Προς το περιεχόμενο

P-40 προστιμο δημοτικη αστυνομια

Meh123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγγνωμη για το spam(βλεπω οτι υπαρχει ηδη παραπλησιο νημα ανοιχτο) αλλα επειδη δεν υπαρχουν καθολου σχεδον πληροφοριες online ο αστυνομος που μου επεδωσε το προστιμο σημειωσε τα εξης:

Οταν γραφει στοιχεια κυκλοφοριας εννοει πινακιδες μονο η και αδεια κυκλοφοριας?Επισης βλεπω οτι στο οπισθοφυλλο δεν εχει σημειωσει(βαλει τικ) στο να παραδοθει οτιδηποτε απο αδεια ικανοτητας/κυκλοφοριας/πινακιδες,συνιστα αυτο παραλειψη απο μερους του?

Επισης μονες μου επιλογες να το αγνοησω πληρως(δεν ακουγεται σωστο λογω εφοριας κτλ απο οτι διαβασα),να πληρωσω το προστιμο και να μην τους παραδωσω τιποτα η να παω αυτοπροσωπως και να κλαφτω?θα προτιμουσα αν καταβαλλω το προστιμο να το κανω μεσω πλησιεστερου ΕΛΤΑ καμια σχεση ουτε ορεξη εχω να τρεχω δαφνη

Υ.Γ.Ημουν κεντρο για (ολιγολεπτη) δουλεια σε σημειο που μονιμως ειναι παρκαρισμενοι φισκα και με παρα πολυ κακη σημανση.Τιποτα απο αυτα δεν συνιστα δικαιολογια απλα για να υπαρχει μια πληρως εικονα.

compressjpeg.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Τροχαία έγραψε την παράβαση η δημοτική αστυνομία δεν επιβάλει παράδοση πινακίδων !

Αμα δεις τα επικολλημενα το μπλοκακι αναφερει Α.Τ. Δαφνης Υμηττου οχι Α.Τ.Τ. οπως το ετερο νημα για αντιστοιχη παραβαση.Επισης σε κανενα σημειο δεν αναγραφει(η εχει κυκλωσει) πινακιδες απλα λεει αυτολεξει "να προσκομιστουν τα στοιχεια κυκλοφοριας",που υποθετω οτι ισοδυναμουν με αυτες.

Εγω πάντως να σημειώσω προς πασα ενδιαφερόμενο οτι το πιθανοτερο οι πινακίδες λογο εκλογών θα επιστραφουν .Οποτε ασ τισ δωσουν πριν να ξεμπερδεύουν

• Like 1

43 minutes ago, Meh123 said:

Υ.Γ.Ημουν κεντρο για (ολιγολεπτη) δουλεια σε σημειο που μονιμως ειναι παρκαρισμενοι φισκα και με παρα πολυ κακη σημανση.Τιποτα απο αυτα δεν συνιστα δικαιολογια απλα για να υπαρχει μια πληρως εικονα.

Εφόσον καταλαβαίνεις ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δικαιολογία, τότε ποιος ο λόγος που τα αναφέρεις? :)

Πάντως τα στοιχεία κυκλοφορίας είναι οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον καταλαβαίνεις ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δικαιολογία, τότε ποιος ο λόγος που τα αναφέρεις? :)

Ειδικά εσύ που είσαι τόσα χρόνια μέλος, σίγουρα καταλαβαίνεις. Δε βλέπεις το λαϊκό δικαστήριο που γίνεται εδώ πέρα σε κάθε αντίστοιχο θέμα;

Επεξ/σία από GodzillaCover

http://www.opengov.gr/yme/?p=4564

νομίζω πως η ποινή για Ρ-40 είναι αφαίρεση πινακίδων και  άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες χωρίς χρηματικό πρόστιμο αν έχει γίνει λάθος από τον τροχονόμο για το χρηματικό πρόστιμο  πρέπει να κάνεις ένσταση για να διαγραφεί η κλήση.

https://drivingschool.gr/nomothesia/paravaseis/poines01.htm

Εγω παλι αναρωτιεμαι τι δουλεια εχει το ΑΤ Δαφνης σε εκεινο το σημειο, εκει θεωρειται δημος αθηναιων (και παρεμπιπτοντως πολυ κακο σημειο να παρκαρεις).

Μηπως σε εγραψαν οι μπατσοι που στεκονται λιγο πιο μπροστα και φυλανε καραουλι τα γραφεια της hellenic train και ηταν αποσπασμενοι απο τη δαφνη;

9 λεπτά πριν, lector είπε

Εγω παλι αναρωτιεμαι τι δουλεια εχει το ΑΤ Δαφνης σε εκεινο το σημειο, εκει θεωρειται δημος αθηναιων (και παρεμπιπτοντως πολυ κακο σημειο να παρκαρεις).

Μηπως σε εγραψαν οι μπατσοι που στεκονται λιγο πιο μπροστα και φυλανε καραουλι τα γραφεια της hellenic train και ηταν αποσπασμενοι απο τη δαφνη;

Πολυ πιθανο αγαπητε,δεν συχναζω στην περιοχη απλα ετυχε να εχω υποψη μου το συγκεκριμενο σημειο το οποιο συνηθως ειναι φισκα στα αμαξια.

Θεωρηστε με αμελη η αφελη το απαγορευτικο δεν το ειχα δει μεχρις οτου να τσιμπησω την κληση και να προσεξω λιγο περισσοτερο την σημανση στην γωνια.

Και πραγματι ναι την ειχαν στημενη λιγο πιο κατω εννοειται οτι αν ηξερα οτι απαγορευεται δεν θα ειχα υπαρξει τοσο προκλητικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Meh123 είπε

Πολυ πιθανο αγαπητε,δεν συχναζω στην περιοχη απλα ετυχε να εχω υποψη μου το συγκεκριμενο σημειο το οποιο συνηθως ειναι φισκα στα αμαξια.

Θεωρηστε με αμελη η αφελη το απαγορευτικο δεν το ειχα δει μεχρις οτου να τσιμπησω την κληση και να προσεξω λιγο περισσοτερο την σημανση στην γωνια.

Και πραγματι ναι την ειχαν στημενη λιγο πιο κατω εννοειται οτι αν ηξερα οτι απαγορευεται δεν θα ειχα υπαρξει τοσο προκλητικος.

Βασικα το οτι ειναι κακο σημειο το ειπα οχι τοσο εστιαζοντας στην απαγορευση (απαγορευτικα υπαρχουν και στα πιο χαζα σημεια), αλλα στο οτι πραγματικα οποιος παρκαρει εκει ειτε αριστερα ειτε δεξια δημιουργει ασφυξια, διοτι ειναι ενα σημειο που περνανε ΠΟΛΛΑ αυτοκινητα και λεωφορεια και λογω του φαναριου φραζει με το παραμικρο. 

Γενικα εγω οταν θελω να παρκαρω καπου, πρωτα προσπαθω να υπολογισω κατα ποσο ενοχλω ή δημιουργω προβλημα στον οποιονδηποτε, και σε δευτερη μοιρα βαζω τη σημανση η οποια πολλες φορες ειναι στο γαμο του καραγκιοζη.

(α, και προφανεστατα την απαγορευση τη γραφουν στα μεζεα τους οι ενστολοι που τους πληρωνουμε να φυλανε μια ιδιωτικη εταιρεια)

Επεξ/σία από lector
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, lector είπε

Βασικα το οτι ειναι κακο σημειο το ειπα οχι τοσο εστιαζοντας στην απαγορευση (απαγορευτικα υπαρχουν και στα πιο χαζα σημεια), αλλα στο οτι πραγματικα οποιος παρκαρει εκει ειτε αριστερα ειτε δεξια δημιουργει ασφυξια, διοτι ειναι ενα σημειο που περνανε ΠΟΛΛΑ αυτοκινητα και λεωφορεια και λογω του φαναριου φραζει με το παραμικρο. 

Γενικα εγω οταν θελω να παρκαρω καπου, πρωτα προσπαθω να υπολογισω κατα ποσο ενοχλω ή δημιουργω προβλημα στον οποιονδηποτε, και σε δευτερη μοιρα βαζω τη σημανση η οποια πολλες φορες ειναι στο γαμο του καραγκιοζη.

Δεκτη η παρατηρηση, δεν νομιζω να ξαναεπισκεφτω την συγκεκριμενη περιοχη συντομα αλλα θα το εχω στα υποψη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Meh123 είπε

Αμα δεις τα επικολλημενα το μπλοκακι αναφερει Α.Τ. Δαφνης Υμηττου οχι Α.Τ.Τ. οπως το ετερο νημα για αντιστοιχη παραβαση.

Αυτό σημαίνει ότι σε έγραψε περιπολικό του Α.Τ. Δάφνης. Επειδή είναι εκτός του τομέα του 2 είναι οι περιπτώσεις. Ή γυρνούσαν από ανεφοδιασμό καυσίμων στη Συγγρού και όπως περνούσαν από κει σε έγραψαν είτε από μόνοι του είτε καθ' υπόδειξην άλλου (καρφωτή) ή το πιο πιθανό τους έστειλε το κέντρο Άμεσης Δράσης ύστερα από τηλέφωνο (καρφωτή) γιατί δεν υπήρχε άλλο περιπολικό διαθέσιμο στην περιοχή. Γι' αυτό και στον κωδικό ΟΤΑ έγραψαν αυτό του Δήμου Αθηναίων. 

Γενικώς ένα περιπολικό τμήματος ή ΑΔ μπορεί να βεβαιώσει παράβαση αν τύχει και βρεθεί εκτός ορίων αρμοδιότητάς του, αρκεί να γράφει τον κωδικό ΟΤΑ σωστά. 

Επεξ/σία από Nabuko

1 hour ago, GodzillaCover said:

Ειδικά εσύ που είσαι τόσα χρόνια μέλος, σίγουρα καταλαβαίνεις. Δε βλέπεις το λαϊκό δικαστήριο που γίνεται εδώ πέρα σε κάθε αντίστοιχο θέμα;

Αν καταλάβαινα δεν θα ρωτούσα. Αυτό που βλέπω είναι πως λαϊκό δικαστήριο σε κάθε αντίστοιχο θέμα γίνεται συνήθως όταν ο παθών αρχίζει τέτοιου τύπου δικαιολογίες.

59 minutes ago, btcminer22 said:

http://www.opengov.gr/yme/?p=4564

νομίζω πως η ποινή για Ρ-40 είναι αφαίρεση πινακίδων και  άδειας κυκλοφορίας για 20 ημέρες χωρίς χρηματικό πρόστιμο αν έχει γίνει λάθος από τον τροχονόμο για το χρηματικό πρόστιμο  πρέπει να κάνεις ένσταση για να διαγραφεί η κλήση.

https://drivingschool.gr/nomothesia/paravaseis/poines01.htm

Το πρώτο link που παραθέτεις είναι απλά μια τροποποίηση που περιγράφει μόνο μια εξαίρεση, δεν περιγράφει τις ποινές.

Το δεύτερο link αν προσέξεις καλύτερα λέει ΚΑΙ για 80€ πρόστιμο για την Ρ-40, με το "αφαίρεση μόνο των στοιχείων κυκλοφορίας" εννοεί πως δεν προβλέπεται αφαίρεση άδειας οδήγησης. Το πρόστιμο των 80€ βέβαια ίσχυε μέχρι το 2017 περίπου, από τότε το πρόστιμο στις περισσότερες παραβάσεις - όπως και στη συγκεκριμένη - μειώθηκε στο μισό, αλλά καταργήθηκε η έκπτωση του 50% στην πληρωμή εντός 10 ημερών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...