Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1o χέρι, ναι! Μια διαρροή την είχα αλλά όχι από αυτή τη μεριά, και μου έκανε μεγαλύτερη ζημιά (έπεσε στον ιμάντα, τον μαλάκωσε και κόπηκε ενώ πήρε μαζί του και τις βαλβίδες)

Δημοσ.

Έκανα αυτό το κόλπο με το φρένο και το γκάζι, τα κράτησα πατημένα και γύρισα το κλειδί στην θέση 2. Όντως αναβοέσβησε το λαμπάκι. Αν το μέτρησα σωστά, ο κωδικός είναι ο 1122, ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Έκανα αυτό το κόλπο με το φρένο και το γκάζι, τα κράτησα πατημένα και γύρισα το κλειδί στην θέση 2. Όντως αναβοέσβησε το λαμπάκι. Αν το μέτρησα σωστά, ο κωδικός είναι ο 1122, ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό;

Το σφάλμα είναι αισθητήρας γκαζιού, αλλά είναι το κλασσικό για εγκέφαλο. Πες στον μηχανικό σου αν έχει κανένα μεταχειρισμένο αισθητήρα γκαζιού να σου αλλάξει δοκιμαστικά, καθάρισμα φίσα κλπ, και αν δεν, πας για επισκευή ή αντικατάσταση εγκεφάλου. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mechpanos είπε

πρόβλημα είναι ότι ο εγκέφαλος είναι κακοφτιαγμένος ΚΑΙ τοποθετημένος πάνω στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να κόβονται οι κολλήσεις του, και την ώρα που θα τον στείλεις για επισκευή μπορεί να σου έχει κοπεί μια κόλληση που θα σου την φτιάξει, αλλά μετά από λίγο καιρό (δεν ξέρεις αν και πότε), μπορεί να σου κοπεί άλλη

Πολύ σωστός.

Αν τομ πάει για επισκευή όμως ο τεχνικός, αν είναι της προκοπής, θ ενισχύσει όλες τις κολλήσεις.

Όταν το δικό μου έβγαλε εγκέφαλο, πρώτον όταν ζεσταίνονταν με έβαζε σε safe mode και δεύτερον έβγαζε πολλαπλά σφάλματα και όχι μόνο ένα.

Θεωρώ ότι στον φίλο κάτι άλλο παίζει....

Τεσπά, τον εγκέφαλο τον πήγα για επισκευή σε ηλεκτρονικό στο Περιστέρι. Εκεί ο τεχνικός μου εξήγησε ότι ενίσχυσε όλες τις κολλήσεις και αφαίρεσε όλο το ζελέ που έχει μέσα ο εγκέφαλος ώστε να μην ξαναγίνει εύκολα ζημιά.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια χωρίς κανένα θέμα. Όμως όντως η θέση του εγκεφάλου είναι προβληματική κ μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναβγάλει πρόγραμμα ειδικά αν το αυτοκίνητο το δουλεύεις συχνά σε κίνηση και ανεβάζει θερμοκρασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/5/2023 στις 4:55 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Στις 13/5/2023 στις 6:05 ΜΜ, mechpanos είπε

Το σφάλμα είναι αισθητήρας γκαζιού, αλλά είναι το κλασσικό για εγκέφαλο. Πες στον μηχανικό σου αν έχει κανένα μεταχειρισμένο αισθητήρα γκαζιού να σου αλλάξει δοκιμαστικά, καθάρισμα φίσα κλπ, και αν δεν, πας για επισκευή ή αντικατάσταση εγκεφάλου. 

Πήγα τελικά σήμερα συνεργείο. Ο μηχανικός το τσέκαρε με την συσκευή που την συνδέεις στον εγκέφαλο και διαβάζει τους κωδικούς. Βγήκε όντως ο κωδικός 1122 συν 2 ακόμη κωδικοί που δεν τους συγκράτησα αλλά είχαν σχέση με το γκάζι (ο ένας νομίζω ήταν 1150 ή 1550 αλλά δεν είμαι σίγουρος). Μου έγραψε σε ένα χαρτί ότι θα κάνει καθαρισμό πεταλούδας κινητήρα, καθαρισμός πετάλ γκαζιού (αν βγάζω καλά τα γραμμάτά του) και προγραμματισμό, κόστος 60 ευρώ. Κλείσαμε ραντεβού για άλλη μέρα γιατί το πήγα μόνο για έλεγχο. Όταν επισκευαστεί θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Πήγα τελικά σήμερα συνεργείο. Ο μηχανικός το τσέκαρε με την συσκευή που την συνδέεις στον εγκέφαλο και διαβάζει τους κωδικούς. Βγήκε όντως ο κωδικός 1122 συν 2 ακόμη κωδικοί που δεν τους συγκράτησα αλλά είχαν σχέση με το γκάζι (ο ένας νομίζω ήταν 1150 ή 1550 αλλά δεν είμαι σίγουρος). Μου έγραψε σε ένα χαρτί ότι θα κάνει καθαρισμό πεταλούδας κινητήρα, καθαρισμός πετάλ γκαζιού (αν βγάζω καλά τα γραμμάτά του) και προγραμματισμό, κόστος 60 ευρώ. Κλείσαμε ραντεβού για άλλη μέρα γιατί το πήγα μόνο για έλεγχο. Όταν επισκευαστεί θα ενημερώσω.

Φίλε ότι σου βγάζει πολλαπλούς κωδικούς δεν ειναι καλό... Ίσως όντως παίζει εγκέφαλος.  

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Euromaster είπε

τελικα δεν μας ειπες τι εγινε με το προβλημα, το ελυσες?

Το έλυσα και δυστυχώς ήταν ο εγκέφαλος. Μου κόστισε ένα 300άρι ευρώ και κάτι παραπάνω, δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

μου εχει αναψει και εμενα απο χθες σταθερα και με κρυο κινητηρα και μου ειπαν οτι μπορει να εινια απο το lpg που εχω εγκαταστησει απο διαφορετικη καυση δηλ και μπορει ο εγκεφαλος να το βρισκει σαν βλαβη.

Εχει συμβει και σε αλλους?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Euromaster είπε

μου εχει αναψει και εμενα απο χθες σταθερα και με κρυο κινητηρα και μου ειπαν οτι μπορει να εινια απο το lpg που εχω εγκαταστησει απο διαφορετικη καυση δηλ και μπορει ο εγκεφαλος να το βρισκει σαν βλαβη.

Εχει συμβει και σε αλλους?

Ποιο από όλα σου έχει ανάψει ; το Check ή το γαλλικό κλειδί; 

Ναι μπορεί να ανάψει από το Lpg εάν δε είναι σωστή η ρύθμιση του .

Μπορεί και να μη έχει σχέση με το LPG .

Διάβασε το κωδικό βλάβης  σε κάποιο διαγνωστικό.

Δημοσ.

το λαμπακι του κινητηρα αναψε,  αλλα το γυρισα σε βενζινη για καποια χλμ και εσβησε μονο του χθες.

το πηγα σημερα σε διαγνωστικο με σβηστο λαμπακι και μου βρηκε τον 2ο αισθητηρα λαμδα απο το ιστορικο, προφανως χρειαζεται ρυθμιση το lpg πιστευω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Euromaster είπε

το λαμπακι του κινητηρα αναψε,  αλλα το γυρισα σε βενζινη για καποια χλμ και εσβησε μονο του χθες.

το πηγα σημερα σε διαγνωστικο με σβηστο λαμπακι και μου βρηκε τον 2ο αισθητηρα λαμδα απο το ιστορικο, προφανως χρειαζεται ρυθμιση το lpg πιστευω.

2o λ βγάζουν τα Opel . Έχω αλλάξει σε Corsa C 

Άλλαξε με Bosch με έτοιμο πριζακι.

80-90€ το βρίσκεις .

Όσο για το υγραέριο κάποιος με διαγνωστικό θα δει τις τιμές τόσο σε λειτουργία βενζίνης όσο και σε υγραέριο και θα σου πει εάν θέλει ρύθμιση ή μέσω του Η/Υ αφού συνδέσει το εγκέφαλο υγραερίου.

Δημοσ.

αν μου βγαλει ξανα λαμπακι θα το παω για ρυθμιση υγραεριου και θα δουμε αν χρειαζεται αλλαγη λ. bosch λες εε? οκ θα το εχω υποψιν, σε ευχαριστω.

Τωρα εχω μπλεξει και με τοποθετηση cruise control, εκει να δεις χαος η  opel.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Euromaster είπε

αν μου βγαλει ξανα λαμπακι θα το παω για ρυθμιση υγραεριου και θα δουμε αν χρειαζεται αλλαγη λ. bosch λες εε? οκ θα το εχω υποψιν, σε ευχαριστω.

Τωρα εχω μπλεξει και με τοποθετηση cruise control, εκει να δεις χαος η  opel.

Συνήθως οι κωδικοί του 2ου λ που βγάζει είναι P0136 και P0141 .

Μπορεί με διαγνωστικό να δείτε εάν λειτουργεί σωστά οι λ1 ,λ2.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...