Προς το περιεχόμενο

PCIE card για Nvme

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από lneam,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ήρθε στα χέρια μου ένας καινούργιος δεύτερος nvme. Η ερώτηση μου είναι μπορεί να το δεχτεί η μητρική μου με μία κάρτα PCIE. 

To σύστημα της υπογραφής έχω στο λινκ θα βρείτε την μητρική.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AX370-Gaming-K5-rev-1x/sp#sp

Ευχαριστώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να τον δεχτεί γίνεται σίγουρα. Η λύση είναι ένα τέτοιο εξάρτημα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να bootάρει από 'κει. Σε δικό μου μηχάνημα (παλιούτσικο, ομολογουμένως) τα κατάφερα, αλλά έπρεπε να patchάρω το UEFI με τον driver για το NVMe πριν αποπειραθώ εγκατάσταση λειτουργικού. Αλλιώς το έβλεπε μεν, αλλά μόνο αν υπήρχε ήδη λειτουργικό σε κάποιον SATA δίσκο.

Ψάξε και αυτό πριν κάνεις αγορά, διότι ενδέχεται είτε να θέλει αυτό που έγραψα, ή και να μη γίνεται. Αν φυσικά δε σε νοιάζει να bootάρεις και τον θες απλά για δεύτερο, δε σε νοιάζει αυτό.

Δημοσ.

Μια χαρά θα μπουτάρει στη μητρική σου. Απο τη στιγμή που έχει m2  slot και υποστηρίζει boot απο εκεί δεν εχει σημασία αν εσύ βάλεις με pcie adaptor 2ο δίσκο nvme. PCI-e είναι και αυτό. Με τον ίδιο τρόπο συνδέεται πάλι.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bax είπε

Μια χαρά θα μπουτάρει στη μητρική σου. Απο τη στιγμή που έχει m2  slot και υποστηρίζει boot απο εκεί δεν εχει σημασία αν εσύ βάλεις με pcie adaptor 2ο δίσκο nvme. PCI-e είναι και αυτό. Με τον ίδιο τρόπο συνδέεται πάλι.

Ναι, πολύ σωστή παρατήρηση. Αφού ήδη έχει NVMe δίσκο και bootάρει από εκεί, ο driver προφανώς υπάρχει στο UEFI. Νιώθω χαζός. :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...