maikl007 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Καλησπέρα , θέλω να μου πείτε την γνώμη σας εάν έχετε επισκεφτεί την Γαλλία. Από συζητήσεις με πιο μεγάλους ηλικιακά μου λένε ότι κανένας στην Γαλλία δεν μιλάει Γαλλικά. Αν εγώ αποφασίσω να πάω στην Γαλλία δεν θα έχω κανένα που θα μπορώ να συνενοηθω ; Σας ευχαριστώ
vamvakoolas Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 εχοντας ζησει χρονια στη Γαλλια: ναι αν πας σε κανενα χωριο στο πουθενα με 10 σπιτια και ηλικιωμενους ισως να μη μιλαει κανεις γαλλικα mon ami Γενικα σχεδον ολοι κατω απο 50 μιλανε εστω βασικα αγγλικα (απλως ξεκινα με ενα bonjour και οχι χυμα) 1 1
rodosf1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 μάθε πέντε λέξεις γαλλικά και... όλοι θα σου μιλάνε από μόνοι τους αγγλικά μολις καταλάβουν ότι ζορίζεσαι! πριν 25 χρόνια ήτανε αλλιώς, οχι όμως τόσο τραγικά όσο λένε... 1
giostau Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, συμπτωματικά, μόλις επέστρεψα από Παρίσι! Πολλά αγγλικά δεν μιλάνε, αλλά συνεννοείσαι άνετα για φαγητό, καφέ, καμιά αγορά κλπ. Τώρα αν θες να ανοίξεις συζήτηση για την πολιτική σκηνή της Γαλλίας, εκεί είναι άλλο θέμα Αρκετά βασικό είναι να ξεκινήσεις με ένα bonjour, και μετά κάτι απλό σαν "English please?" Δε θα έχεις κάποιο θέμα γενικά.
lector Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Φιλος που εχει ζησει Γαλλια (μιλουσε γαλλικα) μου ειχε πει οτι το συμπερασμα που ειχε βγαλει ειναι οτι οι περισσοτεροι μια χαρα ξερουν αγγλικα αλλα δε θελουν να τα μιλανε απο σωβινισμο ή απλα απο πεισμα. 4
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, lector είπε Φιλος που εχει ζησει Γαλλια (μιλουσε γαλλικα) μου ειχε πει οτι το συμπερασμα που ειχε βγαλει ειναι οτι οι περισσοτεροι μια χαρα ξερουν αγγλικα αλλα δε θελουν να τα μιλανε απο σωβινισμο ή απλα απο πεισμα. Δεν έχω εμπειρία ο ίδιος από Γαλλία. Αλλά αυτό που γράφεις είναι και η άποψη που έχω ακούσει σχεδόν από όλους όσον αφορά τους Γάλλους είτε βρίσκονται Γαλλία και πρέπει να τους μιλήσεις είτε βρίσκονται εκτός Γαλλίας και επιθυμείς να ανοιξεις κουβέντα μαζί τους. Αν βέβαια θελήσουν αυτοί να ζητήσουν βοήθεια μια χαρά θα μιλήσουν αγγλικά σε όποιον ξένο ζητήσουν. Πολύ κακο πράγμα αυτό, αλλά τι να κάνεις....
G.TH. Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Οι μη Γάλλοι ή άλλοι επισκέπτες αν ξέρουν αγγλικά ή την πληροφορία, θα σου απαντήσουν. Οι Γάλλοι ακόμα και αν γνωρίζουν αγγλικά, είναι αμφίβολο.
haris_216 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό το "μπορεί να ξέρουν αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσουν" αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αν συμβαίνει, ειδικά το να αφορά μεγάλο ποσοστό Πριν αρκετά χρόνια (προ της διάδοσης των gps) περιδιαβαίνω οδικώς την κεντρική Γαλλία και βρίσκομαι στην πόλη Montlucon. Θέλω να πάω σε κάποιο χωριό στην ευρύτερη περιοχή και με τον χάρτη δεν έβγαζα άκρη. Σε κάνα δυο περαστικούς που ρώτησα δεν κατάφερα τίποτα. Οπότε σκέφτηκα να πάω στο αστυνομικό τμήμα, σκεφτόμενος ότι "δεν μπορεί, κάποιος θα μιλάει αγγλικά". Αμ δε. Παρ' όλα αυτά όμως, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν αρκετά με γαλλικά και...παντομίμα να μου δώσουν να καταλάβω πως να πάω. Και βιώνοντας όλη την προσπάθειά τους θεωρώ ότι θα ήταν πολύ σαδιστικό (ως προς εμένα) αλλά κυρίως μαζοχιστικό (ως προς αυτούς) να ήξεραν αγγλικά και να μην τα χρησιμοποιούσαν. Η εύκολη λύση θα ήταν να μου πουν αγγλικά αυτό που ήθελαν (εφόσον έδειχναν ενδιαφέρον να εξυπηρετήσουν) και να με ξεφορτωθούν. Σημ. Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι ο μόνος που βρέθηκε να μιλάει αγγλικά σε όλο το αστυνομικό τμήμα (μιλάμε για πόλη 30.000 κατοίκων) ήταν ο σκουρόχρωμος αλλοδαπός που σφουγγάριζε το διάδρομο Επεξ/σία 13 Μαΐου 2023 από haris_216 3
Haldol Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Εγώ είμαι σίγουρος ότι δε μιλάνε... από πείσμα. Ή τουλάχιστον ένα περιστατικό που έχω ζήσει (και με νέους ανθρώπους κιόλας) έτσι μου έδειξε. Πριν χρόνια (15+) μ' είχαν σταματήσει 3 κοπέλες στην Αθήνα για πληροφορίες, μιλώντας μου στα γαλλικά. Εξ' αρχής τους λέω γι' αγγλικά και μου λένε (στα γαλλικά) ότι δε ξέρουν. Εγώ ήξερα μεν («τίμια») γαλλικά, οπότε καταλάβαινα τι λέγανε, και μπορούσα και να βοηθήσω στα γαλλικά, αλλά ως γνήσιος αντιδραστικός έφηβος τότε, επέλεξα να πάω κόντρα και να κάνω ότι δε καταλαβαίνω λέξη. Ε μόλις πήραν χαμπάρι ότι ξέρω να τις καθοδηγήσω, αλλά δε ξέρω γαλλικά, σε ένα femtosecond απέκτησαν και πτυχίο αγγλικής γλωσσολογίας απ' το Cambridge. Με 10. Ντάξει η προφορά γαλλίκιζε λίγο, αλλά εν τέλη ξέραν άπταιστα αγγλικά! 1
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μιλάνε αγγλικά επιπέδου Α2 όλοι, οπότε η βασική επικοινωνία σου δε θα έχει πρόβλημα. This one please, tell me the cost, where is the toilet, last metro at 11 or 12? Μάθε όμως τα βασικά convo starters, ούτως ώστε να είναι θετικά διακείμενοι απέναντί σου. Bonjour - Bonsoir, comment ca va/ comment allez-vous, merci / je vous remercie για πιο ηλικιωμένους, excusez-moi, a tout a l'heure (γεια χαρά / σιγιου), s' il vous plait (σας παρακαλώ). Αυτά αρκούν για τις περισσότερες διαντιδράσεις.
Speculoos Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Τρελό στερεότυπο το οποίο τα τελευτά 25+ χρόνια δεν ισχύει. Ειδικά το ότι ξέρουν αγγλικά αλλά επειδή είναι σοβινιστές δε σου μιλάνε. Μιλάνε αγγλικά και θα σου μιλήσουν και αγγλικά, ειδικά οι νέοι. Στο Παρίσι μάλιστα αν πας να μιλήσεις σπαστά γαλλικά πιο πιθανό να στο γυρίσουν μόνοι τους στα αγγλικά για να μην ταλαιπωρείς άλλο τη γλώσσα τους, αλλά οι Παριζιάνοι είναι άλλη πάστα 😅 Τώρα αν πας να βρεις έναν 70άρη στα βουνά του Κλερμόν-Φεράν και θες να σου μιλάει αγγλικά, δύσκολο. Αν θέλετε όντως πραγματική πρόκληση να βρείτε κόσμο που να ξέρει και να μπορεί να συνεννοηθεί στα αγγλικά στη δυτική Ευρώπη τότε πηγαίνετε προς Ισπανία και Ιταλία μεριά. Εκεί δεν το κάνουν επίτηδες, απλά όντως δεν ξέρουν. 2 1
Haldol Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, Speculoos είπε Αν θέλετε όντως πραγματική πρόκληση να βρείτε κόσμο που να ξέρει και να μπορεί να συνεννοηθεί στα αγγλικά στη δυτική Ευρώπη Στην ανατολική είναι ακόμα πιο ζόρικο. Πριν χρόνια είχα πάει Bansko κι είχα φάει τον τόπο ψάχοντας κάτι αιθέρια έλαια... στ' αγγλικά. Σε μία φάση λέω στην κοπέλα που 'μασταν μαζί «ποτέ δε θα βρούμε, το ξέρεις ε» και επιτόπου γυρνάει ο τυπάς (ντόπιος) που δε μπορούσαμε να συνεννοηθούμε στ' αγγλικά, «Έλληνας είσαι μωρέ, τι ψάχνεις»... Παρόμοια εμπειρία έχω και στην Τουρκία, μ' έναν παππού 70+ που πούλαγε ρύζι με κοτόπουλο σε κεντρικό σημείο στην Κωνσταντινούπολη. Αγγλικά γρι. Προσπαθούσα να του δώσω να καταλάβει με ένα μείγμα αγγλικών, νοηματικής και ... ζουλού. Τελικά, ήξερε ελληνικά. Και καλά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Θυμάμαι στον Πύργο του Αϊφελ,στις πληροφορίες!!!!,που είναι από κάτω, σε ερώτηση αν μιλάνε αγγλικά η απάντηση ήταν «a little bit”. Στις πληροφορίες στο πιο τουριστικό μέρος όλης της χώρας. Τους τσούζει που η αγγλική είναι η παγκόσμια γλώσσα και όχι η δική τους.Προσωπική άποψη αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα