Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις καλημέρες μου σε όλους.

Έχω ένα παλιό Samsung Galaxy S5 mini το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω μόνο για να πληρώσω μέσω NFC σε κατάλυμα μέσω της άϋλης ψηφιακής κάρτας του προγράμματος "Τουρισμός για όλους". Στις επιλογές του κινητού υπάρχει το NFC αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Έχω κατεβάσει το Alpha wallet και η κάρτα είναι μέσα κανονικά. Το ερώτημα τώρα είναι, μπορώ να κάνω την πληρωμή χωρίς να υπάρχει κάρτα sim μέσα στο κινητό ή χωρίς να έχω Internet;

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο η sim ή το να έχεις internet για να πληρώσεις με NFC. Σαν να πληρώνεις με οποιαδήποτε κάρτα απλά την έχεις στο κινητό. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kpapageo1 είπε

Τις καλημέρες μου σε όλους.

Έχω ένα παλιό Samsung Galaxy S5 mini το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω μόνο για να πληρώσω μέσω NFC σε κατάλυμα μέσω της άϋλης ψηφιακής κάρτας του προγράμματος "Τουρισμός για όλους". Στις επιλογές του κινητού υπάρχει το NFC αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Έχω κατεβάσει το Alpha wallet και η κάρτα είναι μέσα κανονικά. Το ερώτημα τώρα είναι, μπορώ να κάνω την πληρωμή χωρίς να υπάρχει κάρτα sim μέσα στο κινητό ή χωρίς να έχω Internet;

Ναι μπορείς.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kpapageo1 είπε

απο την στιγμη που εχεις κατεβασει την εφαρμογη και εχει δει τον τραπεζικο σου λογαριασμο - με καποιο τροπο - κανεις οτι θελεις πχ με tablel που ως γνωστο δεν εχουν υποχρεωτικα sim card. Σε ολα τα λειτουργικα android / iOS

το ιδιο γινεται και με τα smartwatch, που ελαχιστα εχουν mobile modem εντος

Δημοσ.

Το θέμα όμως είναι να ενημερωθεί και η εφαρμογή ,και μέσω αυτής η τράπεζα , ότι πλήρωσες να αφαιρέσει το ποσό απο το λογ/μο ,.

Επίσης πρέπει να υπάρχει και σχετική απόδειξη αν  γίνει κάποιο θέμα ,οχι μόνο απο εκεί που πλήρωσες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotia είπε

Το θέμα όμως είναι να ενημερωθεί και η εφαρμογή ,και μέσω αυτής η τράπεζα , ότι πλήρωσες να αφαιρέσει το ποσό απο το λογ/μο ,.

Επίσης πρέπει να υπάρχει και σχετική απόδειξη αν  γίνει κάποιο θέμα ,οχι μόνο απο εκεί που πλήρωσες.

Εχεις μπερδευτεί παρα πολυ, και για να σε ξεμπερδέψω θα σε βαλω να σκεφτεις πως ακριβως ενημερώνετε μια τραπεζα οταν κανεις συναλλαγές με φυσικη καρτα αφου η κάρτα δεν εχει ιντερνετ;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

τα smartphones, smartwatches, tablets, που εχουν NFC ειναι simulated τραπεζικες καρτες αγορων.

αν ο κατοχος της συσκευης θελει επιπλεον να τα χρησιμοποιησει για να εχει προσβαση στον τραπεζικο του λογαριασμο, αυτο ειναι ξεχωριστη/ανεξαρτητη λειτουργια.

Δημοσ.

Η φυσική κάρτα έχει αλληλεπίδραση με το μηχάνημα υποδοχής ,γιατί αυτή έχει chip επικοινωνίας που  είναι μοναδικό συνδεδεμένο με τον λογ/μό του .

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχεις μπερδευτεί παρα πολυ, και για να σε ξεμπερδέψω θα σε βαλω να σκεφτεις πως ακριβως ενημερώνετε μια τραπεζα οταν κανεις συναλλαγές με φυσικη καρτα αφου η κάρτα δεν εχει ιντερνετ;

Δημοσ.
21 minutes ago, Fotia said:

Η φυσική κάρτα έχει αλληλεπίδραση με το μηχάνημα υποδοχής ,γιατί αυτή έχει chip επικοινωνίας που  είναι μοναδικό συνδεδεμένο με τον λογ/μό του .

Το ίδιο κάνει και το κινητό. Όπως η κάρτα δουλεύει. Γι' αυτό υποστηρίζεται και από τα ίδια μηχανήματα POS με τις κάρτες χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Η σωστή χρήση με το κινητό και τις εφαρμογές ...το real time της συναλλαγής άμεσα στον λογ/μό σου ,για τυχόν στραβή ..

Δημοσ.

Αν το αλφα γουόλετ είναι κάτι σαν το google pay τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν όμως είναι κάποια εφαρμογή της τράπεζας που σε αφήνει να πληρώνεις και ανέπαφα (όπως είχε πχ παλιότερα η εθνική τράπεζα που άνοιγες το ebanking και ειχε επιλογή πληρωμής ανέπαφα) τότε έχει συγκεκριμένο αριθμό που μπορείς να το περάσεις για πληρωμή χωρίς να έχει συνδεθεί στο ιντερνετ η συσκευή! Μιλάω μιας και το ξέρω τούτο τουλάχιστον για όσο καιρό δεν μπορούσες με Εθνική τράπεζα να πληρώσεις μέσω google pay.

Δημοσ.

Με το πορτοφόλι τις Google δεν χρειάζεται sim & internet το NFC 

Υπάρχει άτομο στην οικογένεια που το κάνει έτσι για το Market pass.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fotia είπε

Η σωστή χρήση με το κινητό και τις εφαρμογές ...το real time της συναλλαγής άμεσα στον λογ/μό σου ,για τυχόν στραβή ..

δεν γνωριζεις απο τεχνικα θεματα του τραπεζικου συστηματος και εχεις λαθος αποψεις. Οι φυσιολογικοι καταναλωτες δεν καθονται πχ στο supermarket μετα την πληρωμη με καρτα στο ταμειο, να κανουν χρηση του smartphone να ελεγξουν την συναλλαγη.

- δεν υπαρχει σωστη ή λαθος χρηση. Υπαρχει μονο μια χρηση και αυτη ειναι με καθε πιστοποιημενη τραπεζικη μεθοδο. Ολα τα αλλα ειναι προσπαθειες παρανομης συναλλαγης.

- δεν υπαρχει "τυχον στραβη". Τα μηχανηματα δεν κανουν λαθη, μονο οι ανθρωποι που τα χρησιμοποιουν ή προγραμματιζουν

Δημοσ.

Nα ρωτήσω και εγω κατι πάνω σε αυτό το θέμα,και ΑΝ ξέρει καποιος να μου απαντήσει.Έχω σεταρει με google wallet την καρτα απο το Market pass σε ενα android j7 nfc(2017)Tο huawei μου δεν έχει Google service.Eχω κανει όλα τα προβλεπομενα μνμ τράπεζας και λοιπά,οταν φτανω σε τερματικό κανει μπιπ(το αναγνωριζει) αλλα δεν με χρεώνει.

εχει κανείς κάποια ιδέα γιατί γίνεται κάτι τέτοιο;;

**sorry για το hijacking

Δημοσ.

Eσυ λοιπον  που γνωρίζεις από τεχνικά θέματα του τραπεζικου συστήματος , γιατι διαφωνείς με τον όρο σωστή χρήση που ανέφερα  ;

Μίλησε κανείς για παρανομίες , και όχι το δικαίωμα σου άμεσα να τσεκάρεις αν κάτι νομίζεις έγινε λάθος ;

Η σωστή χρήση , δεν αφορά μαζι και όλες τις δικλίδες ασφαλείας όπως "καθε πιστοποιημενη τραπεζικη μεθοδο"  που αναφέρεις ;

1 ώρα πριν, lneam είπε

δεν γνωριζεις απο τεχνικα θεματα του τραπεζικου συστηματος και εχεις λαθος αποψεις. Οι φυσιολογικοι καταναλωτες δεν καθονται πχ στο supermarket μετα την πληρωμη με καρτα στο ταμειο, να κανουν χρηση του smartphone να ελεγξουν την συναλλαγη.

- δεν υπαρχει σωστη ή λαθος χρηση. Υπαρχει μονο μια χρηση και αυτη ειναι με καθε πιστοποιημενη τραπεζικη μεθοδο. Ολα τα αλλα ειναι προσπαθειες παρανομης συναλλαγης.

- δεν υπαρχει "τυχον στραβη". Τα μηχανηματα δεν κανουν λαθη, μονο οι ανθρωποι που τα χρησιμοποιουν ή προγραμματιζουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...