε flux είναι κάποιο σύρμα ειδικό που δέν θέλει αέριο?
thanasisxask Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 49 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Με απλη ηλεκτροδίου καιρό θέλω να την πάρω γιατί οι περισότερες κολλήσεις που κάνω με τα ηλεκτρόδια σε μικρά σιδερα 1-2mm καταλήγουν πολύ χάλια με τρυπες κτλ απλά είμαι στη φάση που πολύ σπάνια θα χρειαστεί να κολλήσω μεγάλα πάχη και εν τέλη μια Mig χρειάζομαι πραγματίκά. Δεν θέλω να μπλέξω με μπουκάλες κτλ κτλ, καμια ιδιοκτασκευή φτιαχνω και γενικά οπου χρειαστεί δέν κολλάω και κάθε μέρα γιαυτό Πρόκειτε να δουλέψω ενα προτζεκτακι τώρα και με τα ηλεκτρόδια δέν πρόκειτε να βγεί Για να καταλάβω οταν λέμε flux είναι κάποιο σύρμα ειδικό που δέν θέλει αέριο? Αν πιάσεις στα χέρια σου mig με αέριο δεν θα ξανά πιάσεις ηλεκτροκολληση. Κάνε την υπέρβαση και πάρε μια με αέριο και θα σωθείς. Δεν ξέρω μήπως θα σε βόλευε και η tig, με τι σίδερα θα φτιάξεις το πρότζεκτ και πόσο μεγάλο θα είναι;
Haldol Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Όπως σου είπαν, MIG κάνεις μόνο με αέριο. Αν πας σε σύρμα με flux, δηλαδή σύρμα με ειδικό υλικό στο εσωτερικό του ώστε να μη «χρειάζεται» αέριο, έχεις μεν την ευκολία, αλλά και τη δυνατότητα για πιο λεπτά πάχη υλικού, αλλά η κόλληση θα θυμίζει splatterιά δεκαπενταετίας. Πιτσιλάει χειρότερα από την ΜΜΑ, όσο και αν φαίνεται απίστευτο. Το σκεφτόμουν κι εγώ μία εποχή, αλλά για τον παραπάνω λόγο, θεωρώ ότι εν τέλη δεν είναι καλή λύση το σύρμα με flux. Εάν όμως θελήσεις να κάνεις την υπέρβαση και να πας σε μπουκάλα, να ξέρεις, δε ξαναγυρνάς πίσω! Αν όχι, θεωρώ ότι η ΜΜΑ με λίγο καλύτερη τεχνική, ίσως και λίγο καλύτερη μηχανή, με κάνα antistick, hot start, και όλα τα καλούδια, θα'ναι η πιο καλή λύση για την περίπτωση. Ε και στο κάτω- κάτω, άμα κάνεις και καμιά τρύπα, καθάρισε και γέμισε σιγά- σιγά με υλικό.
thanasisxask Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Όπως σου είπαν, MIG κάνεις μόνο με αέριο. Αν πας σε σύρμα με flux, δηλαδή σύρμα με ειδικό υλικό στο εσωτερικό του ώστε να μη «χρειάζεται» αέριο, έχεις μεν την ευκολία, αλλά και τη δυνατότητα για πιο λεπτά πάχη υλικού, αλλά η κόλληση θα θυμίζει splatterιά δεκαπενταετίας. Πιτσιλάει χειρότερα από την ΜΜΑ, όσο και αν φαίνεται απίστευτο. Το σκεφτόμουν κι εγώ μία εποχή, αλλά για τον παραπάνω λόγο, θεωρώ ότι εν τέλη δεν είναι καλή λύση το σύρμα με flux. Εάν όμως θελήσεις να κάνεις την υπέρβαση και να πας σε μπουκάλα, να ξέρεις, δε ξαναγυρνάς πίσω! Αν όχι, θεωρώ ότι η ΜΜΑ με λίγο καλύτερη τεχνική, ίσως και λίγο καλύτερη μηχανή, με κάνα antistick, hot start, και όλα τα καλούδια, θα'ναι η πιο καλή λύση για την περίπτωση. Ε και στο κάτω- κάτω, άμα κάνεις και καμιά τρύπα, καθάρισε και γέμισε σιγά- σιγά με υλικό. Πρέπει να κάψεις πολλά κιλά ηλεκτρόδια για να κάνεις κάτι καλό με την mma. Με την mig και την tig είναι ποιο εύκολα τα πράγματα.
mastoras007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Και πόσο θα κοστίζει το γέμισμα έστω περίπου για μια 8λιτρα ? και πόση ώρα κόλληση μπορεί να βγάλει? εντομεταξυ δεν έχω να χάσω τίποτα οπότε έτσι και αλλιώς θα πάρω ένα σύρμα φλουξ στην αρχή
SR20DET Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 η MIG/MAG ειναι για μεγαλες παραγωγές και χοντρα πάχη κατα βάση. αυτο που πραγματικα χρειάζεσαι αν θες να εχεις ποιοτικότερες ραφες ως ερασιτέχνης είναι η TIG. που κ αυτη χρειάζεται αέριο αλλά θα αρχίσεις να νιώθεις καλλιτέχνης με το αποτέλεσμα και τις δυνατότητες που θα έχεις να κολλάς όσο λεπτά πάχη θες κ οτι μέταλλο θες (ανοξειδωτα, αλουμινιο, κα.)
Maurikycli Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 ^ ναι αλλά και η tig θέλει μαεστρία, δεν πάει μονη της
gogos47 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 επειδη εχω δοκιμασει με flux δεν ειναι και τοσο χαλια το αποτελεσμα τουλαχιστον σε μενα αλλα και εγω ψαχνω να παρω μια με μπουκαλα μιας και δεν υπαρχε συγκριση στο κολλημα
mastoras007 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, gogos47 είπε επειδη εχω δοκιμασει με flux δεν ειναι και τοσο χαλια το αποτελεσμα τουλαχιστον σε μενα αλλα και εγω ψαχνω να παρω μια με μπουκαλα μιας και δεν υπαρχε συγκριση στο κολλημα Όταν λέμε χάλια για να καταλάβω μιλάμε για κακή κόλληση με πόρους? Η πολλές πιτσιλιες? Γιατί αν είναι οι πιτσιλιες το πρόβλημα της παίρνω με το τροχακι Επίσης βλέπω πολύ κοστοβορο την όλη φάση με το αέριο. Για ερασιτεχνική χρήση δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσει κάποιος για μπουκάλες κτλ.. Ναι μεν καλή κόλληση αλλά... Με τα ηλεκτρόδια σε μεγάλα πάχη η δουλειά μου γίνεται μια χαρά. με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω μια που είναι 3 σε ένα για να μπορώ να καλύψω όλα τα σενάρια
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Χρειάζεσαι μια μπουκάλα που την "αγοράζεις" (την δίνεις πίσω όταν την πας για γέμισμα και σου δίνουν μια ίδια γεμάτη) δίνοντας μια εγγύηση και θεωρητικά μπορείς να την πας πίσω και να πάρεις τα λεφτά. Επίσης χρειάζεσαι ένα μανόμετρο που θα το αγοράσεις δικό σου. Και λάστιχο για να περνάει το αέριο αλλά αυτό έχει αμελητέο κόστος. Και για τα δύο μαζί λογικά θα χρειαστείς γύρω στα 300-400 αν και δεν ξέρω αυτή την στιγμή τις τιμές οπότε στο πολύ περίπου.
mastoras007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Χρειάζεσαι μια μπουκάλα που την "αγοράζεις" (την δίνεις πίσω όταν την πας για γέμισμα και σου δίνουν μια ίδια γεμάτη) δίνοντας μια εγγύηση και θεωρητικά μπορείς να την πας πίσω και να πάρεις τα λεφτά. Επίσης χρειάζεσαι ένα μανόμετρο που θα το αγοράσεις δικό σου. Και λάστιχο για να περνάει το αέριο αλλά αυτό έχει αμελητέο κόστος. Και για τα δύο μαζί λογικά θα χρειαστείς γύρω στα 300-400 αν και δεν ξέρω αυτή την στιγμή τις τιμές οπότε στο πολύ περίπου. Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο. Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια. Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online. Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα!
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, mastoras007 είπε Πολλά, δεν υπάρχει νόημα να δώσω τόσα πολλά για μια ερασιτεχνική χρήση μια στο τόσο. Παρόλα αυτά είδα υπάρχει και μικρή μπουκάλα στα 80€ άδεια. Για γέμισα δεν βρήκα μαγαζί στη Λάρισα όσο έψαξα online. Όπος και να έχει δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα! https://www.oxytools.gr/Default.aspx και άλλα .Πάρε τηλ να σου πουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα