kyriakos96 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μετά από ταξίδι σε Λυών και Παρίσι, κατέληξα ότι οι περισσότεροι που θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις μαζί τους, γνωρίζουν αγγλικά για να συννενοηθούν, αλλά όντως επιλέγουν εκνευριστικά να μην τα μιλήσουν. Πάντως ειδικά στο Παρίσι είναι σε πολύ καλά επίπεδα, δύσκολα να μην ανταποκριθούν. Στο τέλος βέβαια όλοι θα τα χρησιμοποιήσουν, εκτός κι αν πέσεις σε κανέναν περίεργο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boban Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν ζούσαμε στο Παρίσι , χωρίς να μιλάμε Γαλλικά, ο τρόπος που βρήκαμε να δουλεύει για να σου μιλήσουν Αγγλικά ήταν ο εξης: - Ξεκινάς με Γαλλικα , ενα bonjour κλπ , δειχνεις οτι προσπαθεις - Ρωτάς αν μιλούν Αγγλικα , λογικά θα σου πουν λίγο ή καθολου ... - Μετα δίνεις να καταλάβουν ότι δεν είσαι Αγγλος ή Αμερικανος. Για εμάς μόλις λέγαμε 2 κουβέντες μεταξύ μας στα ελληνικά, τις περισσότερες φορές έβγαινε ο Αγγλος λόρδος από μέσα τους. Τελικά μαθαμε εμείς Γαλλικα . Τώρα ήμαστε Μαδρίτη εδώ δεν υπάρχει σωτηρία. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2023 από Boban 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Στις 12/5/2023 στις 10:50 ΜΜ, lector είπε Φιλος που εχει ζησει Γαλλια (μιλουσε γαλλικα) μου ειχε πει οτι το συμπερασμα που ειχε βγαλει ειναι οτι οι περισσοτεροι μια χαρα ξερουν αγγλικα αλλα δε θελουν να τα μιλανε απο σωβινισμο ή απλα απο πεισμα. +1 το ιδιο και οι ιταλοι. Γενικα εμεις ειχαμε στην κουλτουρα μας να στελνουμε τα παιδια αγγλικα απο το δημοτικο κιολας,εκεινοι οχι. Θυμαμαι ενα ερασμους στο γυμνασιο,ειχαν ερθει 8 παιδια εδω και μιλαγε μονο μια κοπελα αγγλικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Στις 13/5/2023 στις 11:19 ΠΜ, Haldol είπε Εγώ είμαι σίγουρος ότι δε μιλάνε... από πείσμα. Ή τουλάχιστον ένα περιστατικό που έχω ζήσει (και με νέους ανθρώπους κιόλας) έτσι μου έδειξε. Πριν χρόνια (15+) μ' είχαν σταματήσει 3 κοπέλες στην Αθήνα για πληροφορίες, μιλώντας μου στα γαλλικά. Εξ' αρχής τους λέω γι' αγγλικά και μου λένε (στα γαλλικά) ότι δε ξέρουν. Εγώ ήξερα μεν («τίμια») γαλλικά, οπότε καταλάβαινα τι λέγανε, και μπορούσα και να βοηθήσω στα γαλλικά, αλλά ως γνήσιος αντιδραστικός έφηβος τότε, επέλεξα να πάω κόντρα και να κάνω ότι δε καταλαβαίνω λέξη. Ε μόλις πήραν χαμπάρι ότι ξέρω να τις καθοδηγήσω, αλλά δε ξέρω γαλλικά, σε ένα femtosecond απέκτησαν και πτυχίο αγγλικής γλωσσολογίας απ' το Cambridge. Με 10. Ντάξει η προφορά γαλλίκιζε λίγο, αλλά εν τέλη ξέραν άπταιστα αγγλικά! Μονο και μονο γι'αυτο το λογο, το πρηξιμο δηλαδη με το ζορι να τους μιλησεις γαλλικα ενω εκεινες ειναι οι ξενες και εκεινες εχουν αναγκη την πληροφορια, στο τελος θα τους ειχα δωσει λαθος πληροφοριες, ετσι για να μαθουν 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, lector είπε Μονο και μονο γι'αυτο το λογο, το πρηξιμο δηλαδη με το ζορι να τους μιλησεις γαλλικα ενω εκεινες ειναι οι ξενες και εκεινες εχουν αναγκη την πληροφορια, στο τελος θα τους ειχα δωσει λαθος πληροφοριες, ετσι για να μαθουν 😅 Σκληρός!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Στις 13/5/2023 στις 4:07 ΜΜ, Speculoos είπε Τρελό στερεότυπο το οποίο τα τελευτά 25+ χρόνια δεν ισχύει. Ειδικά το ότι ξέρουν αγγλικά αλλά επειδή είναι σοβινιστές δε σου μιλάνε. Μιλάνε αγγλικά και θα σου μιλήσουν και αγγλικά, ειδικά οι νέοι. Στο Παρίσι μάλιστα αν πας να μιλήσεις σπαστά γαλλικά πιο πιθανό να στο γυρίσουν μόνοι τους στα αγγλικά για να μην ταλαιπωρείς άλλο τη γλώσσα τους, αλλά οι Παριζιάνοι είναι άλλη πάστα 😅 Τώρα αν πας να βρεις έναν 70άρη στα βουνά του Κλερμόν-Φεράν και θες να σου μιλάει αγγλικά, δύσκολο. Αν θέλετε όντως πραγματική πρόκληση να βρείτε κόσμο που να ξέρει και να μπορεί να συνεννοηθεί στα αγγλικά στη δυτική Ευρώπη τότε πηγαίνετε προς Ισπανία και Ιταλία μεριά. Εκεί δεν το κάνουν επίτηδες, απλά όντως δεν ξέρουν. Βαρκελωνη καλυτερα συνενοησε στα γαλλικα παρα στα αγγλικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.bar Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 16 ώρες πριν, StamTheMan είπε +1 το ιδιο και οι ιταλοι. Γενικα εμεις ειχαμε στην κουλτουρα μας να στελνουμε τα παιδια αγγλικα απο το δημοτικο κιολας,εκεινοι οχι. Θυμαμαι ενα ερασμους στο γυμνασιο,ειχαν ερθει 8 παιδια εδω και μιλαγε μονο μια κοπελα αγγλικα. Οι Ιταλοί είναι όντως σκράπες εντελώς με τα αγγλικά. Ειδικότερα επειδή ακόμα και οι σειρές/ταινίες που προβάλλονται εκεί τόσα χρόνια είναι μεταγλωτισμένες στα ιταλικά, η προηγούμενη γενιά με το ζόρι ξέρει το yes-no. Παίζει να νομίζουν οτι όλος ο πλανήτης μιλάει μόνο Ιταλικά. Στα τουριστικά μέρη μιλάνε κάποια βασικά Αγγλικά για να συνεννοείσαι ικανοποιητικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Στις 14/5/2023 στις 11:37 ΠΜ, Boban είπε Τώρα ήμαστε Μαδρίτη εδώ δεν υπάρχει σωτηρία. καλα Μαδριτη, καμια μα καμια ελπιδα, πραγματικα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Τολέδο, στο camping έξω από την πόλη, και παρά τα σημαιάκια διαφορετικών κρατών που ανέμιζαν εκατέρωθεν της πύλης υποδηλώνοντας κάτι πολυεθνικό, μιλούσαν ΜΟΝΟ ισπανικά. Οκ, να δεχτώ να μην θέλεις να γίνεις Ελλάδα που θέλουμε αγγλικά στο βιογραφικό για θέση φούρναρη. Αλλά στον τουρισμό (camping) δουλεύετε ρε παιδιά (το μόνο που έσωζε την κατάσταση είναι η αποδεδειγμένα πιο χαλαρή διάθεση αυτών που επιλέγουν αυτού του είδους τουρισμό) Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από haris_216 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gcf Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Ο λόγος που οι περισσότεροι δεν θα απαντήσουν ακόμη και αν ξέρουν Αγγλικά είναι μια ευθεία ερώτηση. Καλημέρα/ θα μπορούσατε να με βοηθήσετε/ χρειάζομαι λίγη βοήθεια, στα Γαλλικά ή Αγγλικά κάνουν θαύματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα