handmade_designer Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Γειά σας, μπορείτε να με βοηθήσετε; Θα ήθελα να στήσω το δικό μου PC για τις ακόλουθες χρήσεις: - επεξεργασία βίντεο (για YouTube) (CapCut, DaVinci Resolve) - χρησιμοποιώ και άλλα προγράμματα όπως: Libre Office, Canva, Inkscape, Wordpress - Budget: 800€ - 1000€ - Επιθυμώ να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα Θα ήθελα σίγουρα τα επόμενα χαρακτηριστικά: - white case - 16Gb RAM - τουλάχιστον 512 Gb memory SSD - graphics card Nvidia ή AMD Vega, τουλάχιστον 6Gb - processor speed τουλάχιστον 3,5GHz - τουλάχιστον Windows 11 Home στα Αγγλικά - τουλάχιστον 3 USB - HDMI - display port cable (θα χρησιμοποιήσω το iMac ως οθόνη) - dυνατότητα air printer - WiFi και ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά, όπως: - CPU - Motherboard - PSU ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ -…. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοηθειά σας
dpolal Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Κάνε τη RAM 32Gb για αρχή για να παίζει ποιό άνετα το Davinci και με 512Gb δίσκο δεν πας πουθενά αν το θες για video οπότε και αυτός καλύτερα να γίνει 1Τb. 1
handmade_designer Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) dpolal, Ευχαριστώ για την απάντηση. Η επεξεργασία στα βίντεο είναι για ελαφριά χρήση, κάνω Voice Over και προσθέτω υπότιτλους σε κάρτες τις οποίες φτιάχνω στο Canva. Δεν αρκεί το 16Gb RAM; Έχω & εξωτερικό σκληρό δίσκο 1TB οπότε χρειάζεται και ssd 1GB; Επεξ/σία 13 Μαΐου 2023 από handmade_designer
@topos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, handmade_designer είπε dpolal, Ευχαριστώ για την απάντηση. Η επεξεργασία στα βίντεο είναι για ελαφριά χρήση, κάνω Voice Over και προσθέτω υπότιτλους σε κάρτες τις οποίες φτιάχνω στο Canva. Δεν αρκεί το 16Gb RAM; Έχω & εξωτερικό σκληρό δίσκο 1TB οπότε χρειάζεται και ssd 1GB; Μικρή η διαφορά στην τιμή για να μην πας σε 1tb.Το ίδιο και για την ram εάν συζητάμε για ddr4. Τα video είναι μεγάλα σε διάρκεια?Τι αρχεία είναι κ σε τι τα κάνεις export? Πάντως στο budget σου ένας 13400 με b760 και 32gb ddr4 μαζί με μια gpu 6600. Εναλλακτικά 5700x b550 και πιθανών να χωράει 6700xt. Σε ότι και να καταλήξεις πάρε κάποιο επώνυμο gold τροφοδοτικό ~600watt. Υ.γ Όλες η κάρτες γραφικών έχουν εξόδους displayport. Υ.γ2 Ta windows θα τα πάρεις από online "κλειδαδικα" με κανένα 10ευρω. Υ.γ3 Οι παραπάνω προτάσεις είναι για davinci, το capcut δεν το χω ξανακουσει. 1
handmade_designer Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Τα βίντεο που φτιάχνω είναι μαθήματα για χειροποίητα είδη και προσπαθώ να είναι κάτω από 10 λεπτά. Μέχρι στιγμής κάνω τα βίντεο σε 1080 ενώ έχω την δυνατότητα σε 4K. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. Και μέχρι στιγμής κάνω editing σε CapCut στο κινητό μου επειδή ο υπολογιστής μου δεν υποστηρίζει τα προγράμματα. Είναι και ο λόγος που χρειάζομαι νέο PC. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
lneam Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 18 ώρες πριν, handmade_designer είπε dpolal, Ευχαριστώ για την απάντηση. Η επεξεργασία στα βίντεο είναι για ελαφριά χρήση, κάνω Voice Over και προσθέτω υπότιτλους σε κάρτες τις οποίες φτιάχνω στο Canva. Δεν αρκεί το 16Gb RAM; Έχω & εξωτερικό σκληρό δίσκο 1TB οπότε χρειάζεται και ssd 1GB; στο κατω μερος της σελιδας του φορουμ, εχει αλλαγη σε dark mode. κανε το και δες πως ειναι οι αλλαγες που κανεις οταν γραφεις. Υπαχει αρκετος κοσμος που διαβαζει αυτα που γραφεις σε dark mode. Δες ποσο αρνητικο αποτελεσμα εχουν οι ενεργειες σου. 23 λεπτά πριν, handmade_designer είπε Και μέχρι στιγμής κάνω editing σε CapCut στο κινητό μου επειδή ο υπολογιστής μου δεν υποστηρίζει τα προγράμματα. Είναι και ο λόγος που χρειάζομαι νέο PC. δεν εισαι ο μονος. Ακομα καλυτερα γινονται σε tablet. Μηπως να δεις την λυση του iPAD ? εσυ αποφασιζεις https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11939&idPhone2=11940&idPhone3=11941 1
handmade_designer Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 σας ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω πως έγινε (ίσος επειδή έκανα copy paste από τις σημειώσεις μου), αλλά άλλαξα τα γράμματα.😀 Δεν νομίζω ότι μου είναι αρκετό ένα iPad, γιατί πρέπει να μπορώ να χρησιμοποιήσω και το Wordpress... και άλλα προγράμματα.
@topos Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, handmade_designer είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Τα βίντεο που φτιάχνω είναι μαθήματα για χειροποίητα είδη και προσπαθώ να είναι κάτω από 10 λεπτά. Μέχρι στιγμής κάνω τα βίντεο σε 1080 ενώ έχω την δυνατότητα σε 4K. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. Και μέχρι στιγμής κάνω editing σε CapCut στο κινητό μου επειδή ο υπολογιστής μου δεν υποστηρίζει τα προγράμματα. Είναι και ο λόγος που χρειάζομαι νέο PC. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες. Η ταχύτητα σε αυτά τα προγράμματα έχει 2 σκελη-> Α)Το να μην σου κολλάει ενώ είσαι στο timeline -εάν δεν βάζεις φίλτρα/color grading/denoise/3d και τα αρχεία σου είναι 1080p θα κάνεις την δουλειά σου και με PC 4ετιας, δλδη υπάρχει ένα κατώφλι που εάν το ξεπεράσεις δεν θα δεις περαιτέρω διάφορες. Βεβαια όσο αλλάζεις τις απαιτήσεις τόσο θα ανεβαίνει και το κατωφλι Εαν δλδη αλλάξει ο τρόπος που κανείς editing/αρχεία που δουλευεις προφανώς θα χρειαστείς ταχύτερο pc Β)Πόσο χρόνο θα πάρει για να κάνει export, εδώ λοιπόν δεν υπάρχει κατώφλι.Οσο πιο γρήγορος είναι ο cpu/gpu τόσο πιο γρήγορα θα κάνει. Π.χ για το 10λεπτο video με minimal επεξεργασία υποθέτω θα είσαι γυρω στο 1 προς 1 ως χρόνο στο deliver με ένα PC 4 ετιας -οπότε περίπου στο 10λεπτο. Με ένα σύγχρονο PC πιθανών να είσαι στα ~2 λεπτά. Το ίδιο ισχύει για το stabilize/optical flow κοκ. Το θέμα λοιπόν έχει να κάνει με πόσα 10λεπτα videακια έχεις να επεξεργαστείς κάθε μέρα.Εαν έχεις 1 την μέρα δεν σε πιέζει ο χρόνος οπότε μπορείς να πάρεις αρκετά φθηνό PC.(ακόμα και 5600g με ενσωματωμένα γραφικά θα είναι οκ για τέτοιο σενάριο) Εαν έχεις 40 τέτοια βίντεο την ημέρα προφανώς χρειάζεσαι πολύ ταχύτερο PC για να "προλαβαίνεις" να κάνεις το deliver/export πριν τελειώσει η μέρα.(εδώ θέλεις ~13500 και καλή κάρτα γραφικών) Επιπλέον σε αλλαγή του τρόπου editing/αρχεία 4κ θα είσαι καλλυμενος. Εάν είσαι στο ενδιάμεσο, μπορείς να πάρεις τον 13500 χωρίς κάρτα γραφικών, να τον δοκιμάσεις με την ενσωματωμένη και εάν σε καθυστερεί να του προσθέσεις μετά κάποια 6600/6700(για davinci πάντα) Επεξ/σία 13 Μαΐου 2023 από @topos 1
handmade_designer Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις πολύτιμες πληροφορίες. Θα τα έχω όλα υπόψιν μου. Πρέπει να το σκεφτώ και προς το μέλλον, θέλω να το έχω για χρόνια το PC 😃 και όπως είπατε, μπορώ να προσθέσω η να αναβαθμήσω αργότερα.
NobodyRankXV Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα ψάχνω κάτι για video editing αλλά κυρίως after effects plug ins 4κ video κτλπ για πείτε αν μπορείτε set up χωρίς να μας απασχολεί η τιμή
NobodyRankXV Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, konik είπε Πάρε 13900κ με 4090 Προς τα εκεί τείνει το άτομο που ενδιαφέρεται άντε τώρα να δούμε τι μητρική ραμ κουτί τροφοδοτικό ψύκτρα κτλπ χρειάζεται αυτό το τέρας … έχεις καμια ιδέα ; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από NobodyRankXV
Aris_ Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 δεν αγοράζεις έτσι "παρε αυτά " θες άτομο να ξερει γιατί δεν είναι μόνο cpu ram αλλα και αποθηκευτικος χώρος και απόκριση και αν βάλεις κάποιο dsp για ήχο και εικόνα θες και lanes και άλλα πολλα ακόμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα